Προς το περιεχόμενο

g3258 overclocking

Ghost007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ειπα και εγω ο noobas να κανω ενα ψιλο overclock ετσι πειραματικα μιας που εννοιτε θα ηταν κατι απλο να γινει με τη μητρικη μου και αυτο τον επεξεργαστη αλλα τελικα τζιφος αρνητε το παραμικρο πειραγμα

με στοκ ψυχτρα μεν... δοκιμασα να παω εως τα 3.8 εβαλα βολτ 1.2 και 1.25 η μνημες μου ειναι στα 1866

εχω κλεισει μπουστ και γενικα ενεργειακες επιλογες κλπ...

δεν ειμαι σιγουρος τι πεζει με το uncore...δοκιμασα και να το βαλω στα ιδια επιπεδα με το oc και να το αφησω οπως ειναι...

μολις βαζω prime σε 2-3 λεπτα μαξ freezari η μπλε οθονη...γυρω στους 70 βαθμους συνηθως... 

δοκιμασα να τα αφησω ολα auto και να πειραξω μονο τη συχνοτητα δεν ανοιγει καν καπακι

restart και default στο βιος...

ιδεες προτασεις ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλή επιτυχία φίλος.

Σε άλλο νήμα, συμφορουμίτες ισχυριζόντουσαν ότι με

το intel extreme tuning είναι πανεύκολο.

Κάνε μια δοκιμή δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

• Like 1

ειπα και εγω ο noobas να κανω ενα ψιλο overclock ετσι πειραματικα μιας που εννοιτε θα ηταν κατι απλο να γινει με τη μητρικη μου και αυτο τον επεξεργαστη αλλα τελικα τζιφος αρνητε το παραμικρο πειραγμα

με στοκ ψυχτρα μεν... δοκιμασα να παω εως τα 3.8 εβαλα βολτ 1.2 και 1.25 η μνημες μου ειναι στα 1866

εχω κλεισει μπουστ και γενικα ενεργειακες επιλογες κλπ...

δεν ειμαι σιγουρος τι πεζει με το uncore...δοκιμασα και να το βαλω στα ιδια επιπεδα με το oc και να το αφησω οπως ειναι...

μολις βαζω prime σε 2-3 λεπτα μαξ freezari η μπλε οθονη...γυρω στους 70 βαθμους συνηθως... 

δοκιμασα να τα αφησω ολα auto και να πειραξω μονο τη συχνοτητα δεν ανοιγει καν καπακι

restart και default στο βιος...

ιδεες προτασεις ?

Αν με 1,20-1,25 volt δέν μπορεί να παίξει στα 3,8Ghz , τότε πιθανόν να έχεις πέσει σε πολύ κακό κομμάτι.

Λογικά ακόμη και με την κάκιστη εργοστασιακή ψύκτρα , στα 4,0 Ghz πάνε με τον αυτόματο πιλότο.

Το uncore μήν το πειράζεις , άστο default

Δοκίμασε με λίγο παραπάνω τάση (1,30).

• Like 3

μα και εμενα κουλο μου φενεται το ολο θεμα γιαυτο λεω μηπως κανω κατι λαθος η πεζει τπτ με της μνημες κλπ δε ξερω

1.022 ειναι στοκ ....

(λοιπον οτι ναναι...πηγα απο το πορτοκαλι το βιος αντι το μπλε δε ξερω αν εκανε αυτο τι διαφορα...παντως πειραξα μονο συχνοτητα στα 3.7 και βολτ 1.1 και φενεται να ειναι οκ γυρω στους 64μαξ βαθμους...

τωρα το θεμα ειναι τι διαφορα την εκανε αυτο.. ? η μηπως επειδη εβαζα πολλα βολτ και ανεβαζε παραπανω θερμοκρασια μολις πηγαινε πανω απο 70 περιπου παπαλα....πεζει κατι αλλο εκτος το thermal monitor στο βιος

που αν ανεβει η θερμοκρασια μετα απο καποιους βαθμους σου κανει τπτ αντερκλοκ η τπτ τετοιο και γιαυτο και κρασαρα ? )

τεσπα παω να συνεχισω τα πειραματα να δω μεχρι που θα φτασω....

μεχρι εδω ολα καλα φενονται..δοκιμασα να παω 3.8 και τπτ φριζαρι... εβαλα εως και 1.3 βολτ και τπτ...και εγκατελειψα....

http://postimg.org/image/kheskcxqv/

Το 1.3 που το δινεις γιατι βλεπω 1.1 

Εκει δεν προκειται να παιξει που θες να πας......

Στο χ 37 με 1.100 ειναι 1.1 Volt

Ασχετο αλλα με 1.1 3700 νομιζω οτι εισαι ΟΚ.

Αμα ειναι ετσει το κοβω 1,250 για 4.200 ανετα για να μην πω 4.400.

Απο θεμα ψυξης δωσε 35 ευρω και παρε μια EVO 212 να τελειωνει το θεμα.

Και μην βαλεις το XMP ακομα Enable να δουμε που ταβανωνει, 

post-283355-0-24506800-1461166877_thumb.jpg

μα αυτο σου λεω εως 1.1 και 3.7 ειναι οκ ...

οταν βαζω 3.8 φριζαρει ...ανεβασα και βολτ μετα τα ιδια εφτασα εως 1.3 βολτ και τπτ κολαει στο πριμε καπακι σχεδον...

καλα το ξερω οτι θελει ψυχτρα αλλα ασχετο απο θερμοκρασιες  λογικα επρεπε να πηγαινει ..κατι αλλο πεζει δε ξερω...

και xmp αν εννοεις απο της μνημες δε μου το κανει enable ουτε μου βγαζει καποιο προφιλ ... manual της εχω βαλει στα 1866...

Δεν μας τα λες καλα, εχει αυτοματο overclock η μητρικη αν ναι τι δινει?

Μπορει οπως ειπε και ο TASOS να επεσες σε επεξεργαστη κακο και εκει να ειναι το ταβανι του.

Αλλα και παλι ρε φιλε να κανεις overclock και να τρεχεις αμεσως prime που ακομα ψαχνεις που ανοιγει και με ποσο ρευμα εισαι λαθος.

Παντως ο δικος μου με 1,31 ανοιγε 4.400 και με 1.37 4.500 και επαιζε χωρις θεμα κανονικα.

Δεν κανεις και overclock το chipset ???? Γιατι αν του κανεις και δεν δινεις ρευμα λογικο να κρασαρει.

Για δοκιμασε manual αν ειναι

CPU x 40 1.250

Chipset x 40 1.200

FSB x 100 

Ram 1333 

Και δες μπαινει Windows?

Χωρις να βαλεις Prime απλα τρεξε Cinebench

Aν ναι για τα ιδια βολτ βαλε χ42 και τα αλλα ιδια και ξανατρεξε Cinebench.

Aν ολα ΟΚ τρεξε XTU Intel και αν το βγαζει εισαι σε καλο δρομο για αρχη.

Αυτην εχεις? 

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4952#ov

Αν ναι απορω πως δεν εχεις βαλει ψυχτρα της προκοπης........

Ασχετο αλλα μπορει την ψυχτρα την εχεις κουμπωσει καλα?

δε ξερω τι εννοεις αν εχει αυτοματο..εχει κατι αυτο αμα θες κατι 20% 40 κλπ κλπ αλλα δε τα εχω πειραξει...

βαζω πριμε γιατι εννοιτε με αυτο θα δω αν ειναι stable .. κατα τα αλλα ανοιγει κανονικα απλα κολαει στο πριμε...

τσιπσετ δεν εχω πειραξει ...της μνημες δοκιμασα και με 1333 τα ιδια εκανε...

μητρικη ναι αυτη ειναι γενικως το μηχανημα της υπογραφης μου...

ειχα καλυτερα πραγματα τα εχω δωσει τωρα και εχω ξεμεινει με το καρβουνακι :P

θα κανω περαιτερω δοκιμες και θα δω και αυτα που ειπατε και βλεπουμε...

ευχαριστω για την οποια βοηθεια .....

α και οσο για το αν εχει κουμποσει καλα η αληθεια ειναι πεζεται το θεμα...αλλα τεσπα..δε βλεπω γιατι να εχει να κανει αυτο σε κατι....θερμοκρασια σχετικα οκ ειναι..

Εφόσον μπαίνει κανονικά στα 3,8ghz/1,3volt στα win  και απλά κολάει όταν τον stresareis τότε θέλει και άλλο ρεύμα.Stress σε haswell με aida64 μία με μιάμιση ωρίτσα και στα καπάκια κανά 5ρι απανωτές loopes realbench.Επίσης και το intelburntest μια χαρά δείχνει αν είναι stable....

• Like 2

Εφόσον μπαίνει κανονικά στα 3,8ghz/1,3volt στα win  και απλά κολάει όταν τον stresareis τότε θέλει και άλλο ρεύμα.Stress σε haswell με aida64 μία με μιάμιση ωρίτσα και στα καπάκια κανά 5ρι απανωτές loopes realbench.Επίσης και το intelburntest μια χαρά δείχνει αν είναι stable....

δλδ πεζει να θελει πανω απο 2 βολτ διαφορα για 100hz ? απο 1.1 στα 1.3 και να μη φτανει ? μου φενεται λιγο κουλο....

τεσπα θα δοκιμασω αυριο πιθανων και με τα υπολοιπα τεστ κλπ και θα δειξει....

δε ξερω τι εννοεις αν εχει αυτοματο..εχει κατι αυτο αμα θες κατι 20% 40 κλπ κλπ αλλα δε τα εχω πειραξει...

βαζω πριμε γιατι εννοιτε με αυτο θα δω αν ειναι stable .. κατα τα αλλα ανοιγει κανονικα απλα κολαει στο πριμε...

τσιπσετ δεν εχω πειραξει ...της μνημες δοκιμασα και με 1333 τα ιδια εκανε...

μητρικη ναι αυτη ειναι γενικως το μηχανημα της υπογραφης μου...

ειχα καλυτερα πραγματα τα εχω δωσει τωρα και εχω ξεμεινει με το καρβουνακι :P

θα κανω περαιτερω δοκιμες και θα δω και αυτα που ειπατε και βλεπουμε...

ευχαριστω για την οποια βοηθεια .....

α και οσο για το αν εχει κουμποσει καλα η αληθεια ειναι πεζεται το θεμα...αλλα τεσπα..δε βλεπω γιατι να εχει να κανει αυτο σε κατι....θερμοκρασια σχετικα οκ ειναι..

Αν με 1.1 βαραει 60 βαθμους για 1.25 σε βλεπω 80 χαλαρα.

Αρα με τα λεγομενα σου δεν εχεις δει που ανοιγει ταβανι, δηλαδη μπαινω Windows αλλα μεχρι εκει.....

Δοκιμασε να δεις μπαινω τοσα και μετα αποφασισε αν θα βαλεις ψυχτρα η οχι.

Αν μπαινει 1.30 4.500 εισαι πολυ ΟΚ αν θελει 1.37 εισαι σε μετριο τσιπακι σαν το δικο μου, και εκει θα ειναι και το ταβανι σου.

π.χ ο 6700Κ μπαινει 5 με 1.49 Windows Καθετε κανα 10 λεπτο και αν...και παμε blue screen.

Στα 4.7 Καθετε 1.298 και με 3200 τις μνημες ατελειωτα,και εκει ειναι το ταβανι του.

Ειναι υπερβολικο το ρευμα εδω........ κριμα να τεσταρει για 600 πανω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...