Προς το περιεχόμενο

g3258 overclocking

Ghost007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αναθεμα ...το παλεψα καμποσο εγκατελειψα προς το παρον στα 3.7 ...αμα εχω ορεξη και ψυξη καλυτερη ισως ασχοληθω παλι καποια στιγμη αν δεν τον αλλαξω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τα πρωτα τεστ τοτε που ειχα ανεβαινε το δικο μου σε αυτες τις τασεις-συχνοτητες.

Η καλητερη που ειχα ηταν 4,500 με 1,370 να παιζει κανονικα, επαιζε και με 1,341 αλλα καμια φορα κολαγε.

Η ποιο μεγαλη συχνοτητα που εβγαλα ποτε ηταν 

4600 με 1,452 αλλα ηταν πολυ ρευμα.

Η ποιο ΟΚ ηταν 4,400 1,351 24ωρη αν ηθελα λειτουργια και δεν καταλαβαινε τιποτα, και η 4.500 με το 1.370

4500

http://valid.x86.fr/bz4ns2

4600

http://valid.x86.fr/f2ziz6

4400 η εικονα που εχω βαλει (ολα τα benchmark και τα stability test)

Για εμενα αυτο το θεωρο μεσο επεξεργαστη στο overclocking 

Καλος ειναι 4,500 με 1,200 - 1,250 που επαισαν σε πολλους αν τον κοσμο και ηταν stable και με την εργοστασιακη ψυχτρα.

Γνωμη μου ειναι οτι μπορει και η μητρικη να μην εχει τα φοντα να τον παει παραπανω και να τρως απο εκει κοληματα, και να μην αξιζει να ασχοληθεις παραπανω.

Μπορει και να εβγαζε και ποιο πολυ αν αλαζα το block ratio σε 125 απο 100 (κοινος FSB) αλλα δεν ασχοληθηκα μιας και το υπολοιπο της ζωης το περναγε στα 3,200 

post-283355-0-70047100-1461757590_thumb.jpg

• Like 1

κατι φταιει σιγουρα...αλλα οχι η μητρικη σε καμια περιπτωση δε πεζει αυτο...η συγκεκριμενη ακομα και τωρα πεζει γυρω στα 200ε ειναι απο της κορυφαιες σε 1150....

αν ασχοληθω αρκετα θα την βρω την ακρη..απλα ποιο πολυ το αφησα το θεμα γιατι δεν εχει νοημα..

ακομα και να παει με αυτη τη ψυχτρα θα ανεβασει πολυ θερμοκρασια και θορυβο χωρις λογο...

στο μελλον βλεπουμε αναλογως τι θα κανω...:)

(που το ποιο πιθανο ειναι μολις πιασω κανα φραγκο να φαει σουτ και να παω στη χειροτερη σε ι5 στη καλυτερη σε ι7 να τελειωνει το θεμα...)

Δηλαδή σε ένα άλλο νήμα που έλεγα ότι υπάρχουν και τέτοια, παίζει να είχα δίκιο?

Γιατι εγω ειπα οτι δεν υπαρχουν? Απλα δεν ειναι και τοσο συνηθισμενα. Παλιοτερα ειχα πει οτι 4 φιλοι μου χτυσανε pc με 3258. Απο τους 4 ο ενας ειχε πολυ κακο κομματι, νομιζω μεχρι τα 3.8 ειχε φτασει με τη στοκ. Ο ενας ειχε αψογο κομματι, και οι αλλοι 2 σταθεροι στα 4 με τη στοκ.

Θα ηθελα να βρεις το quote οπου ειπα εγω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να βρεθει 3258 που ειναι πολυ κακο κομματι.

Γιατι εγω ειπα οτι δεν υπαρχουν?

Θα ηθελα να βρεις το quote οπου ειπα εγω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να βρεθει 3258 που ειναι πολυ κακο κομματι.

Εσύ αυτό κατάλαβες?

Εσύ αυτό κατάλαβες?

Ε τι ηθελες να καταλαβω? Ειπα εγω το αντιθετο? Γιατι αυτο με ρωτησες. Και το ρωτας και σε διαφορετικο τοπικ μαλιστα, εξηγησε μου γιατι εκανες το quote τοτε.

Ε τι ηθελες να καταλαβω? Ειπα εγω το αντιθετο? Γιατι αυτο με ρωτησες. Και το ρωτας και σε διαφορετικο τοπικ μαλιστα, εξηγησε μου γιατι εκανες το quote τοτε.

Μην αρπάζεσαι, δε σε είπα καμπούρη, αν έχω δίκιο σε ρώτησα.

Άμα σε θίγει τόσο πολύ που είναι από διαφορετικό topic και δε ξέρω και γω τι,

να το σβήσω και να σου ζητήσω συγγνώμη. Καλή καρδιά κι αγάπη μόνο.

Άμα ένας άνθρωπος σε ρωτάει αν έχει δίκιο εσύ καταλαβαίνεις ότι

υποννοεί, ότι εσύ πιστεύεις ότι έχει άδικο?

Τέσπα, μεταξύ σοβαρού και αστείου ρώτησα, γιατί σε ένα άλλο νήμα

με ένα χριστιανό που ήταν τσίμα τσίμα στο δεκάρικο, υποστήριζα να μη

βασιστεί στο oc αλλά να πάει στα σίγουρα και δεν μου είπε κανείς

ότι μπορεί να έχω δίκιο. Αυτά.

Δεν πιστεύω ότι έκανα κάτι άκομψο σε βάρος σου, αλλά άμα σε πείραξε

να με συγχωρείς.

• Like 2

Μην αρπάζεσαι, δε σε είπα καμπούρη, αν έχω δίκιο σε ρώτησα.

Άμα σε θίγει τόσο πολύ που είναι από διαφορετικό topic και δε ξέρω και γω τι,

να το σβήσω και να σου ζητήσω συγγνώμη. Καλή καρδιά κι αγάπη μόνο.

Άμα ένας άνθρωπος σε ρωτάει αν έχει δίκιο εσύ καταλαβαίνεις ότι

υποννοεί, ότι εσύ πιστεύεις ότι έχει άδικο?

Τέσπα, μεταξύ σοβαρού και αστείου ρώτησα, γιατί σε ένα άλλο νήμα

με ένα χριστιανό που ήταν τσίμα τσίμα στο δεκάρικο, υποστήριζα να μη

βασιστεί στο oc αλλά να πάει στα σίγουρα και δεν μου είπε κανείς

ότι μπορεί να έχω δίκιο. Αυτά.

Δεν πιστεύω ότι έκανα κάτι άκομψο σε βάρος σου, αλλά άμα σε πείραξε

να με συγχωρείς.

Οχι δε με πειραξε. Απλα νομιζα οτι το ειπες με εναν τροπο οτι ειπες εσυ οτι υπαρχουν κακα κομματια και σου ειπα εγω οτι δεν υπαρχουν. Και για να σου απαντησω δικιο ειχες, το ειχα πει και εγω πιο παλια.

• Like 1

Όσο κακό και να είναι ενα τσιπ δεν παιζει να κλοκαρει τόσο χαμηλα. Μου φαίνεται αδιανόητο για g3258 εκτός κι αν έπεσε σε περιπτωση.

Ο πιο βαρβατος υπεύθυνος παιζει να είναι η Ραμ. Οι hyper x 1866 είναι αξιοπρεπεις σταθερές αλλά μ φαίνεται οτι φέρουν υπαιτιότητα (δεν αξιοποιούνται κ Άπτον cpu..). Αν δοκιμασεις να τις πας 1333 όπως ανέφερε ο multi ή ακόμη και 1600 με 1.5 v και διαφορετικά timings λογικά θα δεις διάφορα.

~Κυρίως με 1333 αλλά θα πρεπει να βρεις και καλά timings.

• Like 3

Όσο κακό και να είναι ενα τσιπ δεν παιζει να κλοκαρει τόσο χαμηλα. Μου φαίνεται αδιανόητο για g3258 εκτός κι αν έπεσε σε περιπτωση.

Ο πιο βαρβατος υπεύθυνος παιζει να είναι η Ραμ. Οι hyper x 1866 είναι αξιοπρεπεις σταθερές αλλά μ φαίνεται οτι φέρουν υπαιτιότητα (δεν αξιοποιούνται κ Άπτον cpu..). Αν δοκιμασεις να τις πας 1333 όπως ανέφερε ο multi ή ακόμη και 1600 με 1.5 v και διαφορετικά timings λογικά θα δεις διάφορα.

~Κυρίως με 1333 αλλά θα πρεπει να βρεις και καλά timings.

Μπορει να ειναι αυτο. Προσωπικα ο δικος μου πανω απο 5ghz δεν παει οτι και να κανω. Φυσικα δεν ασχοληθηκα και πολυ, αλλα μετα απο 20-30 δοκιμες με διαφορετικα settings το παρατησα. Ειχα 5ghz με 1.39 νομιζω, μετα οτι μα οτι και να εκανα δεν πηγα παραπανω. Δοκιμασα και αρκετες ρυθμισεις ραμ.

Οποτε η πρεπει να ασχοληθει και αλλο, η απλα εχει χτυπησει ταβανι ο επεξεργαστης (σπανιο φυσικα στα 3.8, αλλα συμβαινει..).

• Like 4

ειπα και εγω ο noobas να κανω ενα ψιλο overclock ετσι πειραματικα μιας που εννοιτε θα ηταν κατι απλο να γινει με τη μητρικη μου και αυτο τον επεξεργαστη αλλα τελικα τζιφος αρνητε το παραμικρο πειραγμα

με στοκ ψυχτρα μεν... δοκιμασα να παω εως τα 3.8 εβαλα βολτ 1.2 και 1.25 η μνημες μου ειναι στα 1866

εχω κλεισει μπουστ και γενικα ενεργειακες επιλογες κλπ...

δεν ειμαι σιγουρος τι πεζει με το uncore...δοκιμασα και να το βαλω στα ιδια επιπεδα με το oc και να το αφησω οπως ειναι...

μολις βαζω prime σε 2-3 λεπτα μαξ freezari η μπλε οθονη...γυρω στους 70 βαθμους συνηθως... 

δοκιμασα να τα αφησω ολα auto και να πειραξω μονο τη συχνοτητα δεν ανοιγει καν καπακι

restart και default στο βιος...

ιδεες προτασεις ?

βαλε το uncore στα 3.2 ετσι και αλλιως δν κερδιζεισ τπτ φοβερο

βγαλε τα power save κτλπ και βαλε core στα 4 με 1.28

βαλε της μνημες να τρεχουν σε 1333 οχι παραπανο με τα εργοστασιακα timing 

και φτιαξε custom fan profile εγω με εργοστασιακη ψυκτρα δν βλεπω πανω απο 60c

ΑΝ δεν δουλεψει που δεν νομιζω τοτε θα φταιει το τροφοδοτικο σου 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...