Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Oblivionist είπε

Καλησπέρα

αγόρασα πέρυσι ένα PC το οποίο αρχικά δεν προοριζόταν για gaming με αποτέλεσμα να μην βάλω καν κάρτα γραφικών. Εδώ και κανένα μήνα άρχισα να την ψάχνω με κάτι παιχνίδια και ξεκίνησα κάποια games 15ετίας που είχα τότε και στο XBOX.

Έχω i3-7100 με ενσωματωμένη Intel HD 630, μητρική Asrock B250M-HDV και 8GB RAM. Σε όποιο site κι αν έχω κοιτάξει μου λέει πως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πάιξω games πχ του 2015 ή του 2016, πέτυχα όμως κι αυτό το video https://www.youtube.com/watch?v=_0WcsWhwF0M&t=13s με τον τύπο να ισχυρίζεται πως τρέχουν σχεδόν όλα τα games κανονικά (με χαμηλότερη απόδοση προφανώς) χωρίς να έχει επιπλέον κάρτα.

Ισχύει κάτι τέτοιο; Ή θα πρέπει να αγοράσω κάρτα γραφικών; Αν ναι υπάρχει κάποια μέχρι 150€ που να είναι αξιοπρεπής για πρόσφατα παιχνίδια; Όχι τα πολύ πρόσφατα όπως Fortnite, PUBG κλπ, ας πούμε μέχρι 2016, games όπως Bioshoch Infinite, Worms WMD κλπ κλπ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Σου απαντώ και ας μεταφερθεί η απάντηση μου στο κατάλληλο thread.

Παίζω  Φορτώνει

Ναι, «παίζουν» ακόμα και «σύγχρονοι» τίτλοι όπως Battlefield 1. Μόνο το single player εννοείται. Στα 720p. Όλα low. Με 30 frames. Αλλά εγώ θα προτιμούσα να ρίξω λεμόνι στα μάτια μου απ'το να «παίξω» έτσι.

Ο επεξεργαστής σου είναι αξιοπρεπέστατος για το gaming που θες, αλλά η ενσωματωμένη 630 όχι. Στο Bioshock θα παίζεις κάτω από 30 frames και είναι κρίμα. Για το Worms WMD δεν έχω άποψη, απ'ότι είδα θα παίζει κανονικά.

Στο setup σου ταιριάζει τέλεια μία RX 570 ή μια GTX 1050ti. Και θα μπορείς να παίζεις και Fortnite και PUBG μ'αυτή (το δεύτερο θα παίζει χειρότερα). Είναι όμως κι οι δύο over budget από Ελλάδα κατά ένα εικοσάρικο.

Ή θα περιμένεις για κάποια προσφορά, ή μεταχειρισμένη στις αγγελίες, ή απ'έξω.

Αν θες να μην φύγεις απ'το budget, πας σε RX 560 ή GTX 1050 αλλά άποψή μου πως θα γλυκαθείς με το gaming και μετά θα μετανιώσεις το 40άρι που δεν έδωσες παραπάνω. Αυτές παίζουν στο 120-130άρι από Ελλάδα καινούριες.

• Απαντ. 12,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, saxos55 είπε

Σου απαντώ και ας μεταφερθεί η απάντηση μου στο κατάλληλο thread.

Παίζω  Φορτώνει

Ναι, «παίζουν» ακόμα και «σύγχρονοι» τίτλοι όπως Battlefield 1. Μόνο το single player εννοείται. Στα 720p. Όλα low. Με 30 frames. Αλλά εγώ θα προτιμούσα να ρίξω λεμόνι στα μάτια μου απ'το να «παίξω» έτσι.

Ο επεξεργαστής σου είναι αξιοπρεπέστατος για το gaming που θες, αλλά η ενσωματωμένη 630 όχι. Στο Bioshock θα παίζεις κάτω από 30 frames και είναι κρίμα. Για το Worms WMD δεν έχω άποψη, απ'ότι είδα θα παίζει κανονικά.

Στο setup σου ταιριάζει τέλεια μία RX 570 ή μια GTX 1050ti. Και θα μπορείς να παίζεις και Fortnite και PUBG μ'αυτή (το δεύτερο θα παίζει χειρότερα). Είναι όμως κι οι δύο over budget από Ελλάδα κατά ένα εικοσάρικο.

Ή θα περιμένεις για κάποια προσφορά, ή μεταχειρισμένη στις αγγελίες, ή απ'έξω.

Αν θες να μην φύγεις απ'το budget, πας σε RX 560 ή GTX 1050 αλλά άποψή μου πως θα γλυκαθείς με το gaming και μετά θα μετανιώσεις το 40άρι που δεν έδωσες παραπάνω. Αυτές παίζουν στο 120-130άρι από Ελλάδα καινούριες.

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.

Εκεί που γράφεις "over budget από Ελλάδα κατά ένα εικοσάρικο" διάβασα κατοστάρικο και λέω ΟΚ, γίναμε... Για 20€ δεν τίθεται θέμα αν είναι να ευχαριστιέμαι και να μην πάθω καμιά ζημιά στα μάτια. Θα ασχοληθώ λίγο με κάποια παλιά games που θέλω να τερματίσω και κατά τον Μάρτιο θα ψαχτώ με αυτές που  μου πρότεινες :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Oblivionist είπε

Καλησπέρα

αγόρασα πέρυσι ένα PC το οποίο αρχικά δεν προοριζόταν για gaming με αποτέλεσμα να μην βάλω καν κάρτα γραφικών. Εδώ και κανένα μήνα άρχισα να την ψάχνω με κάτι παιχνίδια και ξεκίνησα κάποια games 15ετίας που είχα τότε και στο XBOX.

Έχω i3-7100 με ενσωματωμένη Intel HD 630, μητρική Asrock B250M-HDV και 8GB RAM. Σε όποιο site κι αν έχω κοιτάξει μου λέει πως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πάιξω games πχ του 2015 ή του 2016, πέτυχα όμως κι αυτό το video https://www.youtube.com/watch?v=_0WcsWhwF0M&t=13s με τον τύπο να ισχυρίζεται πως τρέχουν σχεδόν όλα τα games κανονικά (με χαμηλότερη απόδοση προφανώς) χωρίς να έχει επιπλέον κάρτα.

Ισχύει κάτι τέτοιο; Ή θα πρέπει να αγοράσω κάρτα γραφικών; Αν ναι υπάρχει κάποια μέχρι 150€ που να είναι αξιοπρεπής για πρόσφατα παιχνίδια; Όχι τα πολύ πρόσφατα όπως Fortnite, PUBG κλπ, ας πούμε μέχρι 2016, games όπως Bioshoch Infinite, Worms WMD κλπ κλπ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Ο 7100 είναι αξιοπρεπής μέχρι και για games του 2015/2016 era. Με αυτή τη λογική θα του κούμπωνα μια 570 που είναι ότι πιο vfm αυτή τη στιγμή. Αν μάλιστα πεις να τον αλλάξεις με κάποιον 6700/7700 (έστω και τους κλειδωμένους λόγω mobo), μπορείς να κουμπώσεις πιο βαρβάτη κάρτα και να παίζεις άνετα τα πάντα.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Oblivionist είπε

Ε κατά τον Μάρτιο θα ψαχτώ με αυτές που  μου πρότεινες :)

Τον Μάρτιο θα έχεις άλλες επιλογές :) 

https://www.tomshardware.com/news/amd-navi-everything-we-know,38242.html (Radeon RX 3060)

https://venturebeat.com/2019/01/03/nvidias-rtx-2060-variants-look-confusing-but-theyre-not/ (low end GTX 2060)

• Confused 1
Δημοσ.

Αν ισχύουν τα παραπάνω μιλάμε για μεγάλο άλμα και στην τιμή και στην κατανάλωση.

Eπιδόσεις Vega με 2 κατοστάρικα και 120W. Χώρια που οι μπαρουτοκαπνισμένες RX θα παίζουν στο 100αρικο το πολύ στις αγγελίες και τα... φουρνάκια 390 fury κλπ ακόμα πιο κάτω.

Φοβάμαι μόνο μην βγει καναν νέο κρυπτονόμισμα και πάνε κι αυτές στο θεό ξαφνικά.

Δημοσ.

Απο την GPU της υπογραφής μου αξίζει να πάω σε GTX 980Ti 6 GB; 

Μήπως να κοιτάξω σε καινούργια με budget 450-500€; 

Μόνιτορ προς το παρόν εχω ενα Samsung SyncMaster 226BW (10ετίας) και σύντομα θα πάω σε 1080p @144Hz (μάλλον στην Viewsonic GX2402)

Η χρήση του υπολογιστή είναι λίγο απ' ολα. Σερφάρισμα, FB, gaming (FPS, manager simulators, FIFA)

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε

Απο την GPU της υπογραφής μου αξίζει να πάω σε GTX 980Ti 6 GB; 

Μήπως να κοιτάξω σε καινούργια με budget 450-500€; 

Μόνιτορ προς το παρόν εχω ενα Samsung SyncMaster 226BW (10ετίας) και σύντομα θα πάω σε 1080p @144Hz (μάλλον στην Viewsonic GX2402)

Η χρήση του υπολογιστή είναι λίγο απ' ολα. Σερφάρισμα, FB, gaming (FPS, manager simulators, FIFA)

Πάρε μια καινούργια οθόνη και μπορείς να πας σε 2060 (μέχρι να δούμε τι έχει η AMD) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, 

έχω ένα σχετικά απλό PC με συχνές αναβαθμίσεις (custom made) που αποτελείται από τα παρακάτω στοιχεία:

CPU= Intel Core i5 3570 3.4GHz 6MB Cache

M/B= ASRock H61M/U3S3

RAM= G-Skill 8GB DDR3-1600 800MHz

VGA= Intel HD Graphics 2000 (ενσωματωμένη)

Screen= Samsung 22"

HDD= 500GB 5400rpm

OS= Win10

Τα παιδιά μου αρχίζουν να ανακαλύπτουν τα παιχνίδια Η/Υ και ενώ αγόρασα ένα παιχνίδι που λέγεται Hello Neighbor, το εγκατέστησα και παίζει πολύ αργά σαν σε αργή κίνηση. Κάτι παρόμοιο αλλά χειρότερα έπαθα με ένα άλλο παιχνίδι που επίσης αγόρασα για να παίζουν, ένα Fifa 2017 PC, το οποίο ανοίγει και κρασαρει κατευθείαν, δεν παίζει. 

Υποψιάζομαι ότι είναι πρόβλημα κάρτας γραφικών, οπότε χρειάζεται να αναβαθμίσω σε μια νέα, για να μπορέσουν να παίζουν σχετικά καλά μερικά παιχνίδια. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις σε απόδοση, απλά να παίζουν τα παραπάνω παιχνίδια και κανένα άλλο επίσης, απλά παιχνίδια για παιδιά 10 ετών περίπου. 

Μπορείτε να μου πείτε εάν βάζοντας στο παραπάνω σύστημα μια έξτρα κάρτα γραφικών, θα παίζουν; Μπορείτε να προτείνετε οικονομικές προτάσεις καρτών γραφικών, ίσα ίσα για να κάνω την δουλειά μου; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Update: Βρήκα τις απαιτήσεις του παιχνιδιού, εδώ είναι:

Minimum Requirements:

• CPU: i5 and up
  • CPU Speed: Info
  • ram: 6 GB
  • Video Card: GTX 770 and up
  • Pixel Shader: 5.0
  • Vertex Shader: 5.0
  • Sound Card: Stereo. Play with good stereo.
  • Free Disk Space: 2 GB
  • Dedicated Video RAM: 2048 MB

Επεξ/σία από topmar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/1/2019 στις 8:52 ΜΜ, thetiesthatbind είπε

Πάρε μια καινούργια οθόνη και μπορείς να πας σε 2060 (μέχρι να δούμε τι έχει η AMD) 

Το θέμα είναι τί οθόνη; 1080p ή 1440 @144Hz; Freesync ή gsync; 
Όπως εχω ήδη αναφέρει η Viewsonic GX2402 μου φαίνεται ιδανική, αλλά όταν είναι να ρίξω την παραγγελία το ξανασκέφτομαι και το αναβάλλω. 
Μιλάμε πάντα για 24-25" και budget 450-500€. Οι 27" μου φαίνονται πάρα πολλές για την απόσταση που εχω απο την οθόνη.

Επεξ/σία από Trelloneritis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Trelloneritis είπε

Το θέμα είναι τί οθόνη; 1080p ή 1440 @144Hz; Freesync ή gsync; 
Όπως εχω ήδη αναφέρει η Viewsonic GX2402 μου φαίνεται ιδανική, αλλά όταν είναι να ρίξω την παραγγελία το ξανασκέφτομαι και το αναβάλλω. 
Μιλάμε πάντα για 24-25" και budget 450-500€. Οι 27" μου φαίνονται πάρα πολλές για την απόσταση που εχω απο την οθόνη.

Με RTX 2060 πας σε 1080p 144Hz ή 2Κ 60-75. 

• Like 1
Δημοσ.

Προσπαθώ να βρω κάρτα γραφικών γύρω στα 200 ευρώ και πήγαινα για RX 580 ή 590. Βρήκα την GTX 1070 στα 250 ευρώ και θέλω να δω αν αξίζει σαν υλοποίηση( Με προβληματίζει που είναι η mini έκδοση). Είναι καλή η Zotac? Δεν έχω ασχοληθεί με nvidia εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα έχω την R9 380 4gb.

To monitor μου είναι 2Κ στα 60hz και δεν πρόκειται να το αλλάξω σύντομα (games μόνο σε 1080p).

ZOTAC GeForce GTX 1070 Mini 251 ευρώ https://www.amazon.de/Zotac-GeForce-Grafikkarte-Base-Takt-Boost-Takt/dp/B01LLAJ8PU/

ή

XFX AMD Radeon RX580 GTS XXX Edition 166 ευρώ https://www.amazon.de/XFX-Radeon-Grafikkarte-Speicher-Schwarz/dp/B06Y66K3XD/

ή

Sapphire RX 590 Nitro+ Special Edition 231,32 ευρώ ( λογικά + 3 παιχνίδια δωρεάν από το promo της amd) https://www.amazon.es/Sapphire-Nitro-Special-Radeon-GDDR5/dp/B07K1YJVCT/

*Οι τιμές είναι χαμηλές γιατί είναι από business προσφορές του Amazon.

Δημοσ.

Μια χαρα υλοποιηση ειναι η mini zotac 1070 ναι. Στα 250 δεν εχει αντιπαλο σημερα. 20% πανω κατω παραπανω επιδοσεις απο rx590.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Arkin είπε

Μια χαρα υλοποιηση ειναι η mini zotac 1070 ναι. Στα 250 δεν εχει αντιπαλο σημερα. 20% πανω κατω παραπανω επιδοσεις απο rx590.

Merci, την παράγγειλα! 😎

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Guerriero4 είπε

Merci, την παράγγειλα! 😎

Καλοριζικη να την χαρεις με απλετο gaming. Σε 1080p 60p θα την χαρεις για πολυ καιρο ειναι αρκετα futureproof σε τετοια αναλυση.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...