Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλεις να μου πεις γιατί; Δεν είναι καλή κάρτα;

Απλά, επειδή το σύστημά μου είναι σχετικά παλιό, λέω να μην δώσω πολλά χρήματα και κάνω μία μεγάλη αναβάθμιση μετά από δύο χρόνια.

Αλλά αν είναι να μην δω καμία διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη κάρτα μου (7950) τότε να μην μπω στον κόπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

η 970 ειναι καλυτερη της 7950 αλλα και οι 2 ειναι πλεον ας πουμε ξεπερασμενες τεχνολογιες, ειναι καλυτερο value for money θεωρητικα να παρεις μια συγχρονη καρτα που θα εχει και εγγυηση και ολα. αμφιβαλλω επισης πως εκτος απο πολυ απλα παιχνιδια οτι η 970 μπορει να τρεξει 4K@60Hz

• Like 1

Μαγκες καλησπερα. Εχω το μηχανημα της υπογραφης μου, με την gpu αγορασμενη προ βδομαδας απο πλαισιο εναντι 170€ (DONT JUDGE :P ). 

Μεχει φαει το κεφαλι μου αυτες τις μερες να παω να την αλλαξω για αυτην Link.png Site: GTX1050Ti σκεφτόμενος και τις καλυτερες αποδόσεις αλλα και την διπλασια vram που μπορει να φανει σωτηρια ως futureproof, αν μελλοντικα κανω αλλαγες στο συστημα (ξεφευγοντας απο την μπουλντοζα :P )... Τι  λετε? Αξιζει να προσπαθησω να παω στην ti ?

Σκέφτομαι να πάω στα 1440p... πιθανως με Dell U2515H

Σκοπεύω να αλλαξω και κάρτα γραφικών, αν οχι ταυτόχρονα, πιθανως μετα απο λιγο καιρο..
Πιστευω μια RX 480 8GB θα ειναι μια καλη επιλογη που θα καλυψει gaming στα 1440p.
Προτείνετε κάτι άλλο;;

το υπολοιπό μου (φτιαγμένο το 2010) συστημα θα ανταπεξέλθει ή θα δημιουργει bottleneck στη 480 ?
Intel Core i7 i7-860 2.8 GHz Quad Core
Gigabyte GA-P55A-UD4  (rev. 1.0)
16GB Ram

Επισκέπτης

Σκέφτομαι να πάω στα 1440p... πιθανως με Dell U2515H

Σκοπεύω να αλλαξω και κάρτα γραφικών, αν οχι ταυτόχρονα, πιθανως μετα απο λιγο καιρο..

Πιστευω μια RX 480 8GB θα ειναι μια καλη επιλογη που θα καλυψει gaming στα 1440p.

Προτείνετε κάτι άλλο;;

το υπολοιπό μου (φτιαγμένο το 2010) συστημα θα ανταπεξέλθει ή θα δημιουργει bottleneck στη 480 ?

Intel Core i7 i7-860 2.8 GHz Quad Core

Gigabyte GA-P55A-UD4  (rev. 1.0)

16GB Ram

Η κάρτα δεν είναι αρκετή για 1440p ο cpu δεν είναι αρκετός για την 480 εκτός άν τον κλοκάρεις αρκετά.

Στα 1080p θα συμβιβαζόμουν.

Σαφώς παίζουν ρόλο και για ποια παιχνίδια μιλάμε.

Μαγκες καλησπερα. Εχω το μηχανημα της υπογραφης μου, με την gpu αγορασμενη προ βδομαδας απο πλαισιο εναντι 170€ (DONT JUDGE :P ). 

Μεχει φαει το κεφαλι μου αυτες τις μερες να παω να την αλλαξω για αυτην Link.png Site: GTX1050Ti σκεφτόμενος και τις καλυτερες αποδόσεις αλλα και την διπλασια vram που μπορει να φανει σωτηρια ως futureproof, αν μελλοντικα κανω αλλαγες στο συστημα (ξεφευγοντας απο την μπουλντοζα :P )... Τι  λετε? Αξιζει να προσπαθησω να παω στην ti ?

Δεν έχει νόημα, μεταχειρησμένη η δικιά σου φεύγει στα 90 ευρώ πάνω κάτω.

Μια ti κάνει ~160. Θα χάσεις 70 ευρώ, που δεν αξίζουν την διαφορά.

Ποτέ ξανά απο πλαίσιο. Χρυσά τα αγοράζεις.

Δεν έχει νόημα, μεταχειρησμένη η δικιά σου φεύγει στα 90 ευρώ πάνω κάτω.

Μια ti κάνει ~160. Θα χάσεις 70 ευρώ, που δεν αξίζουν την διαφορά.

Ποτέ ξανά απο πλαίσιο. Χρυσά τα αγοράζεις.

Ο φίλος θέλει να γυρίσει πίσω την 1050 και να πληρώσει για την Ti 30€ επιπλέον.

Απάντησα και στο άλλο θέμα που άνοιξε, αφού έμπλεξε που έμπλεξε τώρα, τα 30 νομίζω παραπάνω αξίζουν για την Ti.

Ο φίλος θέλει να γυρίσει πίσω την 1050 και να πληρώσει για την Ti 30€ επιπλέον.

Απάντησα και στο άλλο θέμα που άνοιξε, αφού έμπλεξε που έμπλεξε τώρα, τα 30 νομίζω παραπάνω αξίζουν για την Ti.

Αν μπορεί να την γυρίσει, αξίζουν τα 30.

• Like 2

Καλησπερα, ρωτησα και διπλα στο thread των AMD για την καλυτερη υλοποιηση RX 580. Μιλαω για 8GB.

Απ' οτι καταλαβα απο το thread και απο google/reddit, οι καλυτερες ειναι οι Sapphire Nitro και Gigabyte Aorus XTR.

Budget ειναι ~270-280€, ΤΑΒΑΝΙ τα 300€. Αξιζουν τα εξτρα χρηματα σε ακριβοτερη υλοποιηση;

Με ενδιαφερει κυριως η αξιοπιστια, μετα τα εξτρα FPS απο το factory OC και θορυβος/θερμοκρασιες. Εννοειται οτι δε μιλαμε για περιπτωσεις που ψαχνεις πού ειναι το ελικοπτερο μεσα στο case..

Ελλαδα ψιλοαπογοητευτηκα. Απο geizhals το καλυτερο (νομιζω) που βρηκα ειναι αυτο: Aorus XTR 290€, με διαθεσιμοτητα (νομιζω) απο 22/5 :fear:.

Τα μεταφορικα γενικα τσουζουν, Caseking, Computer Universe 20€, Mindfactory 30€. Σε καποιο αλλο ειδα μεταφορικα 54€..

Υπαρχει κατι που μου διαφευγει; Προτασεις για αναμονη/υλοποιηση/κοστος/μαγαζι, εννοειται ευσπροσδεκτες

Η κάρτα δεν είναι αρκετή για 1440p ο cpu δεν είναι αρκετός για την 480 εκτός άν τον κλοκάρεις αρκετά.

Στα 1080p θα συμβιβαζόμουν.

Σαφώς παίζουν ρόλο και για ποια παιχνίδια μιλάμε.

Δεν είναι αρκετή αυτή η 480 ? Από βίντεο που είδα στο YouTube μου φάνηκε ότι θα με καλύψει..

Τι πρέπει να πάρω για να τα φέρνει βόλτα τα 1440p?

Μιλάω για FPS games, GTA, Witcher3, ...

Όσο για τη cpu πιθανώς να αλλαχτεί άπο φθινόπωρο και μετά

Επισκέπτης

Σε medium setting μια χαρά θα παίζεις, δεν θέλουν όλοι ultra +16X AA ρε παιδιά.

Στο τελευταίο δεν έχεις άδικο αλλά κακά τα ψέμματα καλύτερα να μείνει στα 1080. Σκέψου κάθε χρόνο ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις, βλέπεις games που παίζει. Anyway γνώμη μου.

Σε medium setting μια χαρά θα παίζεις, δεν θέλουν όλοι ultra +16X AA ρε παιδιά.

ενταξει δεν θελω τρελά πραγματα, απλα απο το ψαξιμο που εκανα καταλαβα οτι παιζοντας στα 1440, λογω μεγαλυτερης αναλυσης δεν ειναι απαραιτητα τα φιλτρα στυλ ΑΑ και δεν θυμαμαι ποιο αλλο.. δεν ισχυει αυτο;

Απο την αλλη, επειδη ο radiohead ειπε οτι δεν αρκει η 480 κοιταξα Σκρουτζ και βλεπω οτι και οι 580 ξεκινανε κατω απο 300ε..

Οποτε ισως μπορεσω να φτασω σε μια τετοια..Προτεινετε καλυτερα να παω σε αυτην;

ενταξει δεν θελω τρελά πραγματα, απλα απο το ψαξιμο που εκανα καταλαβα οτι παιζοντας στα 1440, λογω μεγαλυτερης αναλυσης δεν ειναι απαραιτητα τα φιλτρα στυλ ΑΑ και δεν θυμαμαι ποιο αλλο.. δεν ισχυει αυτο;

Απο την αλλη, επειδη ο radiohead ειπε οτι δεν αρκει η 480 κοιταξα Σκρουτζ και βλεπω οτι και οι 580 ξεκινανε κατω απο 300ε..

Οποτε ισως μπορεσω να φτασω σε μια τετοια..Προτεινετε καλυτερα να παω σε αυτην;

Απο τα 280ε βρισκεις 580 νομιζω,λιγο πανω απο 480 ειναι-το ποσο ειναι αναλογως και τις υλοποιησεις.Στα 1440p δεν εχεις τοση αναγκη το msaa.Για την οθονη και τις απαιτησεις μην σκας ειδικα αν δε καθεσαι να κανεις μετρησεις.Και με σωστο προγραμματισμο πανω στην ιδια οθονη μπορεις να αλλαξεις ποσες καρτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...