Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, aplos73 said:

Περίμενε φίλε μου. Και εγώ στην ίδια κατάσταση με εσένα είμαι. Θέλω να αναβαθμίσω την 2060 μου . Θα περιμένω τις 5060 και 5060 ti να δω τίμια λένε από αποθέωση και τιμή και θα αποφασίσω. Είχα μια ελπίδα από την intel  με την Β580  να αναβαθμίσω ποιοτικά ( λόγο 12 Gb vram ) και σχετικά οικονομικά αλλά δεν. Οπότε τώρα υπομονή.

Όσο καλές να είναι οι 5060/5060ti με 8gb δεν αξίζουν.Σκεψου ότι η 2060 είχε 6gb και είχε βγει το 19.

Ίσως η 5060ti 16gb να είχε κάποιο νόημα αλλά καθώς φαινετε θα βγει αρκετα ακριβά.

• Απαντ. 12,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προβλέπω μετά τον Μάιο να ηρεμεί το θέμα με τις κάρτες γραφικών. Θα τις έχουν με το σταγονόμετρο καθώς θα μειώνουν παραγωγή σε παλιότερα μοντέλα. 

Προσοχή στην αγορά μεταχειρισμένων καθώς υπάρχουν επιτήδειοι. Βλέπω πολλά προφίλ που φτιάχτηκαν πριν απο ώρες εως μερικές μέρες κ πουλάν κάρτες σε δελεαστικές τιμές. 

• Like 3
Δημοσ.

Άστα να πάνε. Να φανταστείς με την 2060 ακόμα παίζω. Βάζω βέβαια DLSS και κάνω και κάποιους συμβιβασμούς όσον αφορά την ποιότητα γραφικών , αλλά παίζω ακόμα. Στα 1080 με vsynch 60 Hz. Λόγο παλαιότητας του monitor. Πάντως όταν καταφέρω να αναβαθμίσω θα αλλάξω και monitor. Κάποιο με περισσότερα Hz και gsynch combatible. Οπότε για την ώρα υπομονή και βλέπουμε.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

40 λεπτά πριν, InvisibleA είπε

Καλησπέρα ομάδα! Ψαχνω καρτα εδω και ενα διαστημα στα 2Κ Gaming αλλα Indie τιτλους. Δηλαδη οχι πολυ απαιτητικους. Ποια καρτα θα προτεινατε... Λιγο ενα μπαχαλο βλεπω γενικα και δεν ξερω αν πρεπει να περιμενω η να παρω κατι γιατι θα δουμε αυξησεις. Κοιτουσα την 7700 και 7800 απλα θεωρώ οτι δεν θα τις αξιοποιησω πληρως και ισως τζαμπα δωσω τοσα χρηματα... 420 εχω βρει την 7700ΧΤ και 500 την 7800 ΧΤ. Μεχρι και την 7600ΧΤ σκεφτόμουν... 

Μήπως ανεβαίνεις αρκετά χωρίς λόγο ? Τώρα ποια έχεις ? Δες απαιτήσεις απο τους τίτλους που θες να παίξεις

https://www.skroutz.gr/s/42623781/Sapphire-Radeon-RX-7600-8GB-GDDR6-Pulse-Karta-Grafikon-11324-01-20G.html

https://www.skroutz.gr/s/59061057/Sparkle-ARC-B580-12GB-GDDR6-Guardian-Karta-Grafikon-SB580G-12G.html

και 4060 (απλά δεν το προτείνω λόγω καταναλωτικής συνείδησης 😛)

(σου απάντησα εδώ μιας και είναι πιο κατάλληλο νήμα)

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρον η b580… Έχει και 12GB Ram Τώρα δεν έχω. Εκανα ενα νέο build με Ryzen 7600 και δεν πήρα κάρτα… 

να φανταστώ τρέχουν άνετα τίτλους όπως Ratchet, Spider-Man… και μελλοντικούς παρόμοιους…  Τους έθεσα ως παράδειγμα… δεν τους έχω παίξει ποτέ 😅 Λέω άμα και αν 🥲

Δημοσ.
9 hours ago, InvisibleA said:

Ενδιαφέρον η b580… Έχει και 12GB Ram Τώρα δεν έχω. Εκανα ενα νέο build με Ryzen 7600 και δεν πήρα κάρτα… 

να φανταστώ τρέχουν άνετα τίτλους όπως Ratchet, Spider-Man… και μελλοντικούς παρόμοιους…  Τους έθεσα ως παράδειγμα… δεν τους έχω παίξει ποτέ 😅 Λέω άμα και αν 🥲

Η Β580, θέλει πολυ δυνατο επεξεργαστή. Αλλιώς έχει cpu overhead (δλδ πέφτουν οι επιδόσεις της)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Coscas είπε

Η Β580, θέλει πολυ δυνατο επεξεργαστή. Αλλιώς έχει cpu overhead (δλδ πέφτουν οι επιδόσεις της)

Το είδα αυτό… Η ίδια intel προτείνει 10ης γενιάς και πάνω..  Θεωρητικά με R5 7600 είμαι καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, InvisibleA said:

Το είδα αυτό… Η ίδια intel προτείνει 10ης γενιάς και πάνω..  Θεωρητικά με R5 7600 είμαι καλά.

