karlito13 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Καλησπερα,εχω μια γραμμη 4 mbps της cyta με το modem router που δεινει η cyta,και προχθες αγορασα ενα router της tp-link wr1043nd νομιζωντας πως ηταν modem router,ενω τελικα ειναι μονο router.μπορωνα κανω bridge μεταξυ τους δλδ της cyta το μηχανημα να ειναι μονο modem και της to-link δρομολογητης;
jkoukos Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Σε bridge mode για να εξακολουθεί να δουλεύει η τηλεφωνία, χρειάζονται κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις. Γι' αυτό έχουν κλειδωμένη την επιλογή, αλλά το κάνουν αυτοί αν τους το ζητήσεις τηλεφωνικά. Υπόψη ότι πρέπει ήδη να έχεις ετοιμάσει τον νέο router, διότι η συσκευή της Cyta πλέον είναι μόνο modem και δεν παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μόνο ο router μπορεί να το κάνει αυτό.
karlito13 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Τι εννοεις να εχω ετοιμασει;τι θα πρεπει να κανω;με rj45 δεν θα τα συνδεσω μεταξυ τους;
jkoukos Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Εννοώ ότι θα στο γυρίσουν από την Cyta σε bridge mode, αλλά αμέσως θα χάσεις την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για να την αποκτήσεις πάλι θα πρέπει ο router να ρυθμιστεί ώστε να κάνει την κλήση ΡΡΡ και να συνδεθεί με τον πάροχο παίρνοντας δημόσια ΙΡ. Μέχρι να το κάνει αυτό, δεν έχεις Internet. Γι' αυτό λέω να το έχεις ήδη ετοιμάσει ώστε όταν σε γυρίσουν σε bridge mode να γίνει αυτόματα η σύνδεση. Έχεις δουλέψει ποτέ απλό router; Θα συνδεθεί στην WAN θύρα με την συσκευή του παρόχου και θα ακολουθήσεις αυτό τον οδηγό. Υπόψιν ότι οι διευθύνεις των 2 συσκευών θα είναι σε διαφορετικό υποδίκτυο.
karlito13 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δεν εχω δουλεψει ποτε router...αξιζει να μπς στον κοπο;θα δω καμια διαφορα; Το πηρα σε καλη τιμη ρο router αλλα εχω και δυνατοτητα επιστροφης.Στην cyta θα μου το γυρισουν σε bridge mode?το τελευταιο που μου ειπες δεν το καταβα,καρφωτες θα τις βαλω τις ip?
jkoukos Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Έστω ότι ο router της Cyta έχει ΙΡ 192.168.1.1. Ορίζεις στο 1043ND να παίζει σε άλλο υποδίκτυο, π.χ. 192.168.2.0 και το ίδιο να έχει την 192.168.2.1. Ρυθμίζεις την σύνδεση σύμφωνα με τον οδηγό και κάνεις όλες τις άλλες επιλογές που θέλεις (ασύρματο κλπ). Όταν γυρίσει το router της Cyta σε bridge mode, θα δουλεύει ως απλό modem και όχι router. Αυτό σημαίνει ότι δεν μοιράζει πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά απαιτείται να συνδεθεί ένα router. Συνδέεις μία LAN, με την θύρα WAN του 1043ND και πλέον όλα δουλεύουν κανονικά. Υπόψιν ότι αν έχεις κάποια συσκευή στο δίκτυό σου με σταθερή διεύθυνση, θα πρέπει να την αλλάξεις στο ίδιο υποδίκτυο που θα έχεις ορίσει στον router. Αν τα παραπάνω σου φαίνονται βουνό, επέστρεψε την συσκευή και μη πάρεις τίποτα. Η VOIP τηλεφωνία της Cyta, δουλεύει μόνο και αποκλειστικά στην συσκευή της. Μόνον αν δεν σ' ενδιαφέρει η τηλεφωνία, προχώρησε σε αντικατάσταση της με άλλο DSL router. Διαφορά σε ταχύτητα συγχρονισμού κλπ, δεν πρόκειται να δεις, όποιο router και αν βάλεις. Το modem είναι αυτό που κάνει τον συγχρονισμό. Η δουλειά του router είναι άλλη, άσχετα αν πολλοί τα μπερδεύουν.
karlito13 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Σε ευχαριστω πολυ για τοα συμβουλες σου,στο modem/router της cyta εχω και την γραμμη του τηλεφωνου με rj11,δλδ το voip,αν παρω αλλο adsl modem/router τηλεφωνο πως θα εχω;
djuan1988 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δε θα έχεις. Είναι κλειδωμένη η τηλεφωνία στο δικό της router.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα