fotaras76 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Αυτό λέω. Ότι ακόμη αυτά που παίζεις εσύ παίζουν και με 8gb. Είτε τα 12 είτε τα 16 εσένα διαφορά όταν θα φτάσουν να σου κάνουν θα έχεις χαιρετήσει από πυρήνα το παιχνίδι οποτε θα παίζεις σε χαμηλότερα details. Ε κλαιν από ultra textures αν πέσεις σε high τι διαφορά νομίζεις ότι θα δεις; Εγώ στα 400 δεν θα πήγαινα σε 6800 με τίποτα. Στο odyssey για ρίξε τα textures ένα επίπεδο κάτω και πες μου αν βλέπεις διάφορες. Δεν το έχω το παιχνίδι, από περίεργεια ρωτάω. Ξαναλέω τα textures όχι το graphics detail του παιχνιδιού. Στα textures τρώμε την ram. Έτσι πίστευαν κάποιοι όταν αγόραζαν 3070 και 3070ti και τώρα η 6800 σε 2κ και 4κ τις ρίχνει ξύλο.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Κάρτα με 16 gb vram και 256 bit bus καινούρια στα 400 ευρώ αμφιβάλλω ότι θα υπάρχει τότε. Σε αυτη τη κατηγορια καρτες πρωτα κρεμας απο πυρηνα και μετα απο Vram. Aν δεν μπορει να σου βγαλει τα FPS η καρτα, η Vram δεν θα προσφερει τιποτα παραπανω. Τα 16 εχουν νοημα για αυτους που παιζουν 4Κ. Δες πχ τη 4060Ti 16gb, ARC A770, rx 6800 σε 1440p σε βαρια games, τα εχεις και τα κοιτας να καθονται ενω παιζεις στα 30-40FPS. 6 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Έτσι πίστευαν κάποιοι όταν αγόραζαν 3070 και 3070ti και τώρα η 6800 σε 2κ και 4κ τις ρίχνει ξύλο. Tην 6800 θα τη συγκρινεις με τη 3080 οχι με τη 3070 που ειναι αναλογη της 6700/6700xt.
fotaras76 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε Σε αυτη τη κατηγορια καρτες πρωτα κρεμας απο πυρηνα και μετα απο Vram. Aν δεν μπορει να σου βγαλει τα FPS η καρτα, η Vram δεν θα προσφερει τιποτα παραπανω. Τα 16 εχουν νοημα για αυτους που παιζουν 4Κ. Δες πχ τη 4060Ti 16gb, ARC A770, rx 6800 σε 1440p σε βαρια games, τα εχεις και τα κοιτας να καθονται ενω παιζεις στα 30-40FPS. Tην 6800 θα τη συγκρινεις με τη 3080 οχι με τη 3070 που ειναι αναλογη της 6700/6700xt. Τις κάρτες τις συγκρίνω με βάση την τιμή τους πάντα, οπότε αν 2 κάρτες παίζουν περίπου στα ίδια λεφτά θα τις συγκρίνω. Αυτό που με νοιάζει είναι τι παίρνω για τα λεφτά που δίνω, οι ανάλογες κάρτες κτλ που αναφέρεις δεν με ενδιαφέρουν. 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Τις κάρτες τις συγκρίνω με βάση την τιμή τους πάντα, οπότε αν 2 κάρτες παίζουν περίπου στα ίδια λεφτά θα τις συγκρίνω. Αυτό που με νοιάζει είναι τι παίρνω για τα λεφτά που δίνω, οι ανάλογες κάρτες κτλ που αναφέρεις δεν με ενδιαφέρουν. Για να πεφτει η τιμη ενος προιοντος σημαινει οτι δεν πουλαει οσο ο ανταγωνισμος ή οτι ειναι κατωτερο απο τον ανταγωνισμο. Για να πουλησουν λοιπον τιμολογηθηκαν οσο τα "απο κατω μοντελα" του ανταγωνιστη. Αλλο λοιπον "τι ειναι καλυτερο" και αλλο "τι σε συμφερει να παρεις λογο πτωσης τιμης" Δεν θα δεις ποτε Nvidia φθηνοτερη απο την αναλογη AMD. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από BlurayMoviesGreece
dimoskoutr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Έτσι πίστευαν κάποιοι όταν αγόραζαν 3070 και 3070ti και τώρα η 6800 σε 2κ και 4κ τις ρίχνει ξύλο. Τι λες βρε Φώτη μου εδώ μιλάς για 100% παραπάνω vram. Ξαναλέω στα παιχνίδια που παίζεις βλέπεις. Άσε που συγκρίνεις αλλά tiers. Βρες μου μια 12αρα που τρώει ξύλο λόγω vram από την αντίστοιχη 16αρα. Δεν… Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από dimoskoutr
