Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, αλλά είναι και αρκετά ακριβότερη. Όποιος πυρήνας πάντως, πάντα στην pascal την φθηνότερη υλοποίηση κάθε πυρήνα. Αν ψάχνουμε το VFM φυσικά.

• Like 1
  • Απαντ. 12,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Μετά απο αρκετό καιρό νομίζω ότι ήρθε η ώρα πια να προχωρήσω

έστω και ένα σκαλοπάτι ψηλότερα, σε ότι αφορά τα γραφικά του υπολογιστή μου.

Λόγω των όχι και τόσο καλών οικονομικών μου αναγκαστικά δεν έχω θέσει τον πήχη ψηλά.

Οι τρείς λύσεις που σκέφτηκα είναι οι: R7 370 2G, RX 460 και απο NVidia η GTX 1050.

Και αυτές φυσικά μεταχειρισμένες...

Σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο υπολογιστής μου

ποια θα είναι σοφότερο να πάρω ώστε να έχω απόδοση και όχι Bottleneck;

CPU : i5 2500k @ 3,6Ghz (Stock Cooler)

MEMORY : Corsair Vengeance 8GB RAM @ 1600Mhz

GPU : AMD Radeon HD 6870

MB: Gigabyte Z68XP-UD3

PSU : OCZ StealthXstream II 600W

Το μόνιτορ μου παίζει στα 1440x900 και απο παιχνίδια ασχολούμαι

περισσότερο με FPS και αθλητικά όλων των ειδών...

Όλες οι προτάσεις καλοδεχούμενες :)

Καλυτερα να κοιταξεις να αλλαξεις οθονη πρωτα απο ολα αν θες να κανεις ουσιαστικη αναβαθμιση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλυτερα να κοιταξεις να αλλαξεις οθονη πρωτα απο ολα αν θες να κανεις ουσιαστικη αναβαθμιση.

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου αλλά δυστυχώς στην παρούσα φάση είμαι εγκλωβισμένος λόγω χώρου...

Mετά το καλοκαίρι θα μπορέσω να κάνω κάτι γι αυτό πέρνωντας κάποιο άλλο έπιπλο,

γιατί η 19" που έχω τώρα χωράει ίσα ίσα στο ράφι μιας βιβλιοθήκης που έχω... :(

Για ποια καρτούλα να κινηθώ απο αυτές που αναφέρω παραπάνω ή έστω

κάποια άλλη δυνατούτσικη αλλά οικονομική δεν έχεις κάποια πρόταση

ώστε να με καλύψει για τώρα και ίσως για μια μεταγενέστερη αναβάθμιση οθόνης;;

Επεξ/σία από newmail115
Δημοσ.

Καλησπερα, ειμαι σε διαδικασια χτησιματος ενος pc με τα παρακατω αγορασμενα:

Ryzen 1600

Msi tomahawk arctic

Corsair vengeance 8gb 2400mhz c14 (με αναβαθμιση συντομα)

Samsung 850evo 250gb

Xfx xtr 550w

Και ολα αυτα μεσα στο dukase v2.

Μου μενει η καρτα γραφικων, το budget ειναι γυρω στα 300, μαξ 320 με μεταφορικα.

Εμφανησιακα αλλα και λογω κολληματος κοιταω περισσότερο προς την rx580 strix o8g, αλλα εχω δει οτι μερικες καλες υλοποιησεις ειναι και της sapphire και xfx. Ποια καρτα θα μου προτεινατε αναμεσα απο αυτες τις 3; εχουν κατι να ζηλεψουν οι αλλες 2 απο τη strix περαν της εξωτερικης εμφανισης; Απο οτι βλεπω η nitro ειναι γυρω στα 270, η xfx στα 299 και η strix στα 302.

Αξιζει η οποια χρηματικη διαφορα;;

Δημοσ.

Ryzen 1600

Msi tomahawk arctic

Samsung 850evo 250gb

Xfx xtr 550w

Μου μενει η καρτα γραφικων, το budget ειναι γυρω στα 300, μαξ 320 με μεταφορικα.

Εμφανησιακα αλλα και λογω κολληματος κοιταω περισσότερο προς την rx580 strix o8g, αλλα εχω δει οτι μερικες καλες υλοποιησεις ειναι και της sapphire και xfx. Ποια καρτα θα μου προτεινατε αναμεσα απο αυτες τις 3; εχουν κατι να ζηλεψουν οι αλλες 2 απο τη strix περαν της εξωτερικης εμφανισης; Απο οτι βλεπω η nitro ειναι γυρω στα 270, η xfx στα 299 και η strix στα 302.

Μιλας για τιμες Γερμανιας ετσι;

Γιατι η Nitro στα 270 απο Mindfactory, εχει ενα 30αρι μεταφορικα, δηλαδη 300 συνολο. Ελλαδα κανει 300 + 5 μεταφορικα (για Αθηνα) ή +11 για επαρχια απο MGManager.

Κατα τ' αλλα επειδη ψαχνομαι και γω για 580 αυτον τον καιρο, καλες υλοποιησεις θεωρουνται οι Nitro, Aorus XTR και λογικα οι GTR(?) απο XFX. Για την Strix δεν εχω ακουσει κατι, αλλα αν κρινω απο 480 πρεπει να ειναι κομπλε. Η Gaming X νομιζω ειναι οκ υλοποιηση, ειχαν ακουστει αρχικα καποια παραπονα για θορυβο σε load, αλλα νομιζω το περιορισαν σε 40-41dΒA, θερμοκρασιες νομιζω καπου 70-72C.

• Like 1
Δημοσ.

Ανάμεσα σε 580 και 1060 θα διάλεγα την 1060. Μόνο αν έχεις οθόνη freesync να δεις για 580

Ίδιες νομίζω είναι,ωστόσο αν έχει τη δυνατότητα θα πρότεινα να κοιτάξεις και στα μεταχειρισμένα όπως έγραψα κ στo άλλο thread,με κανά 350άρι βρίσκεις 1070.

• Like 1
Δημοσ.

Ίδιες νομίζω είναι,ωστόσο αν έχει τη δυνατότητα θα πρότεινα να κοιτάξεις και στα μεταχειρισμένα όπως έγραψα κ στo άλλο thread,με κανά 350άρι βρίσκεις 1070.

Σωστός. Την θεωρώ πολύ fail αγορά την 580 αυτή τη στιγμή με αυτές τις τιμές. Έχει τιμή και επιδόσεις 1060 με κατανάλωση 1080ti :P

Δημοσ.

Ryzen 1600

Msi tomahawk arctic

Samsung 850evo 250gb

Xfx xtr 550w

Αν θες οποσδήποτε 580 λόγω freesync, προτείνω την Strix αφού έχει τόσο μικρή διαφορά στην τιμή. Είναι πολύ overbuilt και τα 10-20 ευρώ παραπάνω τα αξίζει. Αν η διαφορά ήταν >40 όπως στις 480, φυσικά όχι.

Δημοσ.

Αν θες οποσδήποτε 580 λόγω freesync, προτείνω την Strix αφού έχει τόσο μικρή διαφορά στην τιμή. Είναι πολύ overbuilt και τα 10-20 ευρώ παραπάνω τα αξίζει. Αν η διαφορά ήταν >40 όπως στις 480, φυσικά όχι.

Προβλεπεται αναβαθμιση οθονης σε μισο χρονο το πολυ σε καποιο ips freesync,γι αυτο και η rx580.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Μετά απο αρκετό καιρό νομίζω ότι ήρθε η ώρα πια να προχωρήσω

έστω και ένα σκαλοπάτι ψηλότερα, σε ότι αφορά τα γραφικά του υπολογιστή μου.

Λόγω των όχι και τόσο καλών οικονομικών μου αναγκαστικά δεν έχω θέσει τον πήχη ψηλά.

Οι τρείς λύσεις που σκέφτηκα είναι οι: R7 370 2G, RX 460 και απο NVidia η GTX 1050.

Και αυτές φυσικά μεταχειρισμένες...

Σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο υπολογιστής μου

ποια θα είναι σοφότερο να πάρω ώστε να έχω απόδοση και όχι Bottleneck;

CPU : i5 2500k @ 3,6Ghz (Stock Cooler)

MEMORY : Corsair Vengeance 8GB RAM @ 1600Mhz

GPU : AMD Radeon HD 6870

MB: Gigabyte Z68XP-UD3

PSU : OCZ StealthXstream II 600W

Το μόνιτορ μου παίζει στα 1440x900 και απο παιχνίδια ασχολούμαι

περισσότερο με FPS και αθλητικά όλων των ειδών...

Όλες οι προτάσεις καλοδεχούμενες :)

Κανένας δεν μπορεί να δώσει μια βοήθεια βρε παιδιά για το ποια καρτούλα απο αυτές που σκέφτηκα

ή έστω κάποια άλλη σχετικά οικονομική, θα μου δώσει το παραπάνω απο την 6870

χωρίς να έχω "πνιξίματα" απο και προς τον επεξεργαστή, εκτός απο το ότι θα πρέπει να αλλάξω οθόνη

αν θέλω ουσιαστική αναβάθμιση όπως με συμβούλεψε ο Millennium ;;

Δημοσ.

Κανένας δεν μπορεί να δώσει μια βοήθεια βρε παιδιά για το ποια καρτούλα απο αυτές που σκέφτηκα

ή έστω κάποια άλλη σχετικά οικονομική, θα μου δώσει το παραπάνω απο την 6870

χωρίς να έχω "πνιξίματα" απο και προς τον επεξεργαστή, εκτός απο το ότι θα πρέπει να αλλάξω οθόνη

αν θέλω ουσιαστική αναβάθμιση όπως με συμβούλεψε ο Millennium ;;

Καλησπέρα,

Δεν αξίζουν μεταχειρησμένες οι 460 και 1050 αφού βρίσκεις νέες με 100 περίπου ευρώ.

Διαλέγεις όποια θες απο τις δύο, προσωπικά θα πήγαινα σε 1050 αλλά η 460 θα έχει καλύτερο μέλλον. Αφού ήρθες απο 6870, πήγαινε στην 460.

Προτείνω αυτήν.

http://www.skroutz.gr/s/10554879/MSI-Radeon-RX-460-2GB-OC-Radeon-RX-460-2G-OC.html Είναι το απόλυτο VFM στα 94 ευρώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...