leonidas_fs Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, Εχω εναν windows server με XAMPP και τρέχω μια πλατφόρμα η οποία δουλεύει σε PHP &MySQL.Θα χρειαστεί να δώσω remote MySQL access σε διάφορους πελάτες, και θα ήθελα να μάθω τίποτα tips ωστε να γίνει όσο το δυνατόν ασφαλέστερη η διαδικασία αυτή. Μέχρι στιγμής εχω ανοίξει την πόρτα 3306 (default MySQL πόρτα) στο firewall, αλλα είναι προσβάσιμη μόνο απο συγκεκριμένες static ip. Εαν την κάνει Ping κάποιος άλλος θα δείξει οτι η πόρτα είναι κλειστή! Καμία άλλη ιδέα/συμβουλή;
flienky Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Απο αυτές τις static ip είσαι ο μόνος που μπορεί να κάνει requests? Ή είσαι σε shared enviroment?
leonidas_fs Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 H static θα είναι η ip του πελάτη μου, οπότε έτσι όπως το θέτεις οποιοσδήποτε που θα είναι μέσα στο network εκείνης της static θα έχει πρόσβαση στον MySQL μου. Παρ'ολα αυτα να αναφέρω οτι services θα τρέχουν και θα κάνουν εγγραφές και θα τραβάνε data απο τα tables του MySQL. Δηλαδή δεν θα υπάρχει ανθρώπινη διεπαφή με τον MySQL μου. Δεν θα κάτσει πχ ενας άνθρωπος να ανοίξει remote session στην MySQL μου με username/password. Θα ορίσει τον server του να κάνει report, retrieve, delete κτλ στην MySQL μου. Σκέψου οτι πουλάω εγω μια πλατφόρμα, και όλοι οι πελάτες μου θα πρέπει να κάνουν connect στην δική μου MySQL ώστε να δουλέψει η πλατφόρμα τους.
mad-proffessor Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 http://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en/creating-ssl-files-using-openssl.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα