Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Εχω 24αρα ADSL στον ΟΤΕ και έχω παρατηρήσει ότι η ταχύτητα μειώνεται συνεχώς. Πριν από ένα χρόνο περίπου έπιανα 13 Mbps, μετά μειώθηκε στα 10 και τώρα είναι στα 8.7. Από στατιστικά είμαι πολύ καλά έχω attenuation 15,9/9.8 (Down/Up) και SNR Margin 9.1/13 (Down/Up). ΄Εχει κανένας ιδέα τι μπορεί να φταίει? Τους είχα πάρει τηλέφωνο για αυτό το θέμα και έστειλαν τεχνικό ο οποίος κατέληξε να με αφήσει χωρίς ιντερνετ/τηλέφωνο οπότε κλάφτα Χαράλαμπε  :huh: Περιοχή Ραφήνα. Να σημειώσω ότι όταν έπιανα 13 Mbps ήμουν με το φοιτητικό πακέτο, πλέον είμαι στο κανονικό αλλά και πάλι συνεχίζει να πέφτει η ταχύτητα.. Μήπως τα εχει παίξει το router ?

Επεξ/σία από Postmort3m
Δημοσ.

δυσκολο να φταιει το ρουτερ.βλεπεις το συγχρονισμο μεσα απο τον ρουτερ ή απλα απο καποιο speedtest?αν το βλεπεις απο συγχρονισμο τοτε μπορει να φταιει κατα 99 τις 100 κατι στο χαλκο του οτε εξω.επειδη ολο και πιο πολλα ατομα βαζουν adsl/vdsl τοσο πιο πολλες παρεμβολες τρως οποτε ως ενα σημειο λογικο να μειωνεται η ταχυτητα.απο την αλλη ναι για 16 attenuation ειναι λιγα τα 9 mbit.θα μπορουσες ανετα και 16-18mbit δηλαδη καλυτερα και απο τα 13 που ειχες.τωρα δεν μπορω να εγγυηθω αν ο οτε θα στο πιασει σαν βλαβη ή θα σου πει οτι ολα οκ ασχετα που συγχρονιζεις τοσο και οτι δεν μπορει να γινει κατι καλυτερο.εκτος αν για καποιο λογο χανεις μεσα στο σπιτι αυτην την ταχυτητα αλλα για να το δεις σιγουρα αυτο πρεπει να δεις αν συγχρονιζεις το ιδιο και στον κατανεμητη/χωνευτη.

Δημοσ.

δυσκολο να φταιει το ρουτερ.βλεπεις το συγχρονισμο μεσα απο τον ρουτερ ή απλα απο καποιο speedtest?αν το βλεπεις απο συγχρονισμο τοτε μπορει να φταιει κατα 99 τις 100 κατι στο χαλκο του οτε εξω.επειδη ολο και πιο πολλα ατομα βαζουν adsl/vdsl τοσο πιο πολλες παρεμβολες τρως οποτε ως ενα σημειο λογικο να μειωνεται η ταχυτητα.απο την αλλη ναι για 16 attenuation ειναι λιγα τα 9 mbit.θα μπορουσες ανετα και 16-18mbit δηλαδη καλυτερα και απο τα 13 που ειχες.τωρα δεν μπορω να εγγυηθω αν ο οτε θα στο πιασει σαν βλαβη ή θα σου πει οτι ολα οκ ασχετα που συγχρονιζεις τοσο και οτι δεν μπορει να γινει κατι καλυτερο.εκτος αν για καποιο λογο χανεις μεσα στο σπιτι αυτην την ταχυτητα αλλα για να το δεις σιγουρα αυτο πρεπει να δεις αν συγχρονιζεις το ιδιο και στον κατανεμητη/χωνευτη.

Ναι μέσα από το ρούτερ το βλέπω. Βασικά όταν τους είχα πάρει τηλέφωνο σαν βλάβη το είχαν πιάσει γιατί είχαν στείλει και τεχνικό, δεν θυμάμαι τι μου είχε πει αλλά ότι και να είπε τόσο σαίνι που ήταν αφού όταν έφυγε με άφησε χωρίς ιντερνετ και τηλέφωνο δεν το παίρνω υπόψιν. Το θέμα είναι οτι αν έχανα στο σπίτι γιατί δεν έπιανα από την αρχή 9 και άρχισε να πέφτει από ενα σημείο και μετά? Τώρα θα πάμε στην wind και νομίζω έχει ιδιόκτητο δίκτυο εδώ οπότε είδωμεν..

• Like 1
Δημοσ.

Ναι μέσα από το ρούτερ το βλέπω. Βασικά όταν τους είχα πάρει τηλέφωνο σαν βλάβη το είχαν πιάσει γιατί είχαν στείλει και τεχνικό, δεν θυμάμαι τι μου είχε πει αλλά ότι και να είπε τόσο σαίνι που ήταν αφού όταν έφυγε με άφησε χωρίς ιντερνετ και τηλέφωνο δεν το παίρνω υπόψιν. Το θέμα είναι οτι αν έχανα στο σπίτι γιατί δεν έπιανα από την αρχή 9 και άρχισε να πέφτει από ενα σημείο και μετά? Τώρα θα πάμε στην wind και νομίζω έχει ιδιόκτητο δίκτυο εδώ οπότε είδωμεν..

το οτι σε αφησε χωρις τηλεφωνο και ιντερνετ μπορει απλα να ετυχε.ενα καλωδιακι να μην πατησε καλα ή να φανηκε οτι πατησε αλλα στην πραξη να μην γδαρθηκε για να κανει επαφη μπορει να σου κανει το θεμα.

ναι μου εχουν τυχει περιπτωσεις που ο χ επαιζε κανονικα για ενα διαστημα και μετα αρχισε να πεφτει η ταχυτητα.στην μια περιπτωση το πριζακι ηταν μουσκεμα στην υγρασια ενω σε αλλη εχει χαλασει το καλωδιο που ειναι πισω απο τον τοιχο.το πως εγινε δεν μπορω να ξερω.για αυτο εκει παντα κανει καποιος δοκιμη στον κατανεμητη ή στην χωνευτη για να δει αν φταιει κατι μεσα ή εξω απο το σπιτι.αν ειναι εξω μπορει να ειναι ειτε βλαβη ειτε απο πολλους συνδρομητες .και wind να πας το ιδιοκτητο δικτυο αναφερετε οχι στα καλωδια τα οποια ειναι παντα του οτε αλλα οτι η wind εχει δικα της μηχανηματα.οποτε το ιδιο καλωδιο θα παρεις.αν το θεμα ειναι στο καλωδιο δηλαδη και οχι στο ζευκτικο καλωδιο τοτε το προβλημα θα μεταφερθει και στον νεο παροχο .

Δημοσ.

idιοκτητο δικτυο δεν παιζει(ειδικα στην ραφηνα)!η πραγματικοτητα ειναι οτι ο οτε ειναι μακραν ο καλυτερος....

το οτι επεσε ο συγχρονισμος μπορει να οφειλετε σε πολλα!

αρχικα δδες ποτε γινεται αυτο,εννοω ποιες ωρες(υπαρχει το traffic time που γινεται βυθιση της ταχυτητας). κοιτα τ συγχρονισμοι παιζουν στα διπλα σπιτια .

οι αλλαγες απο εταιρεία σε εταιρεια ειναι δικοπο μαχαιρι

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

idιοκτητο δικτυο δεν παιζει(ειδικα στην ραφηνα)!η πραγματικοτητα ειναι οτι ο οτε ειναι μακραν ο καλυτερος....

αρχικα δδες ποτε γινεται αυτο,εννοω ποιες ωρες(υπαρχει το traffic time που γινεται βυθιση της ταχυτητας). κοιτα τ συγχρονισμοι παιζουν στα διπλα σπιτια .

ιδιοκτητο δεν ειναι ο χαλκος ειναι το dslam και στην ραφηνα που εχει δυο οτε παιζουν αρκετοι παροχοι.απο εκει και περα ειτε οτε ειναι ειτε vodafone ειτε forthnet ο χαλκος θα κανει την διαφορα και οχι η εταιρεια.οποτε οτι ο οτε ειναι μακραν ο καλυτερος δεν ισχυει αφου ουτε καν 6 Margin δεν εδινε μεχρι προσφατα(δεν ξερω αν δινει καν πλεον) και επισης εδινε zte που και σαν ρουτερ ειναι χαλια.και οτι ειναι ο χαλκος ανεξαρτητου Provider φαινεται κιολας οτι το προβλημα το εχει με οτε και β.η απωλεια sync ειναι ειτε καλωδιωση ειτε να του εχει αλλαξει καποιος Profile.και σε αλλο παροχο να παει παλι χαμηλα θα συγχρονισει αφου θα παρει τον ιδιο χαλκο.

Δημοσ.

Δεν γίνεται κάποια συγκεκριμένη ώρα απλά γενικά μέσα σε ένα χρόνο η ταχύτητα εχει πέσει στο μισό. Τώρα βάλαμε wind και η ταχύτητα είναι πάνω κάτω ίδια. Πλέον έχει φτάσει στα 7,3 Mbps :/ Τα διπλανά σπίτια δεν μπορώ να τα ελέγξω προφανώς.

ιδιοκτητο δεν ειναι ο χαλκος ειναι το dslam και στην ραφηνα που εχει δυο οτε παιζουν αρκετοι παροχοι.απο εκει και περα ειτε οτε ειναι ειτε vodafone ειτε forthnet ο χαλκος θα κανει την διαφορα και οχι η εταιρεια.οποτε οτι ο οτε ειναι μακραν ο καλυτερος δεν ισχυει αφου ουτε καν 6 Margin δεν εδινε μεχρι προσφατα(δεν ξερω αν δινει καν πλεον) και επισης εδινε zte που και σαν ρουτερ ειναι χαλια.και οτι ειναι ο χαλκος ανεξαρτητου Provider φαινεται κιολας οτι το προβλημα το εχει με οτε και β.η απωλεια sync ειναι ειτε καλωδιωση ειτε να του εχει αλλαξει καποιος Profile.και σε αλλο παροχο να παει παλι χαμηλα θα συγχρονισει αφου θα παρει τον ιδιο χαλκο.

Απ' ότι καταλαβαίνω από αυτά που λες δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα έτσι? Γιατί και για την βλάβη όταν τους είχα πάρει δεν διορθώσαν κάτι, απλά τα έκαναν χειρότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...