Coscas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Just now, Dinos_12345 said: Από πια άποψη έχει θέμα; Προγραμματιστής είμαι, για δουλειά παίρνω τον 3700x, για να μειώσω τα build times. Ίσα ίσα που θα πρέπει ο επεξεργαστής να πηγαίνει τρένο και να μην μπορεί να προλάβει η κάρτα, άρα θα δουλεύει στο τέρμα σε όλα τα παιχνίδια και ο επεξεργαστής θα κάθεται. Παίζω κανένα pubg σε χαμηλά settings (δεν με νοιάζει να έχω τέρμα γραφικά) σε 60hz οθόνη και ότι άλλο παιχνίδι παίζω δεν έχω παράπονο. 3570K με 1050Ti Windforce OC έχω τώρα. Από τα λίγα που ξέρω, όταν ο επεξεργαστής πηγαίνει τραίνο και δεν προλαβαίνει η κάρτα, έχουμε bottleneck Και θα έχεις τεράστιο bottleneck Και αν είσαι προγραμματιστής, τόσο το χειρότερο. Μεγαλύτερες απαιτήσεις Αποψή μου αυτό ε; Ας σου πουν και άλλοι Δες και εδώ https://pc-builds.com/calculator/Ryzen_5_2600/GeForce_GTX_1050_Ti/0Qj0VZ8A/8/ Και να σκεφτείς ότι ο 3700x θα είναι πολύ πιό γρήγορος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos_12345 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, Coscas είπε Από τα λίγα που ξέρω, όταν ο επεξεργαστής πηγαίνει τραίνο και δεν προλαβαίνει η κάρτα, έχουμε bottleneck Και θα έχεις τεράστιο bottleneck Και αν είσαι προγραμματιστής, τόσο το χειρότερο. Μεγαλύτερες απαιτήσεις Αποψή μου αυτό ε; Ας σου πουν και άλλοι Δες και εδώ https://pc-builds.com/calculator/Ryzen_5_2600/GeForce_GTX_1050_Ti/0Qj0VZ8A/8/ Και να σκεφτείς ότι ο 3700x θα είναι πολύ πιό γρήγορος Υπάρχουν δύο τύποι bottleneck. CPU limited και GPU limited. Το CPU limited συμβαίνει όταν βάλεις μια 2080 με έναν αδύναμο επεξεργαστή, όπου η κάρτα τελειώνει πολύ γρήγορα αυτά που της δίνει ο επεξεργαστής ο οποίος δεν την προλαβαίνει, οπότε αντί να την εκμεταλλεύεται φουλ, έχουμε CPU καρφωμένο στο 100% και η κάρτα να κάθεται. Το GPU limited είναι αυτό που θα έχω εγώ, όπου ο επεξεργαστής είναι τόσο γρήγορος που η κάρτα δεν προλαβαίνει να κάνει τις δουλειές που της δίνει. Άρα εκεί έχουμε μια κάρτα που τρέχει στο φουλ και έναν επεξεργαστή που πάει χαλαρά. Αν πριν έπαιζα με την 1050Ti και ήμουν ευχαριστημένος, δεν βλέπω τον λόγο να πάρω χειρότερο performance όταν ο επεξεργαστής θα την έχει συνέχεια στην τσίτα. Προγραμματιστής -> Θέλω καλό CPU όχι απαραίτητα καλή GPU. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε Υπάρχουν δύο τύποι bottleneck. CPU limited και GPU limited. Το CPU limited συμβαίνει όταν βάλεις μια 2080 με έναν αδύναμο επεξεργαστή, όπου η κάρτα τελειώνει πολύ γρήγορα αυτά που της δίνει ο επεξεργαστής ο οποίος δεν την προλαβαίνει, οπότε αντί να την εκμεταλλεύεται φουλ, έχουμε CPU καρφωμένο στο 100% και η κάρτα να κάθεται. Το GPU limited είναι αυτό που θα έχω εγώ, όπου ο επεξεργαστής είναι τόσο γρήγορος που η κάρτα δεν προλαβαίνει να κάνει τις δουλειές που της δίνει. Άρα εκεί έχουμε μια κάρτα που τρέχει στο φουλ και έναν επεξεργαστή που πάει χαλαρά. Αν πριν έπαιζα με την 1050Ti και ήμουν ευχαριστημένος, δεν βλέπω τον λόγο να πάρω χειρότερο performance όταν ο επεξεργαστής θα την έχει συνέχεια στην τσίτα. Προγραμματιστής -> Θέλω καλό CPU όχι απαραίτητα καλή GPU. πάρε την https://www.skroutz.gr/s/17487998/Palit-GeForce-GTX-1660-Ti-6GB-StormX-NE6166T018J9-161F.html 1) καίει πολύ λίγο ρεύμα - πολύ χαμηλές θερμοκρασίες 2) για τα λεφτά της , άπιαστες επιδόσεις. 3) πολύ μεγάλη αναβάθμιση από 1050ΤΙ (για να δικαιολογήσεις την αγορά) Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2019 από jgeorgiou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δεν υπάρχει το "η CPU χρειάζεται και ανάλογη GPU" το αντίθετο ισχύει. Δηλαδή αν βάλεις έναν 9900Κ με μια 1030 (ακραίο παράδειγμα) τι πρόβλημα θα έχει ο επεξεργαστής; Απλά η κάρτα θα λυσάξει επειδή είναι αδύναμη, όχι επειδή έχει πολύ πιο δυνατό επεξεργαστή. Με το αντίθετο όμως ένας αδύναμος επεξεργαστής δεν θα ταίζει αρκετά γρήγορα την κάρτα οπότε η κάρτα θα αράζει περιμένοντας τη CPU.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 2 hours ago, yiannis1991 said: Δεν υπάρχει το "η CPU χρειάζεται και ανάλογη GPU" το αντίθετο ισχύει. Δηλαδή αν βάλεις έναν 9900Κ με μια 1030 (ακραίο παράδειγμα) τι πρόβλημα θα έχει ο επεξεργαστής; Απλά η κάρτα θα λυσάξει επειδή είναι αδύναμη, όχι επειδή έχει πολύ πιο δυνατό επεξεργαστή. Με το αντίθετο όμως ένας αδύναμος επεξεργαστής δεν θα ταίζει αρκετά γρήγορα την κάρτα οπότε η κάρτα θα αράζει περιμένοντας τη CPU.. Συμφωνώ και συγνώμη αν το "έπαιξα επαϊων", αλλά ρώτησε αν αξίζει η αναβάθμιση σε 1660 και είπα ναί (ειδικά η 1660Ti που έχει πάνω από διπλάσια ταχύτητα από την 1050Ti σχεδόν με τα ίδια λεφτά) Πάντως παιδιά και σόρρυ αν είμαι off topic, αλλά εγώ παλιά με δυνατότερο επεξεργαστή και αδύναμη κάρτα, είχα lag σε παιχνίδια (και συγκεκριμένα με Xeon E5450 και HD 4850 στο GTA 4). Οταν έβαλα την 1050Ti όλα οκ. Και στο GTA 5 ok. Μόνο που τώρα έχω bottleneck από τον επεξεργαστή (E5450) που είναι πιό αδύναμος από την 1050Ti πού έχω σε μερικά και λογικό (πχ στο Battlefield 5 και όχι τόσο στο Battlefield 1). Οπότε με βλέπω με Ryzen 2600 και 1660Ti. Εκεί θα είμαι επιτέλους οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Coscas είπε οχι, αλλα το pairing που σκεφτεσαι μια χαρα ειναι οποτε δεν εχει σημασια. και δυνατοτερη σε παιρνει να βαλεις αν θες. μια καρτα απαξ και την υπερκαλυπτει ο επεξεργαστης δουλευει παντα στο καλυτερο που μπορει. παντα θα υπαρχει καποιο bottleneck σε ενα συστημα παντως. χοντρικα 3 ειναι τα πιθανοτερα bottleneck. επεξεργαστης, καρτα γραφικων και οθονη. επιλεγεις που σε συμφερει / δεν σε ενοχλει να εχεις bottleneck. η 1660ti πχ θα ειναι bottleneck για τον 2600. αυτο δεν σημαινει οτι θα εχεις καποιο προβλημα ομως Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από rofl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Όχι ρε guys δεν κάνει bottleneck ο 2600 στην 1660Ti. Εδώ δεν κάνει στην 2060 μου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psof Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα θέλω να κάνω αναβάθμιση την R9 380 λόγο Oculus Rift S. Αξίζει να δώσω παραπάνω για μια Vega 56(277€) αντί να πάρω την RX 580(185€) ή RX 590(238€); Εκτός απο VR ready θέλω να αντέξει και μερικά χρονάκια σε 1080p gaming(Παίζω τα πάντα εκτος απο multiplayer FPS). Δεν έβαλα κάποια Nvidia γιατί έχω Amd freesync Monitor στα 72hz. Εβαλα λινκς μόνο απο amazon.de γιατί απο εκει σκοπεύω να αγοράσω και το VR headset. O επεξεργαστής μου είναι o i5 4460 αλλα σκοπεύω να κάνω αναβάθμιση σε 2600x ή κάποιο μοντέλο απο τους καινούργιους ryzen 3000 που βγαίνουν σε λίγες μέρες. Το PSU είναι ένα Coolermaster 600W . Έχει δύο 8πινα connectors όποτε μπορεί να συνδεθεί με την Vega 56. Αν δεν φτάσει η ισχύς του θα πάρω καινούργιο αλλα νομίζω δεν θα υπάρξει πρόβλημα τουλάχιστον μέχρι να πάρω τους Ryzen. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από psof Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, psof είπε Καλησπέρα θέλω να κάνω αναβάθμιση την R9 380 λόγο Oculus Rift S. Αξίζει να δώσω παραπάνω για μια Vega 56(277€) αντί να πάρω την RX 580(185€) ή RX 590(238€); Εκτός απο VR ready θέλω να αντέξει και μερικά χρονάκια σε 1080p gaming(Παίζω τα πάντα εκτος απο multiplayer FPS). Δεν έβαλα κάποια Nvidia γιατί έχω Amd freesync Monitor στα 72hz. Εβαλα λινκς μόνο απο amazon.de γιατί απο εκει σκοπεύω να αγοράσω και το VR headset. O επεξεργαστής μου είναι o i5 4460 αλλα σκοπεύω να κάνω αναβάθμιση σε 2600x ή κάποιο μοντέλο απο τους καινούργιους ryzen 3000 που βγαίνουν σε λίγες μέρες. Το PSU είναι ένα Coolermaster 600W . Έχει δύο 8πινα connectors όποτε μπορεί να συνδεθεί με την Vega 56. Αν δεν φτάσει η ισχύς του θα πάρω καινούργιο αλλα νομίζω δεν θα υπάρξει πρόβλημα τουλάχιστον μέχρι να πάρω τους Ryzen. Έχει displayport το Monitor σου? Αν έχει παίζει να δουλεύει το freesync Και με nvdia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psof Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, leros2004 είπε Έχει displayport το Monitor σου? Αν έχει παίζει να δουλεύει το freesync Και με nvdia Αυτές τις εξόδους έχει η Samsung C27F591FD που έχω.. DP 1.2a (supports Adaptive-Sync), HDMI 1.4a (supports Adaptive-Sync), VGA Από τι διάβασα πάντως ακόμη κι αν δουλεύει σε κάποιες NVIDIA δεν θα δουλεύει εντελώς σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicksoti Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 17 ώρες πριν, psof είπε Καλησπέρα θέλω να κάνω αναβάθμιση την R9 380 λόγο Oculus Rift S. Αξίζει να δώσω παραπάνω για μια Vega 56(277€) αντί να πάρω την RX 580(185€) ή RX 590(238€); Εκτός απο VR ready θέλω να αντέξει και μερικά χρονάκια σε 1080p gaming(Παίζω τα πάντα εκτος απο multiplayer FPS). Δεν έβαλα κάποια Nvidia γιατί έχω Amd freesync Monitor στα 72hz. Εβαλα λινκς μόνο απο amazon.de γιατί απο εκει σκοπεύω να αγοράσω και το VR headset. O επεξεργαστής μου είναι o i5 4460 αλλα σκοπεύω να κάνω αναβάθμιση σε 2600x ή κάποιο μοντέλο απο τους καινούργιους ryzen 3000 που βγαίνουν σε λίγες μέρες. Το PSU είναι ένα Coolermaster 600W . Έχει δύο 8πινα connectors όποτε μπορεί να συνδεθεί με την Vega 56. Αν δεν φτάσει η ισχύς του θα πάρω καινούργιο αλλα νομίζω δεν θα υπάρξει πρόβλημα τουλάχιστον μέχρι να πάρω τους Ryzen. H RX 590 για μένα δεν αξίζει. Ή πας σε rx 570 (καλύτερα με 7 ή 8 gbps μνήμη) ή σε Vega με 2πλά χρήματα και σχεδόν 2πλές επιδόσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antnatal Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 έχω στη κατοχή μου έναν amd 8320 με μητρική μια asus m5a97. προσανατολίζομαι να αγοράσω μια οθόνη Dell u2719D για επεξεργασία φωτογραφίας (και ολίγον παιχνιδάκι). για κάρτα γραφικών τι λέτε? μια rx570 θα συνεργαστεί με τον επεξεργαστή χωρίς προβλήματα??? (θα προτιμούσα να αποφύγω την αναβάθμιση προς το παρόν) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pinkakos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 12 λεπτά πριν, antnatal είπε έχω στη κατοχή μου έναν amd 8320 με μητρική μια asus m5a97. προσανατολίζομαι να αγοράσω μια οθόνη Dell u2719D για επεξεργασία φωτογραφίας (και ολίγον παιχνιδάκι). για κάρτα γραφικών τι λέτε? μια rx570 θα συνεργαστεί με τον επεξεργαστή χωρίς προβλήματα??? (θα προτιμούσα να αποφύγω την αναβάθμιση προς το παρόν) Ναι δεν θα έχεις θέμα, παίζουν και μεταχειρισμένες κάτω απο 100 ευρώ οπότε θα τη βγάλεις και οικονομικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tzelos7 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Καλημέρα, έχω μια μητρική Intel® Desktop Board DX79SI και θέλω να αγοράσω μια MSI GeForce GTX 1660 Ti 6GB Gaming X θα είμαι οκ από θέμα συμβατότητας; Τροφοδοτικό τι θέλω ιδανικά; Ευχαριστώ εκ των προτερων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αντώνης Δημη Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα στην ομαδα.Εχω το παρακάτω σύστημα τα ενσωματωμένα γραφικά της ιντελ.Θα ήθελα μια κάρτα γραφικών ίσα ίσα να είναι καλύτερα.Την πιο φθηνή που θα μπορούσε να πάρει το σύστημα δηλαδη Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2019 από Αντώνης Δημη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα