Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα πρώτο μου ποστάρισμα στο forum και θα ήθελα τα φώτα των πιο ειδικών. Πρόσφατα αγόρασα ένα 4K hdr monitor της lg που έχει FreeSync. Στην αρχή σκέφτηκα να αγοράσω μια Vega liquid που έχω βρει ελαφρά μεταχειρισμένη στα 750 ευρώ αλλά προβληματίζομαι μήπως πρέπει να πάω σε 1080 ti με αυτά τα λεφτά μιας και το μόνιτορ είναι 60 Hz και μπορώ να παίζω με vsync. Αν αγοράσω την 1080ti μπορεί με κάποιο software να ρυθμίζεται στα 60hz σταθερά με δεδομένο ότι οι ρυθμισεις γραφικών του παιχνιδιού θα το επιτρέπουν ? Ελπίζω να έχω γίνει κατανοητός. Το άγχος μου είναι μην έχω δώσει τόσα λεφτά για την Nvidia και το παιχνιδι μου δεν είναι smooth.

• Απαντ. 12,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αγορασες ενα μονιτορ που εχει FreeSync και θα παρεις NVIDIA...???? 

FREESYNC  =  AMD

GSYNC   =  NVIDIA

αν ειχες υποψη σου να αλλαξεις και καρτα, επρεπε να αποφασισεις πρωτιστως για την καρτα, ωστε να παρεις την αντιστοιχη οθονη...!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η επιλογή ενός 4κ μόνιτορ δεν είναι εύκολη αν δεν την θες μόνο για gaming. Το να βρω ένα καλό 4κ μόνιτορ ips με g sync σε φυσιολογική τιμή με δυνατότητα ελέγχου από πριν του back light bleed ήταν αδύνατον. Σε μεγάλη αλυσίδα στηνΣυγγρου μου άνοιξαν το μόνιτορ που πηρα το τσέκαρα για dead pixelsκαι για bleed και έτσι το αγόρασα. Όποτε σκέφτηκα η θα παρω μια Vega 64 να παίζω μεταξύ 40-60 με FreeSync η μια 1080 ti με περιορισμένη απόδοση στα 60 frames. Πάντως στην ερώτηση που έκανα δε με βοήθησε η απάντηση σου. 

ΥΓ. Κάρτα δεν είχα τώρα έστησα pc και θα αγοράσω 

Επεξ/σία από geolinks
Δημοσ.

αν χρησιμοποιεις την οθονη σου και για δουλεια, αν εννοεις αυτο (λεγοντας οτι δεν τη θες μονο για Gaming), τοτε ισως θα πρεπει να συνυπολογισεις, αν  η μια ή η αλλη καρτα, μπορει να σε βοηθησει και σε καποιο προγραμμα που ισως δουλευεις..!!  καποια προγραμματα επεξεργασιας βιντεο, π.χ., συνεργαζονται καλυτερα με NVIDIA, ενω αλλα με AMD...!!

Για να παρεις σωστη βοηθεια, πρεπει και ο αλλος να εχει ολες τις παραμετρους.  δεν γνωριζουμε ουτε τι αλλο θες να δουλευεις (βιντεο, γραφιστικα, 3D σχεδια..), ουτε τι συστημα ειναι απο πισω, κλπ..!  αρα αν σου πω παρε την 1080Ti, επειδη ειναι πιο δυνατη απο την VEGA,.... θα σε βοηθησω..?? 

παντως γενικοτερα το 4Κ δεν ειναι ευκολο για καμια καρτα. ουτε και για την  1080ΤΙ..! ουτε καν και για την ΤΙΤΑΝ-Χ...!  

η 1080Τι θα σου δωσει μεν παραπανω FPS απο την Vega, απλα η VEGA λογω FreeSync θα παιζει πιο ομαλα, χωρις Tearing, ακομα και αν βγαζει λιγοτερα FPS.  αν το μονιτορ ειναι 60HZ και η καρτα σου δινει πανω απο 60FPS, μπορεις απλα να ανοιγεις το V-Sync και να "κλειδωνεις" τα 60fps..!  ετσι θα ειναι πιο ομαλη η τροφοδοσια των Fps της καρτας, στην οθονη. 

με τοσα χρηματα παντως, μπορεις να πας σε καινουρια 1080-1080Ti.....  αφου ειναι δυνατοτερη.... ετσι κι αλλιως..!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια χαρα,φιλος προσφατα αναβαθμισε σε ryzen 1600,m/b asrock AB 350 PRO4,ram crusial ballistix 3200Mhz 16GB,αυτη τη στιγμη εχει μια παλια 660ti την οποια θελει να αλλαξει,να παει σε μεταχειρισμενη 970 η σε καινουργια 1050Τi;αναμεσα σε αυτες ποια ειναι καλυτερη;η 1060 ειναι μονοδρομος στα καινουργια συστηματα;παντως δεν τον ενδιαφερουν τα τελεια γραφικα,απλα να μπορει να παιξει τα τελευταια παιχνιδια αξιοπρεπως οπως και τους επερχομενους τιτλους.

Επεξ/σία από kostasblues21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η 1050ΤΙ είναι καλή αλλά "λίγη"

η 970 είναι καλή σε ταχύτητα αλλά "παλιά" σε 2-3 μήνες βγαίνει η σειρά 11 και παραδοσιακά η βελτιστοποίηση των drivers  9XX θα "παγώσει"

αν βιάζεται υποχρεωτικά παίρνει 1060/6GB με τιμές από 350 έως 400ευρώ

οι τιμές έχουν πέσει (περίπου 100 ευρώ λιγότερα από τον προηγούμενο χειμώνα) πολύ αλλά παραμένουν περίπου 100ευρώ πάνω από τα χαμηλά που είχαν 1 χρόνο πριν

ΥΓ

geolinks , οι VEGA είναι ανεπαρκείς για 4Κ gaming , το ελάχιστο που μπορείς να πάρεις είναι 1080ΤΙ , τι να το κάνεις το freesync όταν ανάβεις τσιγάρο ανάμεσα στα fps?

