gnsX Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Για προγραμματιστές το 13" air είναι λουκούμι. Έχει μπαταρία που ξεπερνάει τα πάντα και φτάνει το productivity σε άλλα επίπεδα. Αν δεν κάνει κάτι παρόμοιο το pro φέτος, εγώ πάω καρφί για air Για προγραμματιστή είναι λουκούμι ένα 13αρι laptop; Πως γκένειν αυτό; Και κάτι ακόμα, η μπαταρία που ξεπερνάει τα πάντα που θα του χρησιμεύσει ακριβώς; Του προγραμματιστή....
Dinos_12345 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Για προγραμματιστή είναι λουκούμι ένα 13αρι laptop; Πως γκένειν αυτό; Και κάτι ακόμα, η μπαταρία που ξεπερνάει τα πάντα που θα του χρησιμεύσει ακριβώς; Του προγραμματιστή.... Στο ότι μπορείς να το έχεις όλη μέρα και να γράφεις κώδικα χωρίς να πεθάνει στο 6άωρο. Είναι φορητό, μπορείς να γράφεις κώδικα στο λεωφορείο, στο μετρό, οπουδήπωτε. Εγώ που έχω και το πανεπιστήμιο μαζί, βολεύομαι να έχω φορητό μαζί μου. Σπίτι κουμπώνω 23" οθόνη και είμαι κομπλέ. 1
haHa Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Για προγραμματιστές το 13" air είναι λουκούμι. Έχει μπαταρία που ξεπερνάει τα πάντα και φτάνει το productivity σε άλλα επίπεδα. Αν δεν κάνει κάτι παρόμοιο το pro φέτος, εγώ πάω καρφί για air Υστερει ομως σε 2 βασικα θεματα για τον προγραμματιστη: Στην ποιοτητα οθονης(για να μην κουραζεται οταν κοιταει ωρες κειμενο) και στην αναλυση που δεν προσφερει μεγαλη επιφανεια εργασιας μειωνοντας του ετσι την παραγωγικοτητα του.
Dinos_12345 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Υστερει ομως σε 2 βασικα θεματα για τον προγραμματιστη: Στην ποιοτητα οθονης(για να μην κουραζεται οταν κοιταει ωρες κειμενο) και στην αναλυση που δεν προσφερει μεγαλη επιφανεια εργασιας μειωνοντας του ετσι την παραγωγικοτητα του. Έχεις δίκιο σε αυτό... Fun fact: Είμαι τώρα σε mediamarkt και κοιτάζω το 13". Η οθόνη για κάποιο λόγο μου φαίνεται πολύ ωραία, αν εξαιρέσω τις γωνίες θέασης. (γράφω από αυτό)
haHa Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Έχεις δίκιο σε αυτό... Fun fact: Είμαι τώρα σε mediamarkt και κοιτάζω το 13". Η οθόνη για κάποιο λόγο μου φαίνεται πολύ ωραία, αν εξαιρέσω τις γωνίες θέασης. (γράφω από αυτό) Συνεκρινε τωρα την οθονη σε σχεση με ενα macbook pro retina ή ενα αλλο ultrabook, που δεν βαζουν φθηνιαρικες TN οθονες. Δωσε βαση στην ελλειψη ευκρινειας στο κειμενο , στο χαμηλο contrast και στο λιγοτερο περιεχομενο που χωραει λογω χαμηλης αναλυσης.
Dinos_12345 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Συνεκρινε τωρα την οθονη σε σχεση με ενα macbook pro retina ή ενα αλλο ultrabook, που δεν βαζουν φθηνιαρικες TN οθονες. Δωσε βαση στην ελλειψη ευκρινειας στο κειμενο , στο χαμηλο contrast και στο λιγοτερο περιεχομενο που χωραει λογω χαμηλης αναλυσης. Ήταν κλειδωμένα τα pro και δεν μπόρεσα να δω UI. Ότι δεν είναι sharp είναι αλήθεια αλλά δεν μου φαίνεται όσο κακή όσο λες. Βέβαια σε καθημερινή χρήση δεν ξέρω πως θα είναι
haHa Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Ήταν κλειδωμένα τα pro και δεν μπόρεσα να δω UI. Ότι δεν είναι sharp είναι αλήθεια αλλά δεν μου φαίνεται όσο κακή όσο λες. Βέβαια σε καθημερινή χρήση δεν ξέρω πως θα είναι Δεν ειναι κακη ή μαλλον δεν ειναι κακη σε συγκριση με οθονες λαπτοπ 4 ετων ή λαπτοπ των 400€. Απλα ειναι μακρα η χειροτερη σε ultrabook εν ετει 2016.
