SigmaDelta Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Γεια σε όλους,έδωσα την 1060 που είχα και ψάχνω για νέα κάρτα γραφικών. Το σύστημα είναι i7 5820Κ @ 4Ghz, 16GB RAM και παίζω σε 1080P 60hz. Το budget είναι 300-350 max και ψάχνω μια λύση να με βγάλει 2-3 χρόνια. Κοίταζα για φθηνές 2060,αλλά με προβληματίζουν τα 6GB. Μήπως είναι καλύτερα να κοίταζα προηγούμενης γενιάς 1070ti ή ακόμα και Vega 56 ; Και σε μεταχειρισμένη θα πήγαινα,για κάτι αξιόλογο.
geo4sar Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Αφού έχεις το χρήμα νομίζω ότι αυτομάτως η vega βγαίνει από την λίστα και απλά ψάχνεις να βρεις ποια υλοποίηση από 2070 θα πάρεις. Vega κοιτούσα λόγο freesync. Και λόγο undervolt έβλεπα ότι πιάνει καλά fps σε 2k ανάλυση. Αξίζει τα 150-200 παραπάνω μια rtx? Και αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία με την zotac ή msi gaming z.
mellodos Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Με αρχαία πλατφόρμα x58 και xeon στα 4.2ghz , είμαι ανάμεσα σε 1070 και vega 56 καθως τις έχω βρει σχετικά φθηνά. Εχω την εντυπωση πως η πρωτη θα φαει πολυ λιγοτερο μπουκαλι απο την δευτερη σωστά? Επεξ/σία 3 Μαΐου 2019 από mellodos
akoinonitos Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 22 λεπτά πριν, mellodos είπε Με αρχαία πλατφόρμα x58 και xeon στα 4.2ghz , είμαι ανάμεσα σε 1070 και vega 56 καθως τις έχω βρει σχετικά φθηνά. Εχω την εντυπωση πως η πρωτη θα φαει πολυ λιγοτερο μπουκαλι απο την δευτερη σωστά? Μπα δεν νομίζω ότι μπουκάλι θα φας με τη μια θα φας και με την άλλη. 1 ώρα πριν, geo4sar είπε Vega κοιτούσα λόγο freesync. Και λόγο undervolt έβλεπα ότι πιάνει καλά fps σε 2k ανάλυση. Αξίζει τα 150-200 παραπάνω μια rtx? Και αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία με την zotac ή msi gaming z. Κάποια freesync monitors δουλεύουν και με Nvidia κάρτες, τώρα αν θες να πας σε vega και να γλυτώσεις χρήματα τσέκαρε τα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν στην ανάλυση που θες πως τα πάει η μια και πως η άλλη και αν η διαφορά στην απόδοση αξίζει το έξτρα κόστος.
beavis557 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Case : Corsair 780T Graphite * PSU : Corsair RMx 750 Gold * Motherboard :Asus Rog Strix z390 H * CPU : I7 9700K 5.0 GHz * RAM : 32GB Corsair vengeance 3200 Mhz * GPU : MSI RTX 2080 * ΟS WINDOWS 10 PRO 64 BIT
Pinkakos Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, beavis557 είπε Case : Corsair 780T Graphite * PSU : Corsair RMx 750 Gold * Motherboard :Asus Rog Strix z390 H * CPU : I7 9700K 5.0 GHz * RAM : 32GB Corsair vengeance 3200 Mhz * GPU : MSI RTX 2080 * ΟS WINDOWS 10 PRO 64 BIT ποζάρεις με τα specs σου; SLI 2080Ti προτείνω για το συστηματάκι σου 1
gavros10 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερες. Ψαχνομαι για αγορα καρτας γραφικων, αν αγοραζα τωρα καποια θα ηταν η 1660ti... Ειναι καλη στιγμή ή περιμένω να ανακοινωσουν τις καινουργιες; Θα την συνδυασω με αγορα νεας οθονης, στα 1080p λογικα, μιας και θελω να με κρατησει καποια χρονια. Τα 1440p θα ειναι πιο απαιτητικα και θα θελουν και αλλο επεξεργαστη (Eχω overclocked xeon) Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από gavros10
thor777 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Περιμένεις να ανακοινώσουν τις καινούριες, στα χρήματα αυτά 250-300 θα πάρεις σίγουρα κάτι καλύτερο σε μερικούς μήνες (εκτός και αν έχουμε κανένα νέο mining frenzy, που δεν νομίζω). Βέβαια μπορεί σε μερικούς μήνες να κάνεις πάλι την ίδια ερώτηση και έτσι να μην αγοράσεις ποτέ αλλά αν δεν βιάζεσαι περίμενε για Navi. Edit: Ποιον Xeon έχεις ? Παίζει να τρώς μπουκάλι ακόμα και με την 1660ti και όσο πιο μικρή η ανάλυση τόσο μεγαλύτερο το μπουκάλι. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από thor777
gavros10 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, thor777 είπε Περιμένεις να ανακοινώσουν τις καινούριες, στα χρήματα αυτά 250-300 θα πάρεις σίγουρα κάτι καλύτερο σε μερικούς μήνες (εκτός και αν έχουμε κανένα νέο mining frenzy, που δεν νομίζω). Βέβαια μπορεί σε μερικούς μήνες να κάνεις πάλι την ίδια ερώτηση και έτσι να μην αγοράσεις ποτέ αλλά αν δεν βιάζεσαι περίμενε για Navi. Edit: Ποιον Xeon έχεις ? Παίζει να τρώς μπουκάλι ακόμα και με την 1660ti και όσο πιο μικρή η ανάλυση τόσο μεγαλύτερο το μπουκάλι. Μην ερθει αυγουστος και ειμαι ακομα με την ιδια καρτα ομως... αυτο δεν θελω. Να κανω λιγη υπομονη για να παρω κατι καλυτερο ή φθηνοτερα Τον x5650 στα 4.0ghz περιπου. Οσο πιο μικρη η αναλυση τοσο μεγαλυτερο μπουκαλι; Αναποδα δεν ειναι; Ή βασικα σε 1080p, το μπουκαλι θα ειναι μικρο Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από gavros10
Stamer Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 44 λεπτά πριν, gavros10 είπε Μην ερθει αυγουστος και ειμαι ακομα με την ιδια καρτα ομως... αυτο δεν θελω. Να κανω λιγη υπομονη για να παρω κατι καλυτερο ή φθηνοτερα Τον x5650 στα 4.0ghz περιπου. Οσο πιο μικρη η αναλυση τοσο μεγαλυτερο μπουκαλι; Αναποδα δεν ειναι; Ή βασικα σε 1080p, το μπουκαλι θα ειναι μικρο Όχι σωστά σου το είπε. Όσο πιο δυνατή κάρτα, τόσο πιο πολύ ξεκουράζεται σε μικρότερες αναλύσεις και τα φορτώνει στον κόκορα (cpu). Όσο αυξάνεις ανάλυση, τόσο πιάνει δουλειά και η gpu 1
thor777 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Παλιός αλλά δυνατός επεξεργαστής και με OC στα 4-4,5 GHz με κάρτες επιπέδου 1660 Ti δεν νομίζω να έχεις θέμα. Αν και καλό θα ήταν αν υπάρχει η δυνατότητα να ανέβεις λίγο στα 4,3 GHz, αν οχι άστο όπως είναι μην τον ζορίσεις και πολύ. Και όμως οι μεγαλύτερες αναλύσεις επιβαρύνουν περισσότερο την gpu απο την cpu έτσι το μπουκάλι είναι μικρότερο (εξαρτάται και απο το παιχνίδι αλλά το αντίστροφο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση). Πάντως για κάρτα επιπέδου 1660 Ti συνίσταται ανάλυση 1080p Δεν είναι σίγουρο ότι θα βγούν οι Νavi το καλοκαίρι, έχει ακουστεί και για φθινόπωρο... Περίμενε πάντως μέχρι τέλη του μήνα να δούμε τί θα ανακοινωθεί στην computex. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από thor777 2
gavros10 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Χμμμ οκ. Είχα καταλάβει ότι δουλεύουν συνεργατικά πάντως και ότι σε μεγαλύτερη ανάλυση δεν θα μπορούσε εξ αρχής να αποδόσει ο επεξεργαστης.. Οκ οκ παιδιά... 1660ti για 1080p ακόμα και με αυτόν τον επεξεργαστή είμαι μια χαρα, δυστυχώς budget για 1440p δεν υπάρχει (είμαστε ήδη πάνω από 500€ για κάρτα και οθόνη)
jgeorgiou Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Μπερεύεστε , η κάρτα ΠΑΝΤΑ αναλαμβάνει το μεγαλύτερο κομμάτι στο παιχνίδι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ανάλυσης. Αυτό που σας μπερδεύει είναι το εξής στα 1080 συνήθως η κάρτα μας είναι "γρήγορη" και απαιτεί συχνότερα την συνδρομή της cpu , έτσι μια ανεπαρκής cpu φαίνεται ποιο έντονα. στα 1440 ή μεγαλύτερες αναλύσεις η κάρτα μας είναι "αργή" και αγκομαχάει , οπότε ζητάει ποιο αραιά την συνδρομή της cpu αφού αργεί να κάνει αυτό που της αναλογεί. Ετσι επειδή στις μεγάλες αναλύσεις οι GPU αγκομαχούν και ο επεξεργαστής "τεμπελιάζει" περιμένοντας τες να τον τροφοδοτήσουν πολλοί μπερδεύονται και νομίζουν ότι η GPU αναλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Αν για παράδειγμα σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι το βάρος είναι 80% gpu & 20% cpu στα 1080 αυτή η αναλογία παραμένει ΙΔΙΑ και στα 1440 και στα 4Κ. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2019 από jgeorgiou 3
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Να γραφτεί στα πρακτικά οτι συμφωνώ με τον προγραφίσαντα!👍
thor777 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Μπερεύεστε , η κάρτα ΠΑΝΤΑ αναλαμβάνει το μεγαλύτερο κομμάτι στο παιχνίδι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ανάλυσης. Αυτό που σας μπερδεύει είναι το εξής στα 1080 συνήθως η κάρτα μας είναι "γρήγορη" και απαιτεί συχνότερα την συνδρομή της cpu , έτσι μια ανεπαρκής cpu φαίνεται ποιο έντονα. στα 1440 ή μεγαλύτερες αναλύσεις η κάρτα μας είναι "αργή" και αγκομαχάει , οπότε ζητάει ποιο αραιά την συνδρομή της cpu αφού αργεί να κάνει αυτό που της αναλογεί. Ετσι επειδή στις μεγάλες αναλύσεις οι GPU αγκομαχούν και ο επεξεργαστής "τεμπελιάζει" περιμένοντας τες να τον τροφοδοτήσουν πολλοί μπερδεύονται και νομίζουν ότι η GPU αναλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Αν για παράδειγμα σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι το βάρος είναι 80% gpu & 20% cpu στα 1080 αυτή η αναλογία παραμένει ΙΔΙΑ και στα 1440 και στα 4Κ. Οπα, λες οτι σε μεγαλύτερες αναλύσεις η gpu αγκομαχάει και ζητάει πιο αραιά την συνδρομή της cpu. Οπότε σε μεγαλύτερες αναλύσεις συγκριτικά επιβαρύνεται η gpu περισσότερο απο την cpu άρα περιορίζεται φαινομενικά το οποιο bottleneck υπάρχει. Δεν έγραψα κάτι διαφορετικό. Όσο αφορά το usage αυτό παίζει ανάλογα και με το παιχνίδι πάντως ένδειξη για bottleneck έχουμε οταν η cpu είναι στο 100% και η gpu είναι χαμηλά π.χ. στο 50% Επεξ/σία 11 Μαΐου 2019 από thor777 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα