Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά , είχα ένα Pc με socket 775 και το M/b πέθανε . Είχα σκοπό να αγοράσω καινούργιο υπολογιστή με την έλευση των zen και της καινουργιες καρτες γραφικών  , αλλά το πισακι μας άφησε χρόνους νωριτερα

Σκέφτομαι λοιπόν τα εξής , να πάρω καλό κουτί , τροφοδοτικό, μνήμες και να βάλω μεσα εναν i3 6100 με μια motherboard και σε κανενα εξαμηνο να τα πουλησω και να πάρω τους καινούργιους επεξεργαστές και μια καρτα γραφικων , προς το παρον με τα ενσωματωμένα γραφικά θεωρώ πως θα είμαι εντάξει .

Case Link.png Site: CASEPHANTEKSECLIPSEP400

Cpu Link.png Site: I3-6100

Ram Link.png Site: G.SKILL

Psu Link.png Site: SEASONICM12II-750  

Αυτά περίπου σκέφτομαι θα ήθελα γνωμες για μητρικη , για τις μνημες και για το τροφοδοτικό 

Το κουτι το έχω αποφασίσει , αν και ήμουν αναμεσα σε αυτό και το Corsair clear 400C , αλλα μου φαίνεται 30 ευρω διαφορα δεν το αξιζει , επίσης για κουτί ήθελα το P400s που έχει και fan controller αλλα δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμο στην Ελλάδα 

Για δίσκο σκέφτομαι ένα ssd και εναν WD caviar blue , στο crazy sundays έχει τον 

SSD HYPERX SHSS37A/240G SAVAGE 240GB 2.5'' SATA3 7MM STAND-ALONE DRIVE 

στα 76 ευρω και στο newsletter ενα ocz trion 240 στα 66

Και τέλος μιας και βρίσκομαι Ρόδο , θα προτιμούσα όλα να τα πάρω από eshop

Δημοσ.

Για τι χρήση προορίζεται το pc?

Θα κάνεις oc?

Τροφοδοτικό

http://www.e-shop.gr/psu-super-flower-golden-green-hx-series-750w-sf-750p14xe-p-PER.811710

ssd  αν δεν μπορείς να πάρεις τον 850 EVO πάρε τον OSZ.

Τι θα πουλήσεις? Θα πας σε νέους επεξεργαστές Intel ή σε AMD?

Δημοσ.

Το pc το έχω για βασική χρήση ταινιών και browsing και κάποια προγράμματα photoshop και lightroom , από gaming , παίζω παλιούς τίτλους και puzzle games , όταν θα βγουν οι νέες γενιές γραφικών θα παρω κάτι καλό, αλλά μέχρι τότε δεν βιαζομαι ,

Αυτό που είπα και πιο επάνω είναι ότι θα πόυλησω επεξεργαστή και μητρική για να πάρω την καινούργια γενιά, είτε amd είτε intel ανάλογα τα review και το value for money .

Για overclock όταν με το καλό πάρω τα καινούργια εξαρτήματα και αν χρειαστεί.

Το τροφοδοτικό που μου λες είναι καλύτερο από το seasonic;

Όσο για τον ssd δεν έχω θέμα να πάω προς evo απλά τους είδα σε προσφορά και αναρωτιέμαι αν αξίζει, μιας και νομίζω πως ο savage έχει mlc μνήμες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μητρικη https://www.skroutz.gr/s/7831498/Asrock-H110M-HDV.html?from=account_favorites

Μνημη https://www.skroutz.gr/s/6313478/HyperX-Fury-Black-16GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FBK2-16.html?

SSD η τον evo η τον Kingston μια που ο συγκεκριμενος ειναι παρα που καλος, σαφως καλυτερος απο τον OCZ (που παραμενει μια αξιολογη προταση στα 65ευρω).
Τροφδοτικο συνηθως προτεινω κι εγω το Super Flower αλλα στην τιμη της προσφορας το Seasonic ειναι αριστη επιλογη επισης και ειναι και full modular

Επεξ/σία από SpirosZ68
Δημοσ.

Το λινκ με τις μνήμες μου βγάζει πάλι την μητρική. Για μνήμες θέλω καθαρά 16 giga , είδα και μία asrock z170 στο news letter στα 120 , αλλά δεν ξέρω αν άξιζε να τα δώσω αυτά τα λεφτά μιας και θα το ανανεωσω σύντομα

Δημοσ.

Το λινκ με τις μνήμες μου βγάζει πάλι την μητρική. 

Fixed.

Αν παραμεινεις στο 1151 παρε την Ζ170, αν το θες για προσωρινη λυση τοτε οχι, δεν συμφερει

• Like 1
Δημοσ.

Για τροφοδοτικό μάλλον θα πάω για το superflower μιας και δεν διάβασα και τα καλύτερα για το after sales της seasonic .

Για τις μνήμες να μην πάω σε μεγαλύτερη συχνότητα;

Για τον επεξεργαστή θα χρειαστω ψυχτρα ή η μαμά είναι οκ;

Και όσο για το socket δεν είμαι σίγουρος, θα δείξουν οι εξελίξεις , απλά η μητρική που προτεινες στο eshop είναι στα δέκα ευρώ πάνω

Δημοσ.

η μητρική που προτεινες στο eshop είναι στα δέκα ευρώ πάνω

Αν πρεπει ντε και καλα να ψωνισεις απο e-shop τοτε δες αυτην καλυτερα http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-b150m-hdv-retail-p-PER.528883

Για τις μνήμες να μην πάω σε μεγαλύτερη συχνότητα;

Για τον επεξεργαστή θα χρειαστω ψυχτρα ή η μαμά είναι οκ;

Μονο οι μητρικες Ζ170 υποστηριζουν υψηλοτερη συχνοτητα απο 2133 και πρεπει να την σηκωνει και ο επεξεργαστης.

Εξ αλλου PS & LR δεν ωφελουνται καθολου απο πιο γρηγορες μνημες. Μονο καποια παιχνιδια εχουν καποια διαφορα με πιο γρηγορες μνημες.

Ο ι3 δεν θα χρειαστει ψυκτρα. 

Δημοσ.

Οκ απλά , λόγω της επερχόμενης αναβάθμισης ρωταω , πχ μετά θα μπεί μία καρτουλα και θα τα τιμησω τα παιχνιδια.

Ο i3 μέχρι τι συχνότητες υποστηρίζει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα μολις ειδα οτι το e-shop εχει μια φτηνη Η110 σε προσφορα μεσω newsletter 

post-382068-0-77189200-1461083764_thumb.png

http://www.e-shop.gr/mitriki-asus-h110m-k-retail-p-PER.524458?utm_campaign=newsletter160413&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=8-mitriki+karta&utm_content=8.1-mitriki+asus+h110m+k+retail

H standard συχνοτητα που υποστηριζουν ολοι οι επεξεργαστες ειναι τα 2133, ολες οι συχνοτητες απο εκει και πανω θεωρουνται OC. Το ποσο θα σηκωσει ο καθε επεξεργαστης εξαρταται απο το κομματι, δεν ειναι ολοι οι επεξεργαστες το ιδιο. 
Πρωτη προυποθεση ομως ειναι να υποστηριζει αυτο το OC η μητρικη και αυτο το κανουν μονο οι Ζ170.

Μια χαρα παιζουν τα παιχνιδια και με τις στανταρ μνημες. Η διαφορες ειναι μερικα fps σε καποια παιχνιδια.

Επεξ/σία από SpirosZ68
Δημοσ.

Ωραίος , απλά στην εφαρμογή μου δεν το έχει βγάλει ακόμα στο newsletter , είναι μέχρι 23 απριλιου , θα περιμένω και θα τα παραγγειλω

Δημοσ.

αφου μεχρι τωρα δεν ειχες προβλημα με το 775 και εκανες την δουλεια σου,γιατι δεν παιρνεις απο εδω μια αλλη 775 με κανα 30αρι και οταν σε 4-5 μηνες βγουν ολα τα καινουργια καλουδια τοτε κανεις την καλη αγορα..τωρα αν παρεις αυτα που λες για να τα πουλησεις σε 4 μηνες τζαμπα λεφτα θα χασεις γιατι αν παρεις ας πουμε τον ι3 6100 130 ευρω και μετα θες να τον πουλησεις, κανα 80αρι θα τον δωσεις γιατι αν τον δινεις 100 οι περισσοτεροι πιστευω οτι θα προτιμουσανε να τον παρουν καινουργιο με 30 ευρω παρα πανω(ασε που θα εχει πεσει και λιγο ισως η τιμη του λογο ελευσης νεας γενιας.. και αυτη η χασουρα θα ειναι μονο απο τον επεξεργαστη.. βαλε και τα υπολοιπα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα τα δώσω πακέτο mobo cpu άντε να χάσω ένα 50ρικο , ενώ με την 775 θα χάσω 30 και θα σέρνεται,πάλι.

Όλα τα άλλα θα χρησιμοποιηθούν και στο άλλο σύστημα.

Επίσης θα μπορούσα να κρατήσω τα υλικά και να φτιαξω ένα μικρό htpc ,

Επεξ/σία από Actinidio
Δημοσ.

Λοιπον! Η΄εισαι πικαπ και κολλησε ο δισκος η΄ εισαι ανθρωπος κι επαθες εγκεφαλικο!Εισαι καλα; Να φωναξω καποιον? Σοβαρα τωρα, ρε συ δεν νομιζω να χασεις μονο ενα 50αρικο γιατι πραγματα που τα παιρνες ας πουμε 300 ευρω καινουργια, δεν νομιζω καποιος να εδινε 250 για να τα παρει μεταχειρισμενα!!!Επισης δεν ειπες οτι ισως τα κρατησεις για htpc!Τωρα το λες αυτο αρα τοτε οκ αλλαζει το πραγμα και παω πασο. Απλα ειπες οτι αν δεν χαλαγε το 775 θα περιμενες μεχρι τοτε για τα καινουργια που θα βγουν.Τοτε δηλαδη δεν θα σερνοτανε? Αν τα παρεις παντως αυτα που λες ι3 6100 κτλ εννοειται οτι αξιζουν και αν ειναι να φτιαξεις για μετα το htpc τοτε θα μπορουσες να βαλεις απλο pentium με τα μισα λεφτα και να ειναι σουπερ ωστε να εισαι πιο ανετος με την μετεπειτα αγορα σου..

Δημοσ.

Τέλος πάντων το σύστημα το παρήγγειλα ήδη, ευχαριστώ τα παιδιά για την επιλογή mobo, τροφοδοτικού και επεξεργαστή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...