Dinos_12345 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δεν ειναι κακη ή μαλλον δεν ειναι κακη σε συγκριση με οθονες λαπτοπ 4 ετων ή λαπτοπ των 400€. Απλα ειναι μακρα η χειροτερη σε ultrabook εν ετει 2016. Η ακριβότερη, αλλά κοντά στα ίδια χρήματα, εναλλακτική που είναι το xps 13 έχει μικρό και καθόλου βολικό trackpad και δεν μου άρεσε η οθόνη του. Θέλει scaling, κάτι που στα windows είναι pain in the ass.
haHa Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Η ακριβότερη, αλλά κοντά στα ίδια χρήματα, εναλλακτική που είναι το xps 13 έχει μικρό και καθόλου βολικό trackpad και δεν μου άρεσε η οθόνη του. Θέλει scaling, κάτι που στα windows είναι pain in the ass. Στα ιδια ή και λιγοτερα χρηματα ερχεται το dell xps 13 8GB ram απο amazon.co.uk με ελληνικο ΦΠΑ(αν εχεις επαγγελματικο ΑΦΜ, γλυτωνεις μαλιστα αμεσα στο ΦΠΑ, δεν το αποδιδεις καν στο amazon) και δυνατοτερο επεξεργαστη και καρτα γραφικων και μεγαλυτερη αυτονομια, ενω φυσικα εχει αριστη οθονη(καμμια σχεση με την φθηνιαρικη του air) και το scaling λειτουργει μια χαρα σε windows 10. Eρχεται στα ~1050€ με μεταφορικα κλπ. Η τελευταια εκδοση του air 13" με standard 8gb ram που ανακοινωθηκε προχθες δεν εχει ερθει ακομα Ελλαδα, ενω για να παρεις την προηγουμενη με 8GB Ram κοστιζει 1380€ , με χειροτερο(προηγουμενης γενιας) βεβαια επεξεργαστη και καρτα γραφικων.
makisgiasena Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Hipster φοιτητές / φοιτήτριες, αμελής με την τεχνολογία γονείς που το μικρό τους θέλει το καλύτερο λάπτο (χωρίς π), αυτοί που το είδαν σε μια βιτρίνα και τους άρεσε το design αδιαφορώντας για το μέσα και συλλέκτες. Νομίζω ότι το να μην πας σε pro σε αυτά τα χρήματα είναι χαζό Μου μοιαζει το ιδιο χαζο με της δηλωσεις του τυπου: "Εχουν και τα δυο SSD, τρεχουν το ιδιο γρηγορα οι δισκοι τους !" Ειναι γεγονος οτι το Air ειναι παλιο μηχανημα αν σκεφτει κανεις οτι ειναι 8 χρονων, αλλα δεν παυει να ειναι ελαφρυ και λεπτο και λεπτοτερο απο το Pro και αρκετα δυνατο για να κανει πολλες δουλειες τελεια και γρηγορα. Πολυς κοσμος θελει εναν υπολογιστη για mail - internet - office και το να εχεις κατι δοκιμασμενα αξιοπιστο με 12 ωρες μπαταρια ειναι ανεκτιμητο ! Αλλα δεν θα το καταλαβετε γιατι ενα PC πρεπει να εχει πιο πολλα GHz και πιο πολυ RAM για να ειναι δικαιολογησει μια τιμη δεν χωραει ο νους σας οτι κατι σαν την αυτονομια το πληρωνεις ακριβα, για αυτο αλλωστε πουλαν και το TURBOX!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα