Προς το περιεχόμενο

Corsair RM550x Review

crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Corsair έχει μια πολύ δυνατή παρουσία στο χώρο των τροφοδοτικών για υπολογιστές (και όχι μόνο) και αυτή την περίοδο η μόνη εταιρία που στέκεται απέναντι της είναι η EVGA, η οποία στηρίζεται όμως σε μία μόνο εταιρία κατασκευής (την Super Flower), τη στιγμή που η Corsair συνεργάζεται με μια πληθώρα από εταιρίες (CWT, Flextronics, Great Wall, Seasonic).

Η σειρά RMx αποτελεί μια πιο οικονομική εκδοχή της RMi με την ψηφιακή διεπαφή (digital interface) να απουσιάζει και τον FDB (Fluid Dynamic Bearing) ανεμιστήρα να έχει αντικατασταθεί από έναν με Rifle-Bearing. Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που δεν τους ενδιαφέρει ένα ακόμη, αρκετά πολύπλοκο, λογισμικό ελέγχου εγκατεστημένο στο σύστημα τους ενώ αντίθετα οι περισσότεροι θέλουν μια χαμηλότερη τιμή. Γι' αυτό το λόγο η σειρά RMx, από τη στιγμή που εμφανίστηκε στην αγορά έχει σημειώσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό πωλήσεων.

Tα μέλη της σειράς RMx , με χωρητικότητες από 550W ως 1kW, έχουν πιστοποίηση 80 PLUS Gold και όλα τα καλώδια τους είναι αποσπώμενα (fully modular). Επιπλέον εξοπλίζονται με όλες τις διαθέσιμες προστασίες και την ψύξη τους αναλαμβάνει ένας ανεμιστήρας με Rifle-bearing, ο οποίος σε χαμηλά και μεσαία φορτία απενεργοποιείται. Τέλος, προσφάτως η Corsair αύξησε την εγγύηση των AXi, HXi, RMi και RMx προϊόντων της από 7 χρόνια σε 10, οπότε και η EVGA δεν αποτελεί την μόνη εταιρία πλέον με 10ετή εγγύηση στις υψηλές σειρές τροφοδοτικών.

front2.jpg

Link.png Site: Corsair RM550x Review

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 10 χρόνια εγγύησης το κάνουν πιο ελκυστικό από το EVGA G2 550/650w σε αυτά τα λεφτά, που έχουν 7 και όχι 10 σαν το EVGA G2 750/850. Πολύ έξυπνη κίνηση της Corsair να ανεβάσει την εγγύηση απο 7 σε 10 χρόνια στα μοντέλα HXi,AXi,RMi, RMx.

• Like 2

Αυτη την στιγμη η καλυτερη επιλογη απο Ελλαδα στα χρηματα αυτα,αν και ακομα βλεπω τα καταστηματα και αναγραφουν 7χρονια εγγυηση.

Ελεγα το επομενο μου τροφοδοτικο να ειναι το Evga αλλα ετσι οπως ανεβηκαν οι τιμες στα εν λογω τροφοδοτικα και με αθλια διαθεσιμοτητα,μαλλον με βλεπω παλι για Corsair.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτη την στιγμη η καλυτερη επιλογη απο Ελλαδα στα χρηματα αυτα,αν και ακομα βλεπω τα καταστηματα και αναγραφουν 7χρονια εγγυηση.

Ελεγα το επομενο μου τροφοδοτικο να ειναι το Evga αλλα ετσι οπως ανεβηκαν οι τιμες στα εν λογω τροφοδοτικα και με αθλια διαθεσιμοτητα,μαλλον με βλεπω παλι για Corsair.

Για την άθλια διαθεσιμότητα θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά σε τιμές είναι ΄χαμηλότερα από τα corsair ακόμα και τώρα. Συγκριτικα η συγκεκριμένη σειρά της corsair με τα g2 EVGA έχουν μια πολύ μικρή διαφορά ή είναι ίδια. Όσο ανεβαίνουμε οι διαφορές μεγάλες, το 850 p2 vs 860i έχουνε διαφορές της τάξης των 30-40 ευρώ πιο ακριβή η corsair. Είμαι fan της εταιρείας να ξέρεις και μάλιστα πάρα πολύ αλλά στη πολύ κοντινή μου αλλαγή τροφοδοτικού που θα κάνω θα πάρω το EVGA. Πολύ πιο vfm και αν το φέρεις και απ'έξω όπως έχω σκοπό γλιτώνει κανά 50ρικο.

Επεξ/σία από La_MoRt

https://www.skroutz.gr/s/7641621/EVGA-SuperNOVA-650-G2.html?keyphrase=evga+650+g2

https://www.skroutz.gr/s/7593714/Corsair-RMx-Series-650W.html

Σε τετοια χρηματικη διαφορα διαλεγεις corsair μονο και μονο για την μεγαλυτερη διαθεσιμοτητα και το after sales support της εταιριας.

Στα platinum τροφοδοτικα ειναι για αλλες κατηγοριες αγοραστω γιαυτο αλλωστε και οι τιμες ξεφευγουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μένα και οι 2 είναι εξίσου αξιόλογες εταιρείες. Απλά για τη Corsair το τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί αρκετές βλάβες σε τροφοδοτικά και για αυτό εγώ τουλάχιστον στράφηκα προς την EVGA. Τώρα Corsair έχω και όπως είπα και πιο πάνω είμαι fan τα περισσότερα κομμάτια μου είναι από αυτή την εταιρεία.

Επεξ/σία από La_MoRt

Για μένα και οι 2 είναι εξίσου αξιόλογες εταιρείες. Απλά για τη Corsair το τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί αρκετές βλάβες σε τροφοδοτικά και για αυτό εγώ τουλάχιστον στράφηκα προς την EVGA. Τώρα Corsair έχω και όπως είπα και πιο πάνω είμαι fan τα περισσότερα κομμάτια μου είναι από αυτή την εταιρεία.

Να συπληρώσω φίλε ότι οι βλάβες που αναφέρεις είναι απο άλλες σειρές και όχι για την RMX που φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση ποιοτικά μεταξύ τους.

Μια χαρά προβλήματα με coil wine έχει και αυτή η σειρά δεν είναι μόνο οι άλλες. Το ξανά λέω και εγώ τη πάω την εταιρεία και μάλιστα πάρα πολύ αλλά δε μπορώ να μη το βλέπω τουλάχιστον τώρα τελευταία αυτή η εταιρεία με τα τροφοδοτικά αντιμετωπίζει θεματάκια...

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Έχω το RM650x και μέχρι στιγμής το μόνο που μπορώ να του προσάψω το κάπως μικρό μήκος των καλωδίων του σε σχέση π.χ. με του TX650 που είχα πριν σε midi tower (της CPU έφτασε ίσα ίσα στο κουτί μου). Είναι αθόρυβο και επίσης έχει τα sockets για τα καλώδια σχετικά ψηλά οπότε αν κάποιος έχει δίπλα κάποιο intake ανεμιστήρα τοποθετημένο δίπλα δεν υπάρχει θέμα χώρου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σημειώσω ότι -αν δεν κάνω λάθος φυσικά και δεν με απατά η μνήμη μου- κάποια από τα τροφοδοτικά της EVGA, νομίζω η GS σειρά, κατασκευάζονται από τη Seasonic. Η G2 πάντως είναι από Super Flower.

Εγώ κατέληξα σε EVGA Supernova GS 650W προσωπικά λόγω και της τιμής που το βρήκα όταν έψαχνα να αγοράσω, αλλά η Corsair -η RMx σειρά- και η Seasonic ήταν κοντινές δευτεροτρίτες επιλογές.

Επεξ/σία από FCastor
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...