Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Παντάξενος είπε

Καλησπέρα.

Ψάχνω μια κάρτα γραφικών, όσο δυνατό καλύτερη για απλό σερφάρισμα και light gaming (πχ. Sims με expansion packs), στο μικρό μπάτζετ των 70€ (μέχρι €80 το πολύ). Το PC είναι παλιό (αγορασμένο το 2009) και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πάρω κάτι άλλο, θέλω να εξυπηρετούνται κάποια basic πράγματα με την καλύτερη δυνατή απόδοση σε αυτό το μπάτζετ. Τα χαρ/κά τού PC μου είναι τα εξής:

- CPU: Athlon II X2 250 3.0 Ghz Dual Core - Socket AM2

- GPU που είχα μέχρι τώρα: Sapphire VGA R5 230 2GB (αγοράστηκε από Πλαίσιο - χάλασε σε 2 χρόνια)

- RAM: DDR2 1200+

Ευχαριστώ πολύ!

Σε αυτό το ποσό καλά είναι να πας σε μεταχειρισμένη. Αν βρεις πχ AMD r9 270x η nvidia 760ti 

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, splanis είπε

Με 250 ευρώ εγώ πάντως δεν θα πρότεινα να πάρεις την 570 γιατί αξίζει πολύ λιγότερα. Κάνε υπομονή να βρεις μια 580 τουλάχιστον (300εχδι καινούργια) 

Εννοείς να περιμένω για μεταχειρισμενη 580; Στις αγγελιες που βλέπω σχεδον ολες δινονται πανω απο 300Ε που είναι αστείο για καρτα που καινουρια κανει τοσο. Ποσο πιστευετε οτι αξίζει μια καινούργια 580;

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, fitriolis είπε

Εννοείς να περιμένω για μεταχειρισμενη 580; Στις αγγελιες που βλέπω σχεδον ολες δινονται πανω απο 300Ε που είναι αστείο για καρτα που καινουρια κανει τοσο. Ποσο πιστευετε οτι αξίζει μια καινούργια 580;

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=rx+580&order_by=pricevat&order_dir=asc απο 296 ξεκιναει η φθηνοτερη και ανεβαινει αναλογα την υλοποιηση, εγω δεν θα εδινα απανω απο 250-270 και για 570 εννοειται οχι πανω απο 220-230

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Σε αυτό το ποσό καλά είναι να πας σε μεταχειρισμένη. Αν βρεις πχ AMD r9 270x η nvidia 760ti 

Μια συμβατική λύση (δεδομένου του μπάτζετ και της χρήσης που περιέγραψα ότι κάνω στο PC) σε καινούργια δεν υπάρχει; Σε ένα παρόμοιο thread μού πρότειναν την GΤ 1030 σαν μια καλή, οικονομική λύση. Είδα όμως στα χαρ/κά της ότι γράφει Interface: PCI Express 3.0 και όχι 2.0 που ήταν η προηγούμενη που είχα και που αναγράφεται στη μητρική μου. Άρα πρέπει να κοιτάω μόνο για 2.0; (συμπληρωματική ερώτηση - η πρώτη που αφορά μια όσο το δυνατό καλύτερη για τις λειτουργίες που θέλω GPU, παραμένει). Ευχαριστώ

Επεξ/σία από Παντάξενος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Παντάξενος είπε

Μια συμβατική λύση (δεδομένου του μπάτζετ και της χρήσης που περιέγραψα ότι κάνω στο PC) σε καινούργια δεν υπάρχει; Σε ένα παρόμοιο thread μού πρότειναν την GΤ 1030 σαν μια καλή, οικονομική λύση. Είδα όμως στα χαρ/κά της ότι γράφει Interface: PCI Express 3.0 και όχι 2.0 που ήταν η προηγούμενη που είχα και που αναγράφεται στη μητρική μου. Άρα πρέπει να κοιτάω μόνο για 2.0; (συμπληρωματική ερώτηση - η πρώτη που αφορά μια όσο το δυνατό καλύτερη για τις λειτουργίες που θέλω GPU, παραμένει). Ευχαριστώ

Κανονικά δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα. Ίσως όμως χρειαστεί να περάσεις το τελευταίο bios update.

Ναι. Για καινούργια λύση νομίζω ειναι η ιδανική

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.

γεια σας παιδια να ρωτησω κατι σας παρακαλω......εχω μητρικη.....ASRock 960GC-GS FX (CPUSocket)..... και ραμ 4 γιγα.......επεξεργαστη AMD Phenom II X4 955 .....και θελω να βαλω καρτα γραφικων....ποια μπορω να βαλω?δεδομενου οτι ολα ειναι πολυ παλια....απαιτησεις οχι πολυ υψηλες...δηλαδη  παιχνιδια (που παιζουν τα παιδια) αντε και κανενα βιντεο η live streaming αγωνα....αυτα...

υπαρχουν συμβατοτητες οπως στις μνημες επεξεργαστη κ.τ.λ? η βαζω οποια θελω?...

ευχαριστω πολυ

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Κανονικά δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα. Ίσως όμως χρειαστεί να περάσεις το τελευταίο bios update.

Ναι. Για καινούργια λύση νομίζω ειναι η ιδανική

Bios update πώς κάνω; Σημειωτέον, το PC λόγω χαλασμένης κάρτας δεν ανοίγει. Εγκαθιστώ ας πούμε την 1030 και μετά κάνω το update; Πώς γίνεται;

Σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Παντάξενος είπε

Bios update πώς κάνω; Σημειωτέον, το PC λόγω χαλασμένης κάρτας δεν ανοίγει. Εγκαθιστώ ας πούμε την 1030 και μετά κάνω το update; Πώς γίνεται;

Βάζεις την κάρτα και βλέπεις αν δουλέψει το PC. Αν όχι τότε πρέπει να κάνεις update το bios (με μία άλλη πρόχειρη παλιά κάρτα η εκτός αν η μητρική έχει ενσωματωμένη)

Το bios update γίνεται με στικάκι USB. το κατεβάζεις απο το Site της εταιρίας της μητρικής και το βάζεις στο USB STICK. Μετά κάνεις επανεκκίνηση τ και πατάς συνεχώς το DEL μέχρι να μπεί στο BIOS. Απο εκεί μετά κάπου έχει στο μενού να κάνεις update bios.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, goyili είπε

γεια σας παιδια να ρωτησω κατι σας παρακαλω......εχω μητρικη.....ASRock 960GC-GS FX (CPUSocket)..... και ραμ 4 γιγα.......επεξεργαστη AMD Phenom II X4 955 .....και θελω να βαλω καρτα γραφικων....ποια μπορω να βαλω?δεδομενου οτι ολα ειναι πολυ παλια....απαιτησεις οχι πολυ υψηλες...δηλαδη  παιχνιδια (που παιζουν τα παιδια) αντε και κανενα βιντεο η live streaming αγωνα....αυτα...

υπαρχουν συμβατοτητες οπως στις μνημες επεξεργαστη κ.τ.λ? η βαζω οποια θελω?...

ευχαριστω πολυ

ε ναι σχεδον οποια θες αλλα για την περιπτωση σου θα ελεγα κοιτα τπτ μεταχειρισμενα καμια 750τι τπτ τετοιο με κανα 50αρι περιπου...

1 ώρα πριν, Παντάξενος είπε

πιθανων δεν χρειαζεσαι καν bios update αλλα τεσπα αν χρειαστει οτι ειπε ο ac απο πανω η ριξε και μια ματια σε κανα βιντεακι στο utube δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο μονο θελει προσοχη

ιδιαιτερα μη πεσει κανα ρευμα τπτ την ωρα που το κανεις μονο αυτο ποιο πολυ...

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ghost007 είπε

ε ναι σχεδον οποια θες αλλα για την περιπτωση σου θα ελεγα κοιτα τπτ μεταχειρισμενα καμια 750τι τπτ τετοιο με κανα 50αρι περιπου...

πιθανων δεν χρειαζεσαι καν bios update αλλα τεσπα αν χρειαστει οτι ειπε ο ac απο πανω η ριξε και μια ματια σε κανα βιντεακι στο utube δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο μονο θελει προσοχη

Πραγματικά. Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Βάζεις την κάρτα και βλέπεις αν δουλέψει το PC. Αν όχι τότε πρέπει να κάνεις update το bios (με μία άλλη πρόχειρη παλιά κάρτα η εκτός αν η μητρική έχει ενσωματωμένη)

Το bios update γίνεται με στικάκι USB. το κατεβάζεις απο το Site της εταιρίας της μητρικής και το βάζεις στο USB STICK. Μετά κάνεις επανεκκίνηση τ και πατάς συνεχώς το DEL μέχρι να μπεί στο BIOS. Απο εκεί μετά κάπου έχει στο μενού να κάνεις update bios.

4 ώρες πριν, Ghost007 είπε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, το θέμα όμως είναι ότι δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη κάρτα για να bootάρω το PC σε περίπτωση που δεν ανοίγει με αυτήν: ακριβώς επειδή χάλασε αυτή που είχα ψάχνω τώρα καινούργια. Ούτε θέλω να αγοράσω την 1030, μετά να μπω σε διαδικασία να βρω άλλη για να κάνω bios update, και μετά να χρησιμοποιήσω την καινούργια. Σε PCI Express 2.0 δεν υπάρχει τίποτα το (συμβατικά) αξιόλογο, ώστε να γλυτώσω όλη αυτή τη φασαρία; :)

Επεξ/σία από Παντάξενος
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Παντάξενος είπε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, το θέμα όμως είναι ότι δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη κάρτα για να bootάρω το PC σε περίπτωση που δεν ανοίγει με αυτήν: ακριβώς επειδή χάλασε αυτή που είχα ψάχνω τώρα καινούργια. Ούτε θέλω να αγοράσω την 1030, μετά να μπω σε διαδικασία να βρω άλλη για να κάνω bios update, και μετά να χρησιμοποιήσω την καινούργια. Σε PCI Express 2.0 δεν υπάρχει τίποτα το (συμβατικά) αξιόλογο, ώστε να γλυτώσω όλη αυτή τη φασαρία; :)

δεν βλεπω καποιο λογο να μη μπουταρει το pc δεν εχει καμια σχεση το pci ...εννοειτε οτι οκ καλυτερα να μπει σε 3 αλλα ψιλοπραγματα σχεδον καμια διαφορα απο οσο γνωριζω

• Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Ghost007 είπε

δεν βλεπω καποιο λογο να μη μπουταρει το pc δεν εχει καμια σχεση το pci ...εννοειτε οτι οκ καλυτερα να μπει σε 3 αλλα ψιλοπραγματα σχεδον καμια διαφορα απο οσο γνωριζω

Θα σ' εμπιστευτώ! Αν δεν δουλέψει θα επανέλθω δριμύτερος :P

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Παντάξενος είπε

Θα σ' εμπιστευτώ! Αν δεν δουλέψει θα επανέλθω δριμύτερος :P

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ghost007 είπε

Σωραίος! Και κάτι τελευταίο: βρίσκω την 1030 από διάφορα brands: Asus, Gigabyte, Gainward, Palit, MSI, Zotac. Έχει κάποια σημασία το από ποια εταιρία θα είναι; Ή μόνο σ' ό,τι έχει να κάνει με διαφορές στην εγγύηση πχ, ή στην τιμή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...