Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα!
Πούλησα την Gigabyte Rx580 μου γιατί με εκνέυριζε ο θόρυβος. Τώρα θέλω να πάω σε κάτι καλύτερο, ιδανικά δεν θέλω να ασχοληθώ με UV πάλι.
Οπότε κοιτάω για 1660ti και 2060 λόγω budget. Τώρα είμαι σε 1080p 60HZ αλλά θέλω η κάρτα που θα πάρω να σηκώνει είτε 1440p, είτε 1080p ultrawide (ιδανικά και 144hz Ultrawide), είτε 1080p 144hz γιατί έχω σκοπό να αναβαθμίσω σε κάτι από τα παραπάνω.
Αυτές οι κάρτες που κοιτάω είναι ικανές γι αυτά ή πρέπει να ανέβω σε budget?

Θα συνδιαστεί με i5 6500 σε Thermaltake Smart SE 530W.

Επεξ/σία από petran91
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, petran91 είπε

Καλημέρα!
Πούλησα την Gigabyte Rx580 μου γιατί με εκνέυριζε ο θόρυβος. Τώρα θέλω να πάω σε κάτι καλύτερο, ιδανικά δεν θέλω να ασχοληθώ με UV πάλι.
Οπότε κοιτάω για 1660ti και 2060 λόγω budget. Τώρα είμαι σε 1080p 60HZ αλλά θέλω η κάρτα που θα πάρω να σηκώνει είτε 1440p, είτε 1080p ultrawide (ιδανικά και 144hz Ultrawide), είτε 1080p 144hz γιατί έχω σκοπό να αναβαθμίσω σε κάτι από τα παραπάνω.
Αυτές οι κάρτες που κοιτάω είναι ικανές γι αυτά ή πρέπει να ανέβω σε budget?

Θα συνδιαστεί με i5 6500 σε Thermaltake Smart SE 530W.

Για 1080p/144Hz στα καινούρια παιχνίδια θα χρειαστείς 2060super , πάρε μια με back panel kai 2 ή 3 ανεμιστήρες.

Στα πολύ βαριά παιχνίδια θα έχεις ένα μικρό μπουκάλι από τον Ι5 6500.

Επεξ/σία από jgeorgiou

2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Για 1080p/144Hz στα καινούρια παιχνίδια θα χρειαστείς 2060super , πάρε μια με back panel kai 2 ή 3 ανεμιστήρες.

Στα πολύ βαριά παιχνίδια θα έχεις ένα μικρό μπουκάλι από τον Ι5 6500.

Κατάλαβα, άρα πρέπει να περιμένω λίγο για να ανεβάσω budget, αφού να πάρω τώρα GPU και να μην μου κάνει όταν αναβαθμίσω οθόνη, δεν λέει.

Για το μπουκάλι το έχω υπόψιν, έχω προγραμματισμένη αλλαγή πλατφόρμας γενικά αλλά πρώτα ξεκινάω με GPU + Monitor.

14 λεπτά πριν, petran91 είπε

Κατάλαβα, άρα πρέπει να περιμένω λίγο για να ανεβάσω budget, αφού να πάρω τώρα GPU και να μην μου κάνει όταν αναβαθμίσω οθόνη, δεν λέει.

Για το μπουκάλι το έχω υπόψιν, έχω προγραμματισμένη αλλαγή πλατφόρμας γενικά αλλά πρώτα ξεκινάω με GPU + Monitor.

η 2060super , είναι SAFE επιλογή για 1080/144Ηz

αν θες 1440p/144Ηz ακόμη και η 2070super σε βαριά παιχνίδια θα λαχανιάσει αν της βάλεις ultra settings.

1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε

η 2060super , είναι SAFE επιλογή για 1080/144Ηz

αν θες 1440p/144Ηz ακόμη και η 2070super σε βαριά παιχνίδια θα λαχανιάσει αν της βάλεις ultra settings.

Ναι για 1440/144 δεν είχα σκοπό γιατί ξέρω ότι θέλει πολλή δύναμη.
Έγινε, άρα υπομονή. Ευχαριστώ!

Επειδή έχω πελαγώσει θέλω την βοήθεια σας μιας και ειμαι σε αναζήτηση κάρτας.Budget top 400€.Xρήση θα είναι youtube,gaming διαφορα παιχνίδια όπως battlefield,fortnite,Assasin greed,far cry,browsing.Κοιτάω και κάρτα που να παίρνει και waterblock ωστε να μει με την υπόλοιπη υδρόψυξη.

Case:Corsair Obsidian 900D.

Mobo:Asus Crosshair Vii Hero.

Cpu:Amd Ryzen 3600X.

Ram:Ballistic 16GB.

SSD:Samsung 970 Evo Plus.

HDD: Wd Black 500gb

Psu:Silverstone Strider Gold 1000w.

Custom Water Cooling.

Monitor:Lg 1080HD

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, alldaynews είπε

Επειδή έχω πελαγώσει θέλω την βοήθεια σας μιας και ειμαι σε αναζήτηση κάρτας.Budget top 400€.Xρήση θα είναι youtube,gaming διαφορα παιχνίδια όπως battlefield,fortnite,Assasin greed,far cry,browsing.Κοιτάω και κάρτα που να παίρνει και waterblock ωστε να μει με την υπόλοιπη υδρόψυξη.

Custom Water Cooling.

αν η οθόνη σου είναι 60/70/75Hz με μια 1660ΤΙ (υπάρχουν καλές υλοποιήσεις που στοιχίζουν λιγότερο από 270ευρώ) θα είσαι πολύ καλός.

αν η οθόνη σου είναι 144Hz με μια 2060super (υπάρχουν καλές υλοποιήσεις που στοιχίζουν λιγότερο από 380ευρώ) θα είσαι  ΑΡΙΣΤΟΣ.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Thanks 1

@jgeorgiou ευχαριστώ για την βοήθεια καταρχήν.Τώρα ειναι 60αρα αλλα θα γινει αναβάθμιση σε 144mhz σύντομα οπότα μαλλον για 2060 super μς κοβω

1 ώρα πριν, alldaynews είπε

Custom Water Cooling.

Από τη στιγμή που θα βάλεις υδρόψυξη εγώ θα σου λεγα να κοίταζες σε reference 5700xt. https://www.skroutz.gr/s/19395970/Sapphire-Radeon-RX-5700-XT-8GB-21293-01-40G.html

• Thanks 1

2 ώρες πριν, chrisde είπε

Από τη στιγμή που θα βάλεις υδρόψυξη εγώ θα σου λεγα να κοίταζες σε reference 5700xt. https://www.skroutz.gr/s/19395970/Sapphire-Radeon-RX-5700-XT-8GB-21293-01-40G.html

Δεν ειναι κακή ιδέα!!

Στις 11/10/2019 στις 12:53 ΠΜ, alldaynews είπε

να πω κατι κουλο αλλα μην πέσει φατούρο νταξ???2 rx 580 gia 1440 κάνουν δουλειά??

1) η ΡΧ580  είναι ανεπαρκής με τα βαριά παιχνίδια ακόμη και σε 1080

2) υδρόψυξη για VGA ελπίζω να ξέρεις πόσο κάνει , γιατί μάλλον σε συμφέρει να αγοράσεις RTX2080

Στις 10/10/2019 στις 4:18 ΜΜ, alldaynews είπε

Custom Water Cooling.

https://www.ekwb.com/shop/ek-vector-radeon-rx-5700-xt-rgb-nickel-plexi

https://www.skroutz.gr/s/19395970/Sapphire-Radeon-RX-5700-XT-8GB-21293-01-40G.html

Παίζει να τη βρείς και μεταχειρισμένη σε καλή τιμή είτε αυτή είτε την απλή 5700

Αλλιώς με 430 https://www.skroutz.gr/s/20195189/Gigabyte-Radeon-RX-5700-XT-8GB-Gaming-OC-GV-R57XTGAMING-OC-8GD.html και ξέχνα 2060 σούπερ και ντούπερ όπως επίσης και αναβάθμιση για πολύ καιρό

Υδρόψυξη σε GPU αξίζει μόνο στην 2080Ti. Σε οποιαδήποτε άλλη κάρτα με τα λεφτά που θα δώσεις στην υδρόψυξη πας στην επόμενη κατηγορία κάρτας, μην πω και δύο κατηγορίες πάνω. Ειδικά σε navi που δεν κλοκάρονται κιόλας η υδρόψυξη είναι απλά για ησυχία, αλλά και πάλι δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου. Με +100, μπορεί και παραπάνω, που έχει η υδρόψυξη παίρνεις καλύτερη κάρτα..

2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Υδρόψυξη σε GPU αξίζει μόνο στην 2080Ti. Σε οποιαδήποτε άλλη κάρτα με τα λεφτά που θα δώσεις στην υδρόψυξη πας στην επόμενη κατηγορία κάρτας, μην πω και δύο κατηγορίες πάνω. Ειδικά σε navi που δεν κλοκάρονται κιόλας η υδρόψυξη είναι απλά για ησυχία, αλλά και πάλι δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου. Με +100, μπορεί και παραπάνω, που έχει η υδρόψυξη παίρνεις καλύτερη κάρτα..

Όταν έχεις το loop έτοιμο θα χρειαστείς μόνο το block για την εκαστοτε κάρτα. Η συντριπτική πλειοψηφία το κάνει για το αισθητικό κομμάτι και μετά για τις θερμοκρασίες. Ο alldaynews έχει ήδη custom loop και το ζήτησε ο ίδιος ως εναλλακτικη. Αυτό για την επίλυση της ενδεχόμενης παρεξηγησης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...