Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε

H τιμή είναι συμπαθητική και θα αργήσουμε πολύ να δούμε χαμηλότερα επίπεδα , το θέμα είναι πότε θα σου παραδώσουν?  Το αρνί που θα ψήσεις το πάσχα θα προλάβει να παίξει πριν το σφάξουν την Μεγάλη Δευτέρα?

Περιπου 1 μηνα μου ειπαν.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

μακάρι

Ίδωμεν 🤔 

Μου κανει παντως τρομερη εντυπωση να βλεπω ακριβως την ιδια υλοποιηση με 770+ στο skroutz και με την ιδια προφανως διαθεσιμοτητα.

Επεξ/σία από giorgosmcmc

4 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε

Ίδωμεν 🤔 

Μου κανει παντως τρομερη εντυπωση να βλεπω ακριβως την ιδια υλοποιηση με 770+ στο skroutz και με την ιδια προφανως διαθεσιμοτητα.

Τρομερό το καρτονι με καλή υλοποίηση, δεν απέχει και πολλά φπς από την 3070 άξιος που τους εμπιστευτικές εγώ προσωπικά που θέλω την ίδια θα περιμένω την διαθεσιμότητα να αλλάξει οι προκαταβολές στις μέρες μας τελείωσαν 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα μια μικρη βοηθεια παρακαλω.

Budget: Μεχρι 400 ευρω για καινουργια καρτα

System

i5 10400f - Z490 mobo - Gtx 1050ti - 750w psu ocz - 16gb Ram - 

Για 1080 αναλυση ειναι η αναβαθμιση. Υπαρχει καποια καρτα που να αξιζει στα 400 ευρω μαξ αυτη τη στιγμη; Τα παιχνιδια που παιζω ειναι σχετικα ελαφρια πχ grim dawn σε high χωρις aa/af ειμαι στα 150 fps με aa/af ultra πεφτω στα 50 fps και θα ηθελα να μπορω να παιξω σε μαξ γραφικα Χωρις προβλημα, επισης θελω να παιξω και νεοτερα οπως το cyberpunk αλλα με αυτη τη καρτα λιγο δυσκολα τωρα. 

Εαν λογω της καταστασης με 400 δεν υπαρχει τιποτα σε καινουργιο τοτε σε μεταχειρισμενο προς τα που να κοιταξω; Εχω καιρο να ασχοληθω και δεν γνωριζω τι αξιζει.

Ευχαριστω

Επεξ/σία από TRILOBYTER

Χοντρικά , όλες οι καινούριες έχουν ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ τιμές μέσα σε 3 μήνες και αν την βρεις διαθέσιμη , τους λες και ευχαριστώ

Φυσικά και οι μεταχειρισμένες έχουν ανέβει υπερβολικά και πολλοί έχουν βρει ευκαιρία να ξεφορτωθούν σαπάκια σε ακριβή τιμή

Προσωπικά απέναντι σε μια υπερτιμημένη μεταχειρισμένη , προτιμώ μια καινούρια υπερτιμημένη ή ακόμη καλύτερα προτιμώ να κάνω 3-4 μήνες υπομονή ελπίζοντας το καλοκαίρι να βελτιωθούν οι τιμές.

11 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Εαν λογω της καταστασης με 400 δεν υπαρχει τιποτα σε καινουργιο τοτε σε μεταχειρισμενο προς τα που να κοιταξω; Εχω καιρο να ασχοληθω και δεν γνωριζω τι αξιζει.

• Like 3

2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Χοντρικά , όλες οι καινούριες έχουν ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ τιμές μέσα σε 3 μήνες και αν την βρεις διαθέσιμη , τους λες και ευχαριστώ

Φυσικά και οι μεταχειρισμένες έχουν ανέβει υπερβολικά και πολλοί έχουν βρει ευκαιρία να ξεφορτωθούν σαπάκια σε ακριβή τιμή

Προσωπικά απέναντι σε μια υπερτιμημένη μεταχειρισμένη , προτιμώ μια καινούρια υπερτιμημένη ή ακόμη καλύτερα προτιμώ να κάνω 3-4 μήνες υπομονή ελπίζοντας το καλοκαίρι να βελτιωθούν οι τιμές.

Ναι βλεπω οτι πχ η 5700 θα ηταν σε κανονικες συνθηκες στο μπατζετ μου ενω τωρα ξεκιναει απο τα 700 ευρω. 400 ειναι μια οκ τιμη για μεσαια καρτα, αλλα 700 ειναι ενα μεγαλο ποσο για τα ελληνικα δεδομενα. μαλλον θα περιμενω μιας και δεν βιαζομαι. ευχαριστω για την απαντηση.

3 λεπτά πριν, Moorer7 είπε

δεδομένων των συνθηκών  , αν βιάζεσαι ΝΑΙ τα αξίζει τα λεφτά.

• Like 1

Θα ηθελα να μου πειτε πια υλοποιηση της 3060Ti γυρω στα 600 ευρω πιστευετε πως ειναι καλυτερη, τη συγκεκριμενη την εχω παραγγειλει στα 559 ευρω οταν την ειχε τοσο το πλαισιο, αξιζει να δωσω τα 50 ευρω παραπανω για αυτη της msi? Ειναι αισθητα καλυτερη ή δεν εχει σημαντικες διαφορες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/2/2021 στις 5:15 ΜΜ, Moorer7 είπε

Για κανένα λόγο . Θα άξιζε ίσως αν ηταν 3080. Περίμενε για μένα 1-2 μήνες πιθανον να βρείς στα ίδια χρήματα την 3080 ίσως και πιο φθηνά σε άλλες υλοποιήσεις.

Φυσικά αν καίγεσαι για αναβάθμιση τώρα διάλεξες την χειρότερη περίοδο και θα πληρώσεις τουλάχιστον +25% πάνω

Επεξ/σία από Prof_Chaos

4 ώρες πριν, Prof_Chaos είπε

Για κανένα λόγο . Θα άξιζε ίσως αν ηταν 3080. Περίμενε για μένα 1-2 μήνες πιθανον να βρείς στα ίδια χρήματα την 3080 ίσως και πιο φθηνά σε άλλες υλοποιήσεις.

Φυσικά αν καίγεσαι για αναβάθμιση τώρα διάλεξες την χειρότερη περίοδο και θα πληρώσεις τουλάχιστον +25% πάνω

Σε 1-2 μήνες στα ίδια λεφτά την 3080 ίσως και φθηνά?

Αν αισθάνεσαι τόσο τυχερός , αξιοποίησε το , ρίξτο στον τζόγο

• Like 1

Συμβουλή μου, να μην αγοράζετε κάρτες γραφικών αυτή την περίοδο, ούτε μεταχειρισμένες, ούτε καινούργιες. Είναι αστείο και θλιβερό να βλέπεις κάρτα των 370 ευρώ, να πωλείται μέχρι και 1000 ευρώ μεταχειρισμένη από κάποια καλόπαιδα.  Κάντε λίγο υπομονή, ή προχωρήστε σε αγορά high end gaming laptop. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, είναι πιο vfm επιλογή. 

• Like 2

Οι εταιρίες , γενικά, όταν έχουν μεγάλα μερίδια αγοράς προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πιέσουν την αγορά, ώστε να ανέβει η μέση τιμή του προιόντος τους. Αυτό επιτυγχάνεται είτε να συνεννοούνται και να ανεβάζουν τιμές συγχρόνως, είτε να κλείνουν την κάνουλα για να αυξηθεί η έλλειψη και παράλληλα και η ζήτηση. Παράδειγμα, η SONY ήθελα να λανσάρει το PS5  έχοντας δειγματοληψία της αγοράς, στατιστικά από παλιότερες κονσόλες και ετοιμαζόταν μια 5ετία για την κυκλοφορία, παρόλα αυτα οι κονσόλες που διατέθηκαν στην αγορά ήτανε το 1/9 από οτι έδειχναν οι μετρήσεις . Δημιουργήσανε και ενα gap αυτή την περίοδο, οπότε μην σας ξαφνιάσει αν βγει η κονσόλα ακριβότερη.

Αυτό ακριβώς γίνεται και με τις κάρτες γραφικών τώρα. Βγάλανε και τις φήμες για ελλείψεις και mining και όλα αυτα τα κουραφέξαλα. Εκτιμώ πως μετα τις 15/3 θα αρχίσουν να μπαίνουν σε ροή.

Το λυπηρό της υπόθεσης πάλι εμείς. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους απανταχού εμπόρους Έλληνες πως η όλη κατάσταση αφορά τις ΝΕΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ και όχι τις αρχαιολογικής αξίας, ο καθένας έβγαλε οτι παλιά κάρτα είχε και την πουλάει 1,5 φορά την αξία της όταν την πήρε καινούργια. Επίσης όλα αυτά περι "mining και ότι δεν θα ξαναδείτε κάρτα στην αγορά για μήνες" είναι καθαρή παραπλάνηση αγοραστή και ψεύδη και απορώ πως οι διαχειριστές επιτρέπουν τέτοιου είδους αγγελίες στον Forum.

Κάντε υπομονή! Μην τους κάνετε μάγκες!

• Like 3
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, lioufman είπε

Οι εταιρίες , γενικά, όταν έχουν μεγάλα μερίδια αγοράς προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πιέσουν την αγορά, ώστε να ανέβει η μέση τιμή του προιόντος τους. Αυτό επιτυγχάνεται είτε να συνεννοούνται και να ανεβάζουν τιμές συγχρόνως, είτε να κλείνουν την κάνουλα για να αυξηθεί η έλλειψη και παράλληλα και η ζήτηση. Παράδειγμα, η SONY ήθελα να λανσάρει το PS5  έχοντας δειγματοληψία της αγοράς, στατιστικά από παλιότερες κονσόλες και ετοιμαζόταν μια 5ετία για την κυκλοφορία, παρόλα αυτα οι κονσόλες που διατέθηκαν στην αγορά ήτανε το 1/9 από οτι έδειχναν οι μετρήσεις . Δημιουργήσανε και ενα gap αυτή την περίοδο, οπότε μην σας ξαφνιάσει αν βγει η κονσόλα ακριβότερη.

Αυτό ακριβώς γίνεται και με τις κάρτες γραφικών τώρα. Βγάλανε και τις φήμες για ελλείψεις και mining και όλα αυτα τα κουραφέξαλα. Εκτιμώ πως μετα τις 15/3 θα αρχίσουν να μπαίνουν σε ροή.

Το λυπηρό της υπόθεσης πάλι εμείς. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους απανταχού εμπόρους Έλληνες πως η όλη κατάσταση αφορά τις ΝΕΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ και όχι τις αρχαιολογικής αξίας, ο καθένας έβγαλε οτι παλιά κάρτα είχε και την πουλάει 1,5 φορά την αξία της όταν την πήρε καινούργια. Επίσης όλα αυτά περι "mining και ότι δεν θα ξαναδείτε κάρτα στην αγορά για μήνες" είναι καθαρή παραπλάνηση αγοραστή και ψεύδη και απορώ πως οι διαχειριστές επιτρέπουν τέτοιου είδους αγγελίες στον Forum.

Κάντε υπομονή! Μην τους κάνετε μάγκες!

αφού είναι οι έλληνες έμποροι κακοί , πάρε από τους ξένους μεταχειρισμένα ή καινούρια που τα πουλάνε φθηνά

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...