Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, μια απλή Palit gtx 650 1gb είναι, όχι ti ή boost κλπ.

Αν είναι να αλλάξω κάρτα, θα πάω σε μεταχειρισμένη, δίνοντας αυτή που έχω ήδη συν κάποια μικρή διαφορά (κανα 50άρικο μαξ) για την επόμενη, γιαυτό και είπα (περαν της r7 370 που είναι σχετικά πιο νέα) παλιές κάρτες που σίγουρα σηκώνουν το fifa (μόνο αυτό το παιχνίδι με ενδιαφέρει να το τρέχω καλά... παλαιότερα πριν από την 7950 3gb boost που είχα με τον 8350 που εννοείται ότι το έπαιζε καλά, είχα μια 7790 msi 1gb oc και το fifa έτρεχε νερό).

Απλά ρώτησα και για τον επεξεργαστή, μιας και ούτως ή άλλως θα γίνει αναβάθμιση εκεί, μήπως και είναι οκ η 650 με έναν i3 για το fifa 16/17 χωρίς υποχωρήσεις στα settings και 1080p.

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το συστημα σου αυτη τη στιγμη περιοριζεται απο την καρτα γραφικων και οχι τον επεξεργαστη. Με τα χρηματα που διαθετεις πας σε 750ti ή 950. Κινουνται πολυ ι μεταχειριμσνεες gpu αυτο τον καιρο, θες λιγο τυχη και για να δωσεις τη δικια σου και για να βρεις την επομενη οπως τη θες. Γενικα ισως ειανι καλυτερο να ανεβαζσεις λιγο το budget σου

Δημοσ.

Μάλιστα.

Κάρτα πρώτα λοιπόν και μετά επεξεργαστή.

Εντάξει, κάποια θα βρω από τις παραπάνω που έγραψα (που όλες είναι επιπέδου 750ti πλην της 370 που την θεωρώ ανώτερη).

Σίγουρα μια 950 θα ήταν καλύτερη επιλογή και μετέπειτα με μια αλλαγή σε i3 είτε i5 να μπορέσουμε να βάλουμε και κανα bf4 πάλι σε 64αρι χάρτη multiplayer χωρίς ιδιαίτερες υποχωρήσεις στα settings, αν και με έναν i3 και με μια επιπέδου 750ti πιστέω και το bf4 θα είναι οκ σε 1080p όπως ήταν οκ και με την 7790 που είχα με τον 8350, εκτός και αν παίζει τόσο ρόλο ο επεξεργαστής που με έναν i3 4170 πχ και μια επιπέδου 750ti δεν πάρω τα ίδια καλά απότελέσματα (εννοώ ίδια καλά με αυτά που είχα με 8350 και 7790)

βαλε καποιο προγραμμα οπως το msi afterburner για να δεις τα στατιστικα χρησης του επεξεργαστη και της gpu οταν παιζεις παιχνιδια.

Είχα βάλει afterburner αλλά έχω να παίξω καιρό και δεν θυμάμαι τί χρήση είχε η κάρτα, τί ο επεξεργαστής και πόσα fps, γιατί τότε αυτό το συστηματάκι ήταν δευτερεύον σύστημα και όχι το κύριο. Αύριο - μεθάυριο θα βάλω πάλι το fifa και θα δω και αν είναι τα γράφω και εδώ.

Δημοσ.

τώρα που θα κυκλοφορήσει η 1060 και στην Ελλάδα , κάνε μια υπέρβαση και αγόρασε μεταχειρισμένη 960/2GB αλλά να έχει εγγύηση.

έχει άριστη συμπεριφορά σε αργούς επεξεργαστές σαν αυτόν που έχεις.

Δημοσ.

Ότι πάρω μεταχειρισμένο εννοείται κοιτάω να έχει εγγύηση.

Από εκεί και πέρα θα έχω στο νου μου και την 960 (και εγώ διάβασα ότι 950 και 960 πάνε καλά με τέτοιους επεξεργαστές.. νομίζω όμως και οι παραπάνω κάρτες που είπα, για fifa θα είναι οκ και μετέπειτα με έναν ι3 ή ι5 και το bf4) αν και το budget δεν νομίζω να το ανεβάσω για κάρτα πάνω από τα 100 ευρώ σύνολο (δηλαδή πώληση 650 και διαφορά από μένα).

Δημοσ.

καλησπερα μορτες  :P  εκτος απο geizhals k amazons υπαρχει καποιο παρομοιο site??κ εκτος απο mind factory casekings κ τα σχετικα μαγαζια π εχει to gh θπαρχει καποιο αλλο παρομοιο σαν αυτα??

Δημοσ.

βαλε καποιο προγραμμα οπως το msi afterburner για να δεις τα στατιστικα χρησης του επεξεργαστη και της gpu οταν παιζεις παιχνιδια.

Είχα βάλει afterburner αλλά έχω να παίξω καιρό και δεν θυμάμαι τί χρήση είχε η κάρτα, τί ο επεξεργαστής και πόσα fps, γιατί τότε αυτό το συστηματάκι ήταν δευτερεύον σύστημα και όχι το κύριο. Αύριο - μεθάυριο θα βάλω πάλι το fifa και θα δω και αν είναι τα γράφω και εδώ.

Το δοκίμασα τώρα με ρυθμίσεις (high, msaa 4x και lock to 60fps) και τελικά δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα:

Στις βιντεοσκηνές 29 fps (γενικά έχει θέμα στις βιντεοσκηνές το fifa και με 7950 - fx8350, πάλι κανα 30αρι είχα εκεί) με 99% usage η gtx 650 και 71% o 3260.

Στο παιχνίδι 34 - 59 fps. To 34 το είδα μόνο μια φορά για μια στιγμή, συνήθως είναι στο 50-54 και πάει και κανα 47 πχ πολύ  σπάνια και αυτό στιγμιαία και πάλι μετά 50+. Vram usage 850mb, gpu usage 67-90% (όλη την ώρα παίζονται οι τιμές, σπάνια πάει 67, συνήθως είναι στο 80+), cpu usage 80-90% και οι ανώτερες θερμοκρασίες είναι 55 βαθμούς σε κάρτα και 54 σε επεξεργαστή.

Κάτι ψιλολαγκάκια σπάνια υπάρχουν χωρίς να γίνεται κάποιο framedrop όμως... θέμα του fifa μαλλον και αυτό ή της nvidia όσον αφορά τις ρυθμίσεις μέσα στο nvidia control πανελ, που είχα δει και άλλους να έχουν τέτοια θεματάκια, όταν εσύ βάζεις από το παιχνίδι πχ vsync αλλά το έχει και στο πανελ της nvidia ενεργοποιημένο και ''μπερδεύονται''. 

Δημοσ.

εγώ θα περίμενα την AMD 470/4 στην περίπτωση σου να δω τι κάνει και σε τι τιμή και μετά θα αποφάσιζα

αυτο σκεφτομαι και εγω , σε αυτα τα χρηματα υπαρχει καλυτερη επιλογη? σε μεταχειρισμενο παντα.

thanks

Δημοσ.

Το δοκίμασα τώρα με ρυθμίσεις (high, msaa 4x και lock to 60fps) και τελικά δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα:

Στις βιντεοσκηνές 29 fps (γενικά έχει θέμα στις βιντεοσκηνές το fifa και με 7950 - fx8350, πάλι κανα 30αρι είχα εκεί) με 99% usage η gtx 650 και 71% o 3260.

Στο παιχνίδι 34 - 59 fps. To 34 το είδα μόνο μια φορά για μια στιγμή, συνήθως είναι στο 50-54 και πάει και κανα 47 πχ πολύ  σπάνια και αυτό στιγμιαία και πάλι μετά 50+. Vram usage 850mb, gpu usage 67-90% (όλη την ώρα παίζονται οι τιμές, σπάνια πάει 67, συνήθως είναι στο 80+), cpu usage 80-90% και οι ανώτερες θερμοκρασίες είναι 55 βαθμούς σε κάρτα και 54 σε επεξεργαστή.

Κάτι ψιλολαγκάκια σπάνια υπάρχουν χωρίς να γίνεται κάποιο framedrop όμως... θέμα του fifa μαλλον και αυτό ή της nvidia όσον αφορά τις ρυθμίσεις μέσα στο nvidia control πανελ, που είχα δει και άλλους να έχουν τέτοια θεματάκια, όταν εσύ βάζεις από το παιχνίδι πχ vsync αλλά το έχει και στο πανελ της nvidia ενεργοποιημένο και ''μπερδεύονται''. 

πολυ υψηλο usage βλεπω στον επεξεργαστη και μου κανει εντυπωση. Τον περιμενα στο 50-60% το πολυ. Δεν ξερω τι να προτεινω με σιγουρια. Θα ξεκινουσα παντως με αλλαγη της καρτας γραφικων και μετα καποιον i5 οπως σου ειπα. Αν παιζεις κι αλλα παιχνιδια γραψε και τα στατιστικα χρησης cpu-gpu και απο τα αλλα παιχνιδια.

ΥΓ. Μηπως εχεις τιποτα στο backgound που φορτωνει τον επεξεργαστη?

Δημοσ.

Ναι, γιαυτό και εγώ ρώτησα μήπως να άλλαζα cpu πρώτα.

Όχι, από πίσω δεν τρέχει τίποτα εκτός από το origin και afterburner.

Θα γράψω στατιστικά και από bf4 που έχω εγκατεστημένο καθώς και από ori and the blind forest να δούμε.

Εdit:

Στατιστικά από bf4.

Settings (720p - medium.. δεν δοκίμασα 1080p):

post-182562-0-84681200-1470260908_thumb.png

Πίστα dragon valley multiplayer 48 players, conquest.

Gpu usage την πιο πολύ ώρα 80 εως 90%, αλλά είδα και 99-97-96% για πολύ λίγο κάποιες στιγμές.

Vram 900-920mb σταθερά

Fps 50-60, την πιο πολύ ώρα 55+ και 60 αρκετές στιγμές ακίνητο, αλλά είδα και 49 μια δυο φορές στιγμιαία.

Ανώτερη θερμοκρασία κάρτας 57 βαθμοί.

Cpu usage 90-99%, συνήθως 95+ ήτανε.

Ανώτερη θερμοκρασία 54 βαθμοί.

Ram συστήματος σταθερά 5200mb (όσο και στο fifa, ξέχασα να το γράψω στο fifa παραπάνω)

ΥΓ: Κάποια στιγμή θα βάλω και το ori να δω. Το μόνο που θυμάμαι είναι τα fps που ήταν σχεδόν πάντα 60 σταθερά με τα γραφικά όσο πάει και ανάλυση 1080p.

Edit2:

Kάτι που παρατήρησα μόλις έβαλα 1080p στο bf4 στην ίδια πίστα με υπόλοιπα settings να παραμένουν ίδια όπως παραπάνω.

Cpu usage 99% μόνιμα (από 80-90 που ήταν πριν στα 720p).

Fps 32-40 (avg 35)

Vram 945 (από 920 που ήταν πριν)

Cpu usage 78-85 (avg 82)..(πριν σε 720 ήταν 95+)

Ram συστήματος 5900 (από 5200 στο 720)

Δημοσ.

ειχα τον g4400 που εχει παραπλησια αποδοση με το δικο σου και ηταν παρομοια η κατασταση. Με την 750ti καποια παιχνιδια επαιζαν καλα καποια οχι. Οταν αλλαξα απο g4400 στον i5-6400 που εχω τωρα κερδισα με την ιδια gpu πολλα καρε και smoothnes. Τωρα βεβαια τηνε χω πουλησει την καρτα και ειμαι με την onboard.

Στην περιπτωση σου πιστευω πως ειτε επεξεργαστη αναβαθμισεις ειτε καρτα γραφικων θα εχεις σιγουρα κερδος. Ο επεξεργαστης σου με την κατα γραφικων εχουν ταιριαξει πολυ καλα, απο την αποψη οτι δεν καθυστερει η gpu την cpu ή αντιστροφα, αλλα δουλευουν και οι 2 πολυ ψηλα διοτι οι απαιτησεις των παιχνιδιων που παιζεις ειναι πανω απο τις δυνατοτητες τους. Απλα επεξεργαστη θα εβαζα καποιον i5 γιατι ο i3 αναλογα τα παιχνιδια που παιζεις μπορει να σε φρεναρει σε 1-2 χρονια, ενω ο i5 σιγουρα θα κρατησει πολυ παραπανω. Μαζευε χρηματα οσο μπορεις, δε μπορω να προτεινω κατι αλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Ο επεξεργαστης σου με την κατα γραφικων εχουν ταιριαξει πολυ καλα, απο την αποψη οτι δεν καθυστερει η gpu την cpu ή αντιστροφα, αλλα δουλευουν και οι 2 πολυ ψηλα διοτι οι απαιτησεις των παιχνιδιων που παιζεις ειναι πανω απο τις δυνατοτητες τους. Απλα επεξεργαστη θα εβαζα καποιον i5 γιατι ο i3 αναλογα τα παιχνιδια που παιζεις μπορει να σε φρεναρει σε 1-2 χρονια, ενω ο i5 σιγουρα θα κρατησει πολυ παραπανω. Μαζευε χρηματα οσο μπορεις, δε μπορω να προτεινω κατι αλλο.

Aυτό ακριβώς. 

Οκ, σε 1 χρόνο θα έχω σίγουρα κάτι πιο καλό συνολικά. Απλά δεν είναι και ότι παίζω γενικά παιχνίδια. Bf4 και fifa μόνο, οπότε απλά η σκέψη μου ήταν για αρχή με όσα θα έδινα σε εναν ι5 (πχ ι5 4460  =  χοντρικά 140 μεταχείρο), να έδινα αυτά σε κάρτα και ι3 μεταχείρο, ώστε να είμαι πιο άμεσα οκ για αυτά που θέλω (όταν λέω να δώσω όσα ο ι5, εννοω, με 80 ευρώ πχ έναν i3 41x0 και δίνοντας την 650 κανα 50άρι, βάζοντας και άλλα 50 να πάρω μια κάρτα)

Θα δω όμως, γιατί έναν 4πύρηνο τον χρειάζομαι ούτως ή άλλως κάποια στιγμή. πέρα από τα games για άλλες ασχολίες μου. 

ΥΓ: Είδες το edit2 παραπάνω, που σε 1080p στο Bf4 πήρε μεγαλύτερο ''βάρος'' η κάρτα και έπεσε το usage του επεξεργαστή?

Δημοσ.

τωρα ειδα το edit2

εξραταται και απο τα παιχνιδια , αν εχουν μεγαλυτερη αναγκη σε επεξεργαστη ή σε καρτα γραφικων. Αν θες ισχυ καλυτερα να αποφυγεις τον ι3 παντως. Οι σημερινοι ι3 -οπως κι αυτος που θες- σε καλυπτουν το 2016 οριακα μεχρι gtx970 στα περισσοτερα παιχνιδια, ομως σε 1-2 χρονια δε νομζιω να σε καλυπτουν Νομιζω οτι τα παιχνιδια γινονται ολο και πιο cpu intensive πλεον, ενω στην καρτα γραφικων απλα ριχνεις τα settings και παιζει. Για την ιστορια εμενα ο g4400 στο gta V ηταν τρελο bottleneck και για να γινει playable το παιχνιδι κατεβασα στο low τα setttings στην καρτα και υποχρεωτικα cap στα 30fps. Χωρις οριο στα fps ειχα συνεχομενο τρεμοπαιγμα στα καρε, ενω αν αλλαζα γρηγορα γειτονιες δεν προλαβαινε ο επεξεργαστης να χειριστει τα δεδομενα του κοσμου και να στειλει textures στην καρτα γραφικων. Πολλες φορες δεν φορτωνε ουτε το δρομο κατω απο τα ποδια του παιχτη. Και μιλαμε για παιχνιδι του 2014 με επεξεργαστη του 2015. Οι i5 θα αργησουν να ξεπεραστουν οπως το βλεπω εγω, οι gpu ξεπερνιουνται πολυ πιο γρηγορα.

Δημοσ.

Και εγώ το ίδιο πιστεύω, ότι θα αργήσουν να ξεπεραστούν.

Eντάξει και οι gpu αντέχουν για μένα (ok, ανάλογα τί ζητάς και πόσο καλή κάρτα είναι). Η 7950 πχ που είχα, ακόμα με κάλυπτε απόλυτα σε 1080p με τον fx8350.

Ίσως πάω και για i5 κατευθείαν και μείνω λίγο καιρό με την gtx 650 και αργότερα παίρνω και μια πιο καλή κάρτα. Νομίζω ότι με τον i5 + gtx 650 τα 2 αυτά games θα τα παίξω αρκετά καλά, έστω και αν το bf4 το έχω σε medium settings kai 1080p.

πχ: 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ στη θέση σου:

Θα ανταλλαζα το g3260 με g3258 που είναι καλύτερος και θα το κλοκαρα η θα έψαχνα για 4170 η 4370 και οπωσδήποτε μία gtx 750 ti μτχ στη χειρότερη..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...