fotaras76 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Για να πεφτει η τιμη ενος προιοντος σημαινει οτι δεν πουλαει οσο ο ανταγωνισμος ή οτι ειναι κατωτερο απο τον ανταγωνισμο. Για να πουλησουν λοιπον τιμολογηθηκαν οσο τα "απο κατω μοντελα" του ανταγωνιστη. Αλλο λοιπον "τι ειναι καλυτερο" και αλλο "τι σε συμφερει να παρεις λογο πτωσης τιμης" Δεν θα δεις ποτε Nvidia φθηνοτερη απο την αναλογη AMD. Καλά όσα γράφεις αλλά δεν με ενδιαφέρει γιατί ένα προϊόν δεν πουλάει και άρα είναι πιο φτηνό. Η πλειοψηφία άλλωστε δεν κατέχει την σοφία, ούτε έχει τη γνώση σε πολλά θέματα. Π.χ η 3050 πουλάει πιο πολύ από την φτηνότερη 6600 ενώ είναι χειρότερη ακόμα κι από την 2060. Πες μου π.χ έναν λόγο να προτιμήσω την 3050 και όχι την 6600. 17 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Τι λες βρε Φώτη μου εδώ μιλάς για 100% παραπάνω vram. Ξαναλέω στα παιχνίδια που παίζεις βλέπεις. Άσε που συγκρίνεις αλλά tiers. Βρες μου μια 12αρα που τρώει ξύλο λόγω vram από την αντίστοιχη 16αρα. Δεν… Δήμο, γεροί να ήμαστε και θα δεις πως πιο σύντομα από όσο νομίζεις τα 12 gb vram θα είναι όπως τα 8 της 3070 σήμερα. Για εμένα τα 600+ που έδωσες για κάρτα με 12 vram τα θεωρώ πολλά κι ας είναι σήμερα η 4070 μια καλή κάρτα.
dimoskoutr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Δήμο, γεροί να ήμαστε και θα δεις πως πιο σύντομα από όσο νομίζεις τα 12 gb vram θα είναι όπως τα 8 της 3070 σήμερα. Για εμένα τα 600+ που έδωσες για κάρτα με 12 vram τα θεωρώ πολλά κι ας είναι σήμερα η 4070 μια καλή κάρτα. Ούτε καν. Όταν θα ισχύει αυτό που λες ούτε ο πυρήνας της 6800 θα σε σώσει ούτε ο πυρήνας της 7800xt. Σου ξαναλέω μην μπερδεύεις τα graphics details με τα textures. Όσο για τα 600 που έδωσα εκεί είναι η αγορά δυστυχώς, όταν αποφάσισα σε 4070 η 7800xt είχε 650+ που ήταν αστείο ποσό και δεν το έδινα με τίποτα. Και για την 7800xt να τα έδινα πάλι πολλά θα ήταν φίλε μου όπως και να το δεις. Οι κάρτες 1440p και πάνω είναι δυστυχώς ακριβό προϊόν πια. Δεν είναι η ίδια κατάσταση όπως πριν 4-5 χρόνια. Μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί… κάνε μου μια χάρη όμως και δοκίμασε αυτό που σε ρώτησα στο odyssey. Βάλε τα textures μια σκάλα κάτω από εκεί που τα έχεις να δούμε τι παίζει με τη vram στο συγκεκριμένο. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από dimoskoutr
fotaras76 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ούτε καν. Όταν θα ισχύει αυτό που λες ούτε ο πυρήνας της 6800 θα σε σώσει ούτε ο πυρήνας της 7800xt. Σου ξαναλέω μην μπερδεύεις τα graphics details με τα textures. Όσο για τα 600 που έδωσα εκεί είναι η αγορά δυστυχώς. Και για την 7800xt να τα έδινα πάλι πολλά θα ήταν φίλε μου όπως και να το δεις. Οι κάρτες 1440p και πάνω είναι δυστυχώς ακριβό προϊόν πια. Δεν είναι η ίδια κατάσταση όπως πριν 4-5 χρόνια. Μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί… Να στο θέσω διαφορετικά : πόσο καλύτερη κάρτα θα ήταν π.χ η 3070 σήμερα αν είχε περισσότερη vram ; Για εμένα θα ήταν πολλή καλύτερη από ό,τι είναι τώρα.
dimoskoutr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, fotaras76 είπε Να στο θέσω διαφορετικά : πόσο καλύτερη κάρτα θα ήταν π.χ η 3070 σήμερα αν είχε περισσότερη vram ; Για εμένα θα ήταν πολλή καλύτερη από ό,τι είναι τώρα. Δοκίμασε βρε αν δεν σου κάνει κόπο αυτό που σου λέω για τα textures του odyssey να δούμε τι vram χρησιμοποιεί και αν βλέπεις εσυ διαφορά μέσα στο παιχνίδι. Όπως ακριβώς παίζεις στα game details αλλά με ένα κλικ κάτω τα textures. Από ultra σε high πχ. Ξέρεις σε ποσο καιρό έγιναν «λίγα» τα 8gb;;; Σκέψου το λίγο πότε είχαμε 8gb κάρτες. Hell από όταν πήρα την 570 το 2017, είχε κάρτες με 8gb με 200 ευρώ. Ακόμη παίζεις με 8gb παιχνίδια. Τουλάχιστον σε 1080p… 6 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Να στο θέσω διαφορετικά : πόσο καλύτερη κάρτα θα ήταν π.χ η 3070 σήμερα αν είχε περισσότερη vram ; Για εμένα θα ήταν πολλή καλύτερη από ό,τι είναι τώρα. Αν είχε 12 αντί για 16 ποσο χειρότερη θα ήταν; Για να στο θέσω και εγώ πάλι αλλιώς. Για μένα ίδια θα ήταν είτε με 12 είτε με 16.
fotaras76 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε Δοκίμασε βρε αν δεν σου κάνει κόπο αυτό που σου λέω για τα textures του odyssey να δούμε τι vram χρησιμοποιεί και αν βλέπεις εσυ διαφορά μέσα στο παιχνίδι. Όπως ακριβώς παίζεις στα game details αλλά με ένα κλικ κάτω τα textures. Από ultra σε high πχ. Ξέρεις σε ποσο καιρό έγιναν «λίγα» τα 8gb;;; Σκέψου το λίγο πότε είχαμε 8gb κάρτες. Hell από όταν πήρα την 570 το 2017, είχε κάρτες με 8gb με 200 ευρώ. Ακόμη παίζεις με 8gb παιχνίδια. Τουλάχιστον σε 1080p… Ok, απλά με τους κεραυνούς που έχει τώρα έξω δεν θα ανοίξω το pc.
dimoskoutr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, fotaras76 είπε Ok, απλά με τους κεραυνούς που έχει τώρα έξω δεν θα ανοίξω το pc. Ναι ρε εννοείται. Αύριο με το καλό. Δώσε αποτελέσματα να μάθουμε όμως. Εγώ πάντως λίγο γενναίος άνοιξα bg3 πριν λίγο και 4k όλα max η vram ήταν 7,3 περίπου. Σε 1440p 6,5 κάπου εκεί. Σε παιχνίδι του 23. Βλέπεις ότι και αυτό που λες για την ram είναι σχετικό. Εξαρτάται και από το game κάθε φορά. Αυτά τα online που παίζεις τι θέλουν από vram;
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Καλά όσα γράφεις αλλά δεν με ενδιαφέρει γιατί ένα προϊόν δεν πουλάει και άρα είναι πιο φτηνό. Η πλειοψηφία άλλωστε δεν κατέχει την σοφία, ούτε έχει τη γνώση σε πολλά θέματα. Π.χ η 3050 πουλάει πιο πολύ από την φτηνότερη 6600 ενώ είναι χειρότερη ακόμα κι από την 2060. Πες μου π.χ έναν λόγο να προτιμήσω την 3050 και όχι την 6600. Στο ξαναλεω αλλο τι σε συμφερει και αλλο να λες οτι το Χ προιον ειναι καλυτερο απο το Ψ προιον επειδη εχουν ιδια τιμη. Με αυτη τη λογικη τοτε το Seat Ιbiza ειναι αυτοκινηταρα και η Ferrari ειναι μουφα γιατι δεν υπαρχει Ferrari στη τιμη του Ibiza και παντα η Ferrari θα ειναι πιο ακριβη απο το Ibiza. Eγω δεν σου ειπα να παρεις 3050, σου ειπα να παρεις μια Nvidia μεσα στο Budget που διαθετεις γιατι το DLSS ειναι πολυ ανωτερο του FSR και γιατι η Nvidia εχει DLSS και FSR. Η 6800 λογο πυρηνα αργα η γρηγορα θα σερνεται ακομα και αν εχει 16 δεν σε σωζουν τα 16. Μια 4070Ti πχ που εχει 12gb λογο πυρηνα ειναι πολυ ανωτερη απο μια 6800 . Οταν θα αναγκαστεις να βαλεις DLSS/FSR μια 4060Ti οπτικα ειναι καλυτερη απο την 6800 . Δεν θα σε νοιαζει πλεον το Raster αλλα το Upscale. Eδω μπορεις να δεις τις διαφορες: Spoiler Spoiler Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από BlurayMoviesGreece
fotaras76 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ναι ρε εννοείται. Αύριο με το καλό. Δώσε αποτελέσματα να μάθουμε όμως. Εγώ πάντως λίγο γενναίος άνοιξα bg3 πριν λίγο και 4k όλα max η vram ήταν 7,3 περίπου. Σε 1440p 6,5 κάπου εκεί. Σε παιχνίδι του 23. Βλέπεις ότι και αυτό που λες για την ram είναι σχετικό. Εξαρτάται και από το game κάθε φορά. Αυτά τα online που παίζεις τι θέλουν από vram; Tα online θέλουν σίγουρα λιγότερο από το ac. Πάντως το fsr κάνει θαύματα, π.χ στο csgo 2 ....135 + fps στα 1440p με την 6600 που υποτίθεται ότι δεν κάνει για τέτοια ανάλυση. Οπτικά δεν με χάλασε καθόλου το fsr , μια χαρά είναι. 1
akoinonitos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fotaras76 είπε Της έκανες undervolt ; Γενικά από κατανάλωση πως πήγαινε ; Από επιδόσεις πρέπει να είναι τούμπανο σε 1440p με βάση τα χαρακτηριστικά της. Ειχα τη reference σε sff κουτι ,τπτ στοκ επαιζα ολα default ακομα και το fan curve ,δεν με ενδιεφερε να της κανω undervolt ημουν μετα απο 3080 που εβραζε και μου φαινοταν γατακι αυτη . Ηταν μια χαρα σε temps για reference. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από akoinonitos 1
dimoskoutr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Tα online θέλουν σίγουρα λιγότερο από το ac. Πάντως το fsr κάνει θαύματα, π.χ στο csgo 2 ....135 + fps στα 1440p με την 6600 που υποτίθεται ότι δεν κάνει για τέτοια ανάλυση. Οπτικά δεν με χάλασε καθόλου το fsr , μια χαρά είναι. Γενικά από ότι έχω καταλάβει τα upscale techniques εξαρτώνται από το implementation και του game developer. Ας πούμε στο bg3 που παιζω μονίμως, δεν έχουν κάνει implement ακόμη fsr2 οι μπαγλαμαδεσ και με το fsr1 που δοκίμασα μια μέρα ακόμη και σε 4k και σε slow paced παιχνίδι δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Δεν έχω και άλλα καινούργια σχετικά παιχνίδια να δοκιμάσω fsr είναι η αλήθεια. Κάτι πρέπει να παρω και εγώ Black Friday όμως. Έστω παιχνίδι. Κανένα cyberpunk ίσως. 😂 Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από dimoskoutr 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα