Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με αναβάθμιση κάρτας γραφικών καθώς δεν το πολυκατέχω το θέμα.

Έχω έναν desktop με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

- CPU: intel Core i5 @ 3.20GHz

- motherboard: Asus H97M-E

- τροφοδοτικό: Force model: DR-8600 BTX (max 600W)

- GPU: Geforce 750Ti 2 GB

- Ram: 8GB

Θέλω να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών σε Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming, 6144 MB GDDR5 ( GV-N1060G1 GAMING-6GD (REV. 2. ).

Γνωρίζετε αν ο υπολογιστής μου σηκώνει την 1060 ή αν θα πρέπει να κάνω και άλλες αναβαθμίσεις;

Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν θεωρείτε ότι θα χωρέσει η καινούρια κάρτα στον πύργο μου;

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τη βοήθεια.

ΥΓ: δεν είναι κατσαρίδα αυτό που φαίνεται στον πύργο.. :P

Tη σηκώνει, όσο για το αν χωράει, μέτρα το χώρο στο κουτί σου και μετά πάνε στο site της κάρτας και δες τις διαστάσεις της, τις γράφει. Σα γενική συμβουλή, μόλις μπορέσεις άλλαξε το τροφοδοτικό σου με κάποιο της προκοπής.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλημέρα!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με αναβάθμιση κάρτας γραφικών καθώς δεν το πολυκατέχω το θέμα.

Έχω έναν desktop με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

- CPU: intel Core i5 @ 3.20GHz

- motherboard: Asus H97M-E

- τροφοδοτικό: Force model: DR-8600 BTX (max 600W)

- GPU: Geforce 750Ti 2 GB

- Ram: 8GB

Θέλω να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών σε Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming, 6144 MB GDDR5 ( GV-N1060G1 GAMING-6GD (REV. 2. ).

Γνωρίζετε αν ο υπολογιστής μου σηκώνει την 1060 ή αν θα πρέπει να κάνω και άλλες αναβαθμίσεις;

Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν θεωρείτε ότι θα χωρέσει η καινούρια κάρτα στον πύργο μου;

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τη βοήθεια.

ΥΓ: δεν είναι κατσαρίδα αυτό που φαίνεται στον πύργο.. :P

Φιλική συμβουλή: μην κάνεις κανένα αστείο και προσπαθήσεις να υπερχρονίσεις είτε επεξεργαστή είτε την 1060 με αυτό το τροφοδοτικό. Προσωπικά θα το άλλαζα γιατί εκτός του ότι είναι περισσότερο για βασικούς Η/Υ για χρήση γραφείου (κι ας λέει 600W max) και γιατί την φασαριούλα του θα πρέπει να την κάνει. Τέλος θα σου συνιστούσα ανάλογα με την χωρητικότητα της μητρικής και τα βαλάντιά σου άλλο ένα 8-άρι ή και 4GB κεντρική μνήμη.

• Like 2

Tη σηκώνει, όσο για το αν χωράει, μέτρα το χώρο στο κουτί σου και μετά πάνε στο site της κάρτας και δες τις διαστάσεις της, τις γράφει. Σα γενική συμβουλή, μόλις μπορέσεις άλλαξε το τροφοδοτικό σου με κάποιο της προκοπής.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Έχεις μήπως να προτείνεις κάποιο τροφοδοτικό σε νορμαλ τιμή; (νορμάλ = 40-50 ευρώ).

Αν θεωρείς χαμηλή την τιμή please μη γελάσεις.. :P είπα δεν το κατέχω..

Φιλική συμβουλή: μην κάνεις κανένα αστείο και προσπαθήσεις να υπερχρονίσεις είτε επεξεργαστή είτε την 1060 με αυτό το τροφοδοτικό. Προσωπικά θα το άλλαζα γιατί εκτός του ότι είναι περισσότερο για βασικούς Η/Υ για χρήση γραφείου (κι ας λέει 600W max) και γιατί την φασαριούλα του θα πρέπει να την κάνει. Τέλος θα σου συνιστούσα ανάλογα με την χωρητικότητα της μητρικής και τα βαλάντιά σου άλλο ένα 8-άρι ή και 4GB κεντρική μνήμη.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Έχεις μήπως να προτείνεις κάποιο τροφοδοτικό σε νορμαλ τιμή; (νορμάλ = 40-50 ευρώ).

Αν θεωρείς χαμηλή την τιμή please μη γελάσεις.. :P είπα δεν το κατέχω..

Ρώτα εδώ.

• Like 2

Καλησπέρα , αξίζει η αναβάθμιση της 970 g1 gaming για 1080p 60hz ultra ? Η να κάνω εντελώς skip την σειρά 1000 ? Τα games που παίζω είναι τύπου witcher 3 , assasins κλπ , καθόλου online και καθόλου fps ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας .. εχω ενα πολυ απλο pc προς το παρον απλα για χρηση youtube internet γενικα που δεν ειναι δικο μου αλλα τωρα για καποιο λογο ειμαι εγω ο κατοχος. ο επεξεργαστης του ειναι ενας

Intel Core i3 συγχρονισμενος στα 3.60 GHz.

4 gb ram

εναν SSD για τα  Windows

εναν HDD 500 GB για διαφορα μουσικη, εγκαταστασεις των games κτλπ..

και η καρτα γραφικων δεν υπαρχει γιατι ουσιαστικα εχει μια του επεξεργαστη

ξερετε εικονικη intel HD Graphics 4400

Εχθες 5/7 εκανα παραγγελεια μια καρτα γραφικων

https://www.skroutz.gr/s/7435879/MSI-GeForce-GT-730-2GB-N730-2GD3V2.html?keyphrase=MSI+GeForce+GT+730+V809-1694R+2GB+GDDR3

αυτο ειναι link.

και αυτο το ονομα της καρτας ξεχωριστα.

MSI GeForce GT 730 V809-1694R 2GB GDDR3 - PCI Express

λοιπον η ερωτηση ειναι φυσικα αν εκανα καλη επιλογη στα 70 ευρω με την αντικαταβολη κτλπ.

Δεν το θελω για ιδιαιτερη χρηση απλα για κανενα LoL που και που η κανενα CS με τα φιλαρακια μου..

αυτα ομως με τη μεγιστη αναλυση..

Η δυνατοτητες των επιλογων μου ομως ηταν πολυ λιγες αφου η μητρικη μ υποστηριζει PCI EXPRESS 2.0 και οχι 3.0 κατι πολυ αρνητικο για τα σημερινα δεδομενα..θα ειμαι ενταξει με αυτη τη καρτουλα ;

βρηκα μια αλλη μετα με DDR5 και οχι DDR3 οπως αυτη και στεναχωρεθηκα.

Επεξ/σία από TSALKANTIS

Για την κάρτα  δεν είμαι σίγουρος αν και νομίζω ότι και η συγκεκριμένη θα παίζει, αλλα το pci 3 μπαίνει και σε μητρική pci 2. Έτσι το έχω και εγώ.

Καταλαβαινω τι θελεις να πεις.. υπαρχει δηλαδη καμια καρτα στα ιδια χρηματα με καλυτερες επιδοσεις κατα τη γνωμη σου ;

Παιδιά θέλω να βάλω σε νέο σύστημα την gigabyte gtx 1050ti. Να προχωρήσω ή μετά την κυκλοφορία της 1080ti προβλέπεται να πέσουν οι τιμές στις κάρτες γενικότερα και όχι μόνο στην απλή 1080? Τι λέτε?

γεια σας ειχα γραψει νωριτερα αν αυτη η καρτα 

MSI GeForce GTX1050 2GB OC (GTX 1050 2G OC) θα δουλεψει σε αυτην την μιτρικη MSI 760GMA-P34(FX)(MS-7641)ομως βλεπω πως η καρτα λεει pci express 3.0 ενω η μητρικη 2.0 σιγουρα θα κουμπωσει και θα δουλεψει? 

γεια σας ειχα γραψει νωριτερα αν αυτη η καρτα 

MSI GeForce GTX1050 2GB OC (GTX 1050 2G OC) θα δουλεψει σε αυτην την μιτρικη MSI 760GMA-P34(FX)(MS-7641)ομως βλεπω πως η καρτα λεει pci express 3.0 ενω η μητρικη 2.0 σιγουρα θα κουμπωσει και θα δουλεψει? 

Nαι.

Παιδιά θέλω να βάλω σε νέο σύστημα την gigabyte gtx 1050ti. Να προχωρήσω ή μετά την κυκλοφορία της 1080ti προβλέπεται να πέσουν οι τιμές στις κάρτες γενικότερα και όχι μόνο στην απλή 1080? Τι λέτε?

Και να πέσουν οι τιμές θα πέσουν ελάχιστα. Αν κάτι πάει στραβά πάρε την καφετζού μου για παράπονα. 

Και να πέσουν οι τιμές θα πέσουν ελάχιστα. Αν κάτι πάει στραβά πάρε την καφετζού μου για παράπονα. 

Γεια σας .. εχω ενα πολυ απλο pc προς το παρον απλα για χρηση youtube internet γενικα που δεν ειναι δικο μου αλλα τωρα για καποιο λογο ειμαι εγω ο κατοχος. ο επεξεργαστης του ειναι ενας

Intel Core i3 συγχρονισμενος στα 3.60 GHz.

4 gb ram

εναν SSD για τα  Windows

εναν HDD 500 GB για διαφορα μουσικη, εγκαταστασεις των games κτλπ..

και η καρτα γραφικων δεν υπαρχει γιατι ουσιαστικα εχει μια του επεξεργαστη

ξερετε εικονικη intel HD Graphics 4400

Εχθες 5/7 εκανα παραγγελεια μια καρτα γραφικων

https://www.skroutz.gr/s/7435879/MSI-GeForce-GT-730-2GB-N730-2GD3V2.html?keyphrase=MSI+GeForce+GT+730+V809-1694R+2GB+GDDR3

αυτο ειναι link.

και αυτο το ονομα της καρτας ξεχωριστα.

MSI GeForce GT 730 V809-1694R 2GB GDDR3 - PCI Express

λοιπον η ερωτηση ειναι φυσικα αν εκανα καλη επιλογη στα 70 ευρω με την αντικαταβολη κτλπ.

Δεν το θελω για ιδιαιτερη χρηση απλα για κανενα LoL που και που η κανενα CS με τα φιλαρακια μου..

αυτα ομως με τη μεγιστη αναλυση..

Η δυνατοτητες των επιλογων μου ομως ηταν πολυ λιγες αφου η μητρικη μ υποστηριζει PCI EXPRESS 2.0 και οχι 3.0 κατι πολυ αρνητικο για τα σημερινα δεδομενα..θα ειμαι ενταξει με αυτη τη καρτουλα ;

βρηκα μια αλλη μετα με DDR5 και οχι DDR3 οπως αυτη και στεναχωρεθηκα.

Πεταμένα λεφτά και η διαφορά με την ενσωματωμένη που έχεις δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο θα φανταζόσουν. To "εικονική" μου άρεσε λες και η 730 είναι κάτι παραπάνω από fancy office renderer :P 

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το PCI 2.0 και αν θέλεις να κάνεις αναβάθμιση σε κάτι που να τιμάει τον τίτλο "κάρτα γραφικών" είσαι τουλάχιστον εδώ: https://www.skroutz.gr/s/10554879/MSI-Radeon-RX-460-2GB-OC-Radeon-RX-460-2G-OC.html

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...