Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εμένα ήρθε η ώρα για αναβάθμιση.

• Motherboard: MSI B85M-P32 (MS-7846)
  • CPU: Intel Core i7-4770
  • Μνήμη: 16 GB DDR3 SDRAM
  • Κάρτα γραφικών: Palit GeForce GTX 750

Σκέφτομαι για την ASUS Phoenix GeForce RTX 3060 V2 12GB GDDR6 καθώς από το έχω ψάξει λειτουργεί καλά με τα προγράμματα που χρησιμοποιώ.

Πιστεύετε ότι είναι συμβατή με το σύστημα μου ή θα έχω προβλήματα;

(κατά λάθος άνοιξα και αντίστοιχο θέμα και δεν έχω βρει πως να το σβήσω...)

Επεξ/σία από iosdou
ορθογραφικό λάθος
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 λεπτά πριν, iosdou είπε

Και εμένα ήρθε η ώρα για αναβάθμιση.

• Motherboard: MSI B85M-P32 (MS-7846)
  • CPU: Intel Core i7-4770
  • Μνήμη: 16 GB DDR3 SDRAM
  • Κάρτα γραφικών: Palit GeForce GTX 750

Σκέφτομαι για την ASUS Phoenix GeForce RTX 3060 V2 12GB GDDR6 καθώς από το έχω ψάξει λειτουργεί καλά με τα προγράμματα που χρησιμοποιώ.

Πιστεύεται ότι είναι συμβατή με το σύστημα μου ή θα έχω προβλήματα;

(κατά λάθος άνοιξα και αντίστοιχο θέμα και δεν έχω βρει πως να το σβήσω...)

1) συμβατή είναι

2) ποια προγράμματα?

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, iosdou είπε

κυρίως σχεδιαστικά

Αν εσύ βαριέσαι ή δεν γουστάρεις και απαντάς μονολεκτικά κανένα πρόβλημα. Πάρε ότι νομίζεις , δεν γίνεται να σε βοηθήσει κάποιος αν σου βγάζει αναγκαίες πληροφόρίες με το τσιγκέλι.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2

Με καλύπτει η 2060. Απλά έλεγα να πάρω κάποια με περισσότερη vram γιατί έπαιξα the last of us και η vram τερμάτισε και αναγκάστηκα να το παίξω με dlss performance και δεν το ευχαριστήθηκα ( το έπαιξα βέβαια στο παλιό μου pc I7 6700k, 16 Gb ram ddr4 ). 

7 λεπτά πριν, aplos73 είπε

Με καλύπτει η 2060. Απλά έλεγα να πάρω κάποια με περισσότερη vram γιατί έπαιξα the last of us και η vram τερμάτισε και αναγκάστηκα να το παίξω με dlss performance και δεν το ευχαριστήθηκα ( το έπαιξα βέβαια στο παλιό μου pc I7 6700k, 16 Gb ram ddr4 ). 

εφταιγε η cpu βασικά κατα 99% ..... και 32GB vram να έιχες τα fps θα ηταν τα ίδια

3 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Αν εσύ βαριέσαι ή δεν γουστάρεις και απαντάς μονολεκτικά κανένα πρόβλημα. Πάρε ότι νομίζεις , δεν γίνεται να σε βοηθήσει κάποιος αν σου βγάζει αναγκαίες πληροφόρίες με το τσιγκέλι.

Συγγνώμη αλλά δεν είχα κάποια πρόθεση ούτε να μη δώσω πληροφορίες ούτε βαριέμαι. Θα είναι χαζό να βαρίεται κάποιος να πάρει βοήθεια. Και ειλικρινά συγγνώμη αν έδωσα τέτοια εντύπωση. Ίσα ίσα εκτιμάω την απάντηση σας. Απλά δεν ήθελα να κουράσω με περιττές πληροφορίες.
Αν θεωρείται ότι περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα σας γράφω τα κύρια (Revit, Photoshop, Enscape)
Και ειλικρινά συγγνώμη αν σας έδωσα λάθος εντύπωση.

• Like 2

18 λεπτά πριν, iosdou είπε

(Revit, Photoshop, Enscape)

με μια σύγχρονη πλατφορμα INTEL και την ενσωματωμένη gpu θα κάνεις "θαυματα" ,  η GPU είναι δευτερεύοντας παράγοντας στην περίπτωση σου

φθηνότερες επιλογές Ι5 12500 , 12600Κ ή Ι5 13500 , 13600Κ που έχουν την "δυνατή" ενσωματωμένη gpu

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, johnmayson είπε

Απο τη στιγμη που η καρτα ειναι express 4 και θα συνδεθει σε express 3 θα χανω σε αποδοση.Οσο αφορα τη τιμη η 3050 255ευρια και η 4060 369 ευρια αρα δε ειναι μικρη η διαφορα τιμης.Η 3060 εχει μεγαλυτερη καταναλωση δε τη κοιταω.Στη ουσια θελω μια καρτα για ενα παιχνιδι μονο το bg3 το οποιο δε νομιζω οτι αξιζει να αλλαξω καρτα.Δ εχει νοημα να δαπανησω 369 για 4060 και θα χανω και μεγαλυτερο ποσοστο σε αποδοση για ενα παιχνιδι.Δ εχω αποφασισει.

Oτι αποδοση και να χασεις (που δεν ειναι πολυ) θα τη χασεις και απο τις 2 σε ποσοστο 1-2%.
Στα 100FPS θα χασεις 1FPS και κατι εγινε.
Αν η 4060 και 3060 12gb ειναι καλυτερες απο τη 3050 ,οταν θα χασουν παλι η διαφορα θα ειναι περιπου η ιδια δεν θα γινουν και οι αλλες 3050.
Tωρα μπορει να σου αρεσει μονο το BG3 και αυριο να βγει κατι αλλο και να εχεις 30FPS αντι για 60FPS και χωρις Frame Generation.
Eιναι κριμα να "παντρευτεις" μια καρτα που δεν θα παιζει τιποτα αλλο για 40€ διαφορα.
Screenshot_23.jpg
Screenshot_21.jpg

Screenshot_22.jpg

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece

Στα 240 έχει 6650ΧΤ και στα 280 7600 πού είναι κλάσεις ανώτερες από τη 3050 και σ αυτό που λέει ο μπλουρει έχει δίκιο χίλιες φορές καλύτερα 3060 έστω και μεταχειρισμένη. Δεν αξίζει για κανέναν λόγο η 3050 και ειδικά στα 250 ευρώ στα 150 ευρώ ίσως. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, johnmayson είπε

Δε υπαρχουν διαθεσιμες σ αυτες τις τιμες.Βγαζεις λαθος συμπερασμα.asus h msi κοιταω μονο.

Oι Αsus ειναι πολυ καλες στις 3000 ειδικα οι TUF και οι Strix.
Οι MSI Gaming X, Aorus Elite ειναι καλες, για τις Ventus που ειναι οι φθηνες δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα.
Οι Gigabyte ειναι ολες καλες και εχουν και 1 παραπανω χρονο εγγυηση αν τις δηλωσεις με serial number και αποδειξη στο site της.
Οταν ομως εχεις περιορισμενο budget ειναι προτιμοτερο να παρεις ενα καλυτερο chip σε "μετριο" μοντελο παρα ενα κατωτερο chip σε πολυ καλο μοντελο ή να περιμενεις μερικες μερες και να δωσεις λιγοτερα απο το να παρεις ετοιμοπαραδοτη και ακριβη.
Δηλαδη ειναι προτιμοτερο να παρεις 3060 12gb Gigabyte Eagle/Gaming παρα 3050 Αorus Elite.
Στη περιπτωση σου ειναι ονειρο το οτι μπορεις να πληρωσεις 1€ το FPS και να πας απο 3050 με τα 50κατι FPS σε 3060 12gb ή 4060 στα 90-100FPS. 
Στις μεγαλυτερες κατηγοριες πληρωνουμε 500€ διαφορα για να κερδισουμε αυτα τα παραπανω FPS.

Σε καθε περιπτωση η επιλογη ειναι δικη σου αλλα εμεις οφειλουμε να σε ενημερωσουμε για το σωστο και οπως βλεπεις κανενας δεν προτεινει 3050 γιατι ειναι "απατη" για αυτα που προσφερει σε αυτη τη τιμη εκτος αν τη βρεις μεταχειρισμενη 3050 ή 2060 Super(ακομα και αυτη ειναι καλυτερη απο 3050) και δωσεις το πολυ 150€ δεν ειναι για παραπανω.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece

Καλημερα η 3050 εχει 255 διαθεσιμη απο μαγαζι που θα αγοραζα. Η 4060 εχει 369 διαθεσιμη απο μαγαζι που θα αγοραζα. Η διαφορα τιμης δ ειναι 40 ευρια. Τ οτι ενα μαγαζι γραφει στη 4060 335 δε σημαινει οτι θ αγοραζα απο αυτο το μαγαζι.Δε υπαρχει διαθεσιμοτητα και αξιοπιστο μαγαζι στα 335 για 4060. 2 Ακομα και να υπηρχε τα 335 με τα 255 δε ειναι 40 ευρια διαφορα.3 Δε θα παιζω παιχνιδια και μεχρι σημερα μια χαρα με βολευει η 950 που εχω.Απλως για το ενα παιχνιδι που θελω θεωρω οτι 3050 μια χαρα με βολευει.Δε ειναι σιγουρο οτι θ αλλαξω καρτα μπορει να τελειωσω το παιχνιδι με τη καρτα που εχω και να μη παρω αλλη.4 δε εχει 40 ευρια διαφορα τ οτι στα 255 δε αξιζει να παρω 3050 δε σημαινει οτι  θα δωσω παραπανω και φυσικα συμφωνω οτι ισως πρεπει να περιμενω στο να πεσουν οι τιμες ωστε να τη παρω τη 3050 200 ευρια αυτο το ακουω. Μεταχειρισμενη δε παιρνω. 

Το ποιο πιθανο σεναριο ειναι να περιμενω καλυτερη τιμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...