Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, αν παίζεις FSX αρκετά, πας σε nvidia.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, αν και πιστεύω ότι το παραπάνω έχει καταντήσει μύθος που κρατά από την εποχή του 2010 όταν τότε πράγματι οι κάτοχοι των ATIs είχαν θέματα με τα frames στα σύννεφα. Στις σύγχρονες κάρτες γραφικών έχω την εντύπωση πως δεν υπάρχουν διαφορές όσον αφορά πάντα το FSX/P3D.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα εχω bottleneck σε gtx 1060 αν την βαλω μαζι με εναν fx 6300?

Ανάλογα το game.Αλλα γενικά πιστεύω θα έχεις ένα μικρό μπουκάλι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλημέρες, το σύστημα μου είναι amd fx 6300 πάνω σε μια M5A97R2.0, 8gb ram, με έναν SSD και έναν 3.5 σκληρό. Το τροφοδοτικό είναι το XFX 450W, αυτό συγκεκριμένα Link.png Site: e-shop . H κάρτα που έχω μέχρι τώρα είναι ASUS R7 260x 1GB.

Σκέφτομαι αναβάθμιση σε ASUS STRIX AMD RX 470 4GB και έχω τις δύο εξής απορίες:

1) Η μητρική έχει μόνο pcie 2.0 lane. Θα είναι αυτό πρόβλημα με την RX 470?

2) Θα έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό με την κάρτα αυτή στο σύστημα αυτό;

Επεξ/σία από BabyRage

Παιδιά καλημέρες, το σύστημα μου είναι amd fx 6300 πάνω σε μια M5A97R2.0, 8gb ram, με έναν SSD και έναν 3.5 σκληρό. Το τροφοδοτικό είναι το XFX 450W (αυτό συγκεκριμένα http://www.e-shop.gr/psu-xfx-ts-series-450w-p-PER.811434).Η κάρτα που έχω μέχρι τώρα είναι ASUS R7 260x 1GB.

Σκέφτομαι αναβάθμιση σε ASUS STRIX AMD RX 470 4GB και έχω τις δύο εξής απορίες:

1) Η μητρική έχει μόνο pcie 2.0 lane. Θα είναι αυτό πρόβλημα με την RX 470?

2) Θα έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό με την κάρτα αυτή στο σύστημα αυτό;

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αλλά πάρε την κάρτα απο κατάστημα στο σκρουτζ και όχι απο το eshop. 

https://www.skroutz.gr/s/9593999/Asus-Radeon-RX470-4GB-Strix-OC-Gaming-90YV09J2-M0NA00.html

Υπόψειν, υπάρχει και η 480 ή 8άρα με 234 https://www.skroutz.gr/s/9340425/XFX-Radeon-RX-480-8GB-RX-480M8BFA6.html

Για μένα αξίζει η διαφορά, 100%.

• Like 2

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αλλά πάρε την κάρτα απο κατάστημα στο σκρουτζ και όχι απο το eshop. 

https://www.skroutz.gr/s/9593999/Asus-Radeon-RX470-4GB-Strix-OC-Gaming-90YV09J2-M0NA00.html

Υπόψειν, υπάρχει και η 480 ή 8άρα με 234 https://www.skroutz.gr/s/9340425/XFX-Radeon-RX-480-8GB-RX-480M8BFA6.html

Για μένα αξίζει η διαφορά, 100%.

Το θέμα μου είναι πρώτον το ότι η 480 τραβάει παραπάνω ισχύ από το τροφοδοτικό (και το δικό μου είναι λίγο μικρό στα watt) και δεύτερον ότι ο 6300 δεν τραβάει για την 480. Οπότε κατέληξα στην 470... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα μου είναι πρώτον το ότι η 480 τραβάει παραπάνω ισχύ από το τροφοδοτικό (και το δικό μου είναι λίγο μικρό στα watt) και δεύτερον ότι ο 6300 δεν τραβάει για την 480. Οπότε κατέληξα στην 470... 

Αν παίζεις σε 1080p ή μεγαλύτερο, θα δεις διαφορά.

Το τροφοδοτικό επαρκεί, ~150 τραβάει η 480 και 120 η 470. Η διαφορά είναι μικρή.

Φήμες λένε ότι η RX480 δουλεύει με καλά 450άρια αλλά προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει. Γνώμη δική μου, το 450άρι αρκεί, αλλά η τελική επιλογή της κάρτας και η ευθύνη του αποτελέσματος, είναι δική σου.

For your reference όταν είχα 2 GTX470 (215tdp έκαστη) είχα μέγιστη καταγεγραμένη κατανάλωση συστήματος απο την πρίζα 636watt AC. Στο DC θα έφτανε ~85% αυτής.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 4

Καλημερα στο φορουμ,χθες βραδυ μου εστειλε ενα παιδι απο το φορουμ λογω μιας κουβεντας που ειχαμε οτι με τον CPU που εχω FX 8350 4,7ghz θα εχω μεγαλο bottleneck me RX 480 8gb η gtx 1060 6gb παιδια παιζει αυτο?Αν ειναι να παρω κατι αλλο παρακαλω βοηθήστε με.

Έμαθε κι η κουτσή μαρία το bottleneck (ή «μπουκάλι» αν είσαι αλάνι ψαγμένο).

Όπως όταν βγήκαν οι 9x0 της Nvidia, όλοι άκουγαν coil whine κι απ'το ποντίκι τους.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πάει σε σένα Lobbo_7, το γράφω με αφορμή το post σου επειδή όλο και συχνότερα βλέπω κόσμο που δεν ξέρει καν τα βασικά να ανησυχεί για «μπουκάλι» (γιατί κι εγώ είμαι αλάνι ψαγμένο, δε το γράφω bottleneck).

Έχει γίνει λίγο μόδα τώρα, περιμένω σε δύο χρόνια να ρωτάνε όλοι «Πόσο 1% και πόσο 0.1% βγάζει η καρτούλα φίλο;» για να ξεκολλήσουμε από το bottleneck.

Στο θέμα σου, η σύντομη απάντηση είναι: γενικά όχι (υποθέτω πως μιλάμε για 1080p)

Η λίγο πιο εκτενής είναι: Αν στο BF1 τα έχεις βάλει όλα στο ultra και τη στιγμή που ανατινάζονται δύο tanks μπροστά σου ενώ πέφτει και το Behemoth από πάνω ενώ 4 στρατιώτες τρέχουν μπροστά σου τη στιγμή που στο χάρτη βρέχει, δεις ένα frame drop ή stutter, ναι, έχεις bottleneck.

Πάντως μεγάλο bottleneck όπως το φοβάσαι (σε φάση να μη μπορείς να παίξεις) δε θα έχεις.

• Like 3

σε 1080p παιζω το θεμα μου δεν ειναι αν πεφτουν καποια fps σε καποιες φασεις που ειναι εντονες ο φιλος μου ειπε οτι για παραδειγμα ουτε ενα 25 raid δεν θα μπορω να κανω στο WoW Legion ας πουμε.Εγω εχω δηλωσει ασχετος και δεν πολυ καταλαβαινω ορολογιες απλα αμα ειναι να παρω την καρτα και να πρεπει μετα να αλλαζω αμεσα CPU καλυτερα να παρα κατι αλλο και οχι 480-1060.

σε 1080p παιζω το θεμα μου δεν ειναι αν πεφτουν καποια fps σε καποιες φασεις που ειναι εντονες ο φιλος μου ειπε οτι για παραδειγμα ουτε ενα 25 raid δεν θα μπορω να κανω στο WoW Legion ας πουμε.Εγω εχω δηλωσει ασχετος και δεν πολυ καταλαβαινω ορολογιες απλα αμα ειναι να παρω την καρτα και να πρεπει μετα να αλλαζω αμεσα CPU καλυτερα να παρα κατι αλλο και οχι 480-1060.

Να ξανατονίσω ότι το «η κουτσή Μαρία» δεν πήγαινε σε σένα αλλά στο πλήθος ερωτήσεων για bottleneck από πολύ κόσμο.

Τώρα έρχεται η δική μου σειρά να δηλώσω άσχετος.

Δεν ασχολούμαι καθόλου με WoW οπότε δε μπορώ να απαντήσω.

Αν ήταν να βασιστώ μόνο στα γραφικά, θα έλεγα πως δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και δε θα έχεις πρόβλημα (ακόμα και σε raid που γίνεται ο κακός χαμός στην οθόνη).

Με μια κλεφτή ματιά που έριξα όμως γράφουν πολλοί ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι βασίζεται πολύ σε single core performance όπου ο 8350 υστερεί.

Οπότε καλύτερα να περιμένεις να απαντήσει για το συγκεκριμένο κάποιος που ξέρει καλύτερα το παιχνίδι και τις απαιτήσεις του.

Οκ σε ευχαριστω πολυ και δεν παρεξηγήθηκα no worries απλα επειδη θελω να παω να παρω μια gpu τελος της εβδομαδας μην κανω καμια βλακεια και μετα πρεπει να βαζω αλλα τοσο για cpu-mobo.

Φιλε Lobbo 7 με μια 480 η 1060 δεν νομιζω οτι θα εχεις bottleneck (ο οποιος ορος εχει βιαστει), οποια και απο τις 2 καρτες να επιλεξεις η καρτα θα τερματιζει στο 100%, απλα σε σχεση με εναν 4790/6600/6700 μαλλον θα δινει λιγοτερα fps. Ποια καρτα γραφικων εχεις τωρα?

Αν τα παιχνιδια που παιζεις χρειαζονται single core performance τοτε καλυτερα θα ηταν να κοιτουσες για αλλαγη επεξεργαστη παρα για αλλαγη gpu. Λαβε υποψιν αυτο το διαγραμμα ( http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-hierarchy,4312.html ), για vfm αλλαγη cpu πρεπει να πας κανα 2 βηματα παραπανω απο τον 8350 (αλλιως θεωρειται περιπου πλαγιο βημα). 2 βηματα παραπανω προς το παρων δεν υπαρχει cpu οποτε θα σου συνιστουσα να περιμενεις την κυκλοφορια των ryzen που θα γινει οπου να 'ναι...

Περιμενε ομως να απαντησει και καποιος που γνωριζει το παιχνιδι και την συμπεριφορα του.

• Like 1

Μια γρήγορη ανακεφαλαίωση για τις μπουκάλες, τα μπουκαλάκια και τα φιαλίδια: όσο πιο αδύναμος είναι ένας επεξεργαστής στα παιχνίδια τόσο μικρότερες θα είναι οι ελάχιστες επιδόσεις στα εκάστοτε παιχνίδια και αυτό δεν αλλάζει είτε παίξετε το παιχνίδι στα 480p είτε στα 1440p. Εάν για τον συγκεκριμένο χρήστη οι ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ελάχιστες επιδόσεις είναι αρκετές σε συγκεκριμένα παιχνίδια κάτω από φυσιολογικές συνθήκες χειρότερες δεν πρόκειται να γίνουν με νέα δυνατότερη GPU. 

΄Ενα σύστημα θα είναι τόσο αργό όσο ο πιο αδύναμος κρίκος του, για αυτό το ονομάζουμε και τροχοπέδη στα ελληνικά.

Πολύ παραφιλολογία για το τίποτα. Επιστροφή στο ουσιαστικό θέμα παρακαλώ.

Αν παίζεις σε 1080p ή μεγαλύτερο, θα δεις διαφορά.

Το τροφοδοτικό επαρκεί, ~150 τραβάει η 480 και 120 η 470. Η διαφορά είναι μικρή.

΄Εχω ζητήσει κατά επανάληψη να τηρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές των κατασκευαστών καρτών απλά σαν δικλείδα ασφαλείας για τους ίδιους τους χρήστες. Δεν θυμάμαι κανένα κατασκευαστή RX470 να προτείνει τροφοδοτικό κάτω από 500W, oπότε το κρίμα στο λαιμό σας, εάν το κάνει ο διάολος και παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...