Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Αναβάθμιση Κάρτας γραφικών

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δηλαδη πλαισιο-eshop κανα 250 χαλαρα? Τι σημαινει αραγε MSRP τελικα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δηλαδη πλαισιο-eshop κανα 250 χαλαρα? Τι σημαινει αραγε MSRP τελικα?

Τίποτα δε σημαίνει.. :P

Ας δούμε με τις μέρες που θα σταθεροποιηθουν οι τιμές τους..

• Like 1

• Moderators

Σκέφτομαι αυτές τις μέρες μια αναβάθμιση από AMD (HD7970-DC2T-3GD5) σε Nvidia GTX 1060.

Η AMD έχει σοβαρό θέμα με τους drivers στα Windows 10 (σχετικά συχνά "Graphics driver stopped responding and has recovered" -- ίσως θέλει εκ νέου clean install του λειτουργικού που σε καμία περίπτωση δεν με παίρνει να κάνω), και έχω βρει κάποια workarounds και με παλιότερους drivers είναι πιο σταθερή αλλά αυτές οι λύσεις δεν είναι long term με τίποτα. 

Η AMD πιθανότατα δεν θα αχρηστευθεί. Θα χρησιμοποιηθεί σε παλιότερο PC. 

Κοιτάω κυρίως προς MSI GTX 1060 ARMOR 6G OCV1. To gaming σε αυτό το PC είναι τυπικά στα 1080p. Παραπάνω δεν το κόβω να πηγαίνω σύντομα. 

Τα ερωτήματα μου είναι:

1) Υπάρχει κάποιος προφανής λόγος να αποφύγει κανείς αυτή την κάρτα; (πχ υπερβολικός θόρυβος, γνωστά θέματα με το hardware κλπ).

2) Σε μαγαζιά από skroutz όσοι αναφέρουν την MSI OCV1, τα specifications είναι από την "σκέτη" OC (η διαφορά από ό,τι καταλαβαίνω είναι μόνο στις διαστάσεις (?) και η OCV1 είναι ελάχιστα πιο compact σύμφωνα με το site της MSI). Είναι minor παράπονο, αλλά θα προτιμούσα την OCV1 αν μπορούσα να τη βρω κάπου. Κανείς που να γνωρίζει κάποιο σίγουρο κατάστημα για αυτό το μοντέλο;

Σκέφτομαι αυτές τις μέρες μια αναβάθμιση από AMD (HD7970-DC2T-3GD5) σε Nvidia GTX 1060.

Η AMD έχει σοβαρό θέμα με τους drivers στα Windows 10 (σχετικά συχνά "Graphics driver stopped responding and has recovered" -- ίσως θέλει εκ νέου clean install του λειτουργικού που σε καμία περίπτωση δεν με παίρνει να κάνω), και έχω βρει κάποια workarounds και με παλιότερους drivers είναι πιο σταθερή αλλά αυτές οι λύσεις δεν είναι long term με τίποτα. 

Η AMD πιθανότατα δεν θα αχρηστευθεί. Θα χρησιμοποιηθεί σε παλιότερο PC. 

Κοιτάω κυρίως προς MSI GTX 1060 ARMOR 6G OCV1. To gaming σε αυτό το PC είναι τυπικά στα 1080p. Παραπάνω δεν το κόβω να πηγαίνω σύντομα. 

Τα ερωτήματα μου είναι:

1) Υπάρχει κάποιος προφανής λόγος να αποφύγει κανείς αυτή την κάρτα; (πχ υπερβολικός θόρυβος, γνωστά θέματα με το hardware κλπ).

2) Σε μαγαζιά από skroutz όσοι αναφέρουν την MSI OCV1, τα specifications είναι από την "σκέτη" OC (η διαφορά από ό,τι καταλαβαίνω είναι μόνο στις διαστάσεις (?) και η OCV1 είναι ελάχιστα πιο compact σύμφωνα με το site της MSI). Είναι minor παράπονο, αλλά θα προτιμούσα την OCV1 αν μπορούσα να τη βρω κάπου. Κανείς που να γνωρίζει κάποιο σίγουρο κατάστημα για αυτό το μοντέλο;

Αντί να απαντήσω σε αυτό που ρώτησες, θα στο θέσω λίγο αλλιώς, πήγα κοίταξα τις τιμές στις 1060 και η g1 η οποία είναι καλύτερη από την msi armor σε όλους τους τομείς βλέπω ότι είναι φτηνότερη.

• Like 1

Αυτή η υλοποίηση της 1070 είναι καλή; http://www.mindfactory.de/product_info.php/8192MB-KFA2-GeForce-GTX-1070-EX-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1117354.html Ρωτάω γιατί δεν ξέρω τη συγκεκριμένη μάρκα και δεν μπορώ να βρω reviews στα αγγλικά. Από τις πιο γνωστές υλοποίησης πχ EVGA SC και GIGABYTE G1 γλυτώνω περίπου 50 ευρώ αν πάρω αυτή αλλά αξίζει το ρίσκο;

Αυτή η υλοποίηση της 1070 είναι καλή; http://www.mindfactory.de/product_info.php/8192MB-KFA2-GeForce-GTX-1070-EX-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1117354.html Ρωτάω γιατί δεν ξέρω τη συγκεκριμένη μάρκα και δεν μπορώ να βρω reviews στα αγγλικά. Από τις πιο γνωστές υλοποίησης πχ EVGA SC και GIGABYTE G1 γλυτώνω περίπου 50 ευρώ αν πάρω αυτή αλλά αξίζει το ρίσκο;

Καλή είναι για τα λεφτά της βέβαια δεν σε αφήνει να κατεβάσεις τα φανάκια κάτω από το 50% αν δε κανω λάθος. Είχα βρει review στα αγγλικά

Καλά δεν είναι και φτηνή :P (ίσως είναι για 1070). Δηλαδή με τα φαν τουλάχιστον στο 50% θα κάνει πολύ θόρυβο? Όσα review βρήκα ήταν στα γερμανικά.

Καλημέρα

Μια ερώτηση αυτην την στιγμή εχω την Zotac GTX 970 AMP! Extreme Core , σίγουρα η καλύτερη λύση ειναι να παω σε 1070 αν θέλω να κανω αναβάθμιση αλλα αξίζει να πάω σε 1060 θα δώ διαφορά στην απόδοση εστω και μικρή ( για το μοντέλο των 6 η 3 gb ) ?

Καλημέρα

Μια ερώτηση αυτην την στιγμή εχω την Zotac GTX 970 AMP! Extreme Core , σίγουρα η καλύτερη λύση ειναι να παω σε 1070 αν θέλω να κανω αναβάθμιση αλλα αξίζει να πάω σε 1060 θα δώ διαφορά στην απόδοση εστω και μικρή ( για το μοντέλο των 6 η 3 gb ) ?

Καλύτερα να πας σε 1070 αλλά και με την 1060 θα έχεις 5-7-10 καρέ παραπάνω από την 970 (ανάλογα το παιχνίδι).

Έχει και πολλά συγκριτικά ανάμεσα στις 2 κάρτες (1060vs970) στο youtube, ρίξε μια ματιά να πάρεις μια ιδέα.

Καλημέρα  ξαναθέτω το ερώτημα μου (ελπίζω σωστά παρκαρισμένο)

Έχω το παρακάτω σύνολο  

AMD athlon ™ x2 245 Processor

8 gb ram ddr2 800

ssd 240 με win 10

τροφ. Powertech ATX530

σε ένα κουτί Thermaltake bach media ceder

Το χρησιμοποιούμε στο σαλόνι μας εδώ και χρόνια ως player με μία καλή τηλεόραση και ηχεία

αλλά τα παιδιά άρχισαν να ζητούν gaming και προβληματίζομαι αν αξίζει να αγοράσω και να τοποθετήσω μια καλή κάρτα γραφικών σε ένα παλιό σύνολο όπως το παραπάνω.

Τι κάρτα θα μπορούσα να πάρω;

Κρατας τον ssd και αλλαζεις συστημα. Με 450 ευρω βρισκεις κατι πολυ αξιολογο.με athlonx2 οτι και να βαλεις δεν θα παιξει

η αλλιως παρτους καποια κονσολα και κρατα αυτο που εχεις . 

Καλημέρα

Κοιταξε αυτο το chart ( http://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html ), προσεξε εκει που λεει οτι '' I don’t recommend upgrading your graphics card unless the replacement card is at least three tiers higher'', το three tiers high σε παει στην 1070. Θεωρω οτι το βημα προς την 1060 6gb (για 3 δεν το συζηταω, ειναι πολυ λιγα πια), ειναι σχεδον πλαγιο και σε συναρτηση με τις ελληνικες τιμες δεν εχει νοημα. 300 ευρω για 5-10 fps δεν ειναι vfm. Τωρα, αν πουλησεις την 970 και τσονταρεις λιγα κατι γινεται αλλα παλι ουσιαστικη διαφορα θα δεις ελαχιστη. Καλυτερα αναμονη η αλλιως καμια μεταχειρισμενη 980ti αν και ακομα οι τιμες τους ειναι ιδιαιτερα υψηλες. Εν κατακλειδι θεωρω οτι η μονη λογικη κινηση ειναι προς την 1070, οπως πολυ καλως λες κι εσυ.

Κοιταξε αυτο το chart ( http://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html ), προσεξε εκει που λεει οτι '' I don’t recommend upgrading your graphics card unless the replacement card is at least three tiers higher'', το three tiers high σε παει στην 1070. Θεωρω οτι το βημα προς την 1060 6gb (για 3 δεν το συζηταω, ειναι πολυ λιγα πια), ειναι σχεδον πλαγιο και σε συναρτηση με τις ελληνικες τιμες δεν εχει νοημα. 300 ευρω για 5-10 fps δεν ειναι vfm. Τωρα, αν πουλησεις την 970 και τσονταρεις λιγα κατι γινεται αλλα παλι ουσιαστικη διαφορα θα δεις ελαχιστη. Καλυτερα αναμονη η αλλιως καμια μεταχειρισμενη 980ti αν και ακομα οι τιμες τους ειναι ιδιαιτερα υψηλες. Εν κατακλειδι θεωρω οτι η μονη λογικη κινηση ειναι προς την 1070, οπως πολυ καλως λες κι εσυ.

Αν γίνει η αλλαγή θα πουλήσω την 970 και ειτε θα παω ατόφια για την 3gb ή την 6gb που θα βάλει 50 60 euro ακομα , το θέμα ειναι αν αξίζει να παω σε 1060 αν εχω την δυνατότητα χωρίς χρήματα δηλαδή απο την τσέπη μου και φυσικά μιλάω για 1080 αναλύση οχι 1440 κτλπ

• Like 1

Αν γίνει η αλλαγή θα πουλήσω την 970 και ειτε θα παω ατόφια για την 3gb ή την 6gb που θα βάλει 50 60 euro ακομα , το θέμα ειναι αν αξίζει να παω σε 1060 αν εχω την δυνατότητα χωρίς χρήματα δηλαδή απο την τσέπη μου και φυσικά μιλάω για 1080 αναλύση οχι 1440 κτλπ

Για 1080 αναλυση λεω γιατι αυτην εχω κι εγω, με μεγαλυτερες δεν ασχολουμαι γιατι ανεβαινει το κοστος σε hardware.

Αν ειναι να μη βαλεις χρηματα απο την τσεπη, η να βαλεις ελαχιστα, και να παρεις καρτα νεοτερης τεχνολογιας μαλλον αξιζει. Παντως τα 3gb αποκλεισε τα, θα σε περιορισει πολυ νωριτερα και θα το μετανιωσεις. Εχουν και διαφορες, η 3gb ειναι πιο αδυναμη απο την 6gb.

Παντως ο 6700κ με την 1070 κανουνε φοβερο ζευγαρακι!  :P

• Like 1

Αν θυμάμαι καλά την 970 την αγόρασες πρόσφατα. Οπότε ποιος ο λόγος να μπεις σε φασαρία τώρα να την πουλήσεις και να δώσεις και χρήματα παραπάνω για 5-10 fps max. Εκτός αν είσαι τόσο hardcore gamer και μετράς και το τελευταίο fps, πραγματικά δεν βλέπω το λόγο να το κάνεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...