Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1060 6gb/rx 580 μεσα ιουλιου και με τρελο back order.Οποτε δυσκολα.Τωρα 980Ti ας πουμε ειναι σαν 1070 και αν ειναι και καλο κομματι clockaroun ψηλα πας αλλου.Γυρω στα 300 μια 980 και εισαι κομπλε αν εχεις και ψιλοκαλο τροφοδοτικο.Αλλα ουτε τετοιες δεν βρισκεις.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πραγματικά είναι η πιό περίεργη εποχή να πάρεις κάρτα γραφικών οι τιμές πήραν την ανηφόρα στην μέση κατηγορία. Όταν σκάσει η φούσκα του mining , η προσφορά καρτών θα είναι τέτοια που οι τιμές λογικά θα κατρακυλίσουν απίστευτα. Δεν ξέρω βέβαια αν θα αξίζει να πάρεις κάρτα "καμμένη" από το mining. Όταν δε, κυκλοφορήσουν και οι πρώτες κάρτες ειδικά για mining λογικά θα ομαλοποιηθούν οι τιμές. Το καλύτερο το διάβασα εδώ μέσα, καλό καλοκαίρι και καλά μπάνια από Σεπτέμβρη και βλέπουμε. 

Συγνώμη για το offtopic

• Like 5

Θα χρειαστώ την γνώμη σας.

Έχω τον παρακάτω υπολογιστή και η χρήση του είναι καθαρά για media player (mpc-hc, kodi, spotify, youtube μέσω chrome κτλ)

mb: Gigabyte GA-880GMA-UD2H

CPU: AMD Athlon II X3 405e

RAM: 4 GB RAM (4X1 σε dual channel mode)

HD: OCZ TRION 150 240 GB

PSU: Corsair RM550

GPU: Asus Radeon HD 5570

Πλέον το 4K περιεχόμενο αρχίζει να κυκλοφορεί όλο και περισσότερο, οπότε μοιραία αρχίζω και σκέφτομαι τι να κάνω.

Η μία από τις δύο λύσεις (και σαφώς πιο φθηνή) είναι να αντικαταστήσω την υπάρχουσα κάρτα με μία GTX 1030. Η άλλη να αγοράσω έναν i3-7100T μαζί με αντίστοιχη MB και RAM και νέα άδεια Windows.

Όσον αφορά την πρώτη λύση, θα έχω κάποια ασυμβατότητα με το υπόλοιπο hardware; Υπάρχει περίπτωση να δημιουργείται "bottleneck effect" με τη συγκεκριμένη CPU; Την έχει χρησιμοποιήσει κανείς σε αντίστοιχης ικανότητας CPU;

Σημειώνω άλλη μια φορά, τον υπολογιστή αυτόν τον χρησιμοποιώ μόνο ως media player.

Καλησπέρα παιδιά θέλω τα φώτα σας για την αγορά κάρτας γραφικών από την οποία θέλω να παίζει απροβλημάτιστα αν είναι δυνατόν τα παιχνίδια που έχω σε οθόνη τηλεόρασης 1080p.Επεξεργαστή έχω τον AMD Athlon II X4 631 μητρική την GA-A55M-S2Vμνήμες αντίστοιχες της μητρικής ddr3 10 gb(δεν θυμάμαι μάρκα αλλά νομίζω corsaire 1333 mhz  υποστηρίζει σύμφωνα με το manual μέχρι 1880, και κάτι, και τροφοδοτικό της πλάκας από την πρώτη μέρα που πήρα  το pc εδώ και οχτώ χρόνια turbox 650 watt.Τι λέτε θα μπορέσω με μία αναβάθμιση στην κάρτα (που αυτήν που έχω τώρα είναι η nvidia gt640) να παίξουμε καλά στα 1080p έστω και με υποχωρήσεις;Γιατί με αυτήν που έχω π.χ το rise of the tomb raider και το Assasins creed black flaf μου κολλάνε ακόμα και σε μικρότερες αναλύσεις.Περιμένω να ακούσω τις προτάσεις σας με ενδιαφέρων.Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

http://www.e-shop.gr/vga-asus-amd-radeon-rx460-dual-rx460-o2g-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513773

Στα 104.90 με κωδικο προσφορας 1723 που ισχυει μεχρι τις 24:00 σημερα 1/7/2017. Εχεις 2-3ωρες να αποφασισεις.

Μπορεις βεβαια να δεις και μια αντιστοιχη εξισου καλη:
http://www.skroutz.gr/s/9588718/Gigabyte-Radeon-RX460-2GB-Windforce-OC-GV-RX460WF2OC-2GD.html

Τουλαχιστο οι παραπανω δεν εχουν πολλες απαιτησεις σε ρευμα.

• Like 1

@deltagama

​Οπωσδήποτε πρέπει να αλλάξεις το τροφοδοτικό!

​Όσο για κάρτα, δεν ξέρω αν μπορεί να τραβήξει κάποια 1050/460. Περίμενε απαντήσεις και από άλλους.

http://www.e-shop.gr/vga-asus-amd-radeon-rx460-dual-rx460-o2g-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513773

Στα 104.90 με κωδικο προσφορας 1723 που ισχυει μεχρι τις 24:00 σημερα 1/7/2017. Εχεις 2-3ωρες να αποφασισεις.

Μπορεις βεβαια να δεις και μια αντιστοιχη εξισου καλη:

http://www.skroutz.gr/s/9588718/Gigabyte-Radeon-RX460-2GB-Windforce-OC-GV-RX460WF2OC-2GD.html

Τουλαχιστο οι παραπανω δεν εχουν πολλες απαιτησεις σε ρευμα.

Σε υπέρ ευχαριστώ για τις προτάσεις σου.Έχω μία ακόμα απορία.Με βάση και τα υπόλοιπα parts δεν αξίζει να πάμε σε κάποια ποιοτικότερη- ακριβότερη έτσι;

@deltagama

​Οπωσδήποτε πρέπει να αλλάξεις το τροφοδοτικό!

​Όσο για κάρτα, δεν ξέρω αν μπορεί να τραβήξει κάποια 1050/460. Περίμενε απαντήσεις και από άλλους.

Και όμως ρε παιδιά όλοι το φοβούνται και εγώ ο ίδιος το φοβόμουνα αλλά οκτώ χρόνια σκυλί δεν μασάει πουθενά.Σε ευχαριστώ για την επισήμανση σου και φυσικά θα το λάβω πολύ σοβαρά υπόψη μου

ολα εξαρτωνται απο το πορτοφολι σου και το τροφοδοτικο σου.

αν πας σε ακριβοτερες καρτες που τρωνε περισσοτερο ρευμα, ειναι πολυ πιθανο οτι το τροφοδοτικο σου θα τα παιξει

π.χ. ακριβοτερη και πιο γρηγορη

Μπορεις να πας σε καποια  GTX 1050 Ti 4GB

http://www.skroutz.gr/s/10263026/Gigabyte-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-OC-GV-N105TOC-4GD.html

Αλλα δεν ξερω αν θα κρατησει το τροφοδοτικο σου.

Υποψιν οτι τα τροφοδοτικα γερνανε και χανουν σε ισχυ.

• Like 2

ολα εξαρτωνται απο το πορτοφολι σου και το τροφοδοτικο σου.

αν πας σε ακριβοτερες καρτες που τρωνε περισσοτερο ρευμα, ειναι σιγουρο οτι το τροφοδοτικο σου θα τα παιξει

Αν αξίζει η αναβάθμιση σε καλύτερη κάρτα γραφικών μπορώ να δώσω μέχρι και 250 ευρώ, μόνο για την κάρτα το θέμα είναι αν θα σηκώνει ο επεξεργαστής ή αν οι μνήμες ddr3 είναι αρχαίες για τις καινούριες κάρτες.Συγνώμη αν ρωτώ βλακείες αλλά είμαι κάπως άσχετος με το θέμα.Φυσικά αν μπορούμε σε αυτό το σύστημα να βάλουμε κάρτα γραφικών που να εκτοξεύσει την απόδοση σε 1080p gaming να ξηλωθούμε όπως να ξηλωθούμε και για τροφοδοτικό.

@deltagama

Άλλαξε το, γιατί και τα σκυλιά κάποιες φορές πεθαίνουν απότομα.

@duffyduck

Δεν είναι μόνο το τροφοδοτικό, είναι και ο επεξεργαστής στην μέση στην επιλογή GPU.

Ξαναλέω, περίμενε και για άλλες απαντήσεις.

• Like 1

Με αυτόν το επεξεργαστή, μέχρι 1050 ti θα πήγαινα προσωπικά. Το τροφοδοτικό σου λογικά θα δουλέψει, αλλά εγώ θα έβαζα ένα engaged 430, είναι αρκετό και σχετικά ποιοτικό για τα χρήματα που ζητάει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...