JPaxilleas Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 5/9/2023 στις 9:22 ΜΜ, @ngelos είπε Αξίζει η αλλαγή από 3080 σε 6950xt για 4k ; Περίπου 50 ευρώ θα μου κοστίσει η αλλαγή αν την κάνω αλλά δεν ξέρω αν έχει διαφορά στο 4k. Συμφωνώ με τα σχόλια των προηγούμενων μελών. Για 50 ευρώ παραπάνω (και εφόσον δεν σε ενδιαφέρουν τα RT & DLSS ειδικότερα το πρώτο - πέφτουν πολύ τα fps σε 4k)) εννοείται ότι η 6950 ΧΤ είναι σαφώς καλύτερη στα 4k (+ ~15% καλύτερη απόδοση). Από την άλλη με λίγα παραπάνω θα πρότεινα και εγώ την 7900 ΧΤ. Βέβαια παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο όπως η CPU, αλλά εσύ γνωρίζεις καλύτερα το σύστημά σου. Εάν σε ενδιαφέρει κοίτα και περισσότερα σε αυτά τα links: 1) RTX 3080 10GB Vs RTX 3080 12GB Vs RX 6900 XT [BENCHMARKS] https://www.youtube.com/watch?v=0jtWOx7va0Y 2) 50 Game Benchmark: RTX 3080 12GB vs. RX 6900 XT http:// https://www.techspot.com/review/2420-geforce-rtx-3080-vs-radeon-6900-xt/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrox21 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιες καρτες γραφικων για την ακολουθη χρηση που σιγουρα δε συμπιπτει με των πολλων: ΔΕΝ ειναι για παιχνιδια, δεν παιζω παιχνιδια στο pc και αυτο δεν υπαρχει κανενα σχεδιο να αλλαξει. Η χρηση που θελω ειναι για παρακολουθηση βιντεο υψηλης αναλυσης 4k κωδικοποιησης x265 (ή ο,τι ειναι πιο απαιτητικο τελοσπαντων). Η αρχαια μου καρτα δε μπορει πλεον να υποστηριξει ανω των 1080p. Θα ηθελα καρτες που να ειναι πληρως ανετες για αυτα τα βιντεο που ανεφερα, και αν ειναι και future proof αν συντομα γινει καποια νεα ακομα πιο απαιτητικη κωδικοποιηση, ή αν παιζει ακομα και 8k αναλυσεις. Ολα αυτα για setup τουλαχιστον 2 οθονων, με μια θυρα απαραιτητα hdmi (για τηλεοραση). bugdet φθηνο προς μεσαιο, πχ μεχρι 300 ευρω. (Εχω δει ας πουμε την rx 6600 που κινειται στα 200+ ευρω). Motherboard b350-plus, cpu R3 1200, (και συζυταω για αναβαθμιση και σε αυτα ενδεχομενως). Psu coolermaster 550 bronze. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2023 από petrox21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, petrox21 είπε Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιες καρτες γραφικων για την ακολουθη χρηση που σιγουρα δε συμπιπτει με των πολλων: ΔΕΝ ειναι για παιχνιδια, δεν παιζω παιχνιδια στο pc και αυτο δεν υπαρχει κανενα σχεδιο να αλλαξει. Η χρηση που θελω ειναι για παρακολουθηση βιντεο υψηλης αναλυσης 4k κωδικοποιησης x265 (ή ο,τι ειναι πιο απαιτητικο τελοσπαντων). Η αρχαια μου καρτα δε μπορει πλεον να υποστηριξει ανω των 1080p. Θα ηθελα καρτες που να ειναι πληρως ανετες για αυτα τα βιντεο που ανεφερα, και αν ειναι και future proof αν συντομα γινει καποια νεα ακομα πιο απαιτητικη κωδικοποιηση, ή αν παιζει ακομα και 8k αναλυσεις. Ολα αυτα για setup τουλαχιστον 2 οθονων, με μια θυρα απαραιτητα hdmi (για τηλεοραση). bugdet φθηνο προς μεσαιο, πχ μεχρι 300 ευρω. (Εχω δει ας πουμε την rx 6600 που κινειται στα 200+ ευρω). Motherboard b350-plus, cpu R3 1200, (και συζυταω για αναβαθμιση και σε αυτα ενδεχομενως). Psu coolermaster 550 bronze. αναβάθμιση BIOS στην μητρική (τσάμπα) αναβάθμιση cpu στον 5700G (φθηνά) δεν χρειάζεσαι gpu όσο οι απαιτήσεις σου περιορίζονται σε 4Κ , όταν θα ανέβεις σε 8Κ τότε βλέπεις ποια gpu σε βολεύει (αν με το ζόρι θες κάρτα γραφικών ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλούς encoders/decoders για 4Κ/8Κ έχει και η INTEL εκτός από NVIDIA , η AMD υστερεί σε αυτό το σημείο αλλά έχει βελτιωθεί με το RDNA3 series RX7XXX) Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2023 από jgeorgiou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagiotis54 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 MSI B550-A Pro ryzen 3600 (η ιδεα ηταν να την αλλαξω αργοτερα με καμια λιγο πιο πανω με αυτην την mobo) ram 16gb gtx1070 (incert suggestions here plz) Corsair RMx 2018 Series RM650x 650W ή Corsair TX-M Series TX650M 650W (δεν θυμαμαι καν πγια...βαριεμαι να ανοιγω κουτι και να ψαχνω 😛 -μηπως θελει αλλαγη ομως? ειναι λιγα watt?) για gaming σε 1080p ακομα...ιδεες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 38 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε MSI B550-A Pro ryzen 3600 (η ιδεα ηταν να την αλλαξω αργοτερα με καμια λιγο πιο πανω με αυτην την mobo) ram 16gb gtx1070 (incert suggestions here plz) Corsair RMx 2018 Series RM650x 650W ή Corsair TX-M Series TX650M 650W (δεν θυμαμαι καν πγια...βαριεμαι να ανοιγω κουτι και να ψαχνω 😛 -μηπως θελει αλλαγη ομως? ειναι λιγα watt?) για gaming σε 1080p ακομα...ιδεες? 1) Αν έχεις υψηλές απαιτήσεις πρέπει να ανέβεις σε 5700Χ ή 5600Χ3D ή 5800X3D 2) το "ανώτατο" για 1080 είναι 4070/12GB ή RX 7700ΧΤ θες να ανέβεις τόσο ψηλά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagiotis54 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 πρωτα θα αλλαξω gpu αλλα ναι για 5800X3D σκεφτομουν και εγω... για gpu δεν εχω τοσο θεμα με τα λεφτα ημουν μεταξυ 7700xt ή 7800xt...εχει βγει "αποφαση" ποια ειναι πιο vfm μεταξυ των 2? και θελω psu με αυτες τις 2...θελουν 700watt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sjtak Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, panagiotis54 είπε πρωτα θα αλλαξω gpu αλλα ναι για 5800X3D σκεφτομουν και εγω... για gpu δεν εχω τοσο θεμα με τα λεφτα ημουν μεταξυ 7700xt ή 7800xt...εχει βγει "αποφαση" ποια ειναι πιο vfm μεταξυ των 2? και θελω psu με αυτες τις 2...θελουν 700watt 7800xt αλλά όχι με τις τωρινές τιμές. Κανονικά η διαφορά είναι 50$ στο msrp και τώρα παίζουν κοντά στα 150-200 πάνω Ελλάδα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, panagiotis54 είπε πρωτα θα αλλαξω gpu αλλα ναι για 5800X3D σκεφτομουν και εγω... για gpu δεν εχω τοσο θεμα με τα λεφτα ημουν μεταξυ 7700xt ή 7800xt...εχει βγει "αποφαση" ποια ειναι πιο vfm μεταξυ των 2? και θελω psu με αυτες τις 2...θελουν 700watt Αν μπορείς να κανείς λίγη υπομονή να υπάρξει διαθεσιμότητα ώστε να ομαλοποιηθούν και οι τιμές να κερδίσεις θα έχεις μόνο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrox21 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, jgeorgiou είπε αναβάθμιση BIOS στην μητρική (τσάμπα) αναβάθμιση cpu στον 5700G (φθηνά) δεν χρειάζεσαι gpu όσο οι απαιτήσεις σου περιορίζονται σε 4Κ , όταν θα ανέβεις σε 8Κ τότε βλέπεις ποια gpu σε βολεύει (αν με το ζόρι θες κάρτα γραφικών ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλούς encoders/decoders για 4Κ/8Κ έχει και η INTEL εκτός από NVIDIA , η AMD υστερεί σε αυτό το σημείο αλλά έχει βελτιωθεί με το RDNA3 series RX7XXX) σε ευχαριστω. Ως προς τις cpu με ενσωματωμενη καρτα 5600g ή 5700g το ειχα σκεφτει κι εγω αρχικα, αλλα μιας και η μητρικη μου η τωρινη εχει μονο 1 θυρα hdmi δε με εξυπηρετει, πραγμα που σημαινει οτι πρεπει να παρω και μια μητρικη, πχ b550. Αντι να κανω αυτο λοιπον σκεφτηκα να μη δεσμευσω την οποια αναβαθμιση μου σε ενσωματωμενη και να το αφησω για κατι ακομα ποιοτικοτερο σε cpu αργοτερα. Οποτε τελικα, ως προς τις gpu εχεις να μου προτεινεις συγκεκριμενα μοντελα να κοιταξω? Ειναι κατι πιο συγκεκριμενο που πρεπει να προσεξω ή ειναι τοσο απλο οσο οτι οσο καλυτερες κριτικες εχει για gaming τοσο καλυτερη θα ειναι και για το δικο μου σκοπο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, petrox21 είπε σε ευχαριστω. Ως προς τις cpu με ενσωματωμενη καρτα 5600g ή 5700g το ειχα σκεφτει κι εγω αρχικα, αλλα μιας και η μητρικη μου η τωρινη εχει μονο 1 θυρα hdmi δε με εξυπηρετει, πραγμα που σημαινει οτι πρεπει να παρω και μια μητρικη, πχ b550. Αντι να κανω αυτο λοιπον σκεφτηκα να μη δεσμευσω την οποια αναβαθμιση μου σε ενσωματωμενη και να το αφησω για κατι ακομα ποιοτικοτερο σε cpu αργοτερα. Οποτε τελικα, ως προς τις gpu εχεις να μου προτεινεις συγκεκριμενα μοντελα να κοιταξω? Ειναι κατι πιο συγκεκριμενο που πρεπει να προσεξω ή ειναι τοσο απλο οσο οτι οσο καλυτερες κριτικες εχει για gaming τοσο καλυτερη θα ειναι και για το δικο μου σκοπο? https://www.skroutz.gr/s/40749690/Afox-GeForce-RTX-3070-8GB-GDDR6-Karta-Grafikon-AF3070-8192D6H7.html για encoding/decoding 4Κ , 8Κ και να έχεις και χ16 lanes που τα έχεις ανάγκη λόγω cpu/motherboard 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrox21 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, jgeorgiou είπε https://www.skroutz.gr/s/40749690/Afox-GeForce-RTX-3070-8GB-GDDR6-Karta-Grafikon-AF3070-8192D6H7.html για encoding/decoding 4Κ , 8Κ και να έχεις και χ16 lanes που τα έχεις ανάγκη λόγω cpu/motherboard αψογα, μπηκε στη λιστα γιατι θα πρεπει να τσεκαρω τιμες, ειναι λιγο πανω απο το μπατζετ μου. Αν τελικα αφησω το 8k εκτος, και παω μονο σε encoding/decoding 4k εκει παω στη rx6600 ή υπάρχει και καποια αλλη προταση (πχ φτηνοτερη εξισου καλη ή καλυτερη στα 200-250 ευρω) - οπως καταλαβαινεις μιλας με αρχαριο, ξερω μονο πολυ basic πραγματα και αν Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2023 από petrox21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, petrox21 είπε αψογα, μπηκε στη λιστα γιατι θα πρεπει να τσεκαρω τιμες, ειναι λιγο πανω απο το μπατζετ μου. Αν τελικα αφησω το 8k εκτος, και παω μονο σε encoding/decoding 4k εκει παω στη rx6600 ή υπάρχει και καποια αλλη προταση (πχ φτηνοτερη εξισου καλη ή καλυτερη στα 200-250 ευρω) - οπως καταλαβαινεις μιλας με αρχαριο, ξερω μονο πολυ basic πραγματα και αν Να προτιμήσεις RX7600 ή RTX4060 απλη η RTX3060 , γιατί η RX6600 που σκέφτεσαι της λείπουν πολλά χαρακτηριστικά σε encoding/decoding 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 19/09/2023 at 00:10, petrox21 said: σε ευχαριστω. Ως προς τις cpu με ενσωματωμενη καρτα 5600g ή 5700g το ειχα σκεφτει κι εγω αρχικα, αλλα μιας και η μητρικη μου η τωρινη εχει μονο 1 θυρα hdmi δε με εξυπηρετει, πραγμα που σημαινει οτι πρεπει να παρω και μια μητρικη, πχ b550. Αντι να κανω αυτο λοιπον σκεφτηκα να μη δεσμευσω την οποια αναβαθμιση μου σε ενσωματωμενη και να το αφησω για κατι ακομα ποιοτικοτερο σε cpu αργοτερα. Οποτε τελικα, ως προς τις gpu εχεις να μου προτεινεις συγκεκριμενα μοντελα να κοιταξω? Ειναι κατι πιο συγκεκριμενο που πρεπει να προσεξω ή ειναι τοσο απλο οσο οτι οσο καλυτερες κριτικες εχει για gaming τοσο καλυτερη θα ειναι και για το δικο μου σκοπο? Έχει ναι μεν 1hdmi, -αλλά εάν κατάλαβα καλά το μοντέλο της μητρικης- έχει επιπλέον 1 dvi+1d-sub. Εάν δεν θέλεις 4κ ταυτόχρονα και στις 2 οθόνες μπορείς με 1 ανταπτορα dvi->HDMI του 3ευρου να συνδέσεις fhd οθόνη στην 2η οθόνη. Υ.γ Οι περισσότερες κάρτες γραφικών πλέον δεν δίνουν 2 hdmi.Δινουν 1 HDMI + 3dp συνήθως οπότε πάλι θα χρειαστείς ανταπτορα. Όμως εκτιμώ ότι με αναβάθμιση του cpu με ενσωματωμένα π.χ 5600g δεν θα έχεις προβλημα. Είτε γίνετε η κωδικοποίηση στην ενσωματωμένη, είτε την κάνει ο cpu(λογικά ο 1200 δεν είχε αρκετή δύναμη για αυτό, αλλά ο 5600 σίγουρα θα έχει). Για 4κ μιλάμε πάντα. Υ.γ2 Ποια κάρτα γραφικών έχεις τώρα? Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2023 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petrox21 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 17 ώρες πριν, @topos είπε Έχει ναι μεν 1hdmi, -αλλά εάν κατάλαβα καλά το μοντέλο της μητρικης- έχει επιπλέον 1 dvi+1d-sub. Εάν δεν θέλεις 4κ ταυτόχρονα και στις 2 οθόνες μπορείς με 1 ανταπτορα dvi->HDMI του 3ευρου να συνδέσεις fhd οθόνη στην 2η οθόνη. Υ.γ Οι περισσότερες κάρτες γραφικών πλέον δεν δίνουν 2 hdmi.Δινουν 1 HDMI + 3dp συνήθως οπότε πάλι θα χρειαστείς ανταπτορα. Όμως εκτιμώ ότι με αναβάθμιση του cpu με ενσωματωμένα π.χ 5600g δεν θα έχεις προβλημα. Είτε γίνετε η κωδικοποίηση στην ενσωματωμένη, είτε την κάνει ο cpu(λογικά ο 1200 δεν είχε αρκετή δύναμη για αυτό, αλλά ο 5600 σίγουρα θα έχει). Για 4κ μιλάμε πάντα. Υ.γ2 Ποια κάρτα γραφικών έχεις τώρα? Πραγματι. αλλά, εαν δε κανω λαθος, δεν εχουν διαφορα ποιοτητας μεγαλη οι dvi με τις dp? Το λεω απο την αποψη να ειναι και οι 2 θυρες συγχρονες ψηφιακες.. Επισης btw τις 2 οθονες τις κανω mirror, οχι extend. Οποτε δεν ειμαι σιγουρος οτι θα μπορει να δουλεψει αυτο, θα μπορει? Καλα τωρα εχω ακομα μια απαρχαιωμενη amd radeon hd 6700 series Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris-leme Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα