ababapanos Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 καλησπερα εχω ενα access point εξωτερικου χωρου TP-LINK TL-WA7210N http://www.mediamarkt.gr/el/product/_tp-link-tl-wa7210n-1146960.html?outlet=1256&etcc_cmp=Productlisting&etcc_med=Price%20Search%20Engine&etcc_ori=skroutz.gr&etcc_par=Price%20Search%20Engine&et_cid=3&et_lid=5 To οποιο το εχω βαλει στην κορυφη του σπιτιου (3οροφη μεζονετα) και αυτο που θελω ειναι να στείλω το σημα του wifi μεχρι και την ακρη του οικοπεδου για να συνδεσω καποιες ip καμερες, ενω η αποσταση ειναι 100 μετρα μονο το σημα εκει ερχετε πολυ ασθενες με μια γραμμή μονο. Μηπως φταίει που δεν υπαρχει αμεση οπτικη επαφη γιατι το κρύβουν τα κεραμιδιά του σπιτιού? επειδή δέχεται και εξτρά κεραία έλεγα να του βάλω και μια μήπως αυξήσω την εμβελια του wifi... αυτη πχ θα βοηθουσε? επειδη ειναι αρκετα τα 40 ευρω για την κεραια μονο + τα 55 που εδωσα για το access point , δεν θελω να το παρω αδικα και να μην μου κανει δουλεια....
nikos903 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Οι IP κάμερες έχουν δικό τους WiFi απάνω ή έχεις κάνει αλλιώς την σύνδεση; Γενικά για πες ποιες κάμερες έχεις και τι συνδεσμολογία έχεις αν μπορείς. ps Χρειάζεσαι οπτική για καλό σήμα...
ababapanos Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Οι κάμερες εχουν δικη τους κεραία wifi. Ειναι αυτές http://www.ebay.co.uk/itm/720P-WiFi-Outdoor-Waterproof-Wireless-IR-Night-Vision-Network-CMOS-HD-IP-Camera-/201377776444?hash=item2ee30d033c:g:TycAAOSwXshWrHUb βέβαια να πω οτι την μέτρηση του wifi δεν την έκανα με την κάμερα αλλα με το κινητο μου μιας και οι καμερες δεν εχουν εγκαταστασθει ακομα , αλλα και με το κινητο φαντάζομαι θα έπρεπε να ειχα καλυτερο σημα απο μια γραμμη σε τοσο μικρη αποσταση
nikos903 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Αν χτυπάς κεραμίδια όχι, εξαρτάται μετά απο που σου έρχεται το σήμα. Πρέπει να σηκώνεις πιο ψηλά την κεραία να έχει οπτική με τον χώρο. Όσο για τις κάμερες, αυτή η κεραία που έχεις απάνω στην ταράτσα είναι κατευθυντική, ακούγεται σε απόσταση (χιλιόμετρα) εκεί που στοχεύει (60 μοίρες) απλά πρέπει να μην έχεις εμπόδια ανάμεσα σε πομπό και δέκτη. Οι κάμερες απο την άλλη έχουν omni κεραίες, εκπέμπουν κυκλικά ας πούμε, και ακούγονται στα 100 μέτρα (περίπου) γύρω απο εκεί που θα τις βάλεις, (δεν γράφει κάτι στην σελίδα στο ebay για τον πομπό άρα άντε βγάλε άκρη πόσο όντος θα πιάνουν...). Εν ολίγοις δεν θα έχεις θέμα με την απάνω κεραία, με τις κάτω είναι το πρόβλημα μην είναι πολύ αδύνατες... Την omni που δείχνεις παραπάνω δεν ξέρω αν σε βοηθάει κάπου, αν θες να δίνεις σήμα σε ένα στενό σημείο μπορείς και έτσι όπως είναι τώρα, αν όμως θες να δώσεις και σε άλλα σημεία κυκλικά τότε θέλει ψάξιμο και αν είσαι πέραν των 60 μοιρών μάλλον θα σου χρειαστεί να αλλάξεις σε omni. Στην χειρότερη βέβαια αν δεν πιάνεις με κανένα τρόπο τις κάνεις όλες τις κάμερες ethernet, τις βάζεις σε ένα switch εκεί πέρα και συνδέεσαι στην κεντρική κεραία με άλλο ένα 7210 απο την μεριά των καμερών. Overkill βέβαια αλλά γίνεται.
ababapanos Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Αν χτυπάς κεραμίδια όχι, εξαρτάται μετά απο που σου έρχεται το σήμα. Πρέπει να σηκώνεις πιο ψηλά την κεραία να έχει οπτική με τον χώρο. Όσο για τις κάμερες, αυτή η κεραία που έχεις απάνω στην ταράτσα είναι κατευθυντική, ακούγεται σε απόσταση (χιλιόμετρα) εκεί που στοχεύει (60 μοίρες) απλά πρέπει να μην έχεις εμπόδια ανάμεσα σε πομπό και δέκτη. Οι κάμερες απο την άλλη έχουν omni κεραίες, εκπέμπουν κυκλικά ας πούμε, και ακούγονται στα 100 μέτρα (περίπου) γύρω απο εκεί που θα τις βάλεις, (δεν γράφει κάτι στην σελίδα στο ebay για τον πομπό άρα άντε βγάλε άκρη πόσο όντος θα πιάνουν...). Εν ολίγοις δεν θα έχεις θέμα με την απάνω κεραία, με τις κάτω είναι το πρόβλημα μην είναι πολύ αδύνατες... Την omni που δείχνεις παραπάνω δεν ξέρω αν σε βοηθάει κάπου, αν θες να δίνεις σήμα σε ένα στενό σημείο μπορείς και έτσι όπως είναι τώρα, αν όμως θες να δώσεις και σε άλλα σημεία κυκλικά τότε θέλει ψάξιμο και αν είσαι πέραν των 60 μοιρών μάλλον θα σου χρειαστεί να αλλάξεις σε omni. Στην χειρότερη βέβαια αν δεν πιάνεις με κανένα τρόπο τις κάνεις όλες τις κάμερες ethernet, τις βάζεις σε ένα switch εκεί πέρα και συνδέεσαι στην κεντρική κεραία με άλλο ένα 7210 απο την μεριά των καμερών. Overkill βέβαια αλλά γίνεται. Ευχαρηςτω Για την απάντηση. Οι κάμερες θα είναι σύνολο 4 δεν θα είναι όλες σε ένα σημείο θα είναι κυκλικά του οικοπέδου, επειδή μιλάμε για σχεδόν 6 στρέμματα είναι αδύνατον να περάσω καλώδιο Ethernet για να τις συνδέσω, Ίδη υπάρχει χοντρό λούκι να τις δώσουμε ρεύμα. Όποτε πρεπει να συνδέονται με wifi.Οι κάμερες δεν έχουν αγοραστεί ακομα απλά έδωσα αυτό το Λίνκ γιατι είχα καταλήξει σε αυτές λόγω κόστους και HD ανάλυσης. Αν εχεις να πρωτεΐνες κάποιες άλλες σε καλύτερη ποιότητα πες μου. Ευχαριστω και πάλι
nikos903 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Αφού θα είναι κυκλικά πρέπει να πας σε omni κεραία δυστυχώς, όχι αναγκαία σε αυτήν που έδειξες, υπάρχουν και πιο φθηνές, αλλά να είναι omni και να έχει και κάμποσα db. Μετά βρίσκεις ένα σημείο που έχει οπτική απο όλες τις κάμερες και στερεώνεις την κεραία σου. Και στο τέλος σετάρεις τις κάμερες. Για αρχή αν δεν βιάζεσαι θα έλεγα πάρε μια για να δεις τι παίζει και μετά βλέπεις για τις άλλες 3. Αν βιάζεσαι βέβαια... Αν θες πάρε και καλύτερες κεραίες για τις κάμερες γιατί αυτές που έχουν θα είναι οι κλασικές 3db και υπολόγισε θα πιάνεις ότι πιάνεις και με τι κινητό τώρα~. πχ omni directional Κάμερα δοκιμασμένη δεν έχω να σου προτείνω δυστυχώς... Και οι άλλες απο το ebay που βλέπω δεν γράφουν τίποτα για την ισχύ του WiFi... Παίρνεις και βλέπεις τι να κάνεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα