Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας.

Το σύστημά μου:

Cpu: Core 2 quad Q6600

Mobo:  Asus P5KPL-VM

PSU:  Corsair CX430

GPU: Asus GT640-2GD3

Ram: 2gb 667Mhz DDR2 (Αναμένω και παραγγελία Hynix 4gb 2x2gb 800Mhz)

SSD: Intenso 128gb

HDD: 500gb sata

Sound: Creative Audigy 2 zs

Κουτί: Asus Vento M9

Στα προγράμματα (CAD, 3d) καλύπτομαι. Στο περιστασιακό gaming που ασχολούμαι η GT 640 τα έχει βρεί λίγο σκούρα τελευταία επειδή αναβάθμισα οθόνη σε 1440p πλέον (Dell U2715h) από αναλύσεις σε προγενέστερες οθόνες 1680χ1050 και 1600χ1200.

Δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αλλάξω πλατφόρμα, ούτε θέλω να αναβαθμίσω κάποιο άλλο υποσύστημα πέραν της GPU. Σκέφτομαι για 1050ti για να μου βγάλει τα games όσο αντέξει ακόμα το PC, ας έχει και bottleneck. Συγκεκριμένα, θέλω να ασχοληθώ με τα παρακάτω σε 1440p 60fps αν είναι εφικτό με ultra settings σε ποιότητα γραφικών (σκιές, υφές, φωτισμούς κλπ.) όχι φίλτρα AA, AF :
Far Cry 3, Tomb Raider 2013, Hitman Absolution, Assasins creed 2 + 3, INSIDE, Candle, The Witness, Train Simulator 2016,  και από πιο ελαφριά adventures Black Mirror 2 + 3, Night of the Rabbit, Wolf among us, Scratches.

Έχω ήδη δοκιμάσει κάποια από αυτά (Inside, candle, Witness, TS2016, Assasins creed) και έχω πολύ χαμηλά frames για αυτό και μπαίνω σε αυτή την διαδικασία. Επίσης να αναφέρω ότι κατευθύνομαι προς nVidia επειδή είχα διαβάσει παλαιότερα, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, ότι έχει καλύτερη υποστήριξη για το 3ds MAX που χρησιμοποιώ. Τέλος, είχα σκεφτεί και την λύση μιας μεταχειρισμένης 750ti, αλλά αν είναι να έχω καλύτερες επιδόσεις με 50-60 ευρώ παραπάνω με μια καινούργια 1050ti, χαλάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλημέρα σας.

Το σύστημά μου:

Cpu: Core 2 quad Q6600

Mobo:  Asus P5KPL-VM

PSU:  Corsair CX430

GPU: Asus GT640-2GD3

Ram: 2gb 667Mhz DDR2 (Αναμένω και παραγγελία Hynix 4gb 2x2gb 800Mhz)

SSD: Intenso 128gb

HDD: 500gb sata

Sound: Creative Audigy 2 zs

Κουτί: Asus Vento M9

Στα προγράμματα (CAD, 3d) καλύπτομαι. Στο περιστασιακό gaming που ασχολούμαι η GT 640 τα έχει βρεί λίγο σκούρα τελευταία επειδή αναβάθμισα οθόνη σε 1440p πλέον (Dell U2715h) από αναλύσεις σε προγενέστερες οθόνες 1680χ1050 και 1600χ1200.

Δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αλλάξω πλατφόρμα, ούτε θέλω να αναβαθμίσω κάποιο άλλο υποσύστημα πέραν της GPU. Σκέφτομαι για 1050ti για να μου βγάλει τα games όσο αντέξει ακόμα το PC, ας έχει και bottleneck. Συγκεκριμένα, θέλω να ασχοληθώ με τα παρακάτω σε 1440p 60fps αν είναι εφικτό με ultra settings σε ποιότητα γραφικών (σκιές, υφές, φωτισμούς κλπ.) όχι φίλτρα AA, AF :

Far Cry 3, Tomb Raider 2013, Hitman Absolution, Assasins creed 2 + 3, INSIDE, Candle, The Witness, Train Simulator 2016,  και από πιο ελαφριά adventures Black Mirror 2 + 3, Night of the Rabbit, Wolf among us, Scratches.

Έχω ήδη δοκιμάσει κάποια από αυτά (Inside, candle, Witness, TS2016, Assasins creed) και έχω πολύ χαμηλά frames για αυτό και μπαίνω σε αυτή την διαδικασία. Επίσης να αναφέρω ότι κατευθύνομαι προς nVidia επειδή είχα διαβάσει παλαιότερα, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, ότι έχει καλύτερη υποστήριξη για το 3ds MAX που χρησιμοποιώ. Τέλος, είχα σκεφτεί και την λύση μιας μεταχειρισμένης 750ti, αλλά αν είναι να έχω καλύτερες επιδόσεις με 50-60 ευρώ παραπάνω με μια καινούργια 1050ti, χαλάλι.

To ανισοτροπικό μπορείς να το ενεργοποιήσεις με άνεση. Δεν εννοείται στην εποχή μας να μιλάμε για ποιότητα απεικόνισης με υφές με μόνο bilinear/trilinear.

Mε το σύστημα αυτό και μια 1050Ti τα 60fps παντού με ultra ρυθμίσεις και μάλιστα στα 1440p προσωπικά μου φαίνονται αρκετά αισιόδοξα έστω και αν τα αναφερόμενα παιχνίδια δεν είναι όλα πολύ πρόσφατα. Μερικές μικρές θυσίες περιστασιακά στις ρυθμίσεις μπορεί να χρειαστούν και αυτό γιατί θα πρέπει και να αναλογιστείς ότι ο επεξεργαστής σου δεν θα μπορέσει να αποδώσει όπως ένα σύγχρονος επεξεργαστής. 

Εδώ είσαι περίπου με μια 1050Ti https://www.skroutz.gr/s/10369435/MSI-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-GTX-1050-Ti-4G-OC.html

Για να πετύχεις τον στόχο σου προσωπικά θα έλεγα ότι θα χρειαζόταν μια πλατφόρμα με ένα καλό i5 ή οτιδήποτε αντίστοιχο και μια GTX1060 τουλάχιστον.

• Like 2

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Το ερώτημα ήταν κυρίως αν έχει λογική η κίνηση να βάλω μια 1050ti (νέα τεχνολογία) στο παρόν σύστημα 10ετίας ώστε να παίξω αξιοπρεπώς τα ανωτέρω παιχνίδια (40~60 fps) στην native ανάλυση της οθόνης. Αν όχι όλα, έστω βλέποντας και κρίνοντας απο τις επιδόσεις καθενός και όχι όπως τώρα που τα περισσότερα μου βγαίνουν unplayable.

Ευχαριστώ και για την προτεινόμενη υλοποίηση της κάρτας που δείχνει συμμαζεμένη για τα στριμωχτά δεδομένα του κουτιού μου. ;)

Την φθηνότερη, για να έχουν αξία τα χρήματά σου.

Εγώ θα έπαιρνα λογικά αυτή

https://www.skroutz.gr/s/10297533/Gigabyte-GeForce-GTX1050-2GB-OC-GV-N1050OC-2GD.html

Αλλά αν θες να δώσεις πάνω απο 130, πας σε 1050TI https://www.skroutz.gr/s/10443329/Gainward-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-3828.html

• Like 1

Επισκέπτης

άν δεν έκλεισες κάτι ακόμα δες την απο εδώ με μεταφορικά και αντικαταβολή δωρεάν http://diktyo.xyz/index.php?route=product/product&product_id=4706&search=rx+480&sort=p.price&order=ASC

το δίκτυο όντως είναι το φτηνότερο.

Από εκεί πήρα την δική μου.

το "κακό"(επειδή πήγα από εκεί)είναι πως σαν μαγαζί,δεν σου γεμίζει το μάτι.

Ένα διαμέρισμα είναι σε μια πολυκατοικία και έχει στοίβες πολλά πράγματα.Πολλά και καλά βέβαια. 

• Like 1

Την φθηνότερη, για να έχουν αξία τα χρήματά σου.

Εγώ θα έπαιρνα λογικά αυτή

https://www.skroutz.gr/s/10297533/Gigabyte-GeForce-GTX1050-2GB-OC-GV-N1050OC-2GD.html

Αλλά αν θες να δώσεις πάνω απο 130, πας σε 1050TI https://www.skroutz.gr/s/10443329/Gainward-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-3828.html

Η msi βλεπω πως εχει μεγαλυτερο base clock ειναι καλυτερη?

Η msi βλεπω πως εχει μεγαλυτερο base clock ειναι καλυτερη?

Μια τέτοια μικρή διαφορά στα ρολόγια δεν δίνει περισσότερα fps αλλά ούτε την κάνει καλύτερη.

• Like 1

Χθες τελικά πήρα την msi gtx 1070 gaming x όπως μου προτείνατε πολύ καλή κάρτα έκανα και το bios update και μέχρι τώρα όλα καλά βεβαια δεν την έχω πειράξει καθόλου για να δω πως τα πάει σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!!!

Με τον g3260 και palit gtx 1050ti stormx έχω στο fifa 17 bottleneck με τα settings στο ultra και lock to 60fps.

Στο bf4 single player σε ultra σχεδόν όλη την ωρα 60fps (σπάνια στιγμιαία μπορεί να πέσει 54 και παλι 60 αμέσως) αλλά στο multi σε 64αρη server θέλουν λίγο κατέβασμα προς τα κατω τα settings.

Ενημερωτικά, αν και δεν είναι του θέματος, αλλά μπορεί κάποιον να βοηθήσει μελλοντικά:

Πήρα σήμερα έναν i3 4170 και η διαφορά είναι μεγάλη.

Fifa 60fps ακίνητο 1080p όλα ultra, όταν με τον g3260, medium, χωρίς AA και lock to 30fps έπαιζα στα 30 και όχι τόσο smooth.

Bf4 σε 64αρη Dragon Valley, ultra, vsyng on και 1920x1080, 60 fps ακίνητο, cpu usage 70-77, και gpu usage πάνω κάτω τα ίδια.

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να δω τον 4170 να έχει πολύ παραπάνω usage.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...