Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/3/2019 στις 6:59 ΜΜ, Pinkakos είπε

https://www.pcworld.com/article/3333637/nvidia-driver-freesync-monitor-support-geforce-graphics-cards.html

Να το υπολογίσεις :P

Με τι αναλυσεις δουλεύεις, αν είσαι σε 1080p μια χαρά ειναι και η iGPU :P

Αν το πας πιο επαγγελματικά κοίτα σε VEGA 64/ RTX 2060

εχω τον phenom 1090 16gb ram και μια r9 380  2gb θα μπορουσα να βαλω καποια καλυτερη καρτουλα απο αυτην εχω στο συστημα μου !

Επεξ/σία από life is music
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 ώρες πριν, life is music είπε

εχω τον phenom 1090 16gb ram και μια r9 380  2gb θα μπορουσα να βαλω καποια καλυτερη καρτουλα απο αυτην εχω στο συστημα μου !

RX 570, για να μην ξοδευτείς :P

9 λεπτά πριν, life is music είπε

Κοιτάζω για 8αρα ...ποια υλοποίηση να πάρω ?

Κοίτα η Nitro+ της Sapphire ειναι η καλυτερη, αλλα το κατα ποσο αξιζει βαση χρηματων ειναι αλλο θεμα, όλες καλές είναι, πήγαινε με τη φθηνότερη, 1-2 fps διαφορα δεν ειναι κατι :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Pinkakos είπε

Κοίτα η Nitro+ της Sapphire ειναι η καλυτερη, αλλα το κατα ποσο αξιζει βαση χρηματων ειναι αλλο θεμα, όλες καλές είναι, πήγαινε με τη φθηνότερη, 1-2 fps διαφορα δεν ειναι κατι :P

Αυτήν εδώ κοίταζα

https://www.skroutz.gr/s/17360094/Sapphire-Pulse-Radeon-RX-570-8GB-Pulse-11266-66-20G.html

Και μετά την xfx

Οπότε αν πάρω μια από της δύο θα κάνω εξίσου καλά την δουλειά Μ έτσι ;

Επεξ/σία από life is music

19 ώρες πριν, life is music είπε

Οχι με την 570/8 δεν θα δεις σοβαρή διαφορά

Ξεκινάς με την 1660ΤΙ ως ελάχιστο και όταν μπορέσεις ξεφορτώνεσαι και m/b+cpu που είναι πολύ αδύναμα και θα σου κάνουν bottleneck. Επίσης να ξέρεις ότι και vga να βάλεις θα έχεις πολλά fps drops και αμφιβάλω αν θα ευχαριστηθείς παιχνίδι 

59 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Οχι με την 570/8 δεν θα δεις σοβαρή διαφορά

Ξεκινάς με την 1660ΤΙ ως ελάχιστο και όταν μπορέσεις ξεφορτώνεσαι και m/b+cpu που είναι πολύ αδύναμα και θα σου κάνουν bottleneck. Επίσης να ξέρεις ότι και vga να βάλεις θα έχεις πολλά fps drops και αμφιβάλω αν θα ευχαριστηθείς παιχνίδι 

Δηλαδή η 570 δεν είναι καλύτερη από την r9 380;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

είναι αλλά μην περιμένεις προκοπή , το τελικό αποτέλεσμα θα σε απογοητεύσει.

η διαφορά απόδοσης είναι σχετικά μικρή  και ο επεξεργαστής σου είναι για τα μπάζα και θα την τραβαει πίσω

Επεξ/σία από jgeorgiou

1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

είναι αλλά μην περιμένεις προκοπή , το τελικό αποτέλεσμα θα σε απογοητεύσει.

η διαφορά απόδοσης είναι σχετικά μικρή  και ο επεξεργαστής σου είναι για τα μπάζα και θα την τραβαει πίσω

Κατάλαβα φιλε ευχαριστώ!

Εγώ όταν είχα αλλάξει την 280x 3gb σε 290 είδα αρκετή διαφορά πάντως (είχα τον fx8320 βέβαια). Η 570 είναι περίπου στα ίδια με την 290. Εγώ θα την έπαιρνα, για 100κάτι ευρώ αξίζει.

Μια ερώτηση προς όσους παρακολουθούνε την αγορά στενά, έχω παρατηρήσει ότι γύρω στο έτος μετά την κυκλοφορία οι τιμές κάνουν μια μεγάλη πτώση, ειδικά τις θερινές περιόδους.

Έχει να προτείνει κάποιος πότε πιστεύουμε ότι θα είναι καλή περίοδος για αναβάθμιση gpu?

3 ώρες πριν, ssd93 είπε

Μια ερώτηση προς όσους παρακολουθούνε την αγορά στενά, έχω παρατηρήσει ότι γύρω στο έτος μετά την κυκλοφορία οι τιμές κάνουν μια μεγάλη πτώση, ειδικά τις θερινές περιόδους.

Έχει να προτείνει κάποιος πότε πιστεύουμε ότι θα είναι καλή περίοδος για αναβάθμιση gpu?

μείωση τιμών θα έρθει όταν "απαντήσει" η AMD με ανταγωνιστικό μοντέλο , οπότε να κοιτάς τις ανακοινώσεις της AMD

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ssd93 είπε

Μία σχετική πτώση τιμών μετά απο 6 μήνες ή ένα χρόνο απο την κυκλοφορία μπορεί να υπάρξει για διάφορους λόγους αλλά μεγάλη πτώση τιμών οχι και σίγουρα δεν σχετίζεται με κάποια εποχή του έτους. Μπορείς να φέρεις ένα παράδειγμα ?

Αν εξαιρέσουμε ανωμαλίες που μπορούν να εκτοξεύσουν τις τιμές στα ύψη όπως είχαμε πρόσφατα λόγο mining οποιαδήποτε άλλη περίοδος είναι κατάλληλη για αναβάθμιση αν ο αγοραστής έχει ανάγκη να την κάνει, αν οχι τότε μπορεί να περιμένει διότι με την νέα γενιά παίρνει καλύτερες επιδόσεις με τα ίδια χρήματα.

Ένας βασικός παράγοντας που καθορίζει τις τιμές είναι και ο ανταγωνισμός που αυτή την στιγμή είναι σε χαμηλά επίπεδα και γι αυτό τον λόγο οι τιμές είναι υψηλές π.χ. μία midrange κάρτα όπως η 2060 έχει msrp $350 ενώ θα είχε $250 αν υπήρχε ανταγωνισμός.

Long story sort. Αν έχεις ανάγκη απο αναβάθμιση την κάνεις τώρα αλλιώς περιμένεις τις καινούριες κάρτες γραφικών τέλη 2019 ή 2020 οπου σημειωτέων θα μπει στο παιχνίδι και η Intel.

Επεξ/σία από thor777

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...