Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, akisakisakis είπε

καλημέρα,

έχω ένα σύστημα με

INTEL CORE I5-8600K 3.60GHZ LGA1151

ASUS ROG STRIX Z370-F

και 16GB RAM

υπάρχει κάποια αξιόπιστη και οικονομική κάρτα γραφικών για να το ολοκληρώσω;

9 ώρες πριν, Heybro είπε

Αν μας πεις τι οθόνη έχεις θα μπορούμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα. 

Οθόνη έχω την 24'' ASUS VX248H

6 ώρες πριν, splanis είπε

Επισης τι χρήση, γιατί αν είναι γκειμιμγκ με το σύστημα που έχεις κάνει θαρρώ πως το ελάχιστο  που πρέπει να βάλεις είναι καμιά 1070ti

Υπολογιστής γενικής χρήσης, παιχνίδια στο pc συνήθως δεν παίζω, χρησιμοποιώ το ps.

• Απαντ. 12,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akisakisakis είπε

Υπολογιστής γενικής χρήσης, παιχνίδια στο pc συνήθως δεν παίζω, χρησιμοποιώ το ps.

1060 6gb η 1070. Η 1070 θα είναι παντού άνετη για 1080p60p και η 1070 ακόμα πιο άνετη για πολύ καιρό. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, akisakisakis είπε

γενικης χρησης 8600κ και χωρις να παιζεις παιχνιδια..

και θες καποια αξιοπιστη και οικονομικη λυση σε καρτα...

ενσωματωμένη του επεξεργαστη μια χαρα αξιοπιστη και ποιο οικονομικη δεν γινεται :P 

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Ghost007 είπε

γενικης χρησης 8600κ και χωρις να παιζεις παιχνιδια..

και θες καποια αξιοπιστη και οικονομικη λυση σε καρτα...

ενσωματωμένη του επεξεργαστη μια χαρα αξιοπιστη και ποιο οικονομικη δεν γινεται :P 

Εντάξει, pc δεν παίρνεις μόνο για τα παιχνίδια, ούτε τον αλλάζω κάθε χρόνο. Προς το παρόν δουλεύει κάνα βίντεο στο photoshop.

Με την ενσωματωμένη είναι από όταν τον έφτιαξα, απλά κάποιες φορές ζορίζεται το photoshop και αναρωτιέμαι αν φταίει που δεν έχει κάρτα γραφικών, εξού και σκέφτομαι να πάρω μία καλή και όχι πανάκριβη.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, akisakisakis είπε

Εντάξει, pc δεν παίρνεις μόνο για τα παιχνίδια, ούτε τον αλλάζω κάθε χρόνο. Προς το παρόν δουλεύει κάνα βίντεο στο photoshop.

Με την ενσωματωμένη είναι από όταν τον έφτιαξα, απλά κάποιες φορές ζορίζεται το photoshop και αναρωτιέμαι αν φταίει που δεν έχει κάρτα γραφικών, εξού και σκέφτομαι να πάρω μία καλή και όχι πανάκριβη.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

εχεις δωσει vram max στην ενσωματωμενη απο το βιος ? μηπως βοηθησει αν οχι...

γιατι αν και δε ξερω καλα της απαιτησεις του photoshop μια γρηγορη ματια που εριξα δεν ειδα και τπτ τρελες απαιτησεις γενικα..

μονο ιδανικα λεει με 2γιγα vram η ενσωματωμενη δινει μεχρι 1 μαξ αν δε κανω λαθος οποτε για δοκιμασε αυτο αλλιως 

ψαχτο λιγο τι απαιτησεις εχει κλπ και το ξαναβλεπουμε το θεμα μηπως πας σε καμια 1030 π.χ τπτ τετοιο αν χρειαζεται...

οσο για το θεμα του pc οκ καλα εκανες δεν ειναι εκει το θεμα μου απλα επειδη λες δε παιζεις παιχνιδια κλπ 

μπορουσες να κανεις καλυτερες επιλογες σε πραγματα αλλα τεσπα..ολα καλα :P 

Επεξ/σία από Ghost007
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, akisakisakis είπε

Πόσα χρήματα διαθέτεις; Μόνο για Photoshop;

Ποιό είναι το υπόλοιπο hardware; Για επεξεργασία photo αυτή η οθόνη δεν βοηθάει.

13 ώρες πριν, Heybro είπε

1060 6gb η 1070. Η 1070 θα είναι παντού άνετη για 1080p60p και η 1070 ακόμα πιο άνετη για πολύ καιρό. 

Γράφει για photoshop τι κάθεσαι και προτείνεις; Μία 1050 non ti είναι κομπλέ.

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CC-2017-NVIDIA-GeForce-GPU-Performance-899/

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ghost007 είπε

εχεις δωσει vram max στην ενσωματωμενη απο το βιος ? μηπως βοηθησει αν οχι...

γιατι αν και δε ξερω καλα της απαιτησεις του photoshop μια γρηγορη ματια που εριξα δεν ειδα και τπτ τρελες απαιτησεις γενικα..

μονο ιδανικα λεει με 2γιγα vram η ενσωματωμενη δινει μεχρι 1 μαξ αν δε κανω λαθος οποτε για δοκιμασε αυτο αλλιως 

ψαχτο λιγο τι απαιτησεις εχει κλπ και το ξαναβλεπουμε το θεμα μηπως πας σε καμια 1030 π.χ τπτ τετοιο αν χρειαζεται...

οσο για το θεμα του pc οκ καλα εκανες δεν ειναι εκει το θεμα μου απλα επειδη λες δε παιζεις παιχνιδια κλπ 

μπορουσες να κανεις καλυτερες επιλογες σε πραγματα αλλα τεσπα..ολα καλα :P 

Να σημειώσω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης, οπότε τα αναφέρω αναλυτικά και βάζω 2 screenshots σχετικά.

Σχετικά με τη vram που λες, 

Στο "Ιδιότητες: Generic PnP Monitor και Intel(R) UHD Graphics 630" έγραφε "Αποκλειστική μνήμη βίντεο: 128 MB"

και στο BIOS-->SYSTEM AGENT CONFIGURATION-->GRAPHIC CONFIGURATION-->DVMT pre-allocated, είχε 64 MB.

Αυτό το άλλαξα σε 1024 MB. Αλλά πάλι το "Ιδιότητες: Generic PnP Monitor και Intel(R) UHD Graphics 630" γράφει 128 MB.

Άλλαξε μόνο το Σύνολο διαθέσιμης μνήμης γραφικών.

Δεν ξέρω αν το έκανα σωστά ή κάτι λάθος.

UHD630a.JPG

UHD630b.JPG

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, radiohead είπε

Πόσα χρήματα διαθέτεις; Μόνο για Photoshop;

Ποιό είναι το υπόλοιπο hardware; Για επεξεργασία photo αυτή η οθόνη δεν βοηθάει.

Γράφει για photoshop τι κάθεσαι και προτείνεις; Μία 1050 non ti είναι κομπλέ.

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CC-2017-NVIDIA-GeForce-GPU-Performance-899/

Προς το παρόν κάνα βίντεο σε photoshop, αργότερα δεν ξέρω, παιχνίδια μάλλον όχι.

Διαπιστώνω, κοιτώντας, ότι γενικά οι κάρτες είναι πανάκριβες. Κάνα 200ρι υπολόγιζα.

Δεν είχα βάλει κάρτα από την αρχή, για τον λόγο ακριβώς ότι δεν παίζω παιχνίδια στο pc.

Απλώς, όπως γράφω σε προηγούμενη δημοσίευση, διαπιστώνω κάποια κολληματάκια στην επεξεργασία βίντεο, και σκέφτηκα μήπως φταίει που έχει μόνο την ενσωματωμένη κάρτα.

Το κυρίως σύστημα είναι

ASUS ROG STRIX Z370-F

και 16GB RAM

Δημοσ.
2 ώρες πριν, akisakisakis είπε

Προς το παρόν κάνα βίντεο σε photoshop, αργότερα δεν ξέρω, παιχνίδια μάλλον όχι.

Διαπιστώνω, κοιτώντας, ότι γενικά οι κάρτες είναι πανάκριβες. Κάνα 200ρι υπολόγιζα.

Δεν είχα βάλει κάρτα από την αρχή, για τον λόγο ακριβώς ότι δεν παίζω παιχνίδια στο pc.

Απλώς, όπως γράφω σε προηγούμενη δημοσίευση, διαπιστώνω κάποια κολληματάκια στην επεξεργασία βίντεο, και σκέφτηκα μήπως φταίει που έχει μόνο την ενσωματωμένη κάρτα.

Το κυρίως σύστημα είναι

ASUS ROG STRIX Z370-F

και 16GB RAM

Αν δεν θέλεις παιχνίδια κάτσε με την ενσωματωμένη , επίσης στο PHOTOSHOP ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ διαφορά εκτός αν χρησιμοποιείς πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες που αξιοποιούν πραγματικά την vga.

Aν έχω καταλάβει καλά την χρήση που κάνεις , μην πάρεις vga , εντελώς πεταμένα λεφτά - καμιά επίδραση στις επιδόσεις δεν θα έχεις.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, akisakisakis είπε

Το κυρίως σύστημα είναι

ASUS ROG STRIX Z370-F

και 16GB RAM

ssd έχεις? 

Ότι τα 16gb ram κοστίζουν 2πλάσια δεν σε πείραξε όμως, τις κάρτες γραφικών τις θεωρείς πανάκριβες όμως :P (που παραδόξος έχουν μικρότερη υπεραξία πλέον...) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ghost007 είπε

μαλλον δεν εκανες save το βιος οταν βγηκες..πηγαινε και ξανακαντο...

Όσες φορές και να το κάνω, 128 ΜΒ δείχνει, όπως ακριβώς είναι στα screenshots.

42 λεπτά πριν, leros2004 είπε

ssd έχεις? 

Ότι τα 16gb ram κοστίζουν 2πλάσια δεν σε πείραξε όμως, τις κάρτες γραφικών τις θεωρείς πανάκριβες όμως :P (που παραδόξος έχουν μικρότερη υπεραξία πλέον...) 

ε άμα τα ήξερα όλα θα ήμουν ο bill gates :P

έχω έναν ssd 256GB

1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Αν δεν θέλεις παιχνίδια κάτσε με την ενσωματωμένη , επίσης στο PHOTOSHOP ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ διαφορά εκτός αν χρησιμοποιείς πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες που αξιοποιούν πραγματικά την vga.

Aν έχω καταλάβει καλά την χρήση που κάνεις , μην πάρεις vga , εντελώς πεταμένα λεφτά - καμιά επίδραση στις επιδόσεις δεν θα έχεις.

Ερασιτεχνική επεξεργασία βίντεο και φωτό, που τραβάω εγώ για μένα, κάνω, photoshop, pinnacle, adobe, τέτοια πράματα.

Άρα εσύ θεωρείς ότι, στο σύστημά μου, κάποια ψιλοκολλήματα που μου κάνει κατά την επεξεργασία βίντεο δεν οφείλονται στην έλλειψη κάρτας γραφικών, αλλά σε κάτι άλλο;

Επεξ/σία από akisakisakis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χμμ να φανταστω save κανεις στο βιος δλδ και τπτ ...

στο τασκ μανατζερ την μνημη σου την βγαζει κανονικα και τα 16 γιγα κλπ..

hardware reserved ποσο σου εχει...

αυτο τωρα ισως να εχει να κανει και αναλογα τα windows το πως χρησιμοποιουν την μνημη δεν ειμαι σιγουρος αλλα τεσπα..

Επεξ/σία από Ghost007
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ghost007 είπε

χμμ να φανταστω save κανεις στο βιος δλδ και τπτ ...

στο τασκ μανατζερ την μνημη σου την βγαζει κανονικα και τα 16 γιγα κλπ..

hardware reserved ποσο σου εχει...

αυτο τωρα ισως να εχει να κανει και αναλογα τα windows το πως χρησιμοποιουν την μνημη δεν ειμαι σιγουρος αλλα τεσπα..

Ναι κανονικά 16 GB. Hardware reserved έχει 136 ΜΒ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...