Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα, μετά από 5 χρόνια με την 1070 Ti, και μιας και στο μεταξύ άλλαξα και μόνιτορ και πλέον θέλω να παιζω σε 1440p με 100+ Hz, είμαι στην αναζήτηση νέας κάρτας και συγκεκριμένα μεταξύ:

α) 3080 Ti ή 6950 XT αν θέλω να μείνω μέχρι 650-750 ευρώ βρισκω και τις 2 σε αυτα τα χρήματα περίπου μεταχειρισμένες.

β) 4070 Ti ή 7900 XTX αν ανέβω ~1100 ΕΥΡ για καινούριες

Παίζω κυρίως racing και πριν το προσφατο Forza Motorsport δεν ειχα θεμα στα 1440 αλλα πλεον βλεπω οτι δεν ειναι αρκετη η 1070 Ti για High/Ultra settings. Οι προβληματισμοι μου για καθε μια απο τις 4 παραπανω καρτες ειναι οι εξης:

================
3080 Ti: νούμερα που θα με καλύψουν για καιρό αλλά μηπως ειναι ρισκο η επιλογη non-DLSS κάρτας αυτη τη στιγμή; Αν πχ. σε 2 χρονια τα περισσοτερα παιχνίδια σου δινουν ενα εξτρα 20-30% FPS απλα ενεργοποιώντας την επιλογή μηπως χτυπαω το κεφάλι μου στον τοίχο;

4070 Ti: Αρκούν τα 12 GB μακροπρόθεσμα έναντι των 24 της 7900 XTX?

7900XTX: Αξίζουν τόσα χρήματα για "μη-nVidia"? Ειχα την αποψη παλιοτερα οτι Radeon Αξιζουν οσο ψαχνεσαι στο χαμηλο και μεσαιο κομματι των επιδοσεων...

6950 ΧΤ: Χαλαρα η πιο "value" κάρτα μεταξυ των 4, επιδοσεις 20% λιγότερες για 40-50% λιγοτερο κόστος. Τι χάνω με την 69ΧΧ γενιά όμως έναντι των 79ΧΧ και επισης, με το DLSS μηπως παλι μετανιώσω;

Ψάχνω κάτι που θα μου κρατήσει 3-4 χρονια μινιμουμ, όπως η 1070 Ti την οποια αγορασα για 330 ευρω ελαφρως μτχ. οταν ειχε βγει η 2080 νομιζω, και η οποια εβγαλε τα χρηματα της με το παραπανω για 5 χρονια.

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kokoringo είπε

Καλησπέρα, μετά από 5 χρόνια με την 1070 Ti, και μιας και στο μεταξύ άλλαξα και μόνιτορ και πλέον θέλω να παιζω σε 1440p με 100+ Hz, είμαι στην αναζήτηση νέας κάρτας και συγκεκριμένα μεταξύ:

α) 3080 Ti ή 6950 XT αν θέλω να μείνω μέχρι 650-750 ευρώ βρισκω και τις 2 σε αυτα τα χρήματα περίπου μεταχειρισμένες.

Παίζω κυρίως racing και πριν το προσφατο Forza Motorsport δεν ειχα θεμα στα 1440 αλλα πλεον βλεπω οτι δεν ειναι αρκετη η 1070 Ti για High/Ultra settings. Οι προβληματισμοι μου για καθε μια απο τις 4 παραπανω καρτες ειναι οι εξης:

================
3080 Ti: νούμερα που θα με καλύψουν για καιρό αλλά μηπως ειναι ρισκο η επιλογη non-DLSS κάρτας αυτη τη στιγμή; Αν πχ. σε 2 χρονια τα περισσοτερα παιχνίδια σου δινουν ενα εξτρα 20-30% FPS απλα ενεργοποιώντας την επιλογή μηπως χτυπαω το κεφάλι μου στον τοίχο;

7900XTX: Αξίζουν τόσα χρήματα για "μη-nVidia"? Ειχα την αποψη παλιοτερα οτι Radeon Αξιζουν οσο ψαχνεσαι στο χαμηλο και μεσαιο κομματι των επιδοσεων...

6950 ΧΤ: Χαλαρα η πιο "value" κάρτα μεταξυ των 4, επιδοσεις 20% λιγότερες για 40-50% λιγοτερο κόστος. Τι χάνω με την 69ΧΧ γενιά όμως έναντι των 79ΧΧ και επισης, με το DLSS μηπως παλι μετανιώσω;

Ψάχνω κάτι που θα μου κρατήσει 3-4 χρονια μινιμουμ, όπως η 1070 Ti την οποια αγορασα για 330 ευρω ελαφρως μτχ. οταν ειχε βγει η 2080 νομιζω, και η οποια εβγαλε τα χρηματα της με το παραπανω για 5 χρονια.

Ευχαριστώ!

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn/f/1697504/Radeon-RX-7800-XT.html?o=7800xt&order_by=pricevat&order_dir=asc

αυτή εδώ είναι το πάτωμα σου και η ποιο VFM επιλογή σου

αν θες το κάτι παραπάνω με NVIDIA πάρε (ξεκινουν από 1200ευρώ)

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn/f/1525835/GeForce-RTX-4080.html?o=4080&order_by=pricevat&order_dir=asc

Επεξ/σία από jgeorgiou

10 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn/f/1697504/Radeon-RX-7800-XT.html?o=7800xt&order_by=pricevat&order_dir=asc

αυτή εδώ είναι το πάτωμα σου και η ποιο VFM επιλογή σου

αν θες το κάτι παραπάνω με NVIDIA πάρε (ξεκινουν από 1200ευρώ)

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn/f/1525835/GeForce-RTX-4080.html?o=4080&order_by=pricevat&order_dir=asc

Απ'ότι βλέπω η 6950ΧΤ είναι περίπου 8-10% ανωτερη της 7800 XT και μπορω να τη βρω μεταχειρισμενη μηνων σε λιγο λιγοτερα χρήματα απο την 7800 οποτε δεν εχει νοημα απο αποψη VFM εκτός η σειρά 7000 εχει καποιο σοβαρο τεχνολογικο πλεονεκτημα που θα φανει στο μελλον και δεν αποτυπωνεται στα FPS. 
ΥΓ. Οι τιμες που αναφέρω ειναι απο την τοπικη αγορα καθως ειμαι εξωτερικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kokoringo είπε

Απ'ότι βλέπω η 6950ΧΤ είναι περίπου 8-10% ανωτερη της 7800 XT και μπορω να τη βρω μεταχειρισμενη μηνων σε λιγο λιγοτερα χρήματα απο την 7800 οποτε δεν εχει νοημα απο αποψη VFM εκτός η σειρά 7000 εχει καποιο σοβαρο τεχνολογικο πλεονεκτημα που θα φανει στο μελλον και δεν αποτυπωνεται στα FPS. 

η 6950ΧΤ είναι παλιό RDNA , δεν έχει καν σύγχρονους video encoders/decoders και καίει περισσότερο

επίσης δεν ξέρουμε αν μελλοντικές εκδόσεις FSR , FG της AMD θα το υποστηρίξουν το παλιό

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, kokoringo said:

Απ'ότι έχω δει από τα reviews της 7800xt, με overclock τα καλά μοντέλα (Hellhound, Red Devil, Nitro+, Strix OC) παίρνουν από +10-12% παραπάνω performance το οποίο σχεδόν πιάνει την 6950xt με λιγότερα watts και χωρίς να μετράμε πιθανές αυξήσεις performance με νέα drivers μελλοντικά. Επίσης με το overclock πρέπει να έχει ελάχιστα καλύτερο RT performance. Προσωπικά θα την προτιμούσα από την 6950xt.

Από την πλευρά της Nvidia, εγώ δεν θα έπαιρνα 12GB VRAM κάρτα για 1440p αν τη θες για πάνω από 2-3 χρόνια. Οπότε 4070 και 4070ti δεν είναι καλές επιλογές κατά τη γνώμη μου. Αλλά υπάρχουν rumors πως θα βγάλουν 3-4 κάρτες ανάμεσα στην 4070 και 4090 αρχές 2024 οπότε ίσως καλύτερα να περιμένεις για αυτές αφού θα έχουν τουλάχιστον 16GB VRAM, βέβαια θα είναι πιο ακριβές από τις τωρινές 4070.

Άρα αν θες μέχρι 600 ευρώ χτύπα 7800xt στο black friday, αν θες Nvidia περίμενε μέχρι Ιανουάριο για να δεις τι θα βγάλουν στα 800 ευρώ με τις 4070 super/ti, αλλιώς αν θες να δώσεις ~1000 πάρε 4080 ή 7900 xtx με τα γνωστά προτερήματα της κάθε εταιρείας.

Άσχετα, το Forza Motorsport τρέχει απαίσια σε κάθε κάρτα και είναι capped στα 60fps στο online multiplayer οπότε κατά την γνώμη μου δεν έχει νόημα να βασίσεις την αγορά σου σε αυτό το παιχνίδι.

Επεξ/σία από John_on_PC
  • Like 2

13 ώρες πριν, John_on_PC είπε

Απ'ότι έχω δει από τα reviews της 7800xt, με overclock τα καλά μοντέλα (Hellhound, Red Devil, Nitro+, Strix OC) παίρνουν από +10-12% παραπάνω performance το οποίο σχεδόν πιάνει την 6950xt με λιγότερα watts και χωρίς να μετράμε πιθανές αυξήσεις performance με νέα drivers μελλοντικά. Επίσης με το overclock πρέπει να έχει ελάχιστα καλύτερο RT performance. Προσωπικά θα την προτιμούσα από την 6950xt.

Από την πλευρά της Nvidia, εγώ δεν θα έπαιρνα 12GB VRAM κάρτα για 1440p αν τη θες για πάνω από 2-3 χρόνια. Οπότε 4070 και 4070ti δεν είναι καλές επιλογές κατά τη γνώμη μου. Αλλά υπάρχουν rumors πως θα βγάλουν 3-4 κάρτες ανάμεσα στην 4070 και 4090 αρχές 2024 οπότε ίσως καλύτερα να περιμένεις για αυτές αφού θα έχουν τουλάχιστον 16GB VRAM, βέβαια θα είναι πιο ακριβές από τις τωρινές 4070.

Άρα αν θες μέχρι 600 ευρώ χτύπα 7800xt στο black friday, αν θες Nvidia περίμενε μέχρι Ιανουάριο για να δεις τι θα βγάλουν στα 800 ευρώ με τις 4070 super/ti, αλλιώς αν θες να δώσεις ~1000 πάρε 4080 ή 7900 xtx με τα γνωστά προτερήματα της κάθε εταιρείας.

Άσχετα, το Forza Motorsport τρέχει απαίσια σε κάθε κάρτα και είναι capped στα 60fps στο online multiplayer οπότε κατά την γνώμη μου δεν έχει νόημα να βασίσεις την αγορά σου σε αυτό το παιχνίδι.

Ωραία η ανάλυση σου. Οπότε στρέφομαι μάλλον προς AMD απ'ότι φαίνεται, και σίγουρα σε αυτή τη φάση έχει νόημα να περιμένω προσφορές μαγαζιών (αλλά και ιδιωτών) εν'όψει Black Friday. 

Ναι, το Forza μάλλον δεν είναι κριτήριο αλλά καλώς η κακώς αυτό θα παίζω κυρίως για τα επόμενα 2-3 χρόνια απ'ότι φαίνεται και θέλω φουλ 1440 ή και 4Κ όταν συνδέομαι στην τηλεόραση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, kokoringo said:

Ωραία η ανάλυση σου. Οπότε στρέφομαι μάλλον προς AMD απ'ότι φαίνεται, και σίγουρα σε αυτή τη φάση έχει νόημα να περιμένω προσφορές μαγαζιών (αλλά και ιδιωτών) εν'όψει Black Friday. 

Ναι, το Forza μάλλον δεν είναι κριτήριο αλλά καλώς η κακώς αυτό θα παίζω κυρίως για τα επόμενα 2-3 χρόνια απ'ότι φαίνεται και θέλω φουλ 1440 ή και 4Κ όταν συνδέομαι στην τηλεόραση

Η 7800xt πρέπει να είναι αρκετή για 1440p ultra + RT high 60fps. Με FSR2 λογικά παίζεις και 4k με 1440p internal στα 60fps που είναι το cap. Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι πως θα τρέχει αν ανοίξεις το AFMF. Γιατί στο online είσαι capped στα 60fps αλλά με το AFMF μπορείς να φτάσεις 120fps με frame gen και λίγο έξτρα input latency το οποίο δεν γίνεται με Nvidia κάρτες και θεωρητικά πρέπει να είναι αρκετά καλύτερο αποτέλεσμα από άποψη smoothness στο online.

Επεξ/σία από John_on_PC

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, kokoringo είπε

================

Ευχαριστώ!

Aν εχεις σκοπο να παιξεις Forza Motorsport στα 100Hz/FPS το DLSS/FSR θα το χρειαστεις απο τη 1η μερα και οχι σε 2-3 χρονια και μαλιστα χωρις Ray Tracing, αν θες και Ray Tracing τα FPS πανε ακομα πιο κατω.
Η 4070Ti δεν ειναι κοντα στα 1100€, στο skroutz αυτη τη στιγμη βρισκεις τη Zotac Τrinity με 850€.
Πανω απο ολα ειναι καινουρια και με 5 χρονια εγγυηση.
Tα 12gb για 1440p ειναι μια χαρα και θα συνεχισουν να ειναι μια χαρα σε ολα τα Optimized Games.
Στα Unoptimized Games δεν ειναι προβλημα της καρτας αλλα προβλημα των Devs κατι που φτιαχνει μετα απο 2-3 patch και ξαφνικα φτανουν μια χαρα.
Μονο στο 4Κ πρεπει να κοιτας για 16gb που και εκει αναλογα το τιτλο πολλες φορες παιζουν μια χαρα και τα 12gb.
Αν εχεις χρονο να περιμενεις και οντως βγουν νεες Nvidia, οι παλιες θα πεσουν.

Screenshot_11.jpg

Screenshot_13.jpg

Screenshot_17.jpg

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 1

Καλησπέρα. Μπορείτε να γράψετε αξιόπιστα μαγαζιά-site για να αγοράσω κάρτα από εξωτερικό με τιμολόγιο; Είμαι μεταξύ 4070 και 7800 xt και τώρα που κυκλοφόρησαν οι φήμες για 4070  super έχω μπερδευτεί ακόμα πιο πολύ. Εν τω μεταξύ τι παίζει με θέμα εγγύησης από εξωτερικό;

Καλησπέρα! Σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον υπολογιστή, αλλάζοντας την παλιά, τίμια κάρτα μου (GTX 970). Το σύστημα μου περιλαμβάνει CPU έναν Intel 4690Κ και MOBO την GA-Z97X-Gaming 5. Ποιά θα μου προτείνατε να βάλω; Απο τη μία σκέφτομαι για πιθανό bottleneck, από την άλλη πως σε μελλοντικό upgrade του συστήματος, θα μπορούσε να ακολουθήσει η κάρτα και στο επόμενο build.

29 λεπτά πριν, Ubersoldier είπε

Καλησπέρα! Σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον υπολογιστή, αλλάζοντας την παλιά, τίμια κάρτα μου (GTX 970). Το σύστημα μου περιλαμβάνει CPU έναν Intel 4690Κ και MOBO την GA-Z97X-Gaming 5. Ποιά θα μου προτείνατε να βάλω; Απο τη μία σκέφτομαι για πιθανό bottleneck, από την άλλη πως σε μελλοντικό upgrade του συστήματος, θα μπορούσε να ακολουθήσει η κάρτα και στο επόμενο build.

budget? έχεις θέμα με το παλιό PCI-X όπου οι κάρτες κάτω του 500αρικου έχουν "κομμένα" lanes

4 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

budget? έχεις θέμα με το παλιό PCI-X όπου οι κάρτες κάτω του 500αρικου έχουν "κομμένα" lanes

θεωρώ πως κανα 250 μαξ είναι καλα;  αυτό το θέμα δεν το γνωρίζω, τι ακριβώς εννοείς;

Καλησπέρα σας!

Αλλαγή της RX570 4GB σε κάτι νέο με budget top στα 350.

Ryzen 5 5600G, mobo B550 aorus elite, 32GB ram και μόνιτορ Dell 32' VA 165hz 2k.

Παιχνίδια Diablo4, AOE, Baldurs και παρόμοια, και μερικές φορές κανένα assasins ή κάτι ανάλογο.

Για κάποιο λόγο έχω φάει κόλλημα με την Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Vision OC.

Να παίξω εκεί ή έχουμε στα ίδια χρήματα κάτι καλύτερο σε πρόταση ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...