Δες εδώ στο 8:32 

Εχει χειρότερη επίδοση από 4060 με τον 7600 στο Spider-Man που είπες ότι θέλεις να τρέξεις

Αν έβρισκες την 4060 στα 270ε, θα στην πρότεινα

Κάπου εκεί έπρεπε να κάνει και η B580

Είπες ότι θέλεις 2κ. Δεν είναι κάρτες 2κ αλλά νομίζω μέσες άκρες, θα την κάνεις τη δουλειά σου 

Εγώ θα επέλεγα την φτηνότερη και με το χαμηλότερο tdp (όπως έκανα και πήρα την 4060. Αν και τότε δεν υπήρχε η B580)

Μικρές οι διαφορές και αρκετά καλό το αποτέλεσμα και με τις 2

H B580, έχει 12 gb μνήμη

H 4060, έχει το dlss4 και το fg...

Ζύγισέ τα και αποφάσισε

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, InvisibleA είπε

απο indie τώρα λες άλλα , πάρε την 7800ΧΤ...

1 ώρα πριν, Coscas είπε

H B580, έχει 12 gb μνήμη

να συμπληρώσω

H B580, έχει cpu overhead

H 4060, έχει απο πίσω μια εταιρία που αδιαφόρησε πλήρως για τους gamers και ξεκίνησε νέα ανοδική εποχή τιμών gpu (πήρε μπάλα όλους)

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Coscas είπε

Δες εδώ στο 8:32 

Εχει χειρότερη επίδοση από 4060 με τον 7600 στο Spider-Man που είπες ότι θέλεις να τρέξεις

Αν έβρισκες την 4060 στα 270ε, θα στην πρότεινα

Κάπου εκεί έπρεπε να κάνει και η B580

Είπες ότι θέλεις 2κ. Δεν είναι κάρτες 2κ αλλά νομίζω μέσες άκρες, θα την κάνεις τη δουλειά σου 

Εγώ θα επέλεγα την φτηνότερη και με το χαμηλότερο tdp (όπως έκανα και πήρα την 4060. Αν και τότε δεν υπήρχε η B580)

Μικρές οι διαφορές και αρκετά καλό το αποτέλεσμα και με τις 2

H B580, έχει 12 gb μνήμη

Ζύγισέ τα και αποφάσισε

Έχει μεγάλη διαφορά… Γιατί έτσι η Intel… όντως 4060 είναι καλύτερη σε αυτήν την περίπτωση… 

Δημοσ.

Καλημέρα,

έχω το παρακάτω rig:

Gpu: asus 1060 6gb
Mobo: msi z-490 a pro
CPU: i5 10600k
RAM: 16gb
PSU: Cooler master 650w

Budget: 650~700 ευρώ

Θέλω να αλλάξω την gpu, με ας πούμε το μικρότερο κόστος, δηλαδή να μην μπω σε διαδικασίες να αλλάξω mobo κ.ο.κ..

με λίγο ψάξιμο που έκανα και τις ελάχιστες γνώσεις που έχω, λόγω cpu έχω ταβάνι μέχρι RTX 4070 και RX 7700 XT. 

Αν ισχύει το παραπάνω τείνω προς την 4070 λόγω κατανάλωσης μήπως και γλιτώσω το τροφοδοτικό προς το παρόν.

Επίσης το PCIe slot της MSI Z490 είναι x16 Gen 3.0, θα υπάρχει πρόβλημα; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Stratosnis είπε

όχι

2 ώρες πριν, Stratosnis είπε

με λίγο ψάξιμο που έκανα και τις ελάχιστες γνώσεις που έχω, λόγω cpu έχω ταβάνι μέχρι RTX 4070 και RX 7700 XT

είναι αρκετά κάτω απο το budget και άλλη κατηγορία

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Stratosnis said:

Καλημέρα,

έχω το παρακάτω rig:

Gpu: asus 1060 6gb
Mobo: msi z-490 a pro
CPU: i5 10600k
RAM: 16gb
PSU: Cooler master 650w

Budget: 650~700 ευρώ

Θέλω να αλλάξω την gpu, με ας πούμε το μικρότερο κόστος, δηλαδή να μην μπω σε διαδικασίες να αλλάξω mobo κ.ο.κ..

με λίγο ψάξιμο που έκανα και τις ελάχιστες γνώσεις που έχω, λόγω cpu έχω ταβάνι μέχρι RTX 4070 και RX 7700 XT. 

Αν ισχύει το παραπάνω τείνω προς την 4070 λόγω κατανάλωσης μήπως και γλιτώσω το τροφοδοτικό προς το παρόν.

απλη 9070

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

άρα 9070; 

ναι , περιμένοντας κανα μήνα+ να πέσουν οι τιμές

τώρα ξεκίνησαν να ψιλοπέφτουν οι τιμές 5070 (και διαθεσιμότητα) άρα θέλει ακόμα χρόνο να υπάρχει ανταγωνισμός και να λειτουργήσει η αγορά

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...