Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα dell inspiron 5558 με 4 GB μνήμη, που μπορεί να αναβαθμιστεί έως 16 GB.

Αν αντί για 4 GB προσθέσω 8 GB υπάρχει μπορεί να έχω προβλήματα;

Εννοείται ότι η μνήμη θα είναι ίδιου τύπου (πχ so-dimm DDR3L 1600 MHz).

Βρήκα αυτήν: Link.png Site: RAMG.SKILL

Δημοσ.

Το video θα το δω σπίτι γιατί δεν μ αφήνει από εδώ να το ανοίξω.

Η χρήση που το θέλω, εκτός από downloading, είναι να το συνδέσω σε δικάναλο ενισχυτή μέσω DAC για αναπαραγωγή μουσικής σε μορφή FLAC. Εκεί θα μου ζητήσει μνήμη.

Ίσως βέβαια θα ήταν καλύτερα να προσθέσω 4 GB για να γίνει dual channel.

Δημοσ.

Οτιδηποτε εχει να κανει με 3D, θα φαει σφαλιαρα ως -40%, διαφορα single # dual channel.. :shifty:

(Παλιοτερα που το 'χα ψαξει) υπηρχαν benchmarks κυριως απο χρηστες, οπου εδειχναν οτι
δεν επηρρεαζονται αρνητικα, αποκλειστικα και μονο (σ)τα γραφικα μα -δευτερογενως παντα-
ψιλοπαιζουν και αλλου αρνητικα impacts, οπως ενα που ειχα κρατησει για την Hd4000, εδω:
http://www.itsjustwhatever.com/2012/07/17/why-you-want-dual-channel-memory-for-your-hd4000-integrated-graphics/

pcmark-7-excell_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

To προβλημα που θα εχεις σε 4+8 ειναι πως ετσι δεν θα παιζει dual channel* :shifty:

*Εδιτ: εξηγηση+βιδεο B)

http://www.ultrabookgaming.com/hardware/dual-channel-vs-single-channel-memory/

το λινκ λεει οτι αλλο 8gb και αλλο 4+4...που προφανως στο πρωτο ειναι single channel και στο 2ο ειναι dual channel..

Δεν διαβασα καπου (γρηγορη ματια) να λεει οτι αν βαλεις 2 μνημες διαφορετικου μεγεθους δεν θα παιξουν σε dual channel.

Αυτην την στιγμη στο φορητο εχω 4+8 και το cpu-z αναγραφει dual channel...μπορω να τραβηξω screenshot για τους δυσπιστους.

Δημοσ.

Δυστυχως, δεν λεει τιποτα, αν δεν τρεξεις benchmarks... Μακαρι, να ειναι ετσι, στην πραξη! :-)

Παλιοτερα (εποχη ~core2duo) επαιζαν & 'ασυγχρονα'* dual channel, δηλαδη για παραδειγμα
στο 2GB + 1GB -> το dual channel αρχικα ηταν στα 1+1, και μετα το τριτο GB ηταν σε single!
Ομως, δεν εχω δει συγχρονη-προσφατη αναφορα, οπου 4GB+8GB = πραγματι dual channel

:ph34r:

*νομιζω λεγοταν flex?

Δημοσ.

Τελικά λέω να προσθέσω ένα 8 GB. Έτσι κι αλλιώς όπου και να έψαξα δεν προτείνει κάτι για laptop DELL σε dual channel κλπ, μόνο τύπους μνήμης αναφέρουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...