Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

πολλα ειναι....θα κανει η 1060 ενα κατοσταρικο??!!

~120 πωλειται στις αγγελιες insomnia

Πολλα ειναι ρε συ, επισης ειναι τεραστιο το διλημμα 3060 vs 4060 γιατι απο τη μια θα ειμαι future proof στο θεμα VRAM απο την αλλη η 4060 καιει λιγοτερο ρευμα. Για μενα εξισου σημαντικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λίγα τα 8gb στις μέρες μας, δυστυχώς. Συνιστώ υπομονή να βγουν οι καινούριες τις amd να δούμε πώς θα κινηθεί η αγορά.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, GIOVINCO είπε

~120 πωλειται στις αγγελιες insomnia

Πολλα ειναι ρε συ, επισης ειναι τεραστιο το διλημμα 3060 vs 4060 γιατι απο τη μια θα ειμαι future proof στο θεμα VRAM απο την αλλη η 4060 καιει λιγοτερο ρευμα. Για μενα εξισου σημαντικα.

Σε αυτό το budget μόνο η 6700xt αξίζει στα 330 αλλά είναι amd. Άλλα ότι και να πάρεις, συμβιβασμό κάνεις στο τέλος, είτε πρόκειται για dlss/rt pefrormance από την μια μεριά είτε vram από την άλλη.

Επεξ/σία από sjtak
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, GIOVINCO είπε

non sense , φυσικά και η 4060ΤΙ είναι ΠΟΛΥ γρηγορότερη από την 3060 είτε έχει 12GB είτε 100GB VRAM , από πότε το κύριο  κριτήριο μας είναι η ποσότητα της VRAM?  Μου θυμίζεις μια εποχή που οι highend gpus είχαν 4GB και κάποιοι κατασκευαστές έβαζαν σε παιλιά gpus-σαπάκια 4GB για να κοροιδέψουν χαζους καταναλωτές. Δεν θέλει πολύ εξυπνάδα , πήγαινε δες συγκριτικά 4060TI/8GB με 4060TI/16GB να δεις τι διαφορά fps έχους στα 1080p.

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jgeorgiou Πρωτον ειπα vs 4060 και οχι vs 4060ti. Ειπαμε για την ti εκτος του οτι ξεφευγει πολυ η τιμη της, δεν δινω τοσα λεφτα για 8GB VRAM. Χιλιες φορες να παω σε AMD.

Οπως ευκολα μπορει να καταλαβει καποιος αφου ειμαι κατοχος της 1060, δεν αλλαζω τις καρτες μου σαν τα πουκαμισα αρα θελω κατι οσο πιο future proof γινεται. Αν ειναι να παω σε 8 GB δεν θα δωσω πανω απο 320 ευρω. Νιωθω οτι τα 8 GB συντομα θα με περιορισουν οπως με περιοριζε καποτε η 970 και την εκανα ανταλλαγη με την 6αρα 1060, η οποια με κρατησε μια χαρα μεχρι σημερα. Επισης ειναι λιγο meh μετα απο τοσα χρονια να δωσω 430 ευρω για καρτα με 2GB VRAM παραπανω απο την σημερινη 5ετιας 1060 μου.

Επεξ/σία από GIOVINCO

Διάφορες πάντως μεταξύ 4060ti 8/16gb μπορείς να δεις και σήμερα στα 1080p https://www.pcgameshardware.de/Geforce-RTX-4060-Ti-16GB-Grafikkarte-279647/Specials/Test-Review-Preis-Release-8GB-vs-16GB-Specs-Benchmark-1425140/2/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

our 15-game average data. The 16GB model is only 4% faster on average. This is expected since most of the games we tested showed no performance alteration.

https://www.techspot.com/review/2714-nvidia-rtx-4060-ti-16gb/

Πόσο σημαντική είναι η μνήμη πάνω από τα 8GB VRAM για gpus που είναι μέτρια , με απόδοση 4060TI η χαμηλότερη φαίνεται εδώ. Φυσικά για GPUs  ποιο αδύναμα από 4060TI είναι ευλογο ότι είναι εντελώς ανούσια η παραπάνω μνήμη. Πιθανότατα το θεωρητικά ιδανικό θα ήταν η 4060ΤΙ να ερχόταν με 10GB VRAM και οι ποιο αδύναμες RX7600/6700XT/RTX 4060 με 8GB. Τώρα το επιχείρημα μας ξεκινάει με το "νιώθω" , εκεί η απάντηση είναι "περι ορέξεως κολοκυθόπιτα".

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου δε σου κανει το δικο μου "νιωσιμο" (το οποιο δεν βγαζω απο την κουτρα μου, εχω κι εγω την εμπειρια μου 25 ετων με gpus και pc games), παρε αυτου εδω

Επεξ/σία από GIOVINCO

Diablo 4 1080p max settings χρησιμοποιεί 10,5gb vram στα 1080p.

Στο the last of us δείχνει βελτίωση 25% στα 1% lows η 16gb 4060ti.

Resident evil 4 είναι 300% πάνω στα 1% lows η 16gb.

Calisto protocol είναι 200% πάνω τα 1% lows και 150% τα average στα 16gb.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια του techspot είναι χωρίς rt και περίπου τα μισά από τα 15 δεν αναφέρονται καν ποια είναι ή σε τι ρυθμίσεις.... 

Το αν τα 8gb πρέπει πλέον να θεωρούνται αρκετά ή όχι για 1080p, νομίζω είναι εμφανές.

• Like 2

52 λεπτά πριν, @ngelos είπε

Αξίζει η αλλαγή από 3080 σε 6950xt για 4k ; Περίπου 50 ευρώ θα μου κοστίσει η αλλαγή αν την κάνω αλλά δεν ξέρω αν έχει διαφορά στο 4k.

Δεν αξίζει, ναι μεν θα πάρεις τα +6 GB Vram αλλά η κατανάλωση είναι υψηλή και το +10% απόδοση δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Καλύτερα να διαλέξεις με λίγα παραπάνω 7900ΧΤ. Δες και τα ριβιους της 7800ΧΤ αύριο αν και δεν θα είναι κάρτα για 4Κ.

• Like 1
  • Thanks 1

13 ώρες πριν, @ngelos είπε

Αξίζει η αλλαγή από 3080 σε 6950xt για 4k ; Περίπου 50 ευρώ θα μου κοστίσει η αλλαγή αν την κάνω αλλά δεν ξέρω αν έχει διαφορά στο 4k.

https://www.techspot.com/review/2463-amd-radeon-6950xt/

+16-17% απόδοση από RTX3080 σε 4Κ

εγώ θα το έκανα μόνο για να ξεφορτωθώ την δική μου 3080 εκτός εγγυησης και να πάρω καινουρια με εγγυηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...