Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

6700xt μάλλον χωρίς αλλαγή της cpu. Πιστεύω οτιδήποτε πιο ισχυρό από αυτή θα φάει μπουκάλι από την cpu.

2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

7800XT , θα φάει λίγο μπουκάλι αλλά θα μπορείς να παίζεις 1440 αξιοπρεπως , 6700ΧΤ ΔΕΝ θα παιζεις αξιοπρεπως

Παιδιά σας ευχαριστώ, κάποια πρόταση και σε Nvidia γιατί έχει κάποια χαρακτηριστικά που ίσως χρειαστούν και λόγω δουλειάς (3d cad rendering), πχ. me 3060ti γίνεται δουλειά στα 1440p ή δύσκολα; Ευχαριστώ και πάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 ώρες πριν, kyprianos73 είπε

Παιδιά σας ευχαριστώ, κάποια πρόταση και σε Nvidia γιατί έχει κάποια χαρακτηριστικά που ίσως χρειαστούν και λόγω δουλειάς (3d cad rendering), πχ. me 3060ti γίνεται δουλειά στα 1440p ή δύσκολα; Ευχαριστώ και πάλι.

RTX 4070 , σε 2-3 μηνες θα βγουν οι super με περισσοτερη RAM

• Thanks 1

Έχω την 4070 με τον 5600 και σχετικά λίγο της ρίχνει μπουκάλι. Δεν ξέρω πως θα είναι με τον 3700x. Αν δεν κάνω λάθος ο 5600 με τον 3700x έχουν διαφορά σε gaming. Το λέω γιατί είπες ότι δεν θα ήθελες να αλλάξεις cpu. Επιμένω ότι πιο ταιριαστή στην cpu σου είναι η 6700xt όπου με παραχωρήσεις παίζεις  1440p αξιοπρεπώς.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@dimoskoutr σε ευχαριστώ και πάλι, η αλήθεια είναι ότι με το πολύ ελαφρύ gaming στα 1080p που κάνω, η RX 580 με πήγε ανέλπιστα καλά από το 2018 που την είχα πάρει μέχρι και σήμερα. Όπως είπα επειδή έχω και μία 34" παροπλισμένη που θα ήθελα να ενεργοποιήσω, θα ήθελα ιδανικά μία κάρτα για ελαφρύ gaming στα 1440p να κρατήσει κάποια χρόνια, οπότε πιστεύω και εγώ η 6700 xt είναι καλή σαν λύση. Θα περιμένω μάλλον για τιμές BF γιατί εκεί πέρα θα παίξει σε τιμές αρκετά πιο χαμηλά από ότι σήμερα.

Επεξ/σία από kyprianos73

3 λεπτά πριν, kyprianos73 είπε

@dimoskoutr σε ευχαριστώ και πάλι, η αλήθεια είναι ότι με το πολύ ελαφρύ gaming στα 1080p που κάνω, η RX 580 με πήγε ανέλπιστα καλά από το 2018 που την είχα πάρει μέχρι και σήμερα. Όπως είπα επειδή έχω και μία 34" παροπλισμένη που θα ήθελα να ενεργοποιήσω, θα ήθελα ιδανικά μία κάρτα για ελαφρύ gaming στα 1440p να κρατήσει κάποια χρόνια, οπότε πιστεύω και εγώ η 6700 xt είναι καλή σαν λύση. Θα περιμένω μάλλον για τιμές BF γιατί εκεί πέρα θα παίξει σε τιμές αρκετά πιο χαμηλά από ότι σήμερα.

Μόνο να μην σταματήσει η διαθεσιμότητα της γιατί πια η amd δεν την παράγει και ότι βρίσκεται είναι στοκ που ήδη υπάρχει. Αυτό να έχεις στο νου σου απλά.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Έχω την 4070 με τον 5600 και σχετικά λίγο της ρίχνει μπουκάλι. Δεν ξέρω πως θα είναι με τον 3700x. Αν δεν κάνω λάθος ο 5600 με τον 3700x έχουν διαφορά σε gaming. Το λέω γιατί είπες ότι δεν θα ήθελες να αλλάξεις cpu. Επιμένω ότι πιο ταιριαστή στην cpu σου είναι η 6700xt όπου με παραχωρήσεις παίζεις  1440p αξιοπρεπώς.

23 λεπτά πριν, kyprianos73 είπε

Eιναι προτιμοτερο να εχεις μια GPU που τρωει λιγο Bottleneck απο τη cpu και στη πορεια με μια αναβαθμιση να ερθει στα κανονικα της, παρα να παρεις μια κατωτερη GPU που παντα θα παιζει σε λιγοτερα FPS.
H 4070 σε 1440p κατα μεσο ορο ριχνει 40FPS στη 6700xt.
To να χασει 10FPS λογο CPU παλι θα ειναι 30FPS πανω απο 6700xt που αργοτερα με μια αναβαθμιση θα παιζει κανονικα στο 40+.

Screenshot_11.jpg

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece

55 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Eιναι προτιμοτερο να εχεις μια GPU που τρωει λιγο Bottleneck απο τη cpu και στη πορεια με μια αναβαθμιση να ερθει στα κανονικα της, παρα να παρεις μια κατωτερη GPU που παντα θα παιζει σε λιγοτερα FPS.
H 4070 σε 1440p κατα μεσο ορο ριχνει 40FPS στη 6700xt.
To να χασει 10FPS λογο CPU παλι θα ειναι 30FPS πανω απο 6700xt που αργοτερα με μια αναβαθμιση θα παιζει κανονικα στο 40+.

Screenshot_11.jpg

Δεν διαφωνώ σε αυτό. Ισχύει αρκεί οικονομικά να μην έχεις θέμα με την διαφορά τιμής. Άλλωστε εγώ στην 4070 πήγα…όμως για ελαφρύ gaming η 6700xt κάνει δουλίτσα σε 1440p.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Δεν διαφωνώ σε αυτό. Ισχύει αρκεί οικονομικά να μην έχεις θέμα με την διαφορά τιμής. Άλλωστε εγώ στην 4070 πήγα…όμως για ελαφρύ gaming η 6700xt κάνει δουλίτσα σε 1440p.

Αν δεν μπορει να παει σε 4070 υπαρχει και η 4060Ti 8gb.
Eλαχιστα λιγο πιο πανω απο 6700xt και θα εχει DLSS και FSR αντι για μονο FSR, θα εχει καλυτερο RT(αν και δεν συνιστω να παιξει RT σε καρτα κατω απο 4070) και θα εχει και το DLSS 3 οπου χρειαστει καποια παραπανω FPS εφοσον εχει μια βαση 50-60FPS πριν το βαλει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Αν δεν μπορει να παει σε 4070 υπαρχει και η 4060Ti 8gb.
Eλαχιστα λιγο πιο πανω απο 6700xt και θα εχει DLSS και FSR αντι για μονο FSR, θα εχει καλυτερο RT(αν και δεν συνιστω να παιξει RT σε καρτα κατω απο 4070) και θα εχει και το DLSS 3 οπου χρειαστει καποια παραπανω FPS εφοσον εχει μια βαση 50-60FPS πριν το βαλει.

Τιμούλα; Γιατί θα έχει μόνο 8gb ram. Μην τον πάρουμε στο λαιμό μας για 1440p…που το frame generation επίσης τρώει λίγη ram. Δεν ξέρω εγώ σε χρήματα παρόμοια με την 6700xt δεν θα πήγαινα σε nvidia λόγω 8gb ram. Άλλο τα 12 της 4070 άλλο τα 8 της 4060ti.

edit: μόλις είδα ότι με τα χρήματα της 4060ti 8gb μπορεί να πάει ακόμη και σε 6750xt που είναι ακόμη πιο γρήγορη από 6700xt…δύσκολη πρόταση νομίζω η 4060ti 8gb…

Επεξ/σία από dimoskoutr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Τιμούλα; Γιατί θα έχει μόνο 8gb ram. Μην τον πάρουμε στο λαιμό μας για 1440p…που το frame generation επίσης τρώει λίγη ram. Δεν ξέρω εγώ σε χρήματα παρόμοια με την 6700xt δεν θα πήγαινα σε nvidia λόγω 8gb ram. Άλλο τα 12 της 4070 άλλο τα 8 της 4060ti.

edit: μόλις είδα ότι με τα χρήματα της 4060ti 8gb μπορεί να πάει ακόμη και σε 6750xt που είναι ακόμη πιο γρήγορη από 6700xt…δύσκολη πρόταση νομίζω η 4060ti 8gb…

Στις Low End καρτες θεωρω οτι το πιο σημαντικο απο ολα ειναι να εχεις DLSS και FSR αντι να εχεις μονο FSR.
Δεν ειναι καρτες που θα τα παιξουν ολα Raster 60+ για να εχεις τη πολυτελεια να τα εχεις κλειστα.
Μετα κοιτας το οπτικο αποτελεσμα, στο 1080p το FSR δεν βλεπεται.
Αν τον ενδιαφερει η καταναλωση επισης υπαρχει μεγαλη διαφορα, μιλαμε για 100w παραπανω την ωρα :P
6750xt 250w
6700xt 230w
4060Ti 160w
Eφοσον ο φιλος ειπε οτι εχει 1080p monitor και ενα εξτρα 1440p και θα ασχοληθει με Light gaming δεν θα χρειαστει 12gb.
Αν θελει να παιξει ΑΑΑ titles πρεπει να παει σε 4070 4070Ti, οχι μονο για τα 12  αλλα γιατι θα θελει και πιο δυνατο πυρηνα.
Eκει και η 12αρα 6700xt θα κρεμασει λογο πυρηνα,θα εχει δηλαδη τα 12 αλλα θα ειναι στα 40-50FPS με FSR.

Screenshot_13.jpg

Screenshot_14.jpg

7 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Μην τον πάρουμε στο λαιμό μας για 1440p

6 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Eφοσον ο φιλος ειπε οτι εχει 1080p monitor και ενα εξτρα 1440p και θα ασχοληθει με Light gaming δεν θα χρειαστει 12gb.

Και πάλι ευχαριστώ για τις εκτενείς συμβουλές σας, η αλήθεια είναι ότι δεν θα με χάλαγε κάτι και σε πιο ακριβό και future proof, και ότι όλο αυτό ξεκίνησε μόλις είδα τα fps που βγάζει η RX 580 στο Alan Wake 2, είπα ότι είναι πλέον καιρός για νέα gpu, αν και το συγκεκριμένο δεν θεωρείται προφανώς ως light gaming. Απλά για την 4060 είχα ακούσει ότι εξαρχής δεν είναι πολύ vfm μοντέλο. Θα δω και μήπως εν μέσω BF υπάρξει κάτι σε 4070 και κάνω την υπέρβαση.

Να κανω και εγω μια ερωτηση μιας και ειστε πιο ψαγμενοι...Με ρωτησε ενας φιλος γιατι τα παιξε η παλια του καρτα...Σε ενα μπατζετ 200-250€ με μαξ τα 250 καλα εκανα και του προτεινα μια 6600 που παιζει γυρω στα 220 ή υπαρχει κατι απο nvidia που αγνοω?Τι ειναι vfm σε αυτα τα λεφτα..

Σε αυτά τα χρήματα μπορείς να βρεις 6650xt η 3060 . Σίγουρα σε μεταχ. υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες αλλά ακόμαι και new αν εισαι τυχερος βρίσκεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, icenex είπε

Να κανω και εγω μια ερωτηση μιας και ειστε πιο ψαγμενοι...Με ρωτησε ενας φιλος γιατι τα παιξε η παλια του καρτα...Σε ενα μπατζετ 200-250€ με μαξ τα 250 καλα εκανα και του προτεινα μια 6600 που παιζει γυρω στα 220 ή υπαρχει κατι απο nvidia που αγνοω?Τι ειναι vfm σε αυτα τα λεφτα..

την φθηνότερη 6750XT , όχι ποιο κάτω γιατί θα έχεις θέμα με pci lanes

ΥΓ (από κάτω)

η 6650ΧΤ έχει χ8 pci lanes και σε συνδιασμό με παλιά γενιά μητρική θα κόψει πολύ

Επεξ/σία από jgeorgiou

43 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

την φθηνότερη 6750XT , όχι ποιο κάτω γιατί θα έχεις θέμα με pci lanes

Ο φιλος πριν απο αυτη ειχε μια 580 οποτε θα ειναι καλη αναβαθμιση ουτως η αλλως..H 6750xt παει πολυ ρε εσυ...μηπως ηθελες να πεις 6650xt?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...