paulchro Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Παιζει να παιξει κ μια στο τοσο κανενα καλο τιτλο, εξου κ η 480. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vdeseris Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Παιζει να παιξει κ μια στο τοσο κανενα καλο τιτλο, εξου κ η 480. Μια χαρά είναι η 4GB. Πολύ καλή 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
El Jimador Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Εγώ θα σου προτείνω την AMD Rx 460 https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga/f/580484/4GB.html?keyphrase=amd+rx+460 Εναλλακτικά δες και την GTX 1050Ti Σε ευχαριστω πολυ φιλε. Amd γιατι η αλλη ξεφευγει λιγο στη τιμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RPDrummer Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Παλικάρια ....Με budget 350Ε γυρω στις γιορτές (μπας και πετυχω καμια καλη προσφορά) πάω καρφωτός για 1060 (6GB) ? 1070 ήθελα εξαρχής, αλλά μεχρι να πέσει στα 400 θα περιμενω πολύ Σύστημα : 600W ThermalTake, 8GB Ram, I5 3350P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 με τον επεξεργαστη που εχεις δεν εισαι για κατι παραπανω απο 1060/480 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noobogadgetakias Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Παιδες καλημερα.αυριο τελικα παω για καρτα γραφικων.το μπατζετ ειναι μεχρι 150 ευρω.μ ειχατε προτεινει πιο παλια την 750ti.2gb.ειδα πως ειναι πανω απο 23 εκατοστα μακρος.το κουτι μ ειναι maximum 23εκατοστα για gpu.εχω το cooler master elite 331.το συστημα μ παλιο. Socket 775 Mb asus p5b-e Cpu xeon e5440 2.83ghz Ram 2 gb 800 mhz kingston.θα μπουν αλλες μνημες μεχρι 8 γιγα τον αλλο μηνα. Psu 400 watt premier.με το δωρο των χριστουγεννων θα αλλαχτει και αυτο.. Θα ηθελα απο αθηνα μαγαζι γτ θα ειμαι αυριο εκει.ετοιμοπαραδοτη λογικα.σας ευχαριστω παρα πολυ και συγγνωμη για το κατεβατο και τον πονοκεφαλο που σος προκαλώ.επισης αν 4gb η καρτα θα την διαβαζει το συστημα μ;;η δεν παιζει ρολλο..; Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2016 από noobogadgetakias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zandim Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Το σύστημα σου είναι παλιό, 750τι να πάρεις, οχι καλυτερη γιατι ο επεξεργαστής σου δε μπορει να υποστηρίξει καλυτερη. Παρε τηλέφωνο στο καθε μαγαζι γιατι οι δοαθρσιμοτητες στο skroutz δεν αληθευουν παντα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noobogadgetakias Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Ωραια.του θεμα ειναι αλλο..750ti ποια υλοποιηση ειναι καλυτερη..επισης κατι αλλο.την 750ti την βλεπω μακρος πανω απο 23 εκατοστα..τι κανω με αυτο;;δεν θα χωραει..εκτος και αν καποια εταιρεια την βγαζει την συγκεκριμενη σε λιγοτερο μακρος. Τελικα θα παω για αυτην.θα την αγορασω απο σκρουτζ βεβαια..οσον αφορα το μακρος λεει οτι εινακ 21.6εκ.οποτε θα ειμαι καλα.οσον αφορα το συστημα μ ομως θα ειμαι ενταξει;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zandim Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Ρωτησες και απαντησες μονος σου. Δεν καταλαβαινω ποιος ειναι ο προβληματισμος σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Το σύστημα σου είναι παλιό, 750τι να πάρεις, οχι καλυτερη γιατι ο επεξεργαστής σου δε μπορει να υποστηρίξει καλυτερη. Bγάζει 5,660 στο CPU Mark του Passmark με R9 270X και δεν υποστηρίζει μία Rx 460 ας πούμε ή μία gtx 950 ή ακόμα και μία gtx 1050, 1050 Ti που στα μικρά psu (όπως αυτό που έχει) εξοικονομεί και ενέργεια; Απλή ερώτηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zandim Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Bγάζει 5,660 στο CPU Mark του Passmark με R9 270X και δεν υποστηρίζει μία Rx 460 ας πούμε ή μία gtx 950 ή ακόμα και μία gtx 1050, 1050 Ti που στα μικρά psu (όπως αυτό που έχει) εξοικονομεί και ενέργεια; Απλή ερώτηση εγω βλεπω σκορ 4036 http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Xeon+E5440+%40+2.83GHz&id=1235 η πλατφορμα ομως ειναι πολυ παλια (κοντευει 10ετια) και εχει ddr2 επανω με σαφως χαμηλοτερο bandwidth σε σχεση με ddr3 και ddr4. Οριακα ισως μπορει να κοιταξει για rx460 αλλα οι amd λεγεται οτι επιβαρυνουν με 5-10% μεγαλυτερο overhead τον επεξεργαστη σε σχεση με τις nvidia. Επισης καρτα του 2016 σε επεξεργαστη σχεδον 9 χρονων ισως να υπαρχει ασυμβατοτητα. Εδωσα πιο safe προταση που εχω δει οτι λειτουργει. Φυσικα υπαρχουν κι αλλες προτασεις, η καθεμια με το κοστος της και το ρισκο της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 εγω βλεπω σκορ 4036 http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Xeon+E5440+%40+2.83GHz&id=1235 η πλατφορμα ομως ειναι πολυ παλια (κοντευει 10ετια) και εχει ddr2 επανω με σαφως χαμηλοτερο bandwidth σε σχεση με ddr3 και ddr4. Οριακα ισως μπορει να κοιταξει για rx460 αλλα οι amd λεγεται οτι επιβαρυνουν με 5-10% μεγαλυτερο overhead τον επεξεργαστη σε σχεση με τις nvidia. Επισης καρτα του 2016 σε επεξεργαστη σχεδον 9 χρονων ισως να υπαρχει ασυμβατοτητα. Εδωσα πιο safe προταση που εχω δει οτι λειτουργει. Φυσικα υπαρχουν κι αλλες προτασεις, η καθεμια με το κοστος της και το ρισκο της. Αυτός είναι ο μέσος όρος του cpu mark Πιό κάτω θα δείς ότι κάνει καλό ταίριασμα με R9 270X (είναι στο τέλος της σελίδας κι' εκεί που λέει Last 5 Baselines for Intel Xeon E5440 @ 2.83GHz) Ασυμβατότητα; Θα ταιριάζει μια 750Ti δλδ και όχι μία Rx 460 ή gtx 1050Ti? Μη μου λες τέτοια και σκέφτομαι όταν πάνε οι gtx 1050 Τι στα 140e, να πάρω μία γιά τον e5450 μου Πρός το παρόν σκεφτόμουν μια Rx 460. Η γνώμη σου; Εχω δεί πάντως βίντεο με μετρήσεις του Ε5450 ακόμα και με gtx 980 και ούτε bottleneck ούτε τπτ Ακλοκάριστο ε; Και πολλοί προτείνουν νέες κάρτες γιά παλιά συστήματα Ειδικά τις νέες που ζητάνε λίγα watts από το τροφοδοτικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Votritis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Τις τελευταίες μερες μου μπήκε η ιδέα να αναβαθμίσω την καρτα γραφικών .Εχω 2χρονια την gigabyte r9 280 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4991#ov την οποια θεωρώ εξαιρετική υλοποίηση ,παρότι παλιός πυρήνας δεν εχω δει πανω απο 68 βαθμους θερμοκρασία και πολυ νορμαλ θόρυβο.Και απο επιδόσεις με ικανοποιεί ακόμα μιας και δεν παίζω πολυ καινουρια παιχνιδια. Όμως επειδη εχει ακομα ενα χρόνο εγγύηση λογικα μπορω να την δωσω σε καλη τιμη και με καποια χρήματα παραπάνω να παρω την 470,ωστε να με βγαλει(σε 1080p) περίπου 2 χρόνια ακομη μεχρι ισως να χρειάζεται αναβάθμιση(εχω τον i5 4690) ολο το pc . Γενικά αξίζει αυτη η αλλαγη και σε τι τιμή μπορω να δώσω την 280? Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2016 από Votritis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zandim Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Αυτός είναι ο μέσος όρος του cpu mark Πιό κάτω θα δείς ότι κάνει καλό ταίριασμα με R9 270X (είναι στο τέλος της σελίδας κι' εκεί που λέει Last 5 Baselines for Intel Xeon E5440 @ 2.83GHz) Ασυμβατότητα; Θα ταιριάζει μια 750Ti δλδ και όχι μία Rx 460 ή gtx 1050Ti? Μη μου λες τέτοια και σκέφτομαι όταν πάνε οι gtx 1050 Τι στα 140e, να πάρω μία γιά τον e5450 μου Πρός το παρόν σκεφτόμουν μια Rx 460. Η γνώμη σου; Εχω δεί πάντως βίντεο με μετρήσεις του Ε5450 ακόμα και με gtx 980 και ούτε bottleneck ούτε τπτ Ακλοκάριστο ε; Και πολλοί προτείνουν νέες κάρτες γιά παλιά συστήματα Ειδικά τις νέες που ζητάνε λίγα watts από το τροφοδοτικό 100% ειδικος δεν ειμαι. Οτι γνωσεις εχω ειναι γιατι ασχολουμαι χρονια απο χομπυ, και τα δυο τελευταια χρονια πηρα και μεταπτυχιακο στον προγραμματισμο. Περα απο αυτα ομως εχει τυχει καποιες φορες καποια παλια συστηματα να μην δουλευουν με καινουριες καρτες γραφικων. Το εχουμε δει και εδω μεσα, το εχω δει και σε γνωστους reviewers στο youtube με πολυ παλαια συστηματα που δεν κανουν καν post. Το βασικοτερο ειναι η καρτα γραφικων να υποστηριζει legacy bios και οχι μονο uefi. Συνηθως εκει ειναι το προβλημα. Επισης πολυ συγχρονη καρτα γραφικων σε pci-e v1.0 θα φαει μπουκαλι απο την ιδια την pci-e. Πριν γινει τετοια κινηση καλο ειναι να ψαξεις στο ιντερνετ αν καποιος εχει επιχειρησει ιδιο ή παρομοιο setup (ταιριασμα παλαιου motherboard με την εκαστοτε καινουρια gpu). Διοτι αν δεν κανει μπορει να νομιζεις οτι χαλασε η καρτα, να ψαχνεις να την κουμπωσεις σε αλλο να δεις οτι δουλευει και γενικως θα μπεις σε ενα πολυ χρονοβορο και κουραστικο troubleshooting και θα χαθει η χαρα της αναβαθμισης. Επισης μην ξεχναμε οτι οι εταιρειες προοριζουν τις καρτες τους για υπολογιστες μεχρι 5 χρονων παλιους αρα και οι αντιστοιχοι drivers ειναι optimized για τετοια setups. Πιθανον σε 775 συστημα να κουμπωνει και 980ti με legacy bios, αλλα να μην τρωει μπουκαλι απο τον επεξεργαστη σε cpu intensive παιχνιδι το θεωρω αδυνατο. Η 750ti δοκιμασμενα δουλευει με 775 συστηματα, ειναι καρτα που παρουσιαστηκε 2.5 χρονια πριν. PS το βιντεο με 775 και 980 το ειδα, τρωει μπουκαλι 100%. Ο επεξεργαστης ειναι κλοκαρισμενος 5450 στο θεο (4ghz), δουλευει 100% ολη την ωρα και η καρτα γραφικων στο 50-60% για να βγαλει 45 fps. Καθαροτατο μπουκαλι, με 960 σχεδον ιδια καρε θα εβγαζε Για τις αποδοσεις στο cpu benchmark εχει νοημα να κοιταμε τον μεσο ορο εφοσον αντιπροσωπευει τους περισσοτερους, αρα ακλοκαριστους επεξεργαστες. Εσυ το σκορ που ειδες μπορει να ηταν απο baseline με κλοκαρισμενο επεξεργαστη. Σιγουρα το OC βοηθαει στις επιδοσεις αλλα νομιζω ο φιλςο πιο πριν δεν ανεφερε κατι για OC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 100% ειδικος δεν ειμαι. Οτι γνωσεις εχω ειναι γιατι ασχολουμαι χρονια απο χομπυ, και τα δυο τελευταια χρονια πηρα και μεταπτυχιακο στον προγραμματισμο. Περα απο αυτα ομως εχει τυχει καποιες φορες καποια παλια συστηματα να μην δουλευουν με καινουριες καρτες γραφικων. Το εχουμε δει και εδω μεσα, το εχω δει και σε γνωστους reviewers στο youtube με πολυ παλαια συστηματα που δεν κανουν καν post. Το βασικοτερο ειναι η καρτα γραφικων να υποστηριζει legacy bios και οχι μονο uefi. Συνηθως εκει ειναι το προβλημα. Επισης πολυ συγχρονη καρτα γραφικων σε pci-e v1.0 θα φαει μπουκαλι απο την ιδια την pci-e. Πριν γινει τετοια κινηση καλο ειναι να ψαξεις στο ιντερνετ αν καποιος εχει επιχειρησει ιδιο ή παρομοιο setup (ταιριασμα παλαιου motherboard με την εκαστοτε καινουρια gpu). Διοτι αν δεν κανει μπορει να νομιζεις οτι χαλασε η καρτα, να ψαχνεις να την κουμπωσεις σε αλλο να δεις οτι δουλευει και γενικως θα μπεις σε ενα πολυ χρονοβορο και κουραστικο troubleshooting και θα χαθει η χαρα της αναβαθμισης. Επισης μην ξεχναμε οτι οι εταιρειες προοριζουν τις καρτες τους για υπολογιστες μεχρι 5 χρονων παλιους αρα και οι αντιστοιχοι drivers ειναι optimized για τετοια setups. Πιθανον σε 775 συστημα να κουμπωνει και 980ti με legacy bios, αλλα να μην τρωει μπουκαλι απο τον επεξεργαστη σε cpu intensive παιχνιδι το θεωρω αδυνατο. Η 750ti δοκιμασμενα δουλευει με 775 συστηματα, ειναι καρτα που παρουσιαστηκε 2.5 χρονια πριν. PS το βιντεο με 775 και 980 το ειδα, τρωει μπουκαλι 100%. Ο επεξεργαστης ειναι κλοκαρισμενος 5450 στο θεο (4ghz), δουλευει 100% ολη την ωρα και η καρτα γραφικων στο 50-60% για να βγαλει 45 fps. Καθαροτατο μπουκαλι, με 960 σχεδον ιδια καρε θα εβγαζε Για τις αποδοσεις στο cpu benchmark εχει νοημα να κοιταμε τον μεσο ορο εφοσον αντιπροσωπευει τους περισσοτερους, αρα ακλοκαριστους επεξεργαστες. Εσυ το σκορ που ειδες μπορει να ηταν απο baseline με κλοκαρισμενο επεξεργαστη. Σιγουρα το OC βοηθαει στις επιδοσεις αλλα νομιζω ο φιλςο πιο πριν δεν ανεφερε κατι για OC. Ούτε εγώ φίλε μου Πρακτικός είμαι και με πολύ λιγότερες γνώσεις απο σένα Ο μέσος χρήστης κοιτάει να δουλεύει κάτι Και όπως ξέρεις, κάθε χρήση και κάθε game έχει διαφορετικές απαιτήσεις και γράψιμο Εχω δεί άπειρα βίντεο στο YT που δείχνουν παλιά συστήματα να τρέχουν απρόσκοπτα με νέες κάρτες Σίγουρα η 750Τι είναι δoκιμασμένη, αλλά και αυτές που ανέφερα, είναι κοντά σε ημερομηνια κυκλοφορίας και καλύτερες σε επιδόσεις Η τιμή της 750Ti έπρεπε να είναι στα 70-80e καινούργια στα 2 gb Δεν δικαιολογειται κάρτες με διπλάσια και τριπλάσια ισχύ να κάνουν μόλις λίγα ευρώ ακριβότερα (βλέπε gtx 1060 στα 3 gb) Εχεις δίκιο γιά το passmark και την R9 270X Πιάνει όμως ένα αξιοσέβαστο 5,279 ακλοκάριστος με την 7800 όπως επίσης ένα πολύ καλό 3,141 στο 3D Graphics Mark (που όπως ξέρεις είναι το σημαντικότερο όταν τρέχουμε παιχνίδια) με την R7 260 Το βίντεο που είδα εγώ δεν είναι αυτό που λές Σ' αυτό που είδα εγώ, cpu και gpu ήταν στα ίδια Και πουθενά δεν λεει ότι είναι κλοκαρισμένος Μπορεί να κάνω λάθος και σίγουρα η πράξη και όχι τα βιντεο μας δίνουν την τελικη εικόνα Εγώ πάντως θεωρώ κοροϊδία να δώσω τα ίδια (και περισσότερα) λεφτά γιά 750Ti όταν βρίσκω με τα ίδια και λιγότερα πολύ καλύτερες κάρτες. Και με λιγότερη απαίτηση watts Δεν θέλω να κουράζω (και να βγαίνουμε και off topic ) βάζοντας βίντεο από το ΥΤ με benchmarks που εξηγούν γιατί να πάρουμε εμείς οι "δεινόσαυροι" καινούργιες κάρτες. Οχι βέβαια άσκοπες υπερβολές με 980 κλπ Μέχρι gtx 950-960 το πολύ Και RX 460 και 1050, 1050 Τι (αν και δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται ο e5450 με 1050 Τi ακόμα) Αν και δεν κρύβω ότι ήθελα να τσιμπήσω την 1060 3gb με τέτοια τιμή Αν δω ότι η 1050Τi τρέχει εντάξει στον ε5450 μου, θα την πάρω Αλλιώς πάω γιά RX460 4gb Πώς το βλέπεις; Υ.Γ. Ετσι από περιέργεια, δες πώς τρέχει ο e5450 ακλοκάριστος με 750Ti και με 960 αντίστοιχα http://www.passmark.com/baselines/V8/display.php?id=70807949556 http://www.passmark.com/baselines/V9/display.php?id=70808054756 Καμμία σχέση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα