Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Εχω ατην κατοχή μου ενα iPhone 5s, άριστα λειτουργικό κ χωρις κανένα θεμα ή ελαττωματικό!

Διαβάζω κ κοιτάω στ YouTube τις συγκρίσεις, παρουσιάσεις κλπ των iPhone SE διπλα στ αλλα κινητά της ίδιας εταιρείας 5s, 6, 6s (το plus δεν.... λογω μεγέθους). Αλλοι λένε οτι αξίζει η αναβάθμιση εξαιτιας της ισχύ ενός 6s σε σώμα του σασί 5/5s κ αλλοι λένε οτι με πολλη χρήση πέφτει αισθητά ταχύτερα η μπαταρια απο ενα 5s εξαιτιας της ισχύ του A9 & 2 GB RAM παρα τη αύξηση της μπαταρίας (5s 1560mAh vs SE 1624mAh) και δίνει χρονο αναμονής 250 ωρες στο 5s και 240 ωρες στο SE και απο χρόνους ομιλίας (5s 10 ωρες, SE 14 ωρες) κ μουσική (5s 40 ωρες, SE 50 ωρες), τι λάθος έχει;; Μειωμένο χρονο στη αναμονή και αυξημένο χρονο στην ομιλία/μουσική;;

Στα θετικά: Η πισω κάμερα των 12mp στο SE έναντι των 8mp στο 5s, αναβαθμισμένη ram & επεξεργαστής, flash selfie

Στα αρνητικά: Ιδιο σασί απο το iPhone 5 (θα μπορούσε να κανει 6s mini όπως στα iPad Pro, iPad & iPad mini), Μπροστινή κάμερα(!!), Touch ID πρώτης γενιάς (2ης γενιάς έχει το 6s), οθονη & ανάλυση, έλλειψη 3D touch

Εαν ζούσε ο Steve jobs δεν νομίζω να έβγαζε στη παραγωγή κινητά με τεχνολογια 5 ετών. Εντελώς ξεπερασμένο, σίγουρα θα έβγαζε τουλάχιστον ενα 6s mini με τα παντα οτι έχει σε ενα 6s (θα το έπαιρνα με κλειστά ματια) η κατι ανάλογο αλλα οχι ενα 5αρι

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γεια σας,

Εχω ατην κατοχή μου ενα iPhone 5s, άριστα λειτουργικό κ χωρις κανένα θεμα ή ελαττωματικό!

Διαβάζω κ κοιτάω στ YouTube τις συγκρίσεις, παρουσιάσεις κλπ των iPhone SE διπλα στ αλλα κινητά με αλλα κινητά της ίδιας εταιρείας 5s, 6, 6s (το plus δεν.... λογω μεγέθους). Αλλοι λένε οτι αξίζει η αναβάθμιση εξαιτιας της ισχύ ενός 6s σε σώμα του σασί 5/5s κ αλλοι λένε οτι με πολλη χρήση πέφτει αισθητά ταχύτερα η μπαταρια απο ενα 5s εξαιτιας της ισχύ του A9 & 2 GB RAM παρα τη αύξηση της μπαταρίας (5s 1560mAh vs SE 1624mAh) και δίνει χρονο αναμονής 250 ωρες στο 5s και 240 ωρες στο SE και απο χρόνους ομιλίας (5s 10 ωρες, SE 14 ωρες) κ μουσική (5s 40 ωρες, SE 50 ωρες), τι λάθος έχει;; Μειωμένο χρονο στη αναμονή και αυξημένο χρονο στην ομιλία/μουσική;;

Στα θετικά: Η πισω κάμερα των 12mp στο SE έναντι των 8mp στο 5s, αναβαθμισμένη ram & επεξεργαστής, flash selfie

Στα αρνητικά: Ιδιο σασί απο το iPhone 5 (θα μπορούσε να κανει 6s mini όπως στα iPad Pro, iPad & iPad mini), Μπροστινή κάμερα(!!), Touch ID πρώτης γενιάς (2ης γενιάς έχει το 6s), οθονη & ανάλυση, έλλειψη 3D touch

Εαν ζούσε ο Steve jobs δεν νομίζω να έβγαζε στη παραγωγή κινητά με τεχνολογια 5 ετών. Εντελώς ξεπερασμένο, σίγουρα θα έβγαζε τουλάχιστον ενα 6s mini η κατι ανάλογο αλλα οχι ενα 5αρι. (άποψη μου)

Άσε να το γράψει ο Federer αυτό! :P

Εγώ πιστεύω ότι αξίζει μόνο αν δεν θέλεις να φύγεις με τίποτα από το μέγεθος του 5s. Αλλά αξίζει περισσότερο να πας σε 6, 6s αν μπορείς. Το μέγεθος δεν είναι τίποτα, σε μια μέρα θα το έχεις συνηθίσει.

• Like 2
Δημοσ.

Η διαφορες που θα καταλαβεις ειναι μικρες. Αν ειχες 5αρι, θα σου ελεγα ναι, αλλα σε 5s δε νομιζω οτι αξιζει. Κι εμενα με βολευε πολυ το μεγεθος του 5αριου αλλα τελικα  υπεκυψα στο 6αρι

• Like 1
Δημοσ.

Η διαφορες που θα καταλαβεις ειναι μικρες. Αν ειχες 5αρι, θα σου ελεγα ναι, αλλα σε 5s δε νομιζω οτι αξιζει. Κι εμενα με βολευε πολυ το μεγεθος του 5αριου αλλα τελικα υπεκυψα στο 6αρι

Γιατι 6αρι φιλε; Αν μπορεις να μ πεις λίγα πράγματα. Εχω κρατήσει στ χερια 6αρι και 6 plus για λίγα λεπτά μονο απο φίλους. Μπορω να πω οτι ειν ωραιο αλλα δεν ξερω τι να πω αφού δεν το χω χρησιμοποιήσει μερες, μονη διαφορά ειναι το μέγεθος κ ελαφρώς βελτιωμένη μπαταρια απ οτι μου χουν πει (εκτός το 6s που έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας). Κατα τα αλλα δεν ξερω τι πιστεύετε εσείς. Χωρις να γίνω υπερβολικός, γενικά ανησυχώ λιγο το γεγονός με τα λυγισμένα 6αρια που έπαθαν πολλοί. Σχεδόν 1.5 χρονο εχω το 5s, το να παω στο SE μονο κ μονο για λόγους απόσβεσης, αλλα σχεδον τα μισα ειν ιδια με το 5αρι!!
Δημοσ.

αλλα σχεδον τα μισα ειν ιδια με το 5αρι!!

Αυτό το "σχεδόν τα μισά" χωράει πολύ συζήτηση:

iPhone 5S <- Σασί

iPhone 5S <- Οθόνη

iPhone 5S <- TouchID

iPhone 6 <- Μπροστινή Κάμερα

iPhone 6S <- CPU

iPhone 6S <- RAM

iPhone 6S <- Storage (ταχύτητα εγγραφής/ανάγνωσης)

iPhone 6S <- Πίσω Κάμερα

iPhone 6S <- Μπαταρία

Δημοσ.

Αυτό το "σχεδόν τα μισά" χωράει πολύ συζήτηση:

iPhone 5S <- Σασί

iPhone 5S <- Οθόνη

iPhone 5S <- TouchID

iPhone 6 <- Μπροστινή Κάμερα

iPhone 6S <- CPU

iPhone 6S <- RAM

iPhone 6S <- Storage (ταχύτητα εγγραφής/ανάγνωσης)

iPhone 6S <- Πίσω Κάμερα

iPhone 6S <- Μπαταρία

Διόρθωση:

Μπροστινή κάμερα απο 5 & 5s

Μπαταρια απο 6s? 1715mAh έχει το 6s έναντι 1624mAh του SE

Οκ! Πες οτι εχουμε ενα 5αρι με δύναμη ενός 6s, απλα γιατι δεν έβαλε 2ης γενιάς Touch ID? 5mp camera front? εαν είχε τουλάχιστον το 5megapixel θα το έπαιρνα με κλειστά ματια! Ειμαστε το 2016 κ βρήκαν να βάλουν 1.2mpixel? Αληθεια τι σκέφτηκαν εκει στην Apple αυτη τη υποβάθμιση;; Αντι για αναβάθμιση;;

Δημοσ.

To SE αξιζει καλυτερα απο το 6 λογω Α9 2gb ram. Καλυτερη λειτουργια και περισσοτερη υποστηριξη. Μετα απο το 6s που ειναι και η ναυαρχιδα αλλα ποιο ακριβο ειναι η καλυτερη επιλογη. 

• Like 2
Δημοσ.

Η αγορα iphone 5se δεν αξιζει την παρουσα φαση λογω ακριβως του οτι εχεις και το 5s τωρα.Περιμενε μεχρι τον Σεπτεμβριο να δουμε τι θα βγαλει η εταιρια και αν δεν σου αρεσει τιποτα απο αυτα και θες να παραμεινεις στις 4ιντσες(δεδομενου οτι δεν θα ανακοινωθει τοτε καποιο αλλο 4ιντσο)χτυπας το 5se που θα εχει πεσει και η τιμη του.

Δεν εχουμε κλεισει ουτε μηνα απο οταν βγηκε το κινητο και η τιμη του εχει πεσει 70ευρω παρακαλω.

Δημοσ.

Η αγορα iphone 5se δεν αξιζει την παρουσα φαση λογω ακριβως του οτι εχεις και το 5s τωρα.Περιμενε μεχρι τον Σεπτεμβριο να δουμε τι θα βγαλει η εταιρια και αν δεν σου αρεσει τιποτα απο αυτα και θες να παραμεινεις στις 4ιντσες(δεδομενου οτι δεν θα ανακοινωθει τοτε καποιο αλλο 4ιντσο)χτυπας το 5se που θα εχει πεσει και η τιμη του.

Δεν εχουμε κλεισει ουτε μηνα απο οταν βγηκε το κινητο και η τιμη του εχει πεσει 70ευρω παρακαλω.

Μαλλον εχεις δικιο, απλως ανησυχω οτι θα χασει πολυ η αξια του 5s μολις βγει το 7αρι.

To SE αξιζει καλυτερα απο το 6 λογω Α9 2gb ram. Καλυτερη λειτουργια και περισσοτερη υποστηριξη. Μετα απο το 6s που ειναι και η ναυαρχιδα αλλα ποιο ακριβο ειναι η καλυτερη επιλογη. 

Συμφωνω απολυτα μαζι σου!! Ηδη μαθαινω οτι το SE δεν πηγε πολυ καλα στις πωλησεις μεχρι στιγμης, (μειωμενη ζητηση)

Δημοσ.

Νομιζω οτι δεν εχει πολλες πωλησεις κυριως γιατι ο κοσμος δε θελει πλεον 4 ιντσες. Ειναι για συγκεκριμενο κοινο, που τους νοιαζει το μικρο μεγεθος στο χερι. Δε νομιζω οτι περιμεναν να γινει best seller

• Like 1
Δημοσ.

Αληθεια τωρα, ξέρει κανεις εαν οι συσκευές SE ειναι ενσωματωμένο με τον επεξεργαστή A9 της αδύναμης Samsung (αργό) ή της δυνατής TSMC (γρήγορο) ή παλι την ιδια ιστορία θα ακούσουμε με θεματα όπως συνέβη στις συσκευές των iPhones 6s & 6s Plus? Υπάρχει κάποια επισημη πληροφορία;

Δημοσ.

Αληθεια τωρα, ξέρει κανεις εαν οι συσκευές SE ειναι ενσωματωμένο με τον επεξεργαστή A9 της αδύναμης Samsung (αργό) ή της δυνατής TSMC (γρήγορο) ή παλι την ιδια ιστορία θα ακούσουμε με θεματα όπως συνέβη στις συσκευές των iPhones 6s & 6s Plus? Υπάρχει κάποια επισημη πληροφορία;

Οι διαφορες ειναι υπερβολικα μικρες για να θεωρουμε τον ενα επεξεργαστη αργο και τον αλλο γρηγορο.Επισης ειναι και διαφορες που κυριως ειχαν επιπτωση στην μπαταρια και μιλαμε για μονοψηφιο νουμερο.

Αν τωρα καποιος ειναι τοσο ψειρας που να τον ενδιαφερουν τα παραπανω,να με συγχωρεις αλλα εξ αρχης δεν θα αγοραζε iphone καθως τα iphone εχουν απο τις χειροτερες μπαταριες της αγορας(εκτως του Wifi που ειναι ψιλο καλη).

Και στα galaxy S7 εχουν παρατηρηθει διαφορες μεταξυ της εκδοσης με exynos που ερχεται κυριως στην Ευρωπη και της εκδοσης με snapdragon της Αμερικης.Το αποτελεσμα ειναι η εκδοση με Exynos να εχει μεγαλυτερη αυτονομια απο την εκδοση με Snapdragon 820 λογω χειροτερων γραφικων.

Δημοσ.

Επειδή πέρασαν απο τα χέρια μου και το 5s και το iPhone 6s και κατέληξα στο 6s plus πιστεύω - εντελώς προσωπική υποκειμενική άποψη - ότι οι διάφορες ανάμεσα στο 5s & στο SE είναι μεν αρκετές αλλά σε τόσο μικρού μεγέθους τηλέφωνα είναι δύσκολα παρατηρήσιμες.

Αν και λάτρης των μεγάλων οθονών 5,5" νομίζω ότι η μέση λύση είναι το 6s που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του 5s και μια οθόνη που μπορείς να κανείς αξιοπρεπώς την δουλειά σου χωρίς να ξεφεύγεις απο το "ψυχολογικο όριο " των 5 ιντσών.

Τώρα βέβαια αν θέλεις ενα τηλέφωνο μικρότερο σε μέγεθος -πάντα προσωπική γνώμη - πιστεύω ότι καλύτερο είναι να μείνεις με το 5s παρά να δόσεις παραπάνω χρήματα για να πας στο SE εγώ αν τώρα είχα το 5s θα πήγαινα στο 6s και όχι στο SE. Νομίζω ότι το SE δεν ήταν και η πλέον σοφή κίνηση της Apple

• Like 1
Δημοσ.

Το 5 - 5s - 5se εχει ενα και μοναδικο πραγμα που μου λειπει, και ειναι η χρηση με το ενα χερι. Μου λειπει πραγματικα η πληκτρολογηση με τον ενα χερι απο τοτε που πηγα σε 6αρι

Δημοσ.

Το 5 - 5s - 5se εχει ενα και μοναδικο πραγμα που μου λειπει, και ειναι η χρηση με το ενα χερι. Μου λειπει πραγματικα η πληκτρολογηση με τον ενα χερι απο τοτε που πηγα σε 6αρι

Εχω ακουσει παρομοια ιστορια με τη δικη σου απο φιλους, γνωστους. Ομως επιμενουν οτι το 6αρι ειν πιο πρακτικο σε πολλους τομεις οπως η αναγνωση, φωτογραφια, υψηλη αντιθεση κ μερικα αλλα

Επειδή πέρασαν απο τα χέρια μου και το 5s και το iPhone 6s και κατέληξα στο 6s plus πιστεύω - εντελώς προσωπική υποκειμενική άποψη - ότι οι διάφορες ανάμεσα στο 5s & στο SE είναι μεν αρκετές αλλά σε τόσο μικρού μεγέθους τηλέφωνα είναι δύσκολα παρατηρήσιμες.

Αν και λάτρης των μεγάλων οθονών 5,5" νομίζω ότι η μέση λύση είναι το 6s που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του 5s και μια οθόνη που μπορείς να κανείς αξιοπρεπώς την δουλειά σου χωρίς να ξεφεύγεις απο το "ψυχολογικο όριο " των 5 ιντσών.

Τώρα βέβαια αν θέλεις ενα τηλέφωνο μικρότερο σε μέγεθος -πάντα προσωπική γνώμη - πιστεύω ότι καλύτερο είναι να μείνεις με το 5s παρά να δόσεις παραπάνω χρήματα για να πας στο SE εγώ αν τώρα είχα το 5s θα πήγαινα στο 6s και όχι στο SE. Νομίζω ότι το SE δεν ήταν και η πλέον σοφή κίνηση της Apple

Δυσκολα παρατηρισημες ναι, αλλα κερδιζεις αποσβεση και οι μελλοντικες αναβαθμισεις θα τρεχει σφαιρα σε ολα στο SE κ το 5s θα θυμιζει σαν το 4s που με το ζορι καταφερε να δεχτει το iOS 9 κι δεν μπορουσε να παιξει πολλα παιχνιδια εξαιτας του επεξεργαστη.

Το 6s ειναι τελειο κινητο, θα μπορουσα να παω εκει εαν ειχα καλη οικονομικη ανεση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...