Προς το περιεχόμενο

1080p Vs 720p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρα ουσιαστικά θα έπρεπε να μιλάμε για το μέγεθος των αρχείων, όχι για το θέμα 720p ή 1080p. Κοινώς: υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα σε 1,5-2GB και 4GB+ αρχεία;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άρα ουσιαστικά θα έπρεπε να μιλάμε για το μέγεθος των αρχείων, όχι για το θέμα 720p ή 1080p. Κοινώς: υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα σε 1,5-2GB και 4GB+ αρχεία;

Ένας μπακάλικος κανόνας έχει να κάνει με το μέγεθος. Όσο μεγαλύτερο συνήθως τόσο μεγαλύτερο και το bit rate,αν μιλάμε για ίδιο format.

Βέβαια όπως αναφέρω είναι...... μπακάλικος.

Δημοσ.

Προφανώς. Υπάρχουν 720p των 8gb που είναι κλασεις ανώτερα από τα 1080p των 3gb.

Εγω παντως σε λαπτοπ, διαφορα μεταξύ 720 και 1080 δεν μπορω να καταλάβω με τίποτα.

Εδω δεν καταλαβαίνω εγώ στην 55αρα σε λαπτοπ περιμένεις να δεις διαφορά?

Δημοσ.

Ειδα πριν χρονια σε pc το prometheus σε 1080 1,9gb αρχειο (yify). Απογοητευση. Απο περιεργεια κατεβασα ενα αλλο rip 1080 στα 8,5gb και επαθα πλακα απο την καθαροτητα και την ευκρινεια.

Οπως λενε και οι γυναικες: "Οσο πιο μεγάλο, τοσο πιο καλά" ( σε gb)!

Δημοσ.

Θυμάμαι είχα κατεβάσει ενα rip του Avatar χρόνια πριν, όταν είχε πρωτοβγεί, κάπου στα 50gb. 

Το αστείο είναι οτι ποτέ δεν το είδα τελικά, ούτε απο περιέργεια  :X

Δημοσ.

Εγώ πάλι λόγο χώρου άρχισα να κατεβάζω τις σειρές που βλέπω/κρατάω σε x265 720p.

Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι μάλλον είναι x264 σε x265 η μετατροπή. :/

Δημοσ.

Βασικά απ' όσο είχα δει σε παλιότερα threads εδώ και σε άλλα forums, έλεγαν ότι καλύτερο είναι να γίνεται το αρχικό video σε x265 (η πηγή του x264) και όχι από x264 σε x265.

Δεν ξέρω βέβαια τι ισχύει και τι όχι μιας και τα threads ήταν ολίγον παλιά.

Δημοσ.

Βασικά απ' όσο είχα δει σε παλιότερα threads εδώ και σε άλλα forums, έλεγαν ότι καλύτερο είναι να γίνεται το αρχικό video σε x265 (η πηγή του x264) και όχι από x264 σε x265.

Δεν ξέρω βέβαια τι ισχύει και τι όχι μιας και τα threads ήταν ολίγον παλιά.

Τα πιο πολλα rips σε x265 ειναι οντως re-rips απο x264 αλλα πολυ καλης ποιοτητας x264 με υψηλο bitrate.

Απευθυνονται σε ανθρωπους που τους ενδιαφερει και το μεγεθος και η ποιοτητα αλλα με μια κλιση προς το μικρο μεγεθος.

Προσωπικα συνηθως τετοια επιλεγω αλλα ισως δεν ειμαι αντιπροσωπευτικο παραδειγμα. Εγω και dvd να μου βαλεις θα το δω χωρις να παραπονεθω και ας ειναι στα 480p. Καποτε τα θεωρουσαμε κορυφαια και μια χαρα κανανε τη δουλεια τους χωρις να βλεπουμε και το χνουδι στο δερμα του ηθοποιου.

Φυσικα παλι rip απο rip διαφερει. πρεπει να διαβαζουμε και τα σχολια πριν κατεβασουμε για να παρουμε μια ιδεα.

Το x265 δεν ειναι η πηγη του x264 οπως λες εκτος αμα η πηγη ειναι καποιο 4k blu ray που εγινε ripped σε x264 1080 για καποιο λογο

Δημοσ.

Όχι δεν εννοώ το x265 να είναι η πηγή του x264. Δεν αποτυπώθηκε καλά.

Η πηγή του x264 πρέπει να μετατρέπεται σε x265, αυτό εννοώ. :)

Κατεβάζω κάποια συγκεκριμένα x265, Shaanιg. Σου λέει κάτι το όνομα;

Δημοσ.

Όχι δεν εννοώ το x265 να είναι η πηγή του x264. Δεν αποτυπώθηκε καλά.

Η πηγή του x264 πρέπει να μετατρέπεται σε x265, αυτό εννοώ. :)

Κατεβάζω κάποια συγκεκριμένα x265, Shaanιg. Σου λέει κάτι το όνομα;

Καλος ειναι αλλα συνηθως προτιμω PSA ή RMteam για τις σειρες. Μαλιστα προτιμω τις 1080 εκδοσεις τους γιατι ειναι λιγο καλυτερες και αξιζουν το λιγο μεγαλυτερο μεγεθος.

Συνηθως οι εκδοσεις που αξιζει να κατεβασεις καθυστερουν μια μερα σε σχεση με τις περισσοτερες που βγαινουν αμεσως την ημερα που κυκλοφορει το επεισοδιο

Δημοσ.

Ωραία, θα έχω τις ομάδες στα υπόψιν μου.

Πρέπει να έχω κατεβάσει 1-2 φορές από RMTeam.

Πάλι καλά που το xsubs βάζει και την διάρκεια του επεισοδίου στα subs.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...