Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Έχω το εξής πρόβλημα, σ' ένα switch rack βγαίνουν διάφορα καλώδια Ethernet τα οποία δεν ξέρω τελικά σε ποια γραφεία καταλήγουν. Αυτός που το έφτιαξε δεν μπήκε στη διαδικασία να τα σημειώσει..   :-(

Θέλω τώρα να μάθω που καταλήγουν...Υπάρχει κάποιο μηχάνημα που να με διευκολύνει σε αυτή τη διαδικασία?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Απλή ιδέα είναι το σύνδεση/αποσύνδεση στα καλώδια και ψάξε 1-1.

Εκτός απο το cable tester υπάρχει και ένα άλλο μηχανηματάκι buzzer που το συνδέεις απο τη μια άκρη και κάνει ήχο στη διαδρομή ή στην άλλη άκρη του καλωδίου που το έχεις συνδέσει. Αν δεν κάνω λάθος είναι κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σαν εργαλείο: η μια μερά στέλνει ένα σήμα, η άλλη το διαβάζει. Για μία φορά που το θες μη τα φοβάσαι αυτά με 3-5 ευρώ. Για κανονικό εργαλείο (αν είσαι τεχνικότς δικτύων) σίγουρα θα επέλεγα κάποιο άλλο φυσικά.

Αν σώνει και ντε θέλεις κάποιο πιο επώνυμο, προτίμησε τα MASTECH, ProsKit, που είναι "ένα κλικ παραπάνω" απ'το τελείως OEM.

Δημοσ.

Απλή ιδέα είναι το σύνδεση/αποσύνδεση στα καλώδια και ψάξε 1-1.

Θέλω να το αποφύγω αυτό, γιατί είναι 50 καλώδια και θα με πάρει 1 αιώνα να δω σε ποιο γραφείο αποσυνδέθηκε το ιντερνετ βγάζοντας ένα ένα το καλώδιο 

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σαν εργαλείο: η μια μερά στέλνει ένα σήμα, η άλλη το διαβάζει. Για μία φορά που το θες μη τα φοβάσαι αυτά με 3-5 ευρώ. Για κανονικό εργαλείο (αν είσαι τεχνικότς δικτύων) σίγουρα θα επέλεγα κάποιο άλλο φυσικά.

Αν σώνει και ντε θέλεις κάποιο πιο επώνυμο, προτίμησε τα MASTECH, ProsKit, που είναι "ένα κλικ παραπάνω" απ'το τελείως OEM.

okk, σ'ευχαριστω!

• Like 1
Δημοσ.

Για τη δουλειά που θες, μη φοβάσαι τα φθηνά.

Σαν μηχάνημα ειναι πάρα πολύ απλό και για αυτό εχουν τετοια κόστη.

Το μονο που θα σου σου προτείνω ειναι οταν ψάχνεις να εχεις ένα άτομο να σε βοηθά. Το μεγαλύτερο μανίκι ειναι να πηγαινοέρχεσαι rack-χώροι για σύνδεση αποσύνδεση. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γιάννη σου έχω απαντήσει και στο adsl forum οτι θες γεννήτρια σήματος.

Το Lan Tester που σου γράφουν τα παιδιά σε αναγκάζει να βαζεις/βγάζεις κάθε φορά τι φισάκι για να ελέγξεις το καλώδιο.

Η γεννήτρια χτυπάει μόλις το πλησιάσεις.

Ελπίζω να σε κάλυψα εγώ και τά άλλα παιδιά...

• Like 1
Δημοσ.

Η σωστη απαντηση ειναι το #9, θες γεννητρια σηματος. Συνδεεις απο την μια μερια ενα τυχαιο σταθμο εργασιας και πας στο ρακ με τον ανιχνευτη και ψαχνεις να βρεις τον ηχο που κανει η αλλη μερια, πιανει επαγωγικα, δηλαδη θα ακουσεις ηχο μολις το πλησιασεις. Το αλλο που σου προτεινουν θα πρεπει να εχεις και βοηθο αλλιως θα πεθανεις με το πηγαινε-ελα.

Μετα εαν εισαι μερακλης βαζεις και τετοια και ειναι κουκλα το ολο συστημα, ποιος θα το εκτιμησει βεβαια...
http://www.ebay.co.uk/itm/4-CABLE-TIE-I-D-TIES-TABS-TO-LABEL-AND-IDENTIFY-WIRING-WIRES-CABLES-/280901291248?hash=item4167058cf0:g:1HMAAOSwNphWZYN6

Δημοσ.

50 ειναι κ οχι 10 παιδες!

σε πραγματικες συνθηκες θες καλο μηχανημα αλλιως οι παρεμβολες στα αλλα καλωδια θα δημιουργουν σημα παντού! ειναι αστειο γτ θα ψαχνεις σε ποιο καλωδιο ακους πιο καθαρο τον ηχο, κατι που μπορει να επιφερει και μερικα λαθακια!

γραψε μας για το πως τα πηγες ....θα εχει πλακα

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

γραψε μας για το πως τα πηγες ....θα εχει πλακα

Τελικά αγόρασα Link.png Site: αυτό και με ένα ακόμα άτομο να πηγαινο-έρχεται στα γραφεία τελικά έβγαλα άκρη! Με την γεννήτρια σήματος (βρήκα απο ενα φίλο) δεν έβγαλα άκρη γιατί σε όλες τις θύρες ψιλο-βούιζε..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...