Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε ξέρω αν ρωτάω καλά εδώ, επειδή με αναζήτηση στο google δε πολυέβγαλα άκρη, από amd 7870 (απλή pitcairn) σε nvidia 1050ti θεωρείται αναβάθμιση ? ή έστω να μην είναι υποβάθμιση ?

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι ειναι αναβάθμιση. Ειδικα σε καταναλώσεις κ θερμοκρασίες.

Δημοσ.

warewolf

όσο ακριβότερη πάρεις , τόσο καλύτερα

για 1080 gaming το "άριστο" είναι 1060/6 , το καλύτερο VFM είναι η 1050ΤΙ/4

μέχρι την 1060/6GB οι καταναλώσεις είναι μικρές και η ανάγκη ποιοτικής ψύξης.

τα ακριβά μοντέλα σου δίνουν 3...4% παραπάνω επιδόσεις και ζητούν από 10 έως 30% μεγαλύτερη τιμή.

Silenzio

θα δεις αισθητή διαφορά υπέρ της 1050ΤΙ/4 αλλά για "τεράστια" διαφορά πρέπει να πας σε 1060/6GB.

δες τα games που σε ενδιαφέρουν , θελεις απλά περισσότερα(+10%..+30%) fps , ή θέλεις περίπου διπλάσια fps(1060/6GΒ)?

• Like 1
Δημοσ.

Silenzio

θα δεις αισθητή διαφορά υπέρ της 1050ΤΙ/4 αλλά για "τεράστια" διαφορά πρέπει να πας σε 1060/6GB.

δες τα games που σε ενδιαφέρουν , θελεις απλά περισσότερα(+10%..+30%) fps , ή θέλεις περίπου διπλάσια fps(1060/6GΒ)?

ευχαριστώ για τη βοήθεια.

δυστυχώς δεν υπάρχουν χρήματα για 1060, την αλλαγή την έκανα, απλά διάβασα διαφορετικές απόψεις και μετά στα στατιστικα στοιχεία των 2 αυτών καρτών είδα οτι η 7870 υπερέχει σημαντικά  (π.χ.  1981,40 gflops vs 2560 της amd ή memory bandwith klp) και φοβήθηκα πως πήρα χειρότερη κάρτα.

Δημοσ.

καλησπερα,

θα ηθελα να ρωτησω εκ μερους ενους φιλου, που θελει να παρει το oculus ή καποιο απο τα windows vr συστηματα, τι καρτα γραφικων να αγορασει.

θεωρουμε οτι το υπολοιπο pc μπορει να ανταπεξελθει με oc η χωρίς.. 

εχει i5 6600k

msi z170 tomahawk

8gb ram corsair sta 2800 pou ftanei k 3200 an xreiastei

psu ena 520ari ocz 

vga εχει μια ati 290, την οποια θα τη βαλει σε αλλο υπολογιστη,

το ερωτημα ειναι τι καρτα γραφικων να παρει που να κανει για vr.

σκεφτεται να παει σε rx 580 8gb που ειναι και πιο προσιτες, αλλα θα μπορει να παιζει καλα με το oculus?

επισης σκεφτεται για 1070 8gb, αν και ειναι πιο ακριβες αρκετα., για 1080 πολυ δυσκολα καθως το budget δεν του βγαινει..

καποιος που να εχει το oculus  ή καποιο απο τα windows vr, ή τουλαχιστον να ειναι γνωστης να μας πει τη γνωμη του?

ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

1070/8GB , την έχω βάλει στο VR για εμένα είναι το "ελάχιστο" και η 580/8 δεν κάνει αφού υπολείπεται ελαφρώς και από την 1060/6GB στο 90% των περιπτώσεων.

επίσης το τροφοδοτικό σου αντέχει την 1070/8.

θα χρειαστείς επιπλέον

α) +8GB RAM να φτάσεις τα 16GB

β) Καλή ψύκτρα ώστε να ανέβεις γύρω στα 4+Ghz στον Ι5 γιατί στο VR η cpu & gpu ισομοιράζονται συνήθως τον φόρτο. (σου κάνει αερόψυκτρα των 50+ ευρώ)

Ο συνδυασμός 1070/8 & Ι5 6600Κ 4+Ghz είναι "άψογος" για να έχεις σωστό αποτέλεσμα και να μην "ζαλίζεσαι".

Μην ξεχνάς ότι η ανάλυση & τα fps/hz θα ανέβουν σύντομα στο VR ώστε ο χρήστης να το χρησιμοποιεί ξεκούραστα περισσότερη ώρα. Αυτό που σου πρότεινα το θεωρώ ελάχιστο για σημερινό σύστημα VR. (προσωπικά χρησιμοποιώ το VR VIVE με κλειδωμένο Ι7 6700 , 16GB , 1070/8GB και θεωρώ ότι έχω το "ελάχιστο" με τα σημερινά δεδομένα).

Δημοσ.

1070/8GB , την έχω βάλει στο VR για εμένα είναι το "ελάχιστο" και η 580/8 δεν κάνει αφού υπολείπεται ελαφρώς και από την 1060/6GB στο 90% των περιπτώσεων.

επίσης το τροφοδοτικό σου αντέχει την 1070/8.

θα χρειαστείς επιπλέον

α) +8GB RAM να φτάσεις τα 16GB

β) Καλή ψύκτρα ώστε να ανέβεις γύρω στα 4+Ghz στον Ι5 γιατί στο VR η cpu & gpu ισομοιράζονται συνήθως τον φόρτο. (σου κάνει αερόψυκτρα των 50+ ευρώ)

Ο συνδυασμός 1070/8 & Ι5 6600Κ 4+Ghz είναι "άψογος" για να έχεις σωστό αποτέλεσμα και να μην "ζαλίζεσαι".

Μην ξεχνάς ότι η ανάλυση & τα fps/hz θα ανέβουν σύντομα στο VR ώστε ο χρήστης να το χρησιμοποιεί ξεκούραστα περισσότερη ώρα. Αυτό που σου πρότεινα το θεωρώ ελάχιστο για σημερινό σύστημα VR. (προσωπικά χρησιμοποιώ το VR VIVE με κλειδωμένο Ι7 6700 , 16GB , 1070/8GB και θεωρώ ότι έχω το "ελάχιστο" με τα σημερινά δεδομένα).

σε ευχαριστω πολυ για την εμπεριστατωμενη απαντηση, σχετικα με την ψυκτρα που ανεφερες εχει μια coolermaster 212 evo, νομιζω θα κανει δουλεια, ηδη  μπορει να τρεξει τον ι5 στα 4ghz ανετα, το δοκιμασαμε σαν τεστ.

σχετικα με την καρτα που ειναι και το μεγαλο του προβλημα, διαβαζουμε οτι στα νεα παιχνιδια με dx12 κλπ η rx 580 βγαινει μπροστα απο 1060 ανετα και χτυπαει την 1070 επισης. ειναι και μεγαλη η διαφορα στις τιμες και δεν λενε να πεσουν κιολας..

εσυ δλδ που εχεις ηδη το συστημα πιστευεις οπωσδηποτε 1070 και επιπλεον 8 γιγα ραμ?? γιατι παλι ειναι εξτρα λεφτα και αυτα..

σε ευχαριστω και παλι για το χρονο σου

• Like 1
Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.

Εχω ενα συστηματακι με: 

i5 6600k box

gigabyte b250m

2x4gb hyperx ddr4 

120gb sandisk ssd

1tb western digital caviar blue 

corsair vs650w

Διαθετω 250 ευρω για καρτα γραφικων ειτε μεταχειρισμενη ειτε καινουρια δεν με απασχολει και πολυ.

Θελω τις προτασεις σας σχετικα με την καρτα που θελω να αγορασω. 

Τα παιχνιδια που παιζω και θελω να σηκωνει στα ultra χαλαρα ειναι πιο πολυ αυτα τα 2 Gta v, Pubg 

Ολα τα υπολοιπα που ασχολουμε ειναι πιο ελαφρια.

Ευχαριστω για τον χρονο σας, περιμενω τις αποψεις σας.

Δημοσ.

demmian

πλην 3 παιχνιδιών εξαιρέσεων(όχι στο vr) που τους χρηματοδότησε η AMD σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν ξεπερνά η 580/8 την 1060/6.

Στο VR η 1070 είναι ΜΑΚΡΑΝ γρηγορότερη , (έχω τσεκάρει την 480/8GB και η διαφορά ήταν σημαντική προς το χειρότερο)

επιμένω πέρα από το VR που η 1070 είναι σαφώς γρηγορότερη ακόμη και η 1060/6 είναι γρηγορότερη εκτός των 3 συγκεκριμένων παιχνιδιών. Κατα την άποψη μου όταν το DX12 γίνει mainstream πάλι η 1060/6 θα βγει μπροστά επειδή θα βγάλει καλύτερους drivers.

Aν ήδη πιάνεις τα 4Ghz με τον 6600Κ είσαι μια χαρά , ναι η μνήμη είναι σημαντική για το VR και τα 16GB είναι must. To καλό είναι ότι όλα αυτά δεν πάνε "χαμένα" θα είναι ταυτόχρονα και ένα άριστο gaming pc. Ετσι το έχω σετάρει και εγώ dual boot , μισός δίσκος windows & games και άλλος μισός windows & full vr software.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα, θα ηθελα καποιες γνωμες για αγορα καρτας γραφικων στα 280€ περιπου...

CPU INTEL I5 7500

RAM 2x 8GB KINGSTONE HYPERX FURY 2400MHZ

PSU THERMALTAKE BERLIN 630 W

MOTHERBOARD ASUS ROG STRIX H270F GAMING

MONITOR lg 27mp68hm-p

CASE aerocool aero-500 window

Ευχαριστω

Δημοσ.

demmian

πλην 3 παιχνιδιών εξαιρέσεων(όχι στο vr) που τους χρηματοδότησε η AMD σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν ξεπερνά η 580/8 την 1060/6.

Στο VR η 1070 είναι ΜΑΚΡΑΝ γρηγορότερη , (έχω τσεκάρει την 480/8GB και η διαφορά ήταν σημαντική προς το χειρότερο)

επιμένω πέρα από το VR που η 1070 είναι σαφώς γρηγορότερη ακόμη και η 1060/6 είναι γρηγορότερη εκτός των 3 συγκεκριμένων παιχνιδιών. Κατα την άποψη μου όταν το DX12 γίνει mainstream πάλι η 1060/6 θα βγει μπροστά επειδή θα βγάλει καλύτερους drivers.

Aν ήδη πιάνεις τα 4Ghz με τον 6600Κ είσαι μια χαρά , ναι η μνήμη είναι σημαντική για το VR και τα 16GB είναι must. To καλό είναι ότι όλα αυτά δεν πάνε "χαμένα" θα είναι ταυτόχρονα και ένα άριστο gaming pc. Ετσι το έχω σετάρει και εγώ dual boot , μισός δίσκος windows & games και άλλος μισός windows & full vr software.

σε ευχαριστω για την απαντηση, η αληθεια ειναι ενω δεν ειναι για δικο μου pc, με ενδιαφερει να δω τι γινεται με το vr , γιατι σε κανα 6-12 μηνες που θα χει μεγαλωσει ο μπεμπης μου και θα εχω λιγο χρονο ελευθερο(ελπιζω) θα ηθελα να το δω και γω το vr, σαν μεγαλος (σε ηλικια), αλλα παλιος gamer χωρις να δωσω ενα σκασμο λεφτα.

Δημοσ.

demmian

να ξέρεις ότι το VR είναι πολύ εντυπωσιακό αλλά είναι τόσο ώριμο όσο ο μπέμπης σου. (είναι το μέλλον αλλά έχει παιδικές ασθένειες)

να σου ζήσει ο μπέμπης!

Foniko_fistiki

καλό pc για gaming

πατα στο σκρουτζ και βρες την ποιο φθηνή 1060/6GB που είναι εντός budget σου

προσπάθησε να πάρεις μία με 2 ανεμιστήρες πάνω

με τέτοιο pc στα 1080 θα παίζεις με πολλά fps

• Like 1
Δημοσ.

demmian

να ξέρεις ότι το VR είναι πολύ εντυπωσιακό αλλά είναι τόσο ώριμο όσο ο μπέμπης σου. (είναι το μέλλον αλλά έχει παιδικές ασθένειες)

να σου ζήσει ο μπέμπης!

ναι σαι καλα! σε ευχαριστω για ολες τις απαντησεις κ τον χρονο σου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...