Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καταρχάς με ποιο παλιούς επεξεργαστές η nvidia έχουν καλύτερη συμπεριφορά , οπότε μάλλον πας για πράσινη.

αν αντέχεις οικονομικά πας στην 1070/8GB που ξεκινουν Ελλάδα από 550ευρώ

αν δεν αντέχεις σε , περιμένεις δέκα μέρες και πας σε 1060/6GB με 200ευρώ λιγότερο (περίπου)

η 1070 θα σου κάνει bottleneck σε λίγες περιπτώσεις στον Ι5 , αν μπορείς πάρ'την γιατί είναι πολύ γρήγορη.

προσωπικά δουλευα πολύ με NV970 και τώρα με την 1070/8 έχω εντυπωσιαστεί από την μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις.

Αυτό πάλι πρώτη φορά το ακούω, ότι με ποιο παλιούς επεξεργαστές η Nvidia έχει καλύτερη συμπεριφορά. Όχι ότι ντε και καλά θέλω να πάρω την rx 480. Αλλά αν έχεις κανένα λινκ που να το αποδεικνύει αυτό. Είναι πολλά τα λεφτά. Ακόμα και μέχρι Σεπτέμβριο να περιμένω το πολύ να πάει μέχρι 450. Απλά βλέπω και το Vulkan που στην AMD θερίζει και σκέφτομαι και αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό πάλι πρώτη φορά το ακούω, ότι με ποιο παλιούς επεξεργαστές η Nvidia έχει καλύτερη συμπεριφορά. Όχι ότι ντε και καλά θέλω να πάρω την rx 480. Αλλά αν έχεις κανένα λινκ που να το αποδεικνύει αυτό. 

Είναι σαν την ατάκα στο Game Of Thrones... : "It is known...."

Τα games διαφέρουν. Άλλα είναι gpu bound κι άλλα ζητάνε πολύ ισχύ απο τη cpu. Αν δεν κάνω λάθος το Witcher που ανέφερες ως παράδειγμα βασίζεται κυρίως στη gpu.

Εξάρτάται πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις. Η GTX1060 αναμένεται δυνατή, αντίστοιχη με την RX480 σύμφωνα με τα μέχρι τώρα Benchmarks (αξιόπιστα ή μη). Ωστόσο δεν έχει δυνατότητα SLI οπότε μελλοντικά αν χρειαστείς περισσότερη δύναμη, πρέπει να μπείς στη διαδικασία να την πουλήσεις και να πάρεις άλλη. Απο την άλλη η RX480 κάνει Crossfire με ότι συνεπάγεται αυτό. Επιπλέον στο βάθος υπάρχει και το DX12 που εκεί ακόμη και 1vs1 λογικά η RX480 θα βγεί μπροστά, έστω και λίγο.

Τώρα αν έχεις να διαθέσεις χρήματα για GTX1070, την αγοράζεις. Πάντως η RX480 μου φαίνεται καλύτερη λύση για 1080p/60fps gaming μιας και είναι χρυσή τομή χρημάτων/απόδοσης σε σχέση με τον ανταγωνισμό της Nvidia.

Σας ευχαριστω ολους σας για τις απαντήσεις...η 280Χ δεν υποστηρίζει DX12..???

Ναι, το υποστηρίζει.

http://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/amd-demonstrates-2014mar20.aspx

Ωστόσο μέχρι να βγούν τίτλοι αμιγώς DX12...Δεν ξέρω πόσο καλά θα αποδίδει η 290x μιας και τώρα δειλά δειλά κάνει το DX12 την εμφάνισή του και η 290x είναι ήδη 2 γενιές πίσω.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Από Σεπτεμβρη θα αποφασισω τι κάρτα θα πάρω αφού λογικά θα έχουν σταθεροποιηθεί οι τιμές και θα ξέρουμε και τι εστί τη η 106 0.Αν και νομίζω ότι η 480 θα είναι πιο πολύ vfm. Θα δείξει.

• Like 1

Παιδιά βοήθεια για οποίον ξέρει... Είχα ρωτήσει πριν κανα διβδομαδο αν ξέρετε καταστήματα που να βρίσκονται περιοχή texas κ συγκεκριμένα corpus christi για να στείλω εναν δικο μου να παρει τη 1070 απο κει... Μια μικρή αλλαγή σχεδίων όμως... Θα χρειαστω καταστημα στην περιοχή port arthur που βρίσκεται αρκετά παραπέρα... Βλέπω οτι εκεί υπάρχει μονο bestbuy έτσι γνωστό... Μήπως ξέρετε κανένα άλλο που να μη το είδα εγώ?? Σορρυ για την αναστάτωση!

Ευχαριστω πολυ sakiz!

Μια ερώτηση ακόμη... Έγραψα post στην community nvidia αλλά ενω έγινε submit δε βλέπω κάπου το post μου... Χρειαζεται μα περιμένω έγκριση??

Edit: Άκυρο το βρηκα

Παιδιά για μεταχ. Gtx 690 τι θα λεγατε;

Απο τι εψαξα ακομα ειναι πολυ δυνατή.

Εγω πιστεύω οτι δεν αξιζει το κόπο μια τοσο παλιά καρτα...οτι ειναι δυνατη ειναι αλλα δεν σημαινει οτι παίζει και καλα...συν οτι θα εχεις και θεματα με θερμοκρασιες...!!! πόσο την βρηκες αν επιτρέπεται...???

Έκανα 2 σημαντικές αναβαθμίσεις το προηγούμενο Σάββατο (μνήμες και SSD) και μου έμεινε μόνο η GPU. Εν τέλη να πάρω rx 480, GTX 1060 ή GTX 1070; Πιστεύω ότι η 1070 θα μου κάνει bottleneck γιατί δεν έχω σκοπό να υπερχρονίσω την CPU, δεν είμαι του αθλήματος! Θέλω να παίζω  1080p/60fps αν όχι ακατέβατα με ελάχιστους συμβιβασμούς. Π.χ. στο Witcher 3 αυτή την στιγμή το παίζω με όλα στα ούλτρα εκτός του hairworks εννοείται, και κανά 2 άλλες ρυθμίσεις και είμαι στα 25-30fps. Ξέρω δεν είναι πολύ καλά αλλά δεν έχω και ιδιαίτερο πρόβλημα. Τώρα θέλω να το παίζω στα 60fps με ΟΛΑ ούλτρα! Εκτός πάλι το hairworks. Θα μπορώ με μία από τις 3 κάρτες χωρίς OC στην CPU? Ευχαριστώ. (Ένα παράδειγμα έφερα με το Witcher 3)

H 1070 είαι λίγο overkill για 1080p. Σπάνια θα δεις κάτω από 90fps σε benchmark. Μέσα στα παιχνίδια οπου δεν γίνεται ο κακός χαμός όπως στα benchmark το κοντερ κολλάει στα 150+, πολλές φορές πάει και 200fps κολλημένο (π.χ στο doom)

Θα μπορούσες να την πάρεις για να την έχεις και στο μελλον αλλά με την προυπόθεση να αλλάξεις επεξεργαστή και να πάρεις και οθόνη. Αλλιώς είναι τζάμπα λεφτά.

Θα σου πρότεινα rx480 (custom) η οποία θα σε καλύψει και με το παραπάνω. Άντε αν έχεις μεγάλη υπομονή να πας σε 1060 (την οποία δεν κόβω να έρχεται Ελλάδα πριν τις αρχές Σεπτέμβρη)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...