Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστώ για της γρήγορες απαντήσεις!! Ναι όντως την βιάζομαι μιάς και έστησα καινούργιο pc εδώ και κάνα μήνα και είμαι χωρίς κάρτα γραφικών οπότε δέν μπορώ να το χαρώ! Έγινε παραγγελία xfx480 314ευρώ μαζί με μεταφορικά, να σημειώσω σε περίπτωση που κάποιος θέλει να παραγγείλει απο εδώ μπορεί να γλιτώσει 4-5 ευρώ πληρώνοντας με κάρτα.

Καλορίζικη!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα στο φορουμ.Γινεται αν μια καρτα ειναι σχετικα αδυναμη σε σχεση με τον CPU στα games ο CPU να εχει περισσοτερο usage ή το αντιθετο??

Νυσταγμένος

Υποτίθεται ότι ο driver της κάρτα μετράει αυτό που λες και μοιράζει αλλιώτικα τον φόρτο.

Βεβαια η cpu δεν έχει τις εξειδικευμένες επεξεργαστικές μονάδες και η πραγματική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει είναι μικρή.

Οπότε ΝΑΙ , μια πολύ δυνατή cpu βοηθάει αλλά λίγο. Χοντρικά ένα gaming pc πρέπει να έχει ποιο ακριβή κάρτα γραφικών από όσο στοιχίζει η cpu για να υπάρχει ισορροπία. Χοντρικά η σχέση αυτή πρέπει να είναι περίπου  2 προς 1 (αξία gpu προς αξία cpu) αλλά αυτός ο κανόνας ισχύει για μεσαίου κόστους μηχανήματα.

Νυσταγμένος

Υποτίθεται ότι ο driver της κάρτα μετράει αυτό που λες και μοιράζει αλλιώτικα τον φόρτο.

Βεβαια η cpu δεν έχει τις εξειδικευμένες επεξεργαστικές μονάδες και η πραγματική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει είναι μικρή.

Οπότε ΝΑΙ , μια πολύ δυνατή cpu βοηθάει αλλά λίγο. Χοντρικά ένα gaming pc πρέπει να έχει ποιο ακριβή κάρτα γραφικών από όσο στοιχίζει η cpu για να υπάρχει ισορροπία. Χοντρικά η σχέση αυτή πρέπει να είναι περίπου  2 προς 1 (αξία gpu προς αξία cpu) αλλά αυτός ο κανόνας ισχύει για μεσαίου κόστους μηχανήματα.

Ευχαριστω πολυ.

Η Sapphire R9 Fury του κουμπάρου μου μετά από έναν χρόνο λειτουργίας χάλασε (pixels all over the place).

Το amazon, κορυφαίο στο after sales support του, θα του κάνει full refund, δηλαδή 550 ευρώ.

Δεν θα δώσει έξτρα λεφτά για κάτι πιό ακριβό. Πιστεύω η λογική επιλογή είναι η 1070, εκτός και αν κάποιος γνώστης έχει κάποια καλύτερη πρόταση.

• Like 1

Καλησπερα, σκεφτομαι να ξεκινησω μια αναβαθμιση στον υπολογιστη μου, και θελω να ξεκινησω απο την καρτα γραφικων γιατι δεν παει αλλο με αυτην που εχω. 

σκεφτομαι να παρω την MSI GTX 1060 GAMING X 6G στα 400ε που τη βρηκα skroutz ! Τι λετε? οτι αποψη εχετε παρακαλω !

Υ.Γ : i7-920 2.66ghz , asus p6td deluxe v2   ( -απο οτι κοιταξα δεν κανει bottleneck- ) 

Καλησπερα, σκεφτομαι να ξεκινησω μια αναβαθμιση στον υπολογιστη μου, και θελω να ξεκινησω απο την καρτα γραφικων γιατι δεν παει αλλο με αυτην που εχω. 

σκεφτομαι να παρω την MSI GTX 1060 GAMING X 6G στα 400ε που τη βρηκα skroutz ! Τι λετε? οτι αποψη εχετε παρακαλω !

Υ.Γ : i7-920 2.66ghz , asus p6td deluxe v2   ( -απο οτι κοιταξα δεν κανει bottleneck- ) 

μια χαρα ειναι η 1060 σαν καρτα αλλα αν διαβασεις και ποιο πανω τι λεμε..η τιμη της προς το παρον στην ελλαδα ειναι στα υψη...

εξω πεζει και 50-70ε ποιο κατω....με λιγο υπομονη θα την παρεις σε πολυ καλυτερη τιμη σιγουρα..απο εκει και περα οπως νομιζεις...

Η Sapphire R9 Fury του κουμπάρου μου μετά από έναν χρόνο λειτουργίας χάλασε (pixels all over the place).

Το amazon, κορυφαίο στο after sales support του, θα του κάνει full refund, δηλαδή 550 ευρώ.

Δεν θα δώσει έξτρα λεφτά για κάτι πιό ακριβό. Πιστεύω η λογική επιλογή είναι η 1070, εκτός και αν κάποιος γνώστης έχει κάποια καλύτερη πρόταση.

ε ναι τι αλλο....1070 .....

Καλημέρα σε όλους.

Έχω μια ανδρειωμένη radeon hd6950 με 1GB η οποία έφαγε τα ψωμιά της και δεν είναι για να υποδεχτεί τα νέα παιχνίδια του φθινοπώρου. Σκέφτομαι για αλλαγή της με κάποια γύρω στα 250-300 ευρώ. Τι μου προτείνετε;

Καλημέρα σε όλους.

Έχω μια ανδρειωμένη radeon hd6950 με 1GB η οποία έφαγε τα ψωμιά της και δεν είναι για να υποδεχτεί τα νέα παιχνίδια του φθινοπώρου. Σκέφτομαι για αλλαγή της με κάποια γύρω στα 250-300 ευρώ. Τι μου προτείνετε;

Το υπόλοιπο setup?Γενικά σε rx 470/480 θα κοιτάξεις....

http://www.skroutz.gr/s/9592339/PowerColor-Radeon-RX-470-4GB-AXRX-470-4GBD5-3DH-OC.html

Με κάτι παραπάνω πέρνεις και rx 480..... http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/vga-kartes-grafikwn/Sapphire-VGA-Radeon-RX-480-Nitro-4GB-11260-02-20G.htm

Μόνο πές και τα υπόλοιπα specs του pc σου για να έχουμε μία πλήρη εικόνα του rig σου....

Τυχερος μεσα στην ατυχια του, ποια ειναι η πολιτικη του αμαζον εαν σου χαλασει η καρτα? Κανονικα δεν τη στελνεις πισω και στην επισκευαζουν η στελνουν μια ιδια, απο ποτε σου κανουν full refund και εαν ναι για ποσο καιρο απο οταν την πηρες?

Νομιζω το full refund το κανανε μονο εντος μικρου χρονικου διαστηματος απο οταν την πηρες (1 μηνα).

Τυχερος μεσα στην ατυχια του, ποια ειναι η πολιτικη του αμαζον εαν σου χαλασει η καρτα? Κανονικα δεν τη στελνεις πισω και στην επισκευαζουν η στελνουν μια ιδια, απο ποτε σου κανουν full refund και εαν ναι για ποσο καιρο απο οταν την πηρες?

Νομιζω το full refund το κανανε μονο εντος μικρου χρονικου διαστηματος απο οταν την πηρες (1 μηνα).

Το νόμιμο ( και σωστό) είναι ή επισκευή ή αντικατάσταση με ίδιο προϊόν ή FULL refund στην τιμή αγοράς, φυσικά για όλη την διάρκεια την εγγύησης. Όλα τα άλλα είναι κοροϊδίες και απατεωνιές μερικών καταστημάτων.

Τα σοβαρά καταστήματα ακόμα και στην Ελλάδα έτσι κάνουν. Για αυτό IMHO, προτιμήστε ένα κατάστημα που να είναι αξιόπιστο και σοβαρό στο after sale support  και ας πληρώσετε περισσότερα στην αρχική αγορά.

Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω και εχω ήσυχο το κεφάλι μου.

πολλά χρήματα για 1060,με ~70 ευρώ παραπάνω αγοράζεις από εξωτερικό 1070. Κοίταξε καταστήματα του εξωτερικού,έχουν στοκ και καλύτερες τιμές. Ενδεικτικά,αγόρασα από computeruniverse την Gigabyte GTX1060 G1 Gaming στα 333 τελική τιμή με πληρωμή μέσω paypal και μεταφορικά (αν κάνεις κατάθεση σε λογαριασμό είναι μείον 5,5 ευρώ περίπου,οπότε πέφτεις κάτω από τα 330)  και εδώ την έχουν 370 & μεταφορικά.

• Like 1

Το Amazon τσέκαρε πρώτα αν έχει την ίδια κάρτα για να του δώσει επιλογή. Δεν την είχανε και προχώρησαν άμεσα σε διαδικασία για full refund. 15 Σεπτεμβρίου θα έκλεινε ένα χρόνο από την αγορά της.

• Like 2

Με την εγγύηση της XFX γνωρίζει κανείς τι γίνεται; Μπορείς να κάνεις απευθείας RMA σε αυτούς ή πρέπει μπει ενδιάμεσα το κατάστημα;

Μάλλον καταλήγω σε αυτή https://www.amazon.co.uk/XFX-RX-480P8DBA6-Radeon-Graphics-Card/dp/B01JM1C4CE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1471594588&sr=8-2&keywords=xfx+rx480 από Amazon.

Έχει κάποιος κάποια καλύτερη πρόταση; Κατέληξα σε 480 και όχι σε 1060 λόγω μνήμης κυρίως για μελλοντική χρήση.

Θα παίζω σε 1440p και κυρίως παλαιότερα παιχνίδια (κυρίως στρατηγικής), World of Warships και ΝΒΑ2K16. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...