Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απο Σεπτέμβρη θα κοιτάξω να πάρω κάρτα γραφικών.

Το σύστημα μου αποτελείται από τα εξής

Ryzen 3 2200g

Msi b450a pro

8gb corsair 2933

Ssd crucial 250gb

Hdd wd 620gb

Psu therlmatake 530 watt 

Οι απορίες μου είναι οι οι εξής

1. Έχω καταλήξει σε rx 570 Κ κατά προτίμηση sapphire pulse. Καλύτερα 4gb ή 8gb? Στο YouTube Δεν βλέπω τρελές διαφορές ανάμεσα τους όποτε δεν ξέρω αν αξίζει η αγορά 8gb

2. Στο site της sapphire γράφει ότι η καρτα απαιτεί τροφοδοτικό τουλάχιστον 500watt. Επειδή είμαι οριακά με τα 530watt, θα έχω τίποτα θέματα? Επίσης εκάνα έναν έλεγχο με το outervision βάζοντας κ την κάρτα γραφικών κ μου εβγαλε ότι το σύστημα χρειάζεται 378 watt όποτε προτεινόμενο psu από 428watt κ πανω. Δηλαδή πως θέλει 500αρι ενώ χρησιμοποιεί 378? Μήπως το outervision δεν είναι κ πολυ αξιοπιστο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 ώρες πριν, ilias78 είπε

Απο Σεπτέμβρη θα κοιτάξω να πάρω κάρτα γραφικών.

Το σύστημα μου αποτελείται από τα εξής

Ryzen 3 2200g

Msi b450a pro

8gb corsair 2933

Ssd crucial 250gb

Hdd wd 620gb

Psu therlmatake 530 watt 

Οι απορίες μου είναι οι οι εξής

1. Έχω καταλήξει σε rx 570 Κ κατά προτίμηση sapphire pulse. Καλύτερα 4gb ή 8gb? Στο YouTube Δεν βλέπω τρελές διαφορές ανάμεσα τους όποτε δεν ξέρω αν αξίζει η αγορά 8gb

2. Στο site της sapphire γράφει ότι η καρτα απαιτεί τροφοδοτικό τουλάχιστον 500watt. Επειδή είμαι οριακά με τα 530watt, θα έχω τίποτα θέματα? Επίσης εκάνα έναν έλεγχο με το outervision βάζοντας κ την κάρτα γραφικών κ μου εβγαλε ότι το σύστημα χρειάζεται 378 watt όποτε προτεινόμενο psu από 428watt κ πανω. Δηλαδή πως θέλει 500αρι ενώ χρησιμοποιεί 378? Μήπως το outervision δεν είναι κ πολυ αξιοπιστο?

1) στο επίπεδο της 570 ελάχιστη σημασία έχουν τα 8GB , γιατί η gpu εχει συγκεκριμένες δυνατότητες. (αν δεις διαφορά 20ευρώ πάρε την 4GB)

2) Αν το τροφοδοτικό σου είναι σε καλή κατάσταση θα αντέξει κατα 99,9%

• Thanks 1

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το τροφοδοτικό.

Για κάρτα προτίμισε με 8GB. Ίσως έλθει η στιγμή που θα τα χρειαστείς, ενώ και στην μεταπώληση θα πάρεις ένα μέρος της διαφοράς πίσω. Αν μάλιστα ασχοληθείς και με 4k video editing ποτέ, εκεί παίζει μέχρι και να μην τρέχει καν το πρόγραμμα και να κρασάρει με μόνο 4GB.

Το σημαντικότερο όμως για τις επιδόσεις είναι να προσέξεις να φορά γρήγορες μνήμες. Υπάρχουν κάρτες με 6Gbps, με 7 (και κάποιες λίγες με 8 που δεν νομίζω να πωλούνται πλέον). Οπότε να δεις για 7Gbp αν η διαφορά στην τιμή είναι μικρή. 

Ως παράδειγμα να σου πω ότι έχω Νιτρο+ rx 470 με 8Gbps μνήμες και σε επιδόσεις περνά άνετα τις περισσότερες 570 και ισοφαρίζει κάποιες 580 με 7Gbps.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το τροφοδοτικό.

Για κάρτα προτίμισε με 8GB. Ίσως έλθει η στιγμή που θα τα χρειαστείς, ενώ και στην μεταπώληση θα πάρεις ένα μέρος της διαφοράς πίσω. Αν μάλιστα ασχοληθείς και με 4k video editing ποτέ, εκεί παίζει μέχρι και να μην τρέχει καν το πρόγραμμα και να κρασάρει με μόνο 4GB.

Το σημαντικότερο όμως για τις επιδόσεις είναι να προσέξεις να φορά γρήγορες μνήμες. Υπάρχουν κάρτες με 6Gbps, με 7 (και κάποιες λίγες με 8 που δεν νομίζω να πωλούνται πλέον). Οπότε να δεις για 7Gbp αν η διαφορά στην τιμή είναι μικρή. 

Ως παράδειγμα να σου πω ότι έχω Νιτρο+ rx 470 με 8Gbps μνήμες και σε επιδόσεις περνά άνετα τις περισσότερες 570 και ισοφαρίζει κάποιες 580 με 7Gbps.

Ολα είναι θέμα τιμής , μια 580/4GB είναι ΠΟΛΥ ποιο γρήγορη από την 570/8GB που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ στο 99,99999% των περιπτώσεων από την 570/4GB!

1) να την μεταπωλήσει στο μέλλον ως τι? ως gaming κάρτα ?? αφού σήμερα και την έχουμε ως MINIMUM , σε κάθε περίπτωση η αξία μεταπώλησης μετά από λίγα χρόνια θα είναι σαν generic.

2) 4K video editing????? ανέφερε κάτι τέτοιο? με τι pc? με τον Ryzen 3 2200g θα ασχοληθεί με 4Κ?

Η θεωρία ΑΠΕΧΕΙ και ο άνθρωπος παίρνει 570 γιατί προφανώς κάθε ευρώ μετράει.

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1)Βάφτισέ την όπως θες, αλλά και σε 1 και σε 2 χρόνια μια αξία θα την έχει, και τα 8gb θα τα πληρωθεί κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω ποιοί την έχετε ως minimum, εγώ minimum θεωρώ μια 1050ti άλλος μπορεί να θεωρεί κάποια άλλη, ειδικά σε 1080. Εδώ πολλοί βολεύονται με APU (δες δημοφιλείς cpu στο Skroutz).

2) Γιατί ανέφερε gaming;  Και πάει ανάλογα την εφαρμογή. Σε πληροφορώ ότι στο Davinci Resolve πιο συχνά ταβανιάζει η 570/580 ακόμα και σε 1080 παρά ο Ryzen 3, μιας και σχεδόν τα πάντα τα κάνει η GPU. Ακόμα και το export πλέον. Και στο συγκεκριμένο μια 570/580 είναι αξιοπρεπέστατη, ταχύτερη από 1060 και συχνά κοντά/ίση σε 1070. Αρκεί να έχει 8GB, γιατί με 4 βλέπεις memory full ακόμα και σε 1080 με κάποια φίλτρα.

Η διαφορά μεταξύ 4 και 8GB στις 570 είναι της τάξης των 0-10€. Για 4GB GDDR5 παραπάνω. Υπάρχουν πλέον παιχνίδια που ζητούν αρκετή μνήμη, γιατί να είναι οριακά;

Επεξ/σία από nicksoti

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 4κ δεν με ενδιαφέρει. Ουτε hardcore gamer ειμαι. Εχω κονσολα για αυτά. Μια κάρτα απλη κ οικονομικη θέλω που να ταιριάζει κ να μπορεί να αποδώσει σωστά στο σύστημα μου.

Εντομεταξυ η διαφορά από τα 4 στα 8 gb είναι στην παρούσα φάση ένα 30αρι (Για κατάστημα εντός αττικης) όποτε πάμε Για τα 4gb.

Επεξ/σία από ilias78

2 hours ago, vairass said:

Καλημέρα.  Φίλος σκέφτεται για 960 η 1050ti.

Για πείτε... Τι διαφορές έχουν επί της ουσίας; 

Ποια κερδίζει; 

Αμα βρεί την 960 φτηνά, είναι οκ. Στα ρεύματα η 1050Ti είναι καλύτερη. Δεν θελει καν σύνδεση με το psu. Απλά την βάζεις στην PciEx16. Eίναι και πιό καινούργια και θά 'χει και περισσότερη εγγύηση.

Θα πρότεινα πάντως να πάει σε 570/580 αν δεν τον νοιάζουν τα ρεύματα. Εχουν πέσει πολύ. Ειδικά η 570 η 8άρα είναι στα ίδια λεφτά με την 1050Ti

12 λεπτά πριν, Coscas είπε

Αμα βρεί την 960 φτηνά, είναι οκ. Στα ρεύματα η 1050Ti είναι καλύτερη. Δεν θελει καν σύνδεση με το psu. Απλά την βάζεις στην PciEx16. Eίναι και πιό καινούργια και θά 'χει και περισσότερη εγγύηση.

Θα πρότεινα πάντως να πάει σε 570/580 αν δεν τον νοιάζουν τα ρεύματα. Εχουν πέσει πολύ. Ειδικά η 570 η 8άρα είναι στα ίδια λεφτά με την 1050Ti

Εχει θέμα με ρεύμα ναι...450 τροφοδοτικό οπότε πάει οριακά για 960;

1 minute ago, vairass said:

Εχει θέμα με ρεύμα ναι...450 τροφοδοτικό οπότε πάει οριακά για 960;

Εγώ θα πρότεινα 1050Ti άμα δεν βρίσκει 960 σε καλή τιμή

Τι cpu  και τροφοδοτικό έχει;

Κάνε εδώ πρόχειρα μιά μέτρηση γιά τα watt https://outervision.com/power-supply-calculator

1 λεπτό πριν, Coscas είπε

Εγώ θα πρότεινα 1050Ti άμα δεν βρίσκει 960 σε καλή τιμή

Τι cpu  και τροφοδοτικό έχει;

Κάνε εδώ πρόχειρα μιά μέτρηση γιά τα watt https://outervision.com/power-supply-calculator

Ακριβή πολύ η 1050 δεύτερο χέρι στα 120-150.

Ενω 960 50-80.

1 minute ago, vairass said:

Ακριβή πολύ η 1050 δεύτερο χέρι στα 120-150.

Ενω 960 50-80.

Οχι βρε 150 2ο χέρι. 90 με 100 τις πουλάνε

Δες τα watt. Κάνε το basic test. Αν έχει κανά cpu παλιό, πολλούς σκληρούς κλπ, θα του θέλει πολύ ρεύμα

• Like 1

3 λεπτά πριν, Coscas είπε

Οχι βρε 150 2ο χέρι. 90 με 100 τις πουλάνε

Δες τα watt. Κάνε το basic test. Αν έχει κανά cpu παλιό, πολλούς σκληρούς κλπ, θα του θέλει πολύ ρεύμα

Είδα η 960 είναι πιο καλή. Ισχύει; 

Δεν έχει πολλά τα έκανα και βγαίνουν 250. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, vairass said:

Είδα η 960 είναι πιο καλή. Ισχύει; 

Δεν έχει πολλά τα έκανα και βγαίνουν 250. 

Εγώ έχω την 1050Ti και ούτε που νοιώθω ότι έχω gpu. Αθόρυβη, δεν ζεσταίνεται, δεν καταναλώνει σε ένα psu των 405 watt.

Σε κάποια τέστ, άλλη υπερτερεί, άλλη υστερεί.

Σαν πιό καινούργιο μοντέλο, σίγουρα η 1050ti είναι καλύτερη επιλογή κατά την γνώμη μου.

Αν τώρα θέλει την 960, δεν θα έχει τεράστιες διαφορές

Αναλόγως και τι την θέλει

Πάντως κάποιος πουλάει την 570 στα 100e

Γιά δες το

Επεξ/σία από Coscas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...