Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παιδια εχοντας εναν ι3 10105 και σαν μοναδικα παιχνιδια football manager και bgate3 σα καλυτερη λυση βλεπω μια rtx 3050.Η λογικη ειναι χαμηλη καταναλωση και στο bg3 να παιζω σε high settings σε full hd.Τα καλυτερα codec για παρακολουθηση βιντεο.Το μονο μειονεκτημα οτι θα παιζει σε pci express 3 και οχι 4.Ακουω τη γνωμη σας;;

Η τωρινη καρτα ειναι gtx 950. Λεω για high settings και οχι ultra high διοτι εχω ενα μονιτορ 22 full hd και δε πιστευω οτι θα δω διαφορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα στην παρέα. Έχω 2 ερωτήσεις για αγορά νέας GPU (7900xtx). Χρειάζομαι γνώμες και εμπειρία για τα εξής :
1)τι πρέπει να προσέξω όσο αγορά την εγγύηση από skroutzομάγαζα; Εφόσον έχει εγγύηση είμαι καλυμμένος ή μπορεί να μπλέξω ανάλογα με το κατάστημα;
2)αν γίνει η αγορά μεσω επαγγελματικού ΑΦΜ, μπορώ να αγοράσω από οποιοδήποτε κατάστημα; Tι πρέπει να προσέξω;

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, JOHN360GR είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Έχω 2 ερωτήσεις για αγορά νέας GPU (7900xtx). Χρειάζομαι γνώμες και εμπειρία για τα εξής :
1)τι πρέπει να προσέξω όσο αγορά την εγγύηση από skroutzομάγαζα; Εφόσον έχει εγγύηση είμαι καλυμμένος ή μπορεί να μπλέξω ανάλογα με το κατάστημα;
2)αν γίνει η αγορά μεσω επαγγελματικού ΑΦΜ, μπορώ να αγοράσω από οποιοδήποτε κατάστημα; Tι πρέπει να προσέξω;

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη 

1) Ναι , αν θα σου καλύψει την εγγύηση το σκρουτζομάγαζο εξαρτάται από την αξιοπιστία του (>90% περιπτώσεων δεν έχεις θέμα) . Αλλιώς θα πρέπει να μιλήσεις με support κατασκευαστή αλλά και αυτοί οι περισσότεροι είναι δυσκοιλιοι και σε παραπέμπουν στο μαγαζί που αγόρασες. Οπότε διάλεξε στο σκρουτζ μαγαζί με καλή βαθμολογία (θα είναι και ποιο ακριβό)

2) Ναι , μπορείς από όποιοδηποτε αρκεί να τους το δηλώσεις πριν το τιμολογήσουν (συν'ηθως στην παραγγελία έχει σχετική επιλογή). 

Εδώ δεν είναι σωστή ενότητα για τέτοιου είδους ερωτήσεις , αν έχεις άλλες πήγαινε στο hardware γενικά

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπερα σε ολα τα παιδια.

Μετα απο καιρο θα στησω σταθερο και εχω χασει λιγο την μπαλα με τις rtx και τις rx.

To καινουργιο συστημα θα φιλοξενει εναν AMD Ryzen 5 5600X και 32GB DDR4.

Eχει βρεθει μια rtx3070ti κοντα στα 400ευρο και ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια RX που μπορει να την χτυπησει σε αυτα τα λεφτα ειτε καινουργια ειτε αν βρεθει καποια μεταχειρισμενη.Ο υπολογιστης θα χρησιμοποιειται για gaming και streaming κυριως

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

Επεξ/σία από ssns

22 λεπτά πριν, ssns είπε

Kαλησπερα σε ολα τα παιδια.

Μετα απο καιρο θα στησω σταθερο και εχω χασει λιγο την μπαλα με τις rtx και τις rx.

To καινουργιο συστημα θα φιλοξενει εναν AMD Ryzen 5 5600X και 32GB DDR4.

Eχει βρεθει μια rtx3070ti κοντα στα 400ευρο και ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια RX που μπορει να την χτυπησει σε αυτα τα λεφτα ειτε καινουργια ειτε αν βρεθει καποια μεταχειρισμενη.Ο υπολογιστης θα χρησιμοποιειται για gaming και streaming κυριως

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

400€ για 8GB κάρτα στο τέλος του 23 και γνωρίζοντας ότι η χρησιμοποίηση του RT αυξάνει την απαίτηση για VRAM δε μου φαίνεται καλή επιλογή. Εκτός κι αν τη πάρεις μεταχειρισμένη κι έχεις σκοπό να τη κρατήσεις ένα εξάμηνο ή χρόνο και μετά να τη δώσεις γνωρίζοντας όμως ότι η τιμή θα πέσει ακόμα παραπάνω.

1 λεπτό πριν, Aristomaxos είπε

400€ για 8GB κάρτα στο τέλος του 23 και γνωρίζοντας ότι η χρησιμοποίηση του RT αυξάνει την απαίτηση για VRAM δε μου φαίνεται καλή επιλογή. Εκτός κι αν τη πάρεις μεταχειρισμένη κι έχεις σκοπό να τη κρατήσεις ένα εξάμηνο ή χρόνο και μετά να τη δώσεις γνωρίζοντας όμως ότι η τιμή θα πέσει ακόμα παραπάνω.

Καποια RX 6800 ή ΧΤ θα αξιζε περισσοτερο σε αυτα τα λεφτα;

4 ώρες πριν, johnmayson είπε

Καλημερα παιδια εχοντας εναν ι3 10105 και σαν μοναδικα παιχνιδια football manager και bgate3 σα καλυτερη λυση βλεπω μια rtx 3050.Η λογικη ειναι χαμηλη καταναλωση και στο bg3 να παιζω σε high settings σε full hd.Τα καλυτερα codec για παρακολουθηση βιντεο.Το μονο μειονεκτημα οτι θα παιζει σε pci express 3 και οχι 4.Ακουω τη γνωμη σας;;

Η τωρινη καρτα ειναι gtx 950. Λεω για high settings και οχι ultra high διοτι εχω ενα μονιτορ 22 full hd και δε πιστευω οτι θα δω διαφορα.

Κανεις;; Αν στο μελλον βαλω μια 2κ οθονη θα εχω καποιο προβλημα για γενικη χρηση με αυτη τη καρτα ( οχι για παιχνιδια)ευχαριστω.

19 ώρες πριν, johnmayson είπε

Κανεις;; Αν στο μελλον βαλω μια 2κ οθονη θα εχω καποιο προβλημα για γενικη χρηση με αυτη τη καρτα ( οχι για παιχνιδια)ευχαριστω.

ΝΑΙ , πρέπει να πάρεις 3070 που έχει 16 lanes και στα παιχνίδια που λες θα σου παίζει μια χαρά και τα 1440p

19 ώρες πριν, ssns είπε

Καποια RX 6800 ή ΧΤ θα αξιζε περισσοτερο σε αυτα τα λεφτα;

Ολα είναι θέμα τιμής , η 3070 που βρήκες είναι πολύ καλή επιλογή. Πόσο θα σου στοιχίσει η 6800?

2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Ολα είναι θέμα τιμής , η 3070 που βρήκες είναι πολύ καλή επιλογή. Πόσο θα σου στοιχίσει η 6800?

κοντα στα ιδια λεφτα αλλα κοιταω περισσοτερο θεμα αποδοσης μιας και θα την εχω για gaming streaming

23 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

ΝΑΙ , πρέπει να πάρεις 3070 που έχει 16 lanes και στα παιχνίδια που λες θα σου παίζει μια χαρά και τα 1440p

Καλημερα δε καταλαβα στο full hd οθονη που εχω αν βαλω την rtx 3050 για τα συγκεκριμενα παιχνιδια που ειπα ειναι οκ; Σωστα;; Σε περιπτωση που βαλω 2κ οθονη στο μελλον για γενικη χρηση που θα εχω προβλημα με τη rtx 3050???

Οταν λεω γενικη χρηση εννοω σερφαρισμα windows και να βλεπεις βιντεο στο youtube.

33 λεπτά πριν, johnmayson είπε

Καλημερα δε καταλαβα στο full hd οθονη που εχω αν βαλω την rtx 3050 για τα συγκεκριμενα παιχνιδια που ειπα ειναι οκ; Σωστα;; Σε περιπτωση που βαλω 2κ οθονη στο μελλον για γενικη χρηση που θα εχω προβλημα με τη rtx 3050???

Οταν λεω γενικη χρηση εννοω σερφαρισμα windows και να βλεπεις βιντεο στο youtube.

bgate 3 , football maneger έχουν χαμηλές απαιτήσεις οπότε 3050 θα τρέχει και σε 1440p με τα σημερινά δεδομενα

Ωραια εχοντας τον ι3 10100 και βαζοντας την 3050 θα χανω ενα 10% της δυναμη της ( επειδη θα ειναι συνδεδεμενη pci ex 3.0 και οχι 4 που θελει) δε εχει νοημα να περιμενω μειωση τιμης για rtx 4060 σωστα;; Διοτι στη 4060 θα χανω 18% λογω express 3.0 Την αποψη σας πανω σ αυτο.ευχαριστω.4050 λογικα δε θα κυκλοφορησει ;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...