Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ότι θυμάσαι χαίρεσαι... Δηλαδή προ Τσάβες ήταν καλύτερα? Ποιος @@ σου είπε ότι μόνο με απολύσεις πας μπροστά? Όπως τώρα εδώ ας πούμε που απολύουν αέρα πατέρα χωρίς κανένα πρόβλημα πάμε προς τον παράδεισο. Μάλλον κάτι τέτοια ακούει ο κάθε Άδωνις και λέει αυτά που λέει ...

Ρεύμα προ Τσάβες: Ναι. Πετρέλαιο; Ναι.

Ρεύμα μετά Τσάβες: Όχι. Πετρέλαιο; Ναι.

Είναι πασιφανές. Τώρα βέβαια το ότι είναι πασιφανές δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το δεχτείς, η αερολογία είναι τσάμπα - στο δια ταύτα έρχεται ο λογαριασμός. Εσύ χόρεψες στο Σύνταγμα;  :-)

• Like 3
Δημοσ.

a) Μην καταλαβαίνεις πολλά και μπλέξεις, αυτό με Texas το είδα  πριν 1-2 χρόνια σε Reddit AMA που ένα εργάτης (όχι μηχανολόγος και ξέρω 'γω τι) σε πετρελαϊκή εταιρία που μόλις είχε απολυθεί απαντούσε σε ερωτήσεις. Μισθός: $100.000 . Βέβαια, θα μου πεις εσύ ότι είναι γνωστό πόσο large είναι οι πετρελαϊκές οπότε...  :-D

β) Είναι επίσης γνωστό ότι στην Αμερική πεθαίνουν στον δρόμο, γεμάτο το μέρος από τον Ερυθρό Σταυρό και τους φωτογράφους να κάνουν χρυσές δουλειές - πήραν και πούλιτζερ πρόσφατα καλύπτοντας .... oh wait  :-(

γ) Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί υπάρχει μια ψυχολογική ανάγκη (και δεν αναφέρομαι σε σένα τώρα) να θέλουν κάποιοι σώνει και καλά να τυλίγουν την οικονομία με 923849023482 "νόμους" και να την ονομάζουν "ελεύθερη". Δλδ. τόση πια άγνοια της λέξης "ελεύθερος"; Πείτε τη "ημι-σοσιαλιστική", "κρατικοποιημένη", κάτι ρε παιδί μου διαφορετικό από αυτό που δεν είναι: "ελεύθερη".  :-D

δ) Τελικά τον επίγειο παράδεισο με τους ποταμούς πετρελαίου που δεν έχει την δυνατότητα να έχεις ...ρεύμα, τι τον έφαγε;

Τι μου λες για Σύνταγμα και Βενεζουέλα μωρέ?Ούτε σύριζα είμαι ούτε με τον Τσάβες.Γενικά είναι αποδεκτό πια ότι μια πλήρως ελεύθερη οικονομία έχει ροπή προς την δημιουργία μονοπωλείων και καθίσταται από μόνη της ανελεύθερη.

• Like 1
Δημοσ.

Απο εναν@ paparovic δεν μπορεις να περιμενεις κατι καλυτερο

Οσο για το τι εφαγε τον παραδεισο ,μάλλον η εξευτελιστική τιμη του πετρελαίου,όπως και πόλους αλλόυς παραδείσους αλλωστε

• Like 3
Δημοσ.

Αν μειώσεις τους μισθούς όλων των εργαζομένων ρε Τιτάνα των οικονομικων ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΟΥ???Δεν σημαίνει αυτό ελεύθερη οικονομία.Αυτό σημαίνει αμερικανικός νεοφιλελευθερισμός του 21 αιώνα που οδηγείται από μόνος του σε αδιέξοδο.Για αυτό και στην Αμερική υπάρχει το φαινόμενο Μπέρνι Σάντερς.Ναι δεν θα εκλεγεί αλλά τον έμαθε όλος ο πλανήτης και διεκδικεί το χρίσμα.Αν έβγαινε πριν δέκα χρόνια πολιτικός στην Αμερική και έλεγε είμαι σοσιαλιστής θα τον πέρναν με τα γιαούρτια.Η λέξη αριστερός ήταν βρισία εκτός λεξιλογίου.O Henry Ford τι έκανε βγήκε μια μέρα και ανακοίνωσε διπλασιασμό των μισθών όλων των εργαζομένων του και βγήκαν την επόμενη μέρα οι Financial Times με πρωτοσέλιδο He is crazy isnt he? αλλά τελικά όλοι οι εργαζόμενοι του αγοράζαν τα αυτοκίνητα του και η εταιρία εκτοξεύθηκε.

Ο Bernie δεν είναι σοσιαλιστής. Ο Bernie δεν είναι καν βαρύ-ΠΑΣΟΚ. Σοσιαλοδημοκράτης είναι, έχουμε άπειρους στην Ευρώπη και σίγουρα δεν αποτελεί φαινόμενο.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς η κερδοφόρα intel θα απολύσει όλους τους αριστερούς υπαλλήλους που παρασσιτούσαν τόσα χρόνια κόντρα στην ελεύθερη οικονομία και θα κρατήσει τους ικανούς και ταλαντούχους (εν δυνάμει ψηφοφόρους του Άδωνι) που ξεχωρίζουν... ως γνωστόν η μαρμάγκα μέσα στα corporations μόνο τους σοσιαλιστές τους κάνει μια μπουκιά ενώ τους νεοφιλελέυθερους τους φτύνει και γλιτώνουν... δεν τρώγονται με τίποτα!

• Like 2
Δημοσ.

Αυτοί δηλαδή άμα είχαν ...ζημιές, μάλλον θα εκτελούσαν τους μισούς.
Απαράδεκτη, θλιβερή είδηση - τουλάχιστον επικοινωνιακά = ΜΕΓΑ ΦΑΟΥΛ. Γελοίοι μανατζαρέοι με βίλλες εκατομυρίων στο Malibu και τη Santa Monica, παίρνουν αποφάσεις που θα επηρρεάσουν ζωές ΧΙΛΙΑΔΩΝ ανθρώπων, πάνω στο ιδιωτικό τους τζετ, καθώς η μ@υνάρα αεροσυνοδός τους σερβίρει την παγωμένη σαμπάνια. Κι ύστερα προσγειώνονται για να ζητήσουν από τους μετόχους.... κανά 10άρι εκατομύρια ετήσια αύξηση για την πάρτη τους, για τη μεγάλη "επιτυχία" που κατέγραψαν.

Μόνη παρηγοριά? Οτι (είμαι σχεδόν βέβαιος) η Intel θα τους καλο-αποζημιώσει, πλουσιοπάροχα δηλαδή,
αλλά και το γεγονός ότι, έχοντας δουλέψει εκεί, έχεις καλές πιθανότητες να βρεις την επόμενη δουλειά, είτε είσαι 20sthg, είτε (δυσκολότερα) 40+

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή εχω γνώσεις απο οικονομικά και Δ.Ε ,δεν πρέπει να παραγνωρίσζουμε οτι οι κανόνες της οικονομίας οφελούν τους δυνατούς (επιχειρήσεις , τράπεζες κτλ) και όχι το ανθρώπινο δυναμικό.

Μιλάμε για επιστήμη που ειναι γραμμένη απο ανθρώπους.

Εχει πάρα πολλά ελλατώμματα και αδιέξοδα τα οποία και βλέπουμε στην περίοδο που διανύουμε.

Μερικοί το βλέπουν ορθολογικά στην περιπτωση της microsoft οσο ορθολογικά το βλέπει και το ΔΝΤ για μια χώρα με ανθρώπους και παιδιά.

Δείτε τι αποτέλεσμα εχει η δεύτερη περίπτωση.

Δεν μπορούμε αργότερα να θεωρήσουμε φυσιλογικό μια εταιρία να προμηθευτεί ρομπότ για εργασίες που τις κάνει εξίσου καλά ανθρώπινο δυναμικό.

Ειναι τουλάχιστον ανήθικο όπως ανήθικο ειναι μια επικερδής επιχειρηση να απολύει μαζικά κόσμο.

Δημοσ.

Οι οπαδοί του "κέρδος φτού κακό" και "omg omg, όχι απολύσεις" να περάσουν μια βόλτα από Βενεζουέλα, την 3η μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου στον κόσμου που έχει καταφέρει να μην έχει... ρεύμα. Δεν κάνει απολύσεις και είναι κατά του κέρδους. Παράδεισος.

Ναι αλλά για τη Marfin δε λέτε τίποτα. Τρικυμία εν κρανίω.

• Like 1
Δημοσ.

Ειπε ο εμπειρος οικονομικος αναλυτης που εχει δουλεψει στις μεγαλυτερες εταιριες του πλανητη και τα ξερει ολα

ασχολιαστο

Δημοσ.

Θα παρακαλούσα τους administrators, να αποκλείσουν αυτούς που κάνουν υποτιμητικά σχόλια σε άλλους που λένε την άποψή τους. Αν είναι δύσκολο όλους, τουλάχιστον όσους πρακτικά μπορούν. Ξέρω ότι αυτό ίσως να βλάψει την επισκεψιμότητα του insomnia, αλλά η κατάσταση έχει γίνει κάπως ακραία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...