Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα ετοιμάζω καινούριο σύστημα και ειμαι σε δίλημμα οσον αφορά την κάρτα γραφικών. .
Την κάρτα την θελω κυριως για gaming με οτι καινούριο κυκλοφορεί fps κυριως σε ανάλυση 1080p.
Καταρχάς δεν ξέρω αν στα 1080p αξιζει να κοιτάξω vega 64 και 2070.
Ή θα είμαι εντάξει με vega 56 και 2060.
Και στην συνέχεια αφου καταλειξω σε κατηγορία θελω να μου πείτε αν αξίζει να εκμεταλλευτώ την freesync δυνατότητα των vega ή τις καλύτερες υλοποιήσεις των nvidia.
Αλλάζω pc ανα 5ετια περιπου οπότε με τέτοια προοπτική θέλω να την αγοράσω.
Ευχαριστώ.

Case Phanteks Eclipse P400s

PSU Corsair TX-M Series TX650M

Motherboard MSI B450 Tomahawk

CPU AMD Ryzen 5 2600 Box

RAM G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz

GPU (Κάρτα γραφικών):

Monitor/Resolution LG23mp68vq-p στα 1080p 70hz freesync

ΟS Win 10 Pro 64bit

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, toutsos είπε

Καλησπέρα ετοιμάζω καινούριο σύστημα και ειμαι σε δίλημμα οσον αφορά την κάρτα γραφικών. .
Την κάρτα την θελω κυριως για gaming με οτι καινούριο κυκλοφορεί fps κυριως σε ανάλυση 1080p.
Και στην συνέχεια αφου καταλειξω σε κατηγορία θελω να μου πείτε αν αξίζει να εκμεταλλευτώ την freesync δυνατότητα των vega ή τις καλύτερες υλοποιήσεις των nvidia.
Ευχαριστώ.

CPU AMD Ryzen 5 2600 Box

GPU (Κάρτα γραφικών):

ΟS Win 10 Pro 64bit

για 1080p νομιζω με μια 2060 εισαι υπερκαλυμμενος ... οσο για το θεμα freesync πλεον εχεις την δυνατοτητα και με της nvidia καρτες ...

αλλα ψαχτο λιγο να δεις της λεπτομερειες και τυχον θεματα που εχουν ...

18 ώρες πριν, jbwkz είπε

καλησπερα παιδια πια καρτα απο τις 2 να παρω η μικρη σημασια εχει? MSI GeForce RTX 2060 6GB Gaming Z η Gigabyte GeForce RTX 2060 6GB Gaming OC PRO?

ε μικρο διαφορες θα ελεγα αλλα απο της δυο και μονο οτι εχει τριπλο cooler η gigabyte θα επερνα αυτην για καλυτερη ψυξη .. 

αν δεν εχεις θεμα χωρου...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, toutsos είπε

Ευχαριστώ.

CPU AMD Ryzen 5 2600 Box

GPU (Κάρτα γραφικών):

ΟS Win 10 Pro 64bit

Πάρε τον 2600Χ και μια 2060 και θα είσαι παραπάνω από κομπλέ. Με τα ρέστα παίρνεις RM550X PSU και αν χωράει στο μπατζετ σου για τα μέγιστα δυνατά FPS βάζεις G Skill FlareX 3200C14 16GB και είτε μένεις με τον 2600 και κανεις OC είτε πας στον 2600Χ που σου ειπα

Επεξ/σία από thetiesthatbind

31 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Πάρε τον 2600Χ και μια 2060 και θα είσαι παραπάνω από κομπλέ. Με τα ρέστα παίρνεις RM550X PSU και αν χωράει στο μπατζετ σου για τα μέγιστα δυνατά FPS βάζεις G Skill FlareX 3200C14 16GB και είτε μένεις με τον 2600 και κανεις OC είτε πας στον 2600Χ που σου ειπα

Δεν θα με βοηθήσει το feeesync των vega? Το monitor μου δεν εχει display port για να εκμεταλλευτώ το adaptive sync των nvidia. Επισης τα 8gb σε σχεση με τα 6 των 2060; 

Ψάχνομαι για αναβάθμιση από gtx1060 3gb που έχω.  Ανάλυση 1440 και τροφοδοτικό seasonic 520w 80+b. Σκέφτομαι κάτι κοντά στα 400 ευρώ και αγορά από Amazon. Δεν έχω θέμα με nvidia/amd, αν και σκέφτομαι ότι ίσος είναι καλύτερα σε nvidia λόγο του psu μου??(πχ vega64)

Παίδες έχω καιρό να ασχοληθώ. Αξίζει σήμερα η αγορά μίας RX 580 4GB γύρω στα 170 ευρώ για 1080p gaming και να κρατήσει τα επόμενα 2 χρόνια. Με προβληματίζουν λίγο τα 4GB και αν παίζει να βγουν τίποτα καινούριες κάρτες σύντομα που να έχουν καλύτερες επιδόσεις και χαρακτηριστικά σε αυτά τα χρήματα (150 μέχρι 200 ευρώ max) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Case innovator shell 5

cpu ryzen 7 1700 

mobo asrock b450 pro4

psu enermax platimax 500w platinum

Ran 16gb 3200 2x8gb

gpu Graz 780 3gb

Monitor lg 29 ultra wide FreeSync 75hrz

os windows 10 pro 

Ποσό που διαθέτω μέχρι 300€ το πολύ + 50€ χρήση gaming video editing 

Δεν έχω θέμα άμα είναι Ελλάδα  η από έξω ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Ghost_Man2329

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα .Προσφατα μου χάλασε η gtx 770 ( μάλλον χάλασε Δηλαδή,σηκώνει υψηλές θερμοκρασίες όταν τρέχει καποιο παιχνιδι)οπότε λεω να πάρω μια καινούρια κάρτα.Το σκεπτικό μου είναι το εξής.Να σας πω ότι εχω ενα ps4 pro οπότε δε μου επείγει η αγορά της.Επισης στο σύστημα μου που αποτελείται από έναν i5 2310και 8 gb ram δε ξέρω κατά πόσο θα ητα ν απαραίτητη μια δυνατή κάρτα.Βασικα σκέφτομαι να πάρω κάτι που σε δυνατότητες αλλά και σε κόστος θα είναι κοντά στην gtx 770 2 gb που ειχα.Στο internet βρήκα μια gtx 1050 ti 4 gb στα 170 περίπου ευρώ αλλά δε γνωρίζω τι σημαίνει το ti και κατά ποσο αυτή η κάρτα  είναι δυνατή.Εσεις έχετε κάποια να προτεινετε;

Ευχαριστώ πολύ! 

Υγ ίμαι πολύ απογοητευμένος βλέποντας ότι μια κάρτα που μου κόστισε 370 ευρώ είχε ζωή λιγότερο από 4μιση χρονια

Επεξ/σία από vagelis81

1 ώρα πριν, vagelis81 είπε

Καλησπερα .Προσφατα μου χάλασε η gtx 770 ( μάλλον χάλασε Δηλαδή,σηκώνει υψηλές θερμοκρασίες όταν τρέχει καποιο παιχνιδι)οπότε λεω να πάρω μια καινούρια κάρτα.Το σκεπτικό μου είναι το εξής.Να σας πω ότι εχω ενα ps4 pro οπότε δε μου επείγει η αγορά της.Επισης στο σύστημα μου που αποτελείται από έναν i5 2310και 8 gb ram δε ξέρω κατά πόσο θα ητα ν απαραίτητη μια δυνατή κάρτα.Βασικα σκέφτομαι να πάρω κάτι που σε δυνατότητες αλλά και σε κόστος θα είναι κοντά στην gtx 770 2 gb που ειχα.Στο internet βρήκα μια gtx 1050 ti 4 gb στα 170 περίπου ευρώ αλλά δε γνωρίζω τι σημαίνει το ti και κατά ποσο αυτή η κάρτα  είναι δυνατή.Εσεις έχετε κάποια να προτεινετε;

Ευχαριστώ πολύ! 

Υγ ίμαι πολύ απογοητευμένος βλέποντας ότι μια κάρτα που μου κόστισε 370 ευρώ είχε ζωή λιγότερο από 4μιση χρονια

τι εννοεις οτι χαλασε δεν ανοιγει δεν στελνει εικονα στο πισι αλλιως αμα ειναι η θερμοκρασιες ειναι μια λογικη περιπτωση τοτε θελει καθαρισμο και αλλαγη παστας στον επεξεργαστη της καρτας γραφικων διαφορετικα αμα θες να πας σε μια 1050 θα σε καλυψει πιστευω το ( ti ) σημαινει οτι ειναι πιο βελτειωμει σειρα απο την απλη 1050 

καλυτερα να πας στο amd στρατοπεδο και να παρεις μια rx 580 4gb πανω κατω στα ιδια λεφτα αλλα καλυτερες επιδοσεις απο την 1050 ti

1 ώρα πριν, vagelis81 είπε

Ευχαριστώ πολύ! 

1) Η εγγύηση της είναι 3 χρόνια, άρα κράτησε σχεδόν 1.5 χρόνο παραπάνω

2) Το πιθανότερο είναι απλά να χρειάζεται αλλαγή η πάστα και να αποκατασταθεί το θέμα των θερμοκρασιών. 

3) θα ήταν καλύτερο να πας σε RX570 αντί κάποιας 1050Ti. Νομίζω είναι και πιο οικονομικές, αλλιώς RX 580 στα ίδια χρήματα με 1050Ti και πολύ καλύτερες επιδόσεις.

50 λεπτά πριν, Ghost_Man2329 είπε

τι εννοεις οτι χαλασε δεν ανοιγει δεν στελνει εικονα στο πισι αλλιως αμα ειναι η θερμοκρασιες ειναι μια λογικη περιπτωση τοτε θελει καθαρισμο και αλλαγη παστας στον επεξεργαστη της καρτας γραφικων διαφορετικα αμα θες να πας σε μια 1050 θα σε καλυψει πιστευω το ( ti ) σημαινει οτι ειναι πιο βελτειωμει σειρα απο την απλη 1050 

καλυτερα να πας στο amd στρατοπεδο και να παρεις μια rx 580 4gb πανω κατω στα ιδια λεφτα αλλα καλυτερες επιδοσεις απο την 1050 ti

Κι όμως,αλλάζω τη πάστα,ξαναμονταρω τη κάρτα και σηκώνει θερμοκρασίες μόνο όταν ανοίγω game.Exω ανοίξει και θέμα εδώ.Δε ξέρω τι μπορεί να φταίει.Στα windows δεν έχω προβλημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το "ανεβάζει θερμοκρασίες" από μόνο του δε λέει κ πολλά. Κλείνει το Pc γίνεται κάτι που να σε μη σε αφήνει να παίξεις ? Αν παίζει κανονικά , αφού είσαι ικανοποιημένος με τις επιδόσεις της 770 κρατά τη μέχρι να πεθάνει. Στην ανάγκη κατέβασε λίγο τα ρολόγια 

Αν τελικά την αλλάξεις όντως η 1050 ti δεν έχει νόημα. 570/580 η 1060 αν θες Nvidia 

_----------

Στο quote παρακάτω (δυσκολεύομαι να το γράψω από κάτω σε κινητο)

Αξίζει η 580 4gb στα 170. Θεωρητικά τα 4gb φτάνουν για 1080p. Μέσα στο Μάρτιο θα βγει η απλή 1660 αλλά λογικά θα είναι πιο ακριβή ίσως γύρω στα 250. 

Στις 3/3/2019 στις 11:55 ΜΜ, thor777 είπε

Παίδες έχω καιρό να ασχοληθώ. Αξίζει σήμερα η αγορά μίας RX 580 4GB γύρω στα 170 ευρώ για 1080p gaming και να κρατήσει τα επόμενα 2 χρόνια. Με προβληματίζουν λίγο τα 4GB και αν παίζει να βγουν τίποτα καινούριες κάρτες σύντομα που να έχουν καλύτερες επιδόσεις και χαρακτηριστικά σε αυτά τα χρήματα (150 μέχρι 200 ευρώ max) 

Επεξ/σία από nickk0kkav

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.Αυριο υπάρχει μια περίπτωση να ξερω αν η κάρτα έχει ζωή η Όχι.Εχω όμως μια απορία σχετικά με τα μοντέλα.Εγω όπως σας εγγραψα έχω την 770 2gb.Η κάρτα που είδα και σκεφτόμουν να αγοράσω ητα ν η 1050ti στα 4gb .Αυτο που μου Κάνει εντύπωση είναι ότι η 770 είχε 350 ευρώ και η άλλη που είναι στα 4gb κοστίζει 170.Επισης μια τελευταία απορία μου είναι αν η rx580 που μου προτείνατε έχει θέμα όπως και η nvidia στο overheating.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...