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, kostasblues21 είπε

γεια χαρα,φιλος προσφατα αναβαθμισε σε ryzen 1600,m/b asrock AB 350 PRO4,ram crusial ballistix 3200Mhz 16GB,αυτη τη στιγμη εχει μια παλια 660ti την οποια θελει να αλλαξει,να παει σε μεταχειρισμενη 970 η σε καινουργια 1050Τi;αναμεσα σε αυτες ποια ειναι καλυτερη;η 1060 ειναι μονοδρομος στα καινουργια συστηματα;παντως δεν τον ενδιαφερουν τα τελεια γραφικα,απλα να μπορει να παιξει τα τελευταια παιχνιδια αξιοπρεπως οπως και τους επερχομενους τιτλους.

αν θελει να παιξει αξιοπρεπως θελει τουλαχιστον 970 -1060 3gb 

η διαφορες σε fps ειναι μικρες --κερδιζεις λιγο αποδοση στα περισσοτερα ..χανεις λιγο σε καποια αλλα που θελουν παραπανω vram ...

απο εκει και περα με 1060 εχεις καλυτερη καταναλωση και εγγυηση ...

οποτε καταληγεις στο θεμα τιμης...αναλογως ποσο βρεις μια 970 αξιζει... 1060 μπορεις να βρεις με 220-240 περιπου...

οποτε θα πρεπει να βρεις κατω απο 200ε 970 για να πεις οτι ειναι οκ...

καινουργιες δεν αξιζει καμια αγορα αυτη τι στιγμη για τα λεφτα τους...

Επεξ/σία από Ghost007
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kostasblues21 είπε

αρα την 1050 την ξεχναμε εντελως,λογικα στα αυτα τα επιπεδα τιμων δλδ στα 250 συμφερει η 1060,καταλαβα ευχαριστω.

ε ναι νταξ παιζει ακομα παιχνιδακια αλλα σε γενικες γραμμες δεν την παλευει με τα καινουργια ιδικα..εδω ειναι ζορικα για την κατηγορια 970-1060

πλεον...ασε που για την τιμη και μονο δεν αξιζει...αμα εβρισκες καμια με κανα 150αρι οκ εκει τρωγεται αλλα για 200ε με τπτ..

καλυτερα να βαλεις κανα ψιλο παραπανω και να βρεις μια μεταχειρισμενη 1060 και εισαι κομπλε...

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχοντας 8600Κ (stock for now), + gksill trident 3200 (xmp enabled)+ asus prime 170 a, τι συνδυασμός Monitor + GPU θα ήταν ιδανικός για 2κ 144 hz - pubg/cod online πολύ καλή εμπειρία;

μεγαλύτερο βάρος δίνω στο Online gaming. budget περίπου 1100-1200 και για τα δύο). 

μηπως να περιμένω 11χχ σειρά; είμαι βέβαια με integrated και δεν παίζω τίποτα προς το παρόν

thanks

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Natm είπε

Έχοντας 8600Κ (stock for now), + gksill trident 3200 (xmp enabled)+ asus prime 170 a, τι συνδυασμός Monitor + GPU θα ήταν ιδανικός για 2κ 144 hz - pubg/cod online πολύ καλή εμπειρία;

μεγαλύτερο βάρος δίνω στο Online gaming. budget περίπου 1100-1200 και για τα δύο). 

μηπως να περιμένω 11χχ σειρά; είμαι βέβαια με integrated και δεν παίζω τίποτα προς το παρόν

thanks

1080ti η περιμένεις νέα σειρά. Συν aoc η Dell στην κατηγορία μέχρι 500 έχουν μοντέλα 2k 144hz. Οτιδήποτε λιγότερο από 1080ti δεν κάνει για 2k 144. 

Δημοσ.

καλημέρα, 

θα ήθελα αν ξέρετε την βοήθεια σας , έφτιαξα πριν μια βδομάδα εάν σύστημα με ι7 8700κ και gigabyte nvidia 1080 και οθόνη την aoc 2k 144 hz,

την έχω σύνδεση με καλώδιο displayport, και ενώ σε game παίζω m 2 k με πολλα fps se ultra τα περισσότερα, όταν είμαι στα Windows τα εικονίδια τα wallpeper είναι με χαλιά ανάλυση <

πρέπει να κάνω καμία ρύθμιση από το control panel της nvidia ? drivers είναι ενημερωμένα.

ευχαριστώ.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, ZEN0X είπε

καλημέρα, 

θα ήθελα αν ξέρετε την βοήθεια σας , έφτιαξα πριν μια βδομάδα εάν σύστημα με ι7 8700κ και gigabyte nvidia 1080 και οθόνη την aoc 2k 144 hz,

την έχω σύνδεση με καλώδιο displayport, και ενώ σε game παίζω m 2 k με πολλα fps se ultra τα περισσότερα, όταν είμαι στα Windows τα εικονίδια τα wallpeper είναι με χαλιά ανάλυση <

πρέπει να κάνω καμία ρύθμιση από το control panel της nvidia ? drivers είναι ενημερωμένα.

ευχαριστώ.

καλυτερα ανοιξε καινουργιο θεμα ..εδω ειναι για αναβαθμισεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...