giorgosmcmc Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Παιδια θελω να μου πειτε κατα ποσο ''κακο'' έιναι να κανουμε συχνα format σε ssd, εχω κανει 3-4 απανωτα σε μικρο χρονικο διαστημα στον ssd της υπογραφης μου για διαφορους λογους τυπου καθαρισμου απο malware, ιους κτλπ απλα θελω να μου πειτε αν αυτο μπορει να χαλασει η να κανει πιο αργο το σκληρο δισκο μου
La_MoRt Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Στους SSD όσο κάνεις ολοκληρωτικό φορμάτ μειώνεις πιο γρήγορα το χρόνο ζωής του. Όλους τους δίσκους τους επηρεάζουν τα φορμάτ. Δεν είναι καλό να κάνεις συνέχεια αλλά όχι ότι θα καταστραφεί και με 4 φορμάτ. Για να γίνει ζημιά θα πρέπει να το κάνεις αυτό συνέχεια.
WalkerSW Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Για να γίνει ζημιά θα πρέπει να το κάνεις αυτό συνέχεια. Καμια 200αρια χιλιαδες φορες give or take... και μαλιστα full format που αμφιβάλλω οτι έκανε κατι τετοιο... Το quick format που ειναι η main επιλογή των windows δεν επιρεάζει σε τπτ.. 2
giorgosmcmc Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Καμια 200αρια χιλιαδες φορες give or take... και μαλιστα full format που αμφιβάλλω οτι έκανε κατι τετοιο... Το quick format που ειναι η main επιλογή των windows δεν επιρεάζει σε τπτ.. Παιδιά νομίζω full format έκανα, εκκίνηση από τα bios και μετά διαμόρφωση του διαμερίσματος δηλαδή τον ssd, αυτό δε θεωρείτε full format?
Xristaras12 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Παιδιά νομίζω full format έκανα, εκκίνηση από τα bios και μετά διαμόρφωση του διαμερίσματος δηλαδή τον ssd, αυτό δε θεωρείτε full format? τσου. full format ειναι να γεμίσεις με zeros τον δίσκο και έπειτα να γράψεις απο πάνω του. αυτο που έκανες εσυ ειναι γρήγορη διαμόρφωση 99%. ουσιαστικά ειπες στον δισκο να "ξεχάσει" αυτά που ξέρει και οτι τώρα θα βάλεις δεδομένα. 4
Federacion Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Off topic. Χρηστάρα είσαι η Άντζελα Δημητρίου στα νιάτα της; Αποστολή από το GT-I9505 με τη χρήση Insomnia App
La_MoRt Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Off topic. Χρηστάρα είσαι η Άντζελα Δημητρίου στα νιάτα της; Αποστολή από το GT-I9505 με τη χρήση Insomnia App Μιας και μιλάς για off-topic λύσε μου την απορία και εσύ; Πως χρησιμοποιείς insomnia app αφού για android δεν υπάρχει;
Haldol Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Υπενθυμίζω ότι το format είναι απλά εγγραφή δεδομένων. Δεν είναι κάτι "μαγικό". Και μάλιστα ελάχιστων δεδομένων. Δεν πρόκειται να πάθει ποτέ & τίποτα κανένας δίσκος, ακόμα κι αν κάνεις κάθε μέρα format.
giorgosmcmc Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Παιδιά μου ακούγοντε σαν κινέζικα.. zeros το δίσκο.. Τι είναι αυτό.. Εγώ ξέρω πως κανείς εκκίνηση boot απ το original δισκάκι και έπειτα πατάς διαμόρφωση του ssd μέχρι εκεί.. Τουλάχιστον με αυγή τη διαδικασία καθαρίζει απο τους χιλιάδες ιούς που μπορεί να είχες μαζέψει στο δίσκο πριν ή πρέπει να κάνω αυτό το "zero"?
WalkerSW Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Παιδιά μου ακούγοντε σαν κινέζικα.. zeros το δίσκο.. Τι είναι αυτό.. Εγώ ξέρω πως κανείς εκκίνηση boot απ το original δισκάκι και έπειτα πατάς διαμόρφωση του ssd μέχρι εκεί.. Τουλάχιστον με αυγή τη διαδικασία καθαρίζει απο τους χιλιάδες ιούς που μπορεί να είχες μαζέψει στο δίσκο πριν ή πρέπει να κάνω αυτό το "zero"? Οχι δεν χρειαζεται να κανεις zeros ... To παρασκεφτεσαι το πραγμα.... δεν έχει προβλημα ο ssd με το φορματ ... τελεια και παυλα. 1
hackerW32 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 αφου θελει να μαθει ο άνθρωπος με λιγα λογια, αυτο που κανεις δεν ειχει καμια επίπτωση στον ssd-hdd ο δίσκος πανω είτε ssd ειτε hdd εχει εναν καταλογο (φαντασου το σαν τις πρωτες σελιδες ενός βιβλιου που λενε τα περιεχομενα) ο καταλογος αυτο λεει, το ταδε αρχειο (fapfap.mp4) ειναι στην ταδε τοποθεσια (c:\users\huehue\do not open\) και στην ταδε φυσικη τοποθεσια πανω στον δίσκο (σε πιο τμήμα-τμηματα του δίσκου κλπ) με το quick φορματ, αυτο που εκανες εσυ απο το cd των windows, απλα κανει delete αυτον τον καταλογο, αρα τι παει να πει αυτο; τα αρχεια βρίσκονται ακομα πανω στον δίσκο απλα δεν ξερει που επιδη διεγραψες τον καταλογο, αρα αφου δεν βλεπει αρχεια θεωρει πως ειναι αδειος και γραφει απο πανω τους. μπορουν να ερθουν πισω αυτα τα αρχεια; (virus πχ) απο μονα τους οχι, μονο εαν βαλεις ενα προγραμμα ανακτησης δεδομένων το οποιο θα σκαναρει ολη την επιφανεια του δυσκου για αρχεια (αποτέλεσμα χύμα αρχεία χωρις ονομα, ουτε καν κατάληξη δεν εχουν (πχ jpg,mp4) απλα το προγραμμα ανάκτησης μπορει να καταλαβει τι ηταν) αυτο που ειπε ο φιλτατος παραπανω με τα zeros ειναι το low lever format (θες ειδικό προγραμμα) το οποιο διαγραφει τον καταλογο και γραφει 0 σε ολον τον δισκο (ο δισκος ειναι γεματος με 0 - 1 τα οποια ειναι τα αρχεια σου) αυτο και δεν χρειαζεται να το κανεις και εχει επίπτωση στον δισκο, μηδαμινή βεβαια, πρεπει να κανεις μερικα εκατονταδες χιλιαδες τετοια για να τον χαλασεις, οι ssd εχουν οριο στην εγραφη δεδομένων, τεράστιο βεβαια, με βαρια καθημερινή χρήση βγαζουν 10ετια απο οτι θυμάμαι αυτα με λιγα λογια 2
giorgosmcmc Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 αφου θελει να μαθει ο άνθρωπος με λιγα λογια, αυτο που κανεις δεν ειχει καμια επίπτωση στον ssd-hdd ο δίσκος πανω είτε ssd ειτε hdd εχει εναν καταλογο (φαντασου το σαν τις πρωτες σελιδες ενός βιβλιου που λενε τα περιεχομενα) ο καταλογος αυτο λεει, το ταδε αρχειο (fapfap.mp4) ειναι στην ταδε τοποθεσια (c:\users\huehue\do not open\) και στην ταδε φυσικη τοποθεσια πανω στον δίσκο (σε πιο τμήμα-τμηματα του δίσκου κλπ) με το quick φορματ, αυτο που εκανες εσυ απο το cd των windows, απλα κανει delete αυτον τον καταλογο, αρα τι παει να πει αυτο; τα αρχεια βρίσκονται ακομα πανω στον δίσκο απλα δεν ξερει που επιδη διεγραψες τον καταλογο, αρα αφου δεν βλεπει αρχεια θεωρει πως ειναι αδειος και γραφει απο πανω τους. μπορουν να ερθουν πισω αυτα τα αρχεια; (virus πχ) απο μονα τους οχι, μονο εαν βαλεις ενα προγραμμα ανακτησης δεδομένων το οποιο θα σκαναρει ολη την επιφανεια του δυσκου για αρχεια (αποτέλεσμα χύμα αρχεία χωρις ονομα, ουτε καν κατάληξη δεν εχουν (πχ jpg,mp4) απλα το προγραμμα ανάκτησης μπορει να καταλαβει τι ηταν) αυτο που ειπε ο φιλτατος παραπανω με τα zeros ειναι το low lever format (θες ειδικό προγραμμα) το οποιο διαγραφει τον καταλογο και γραφει 0 σε ολον τον δισκο (ο δισκος ειναι γεματος με 0 - 1 τα οποια ειναι τα αρχεια σου) αυτο και δεν χρειαζεται να το κανεις και εχει επίπτωση στον δισκο, μηδαμινή βεβαια, πρεπει να κανεις μερικα εκατονταδες χιλιαδες τετοια για να τον χαλασεις, οι ssd εχουν οριο στην εγραφη δεδομένων, τεράστιο βεβαια, με βαρια καθημερινή χρήση βγαζουν 10ετια απο οτι θυμάμαι αυτα με λιγα λογια Ησουν πολυ κατατοπιστικος και ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και το κοπο να μου εξηγησεις την ολη διαδικασια!
NT1G Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Υπάρχει και το sanitize/secure erase κ.τ.λ. που γίνεται μέσα από το toolbox που δίνουν οι κατασκευαστές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα