ST0RM Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Αυτό το δοκίμασες; Στην ουσία πατάς cancel και αλλάζεις θύρα usb. Πηγή: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-hardware/a-required-cddvd-device-driver-is-missing-usb/61eda679-66cc-4512-b175-d02871394461?auth=1 Ναι. Μου ειχε φανει χαζο αλλα το δοκιμασα. Εκανα μαλιστα και συνδιασμους αναμεσα σε 2.0 USB και 3.0.
Euclides Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μπες στο BIOS, δες τα στοιχεία της motherboard, ψάξε και βρες τους AHCI drivers για την motherboard αυτή (σε *.inf, όχι *.exe), και δώσε το path για το που τους έχεις όταν κάνει την ερώτηση το λειτουργικό κατά την εγκατάσταση. Εναλλακτικά, δες αν υπάρχει στο BIOS εντολή για απενεργοποίηση του AHCI.
ST0RM Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μπες στο BIOS, δες τα στοιχεία της motherboard, ψάξε και βρες τους AHCI drivers για την motherboard αυτή (σε *.inf, όχι *.exe), και δώσε το path για το που τους έχεις όταν κάνει την ερώτηση το λειτουργικό κατά την εγκατάσταση. Εναλλακτικά, δες αν υπάρχει στο BIOS εντολή για απενεργοποίηση του AHCI. Το AHCI δεν μπορει να απενεργοποιηθει. Δεν υπαρχει εντολη Disable. Απλα μου "λεει" ξερα οτι το SATA mode ειναι AHCI. Επισης απο τα BIOS δεν φαινονται τα στοιχεια της μητρικης μου. Δυστηχως, δεν γραφει και τιποτα στο site του plaisio.
Euclides Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Επισης απο τα BIOS .... Ένα είναι το Basic Input/Output System. Δεν είναι πολλά. Εδώ έψαξες μήπως βρεις τους drivers που χρειάζεσαι; http://www.plaisio.gr/wizards/findyourdriver.aspx
ST0RM Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Ένα είναι το Basic Input/Output System. Δεν είναι πολλά. Εδώ έψαξες μήπως βρεις τους drivers που χρειάζεσαι; http://www.plaisio.gr/wizards/findyourdriver.aspx Το BIOS ενταξει. Απλα δεν θυμαμε αποπου τα ειδα "τα" και μου κολλησε. Ναι. Απο εκει τους κατεβασα, αλλα δεν ειναια αυτοι οι drivers. Ειναι οι drivers για το flymode, ηχεια κ.τ.λ σε .exe file.
Euclides Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Ναι. Απο εκει τους κατεβασα, αλλα δεν ειναια αυτοι οι drivers. Ειναι οι drivers για το flymode, ηχεια κ.τ.λ σε .exe file. Υπάρχει κάτι σαν chipset driver? Τα *.exe τα έλεγξες αν είναι auto-unzip?
ST0RM Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Υπάρχει κάτι σαν chipset driver? Τα *.exe τα έλεγξες αν είναι auto-unzip? Autounzip ? Δεν μου λεει κατι αυτο. Ναι υπαρχει. Ειναι βασικα ο πρωτος driver που περναει. Παντως αυτο φαινεται οτι δεν ειναι για το BIOS. Ειναι προγραμμα: http://prntscr.com/auw2em
micos000 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Αφού βλέπεις ότι δεν τα θέλει τα 7άρια, γιατί επιμένεις; Βάλε τα 10άρι να τελειώνεις, ακόμα κι αν δεν σου αρέσουν αυτό θα είναι το λειτουργικό που θα παραμείνει ενεργό. Η ms ήδη ανακοίνωσε διακοπή στην υποστήριξη σε vista/7/8 και θα συνεχίσει για λίγο ακόμα τα 8.1 μέχρι να τα σταματήσει και αυτά και να μείνουν μόνο τα 10. Ακολουθεί δηλαδή το μοντέλο της apple, ένα λειτουργικό που αναβαθμίζεται αυτόματα.. Δοκίμασε αν θέλεις να ενεργοποιήσεις το uefi mode μήπως και σου προχωρήσει. Μια τελευταία λύση που σκέφτομαι είναι να κατεβάσεις το hirens bootcd ή bootdvd το οποίο έχει live xp, να μπεις στα xp, να διαμορφώσεις τον δίσκο (αν τον δουν) και να αντιγράψεις τα αρχεία εγκατάστασης στον σκληρό. Από εκεί βρες και τρέξε το setup μήπως και προχωρήσει.
Euclides Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Autounzip ? Δεν μου λεει κατι αυτο. Ναι υπαρχει. Ειναι βασικα ο πρωτος driver που περναει. Παντως αυτο φαινεται οτι δεν ειναι για το BIOS. Ειναι προγραμμα: http://prntscr.com/auw2em Αυτοί είναι τότε οι drivers που χρειάζεσαι. Κατά την εγκατάστασή τους, δες αν δημιουργεί κάποιον προσωρινό φάκελλο και πάρε από εκεί τους drivers που χρειάζεσαι. Αφού βλέπεις ότι δεν τα θέλει τα 7άρια, γιατί επιμένεις; Γιατί γουστάρει να επιλέγει αυτός το λειτουργικό που θα χρησιμοποιήσει. Δοκίμασε αν θέλεις να ενεργοποιήσεις το uefi mode μήπως και σου προχωρήσει. Αν δεν το έχεις κάνει αυτό, δεν πρόκειται να εγκατασταθούν τα 7 με τίποτα. Η ms ήδη ανακοίνωσε διακοπή στην υποστήριξη σε vista/7/8 και θα συνεχίσει για λίγο ακόμα τα 8.1 μέχρι να τα σταματήσει και αυτά και να μείνουν μόνο τα 10. Ακολουθεί δηλαδή το μοντέλο της apple, ένα λειτουργικό που αναβαθμίζεται αυτόματα.. Μέχρι το 2020 που θα παύσει η υποστήριξη των Windows 7, θα έχει απαξιωθεί τεχνολογικά το laptop.
ST0RM Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Αυτοί είναι τότε οι drivers που χρειάζεσαι. Κατά την εγκατάστασή τους, δες αν δημιουργεί κάποιον προσωρινό φάκελλο και πάρε από εκεί τους drivers που χρειάζεσαι. Που να τους εγκαταστησω ? Αφου το laptop δεν εχει λειτουργικο. Παλι, αν τα βαλω στο δικο μου λαπτοπ, θα γινει χαμος. Χωρια που δεν θα με αφησει ουτως η αλλος. Και εκτος αυτου, πως θα ελεγξω σε ποια/ποιες directory εβαλε αυτος αρχεια ?? Επισης εβαλα φωτογραφιες απο το BIOS μου στο αρχικο μου ποστ με επισυναψη. Δες αν μπορουν να βοηθισουν. Οπως θα δεις στις φωτο, το UEFI ηταν Disabled. Το εβαλα Enabled και ξανα δοκιμασα. Τιποτα. Προφανως οντως θελει drivers. Η χαζομαρα ειναι οτι βαζω το στικακι μου, και οταν παταω "browse" ουτε καν μου το βγαζει σαν επιλογη. Σαν να μην υπαρχει καν. Αφού βλέπεις ότι δεν τα θέλει τα 7άρια, γιατί επιμένεις; Βάλε τα 10άρι να τελειώνεις, ακόμα κι αν δεν σου αρέσουν αυτό θα είναι το λειτουργικό που θα παραμείνει ενεργό. Η ms ήδη ανακοίνωσε διακοπή στην υποστήριξη σε vista/7/8 και θα συνεχίσει για λίγο ακόμα τα 8.1 μέχρι να τα σταματήσει και αυτά και να μείνουν μόνο τα 10. Ακολουθεί δηλαδή το μοντέλο της apple, ένα λειτουργικό που αναβαθμίζεται αυτόματα.. Δοκίμασε αν θέλεις να ενεργοποιήσεις το uefi mode μήπως και σου προχωρήσει. Μια τελευταία λύση που σκέφτομαι είναι να κατεβάσεις το hirens bootcd ή bootdvd το οποίο έχει live xp, να μπεις στα xp, να διαμορφώσεις τον δίσκο (αν τον δουν) και να αντιγράψεις τα αρχεία εγκατάστασης στον σκληρό. Από εκεί βρες και τρέξε το setup μήπως και προχωρήσει. Οπως φαινεται, ειτε προσπαθησω 7ρια ειτε 10ρια, δεν υπαρχουν drivers του υπολογιστη. Αρα τζιφος. Δεν ειδα καποια τετοια ανακοινωση. Στο κατω κατω εμενα τα 7 μου αρεσουν. Εβαλα σε αυτον τον υπολογιστη 10ρια και χτυπαω το κεφαλι μου. Το ενα bug μετα το αλλο. Αν μου εδιναν για καθε bug που βρισκω 5.000 θα ειχα γινει ο πλουσιοτερος ανθρωπος στον κοσμο ! Και κανω και ολα τα updates. Φαντασου... Επεξ/σία 21 Απριλίου 2016 από ST0RM
micos000 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός. Κι εγώ έχω 10άρια στο λάπτοπ τα οποία αναβαθμίστηκαν από 8->8.1->10->10 (1511) και το μόνο bug που μου σπάει τα νεύρα είναι το πάγωμα του start menu και των εικονιδίων ήχου, ενέργειας, δικτύου και ημερομηνίας, δηλαδή τα fly overs του tray. Είναι πραγματικά επίμονο και σπαστικό πρόβλημα και συνήθως εντοπίζεται σε αναβαθμισμένα συστήματα. Όταν αποφασίσω να κάνω format και τα βάλω καθαρά (τα 10) θα δω αν διορθωθεί. Για τώρα βολεύομαι με το classic shell και με κάποια registry hacks έχω απενεργοποιήσει τα flyouts από τα tray icons και τα έχω επαναφέρει στην παλιά μορφή τους (τα registry υπάρχουν όλα μαζί σε zip στο τέλος της σελίδας). 1
ntg1980 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Γιατί γουστάρει να επιλέγει αυτός το λειτουργικό που θα χρησιμοποιήσει. Τον ρώτησε "για ποιον λόγο επιμένει, ενώ έχει πρόβλημα", δεν του είπε να βάλει ντε και καλά Windows 10. Αν γουστάρει, ας βάλει και Windows '95! Εδώ είμαστε και θα βοηθάμε όσο μπορούμε. Στο κατω κατω εμενα τα 7 μου αρεσουν. Εβαλα σε αυτον τον υπολογιστη 10ρια και χτυπαω το κεφαλι μου. Το ενα bug μετα το αλλο. Αν μου εδιναν για καθε bug που βρισκω 5.000 θα ειχα γινει ο πλουσιοτερος ανθρωπος στον κοσμο ! Και κανω και ολα τα updates. Φαντασου... Θα βάλεις ό,τι σε βολεύει (που στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα ξεκινάει από αλλού, κι όχι απ'τα Windows). Ό,τι αφορά τα 10, κι εγώ αυτά έχω... χωρίς bugs. Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός. Νομίζεις...? 1
vste Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Φιλε μου χρειαζεται να εγκαταστησεις τους Drivers χειροκινητα. http://www.sevenforums.com/tutorials/68505-sata-driver-load-windows-7-vista-setup.html Τωρα αν δεν θελεις να κανεις αυτο δοκιμασε και την εξης πατεντα με UEFI και AHCI απενεργοποιημενα.. Βρες ενα pc που η εγκατασταση των 7 γινεται κανονικα, βαλε τον SSD πανω, κανε την εγκατασταση των 7 στον SSD μεχρι το 1ο restart, βγαλε τον SSD και βαλτον στο καινουριο μηχανημα. Αν αυτο δεν πιασει, ολοκληρωσε την εγκατασταση χωρις σειριακο στο αλλο μηχανημα και στην συνεχεια βαλε τον SSD στο καινουριο και προσευχισου να bootaroun εστω σε safe mode. Μετα περνας Drivers/serial number/activation.
ST0RM Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Λοιπον. Δοκιμασα μερικα ακομα πραματα. Προσπαθησα να εγκαταστησω τα Windows XP στον υπολογιστη(δοκιμασα με UEFI ανοιχτο και κλειστο) και δεν εγινε τιποτα. Τα εκανα boot και απο USb 2.0 και USB 3.0. Με το που τα μπουταρω, απλα δεν μπουταρουν ποτε. Φαινεται το συστημα να τα "φορτωνει", αλλα στην πραγματικοτητα δεν τα φορτωνει. Κανει infinite load. Επισης, καποιος μου ειπε εδω στο θεμα(δεν θυμαμε ποιος), να δοκιμασω να κανω live boot με το Hirens boot CD/DVD. Το δοκιμασα, και δοκιμασα να κανω boot τα mini XP. Το αποτελεσμα ηταν μια μπλε οθονη με errors(εχω βαλει σε επισυναψη την φωτογραφια του error). vste εννοεις να βγαλω τον σκληρο δισκο απο τον υπολογιστη, και να τον βαλω σε αλλον υπολογιστη ?? ΑΝ λες αυτο, δεν παιζει φιλε να το κανω αυτο. Δεν εχω εμπειρια με το τεχνικο κομματι των υπολογιστων, και ολο και κατι θα χαλασω. Χωρια που αμα μπω σε τοσο κοπο, καλυτερα να δωσω το 30αρι στο τεχνικο να το κανει. micos000 ενταξει, ειμαι λιγο υπερβολικος ΑΠλα εχω πολλα bugs. ΠΧ, δεν δουλευει το search στα windows. Δουλευει πολυ σπανια. Επισης, καθε φορα που γινετε update στα windows, εμφανιζονται παρα πολλοι φακελοι MSI** στον C, που δεν μπορω να σβησω. Επισης τελευταια, δεν μπορω να εγκαταστησω ΚΑΙ updates. Με ρωταει στον τερματισμο(αν θελω να κανω update). "Του λεω ΝΑΙ", και στο τελος δεν το κανει το update. Ακριβως το ιδιο θεμα και με το update & Restart. Τωρα μονο αυτα μου ερχοντε. Μολις θυμηθω κι αλλα, θα τα γραψω
vste Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δεν είναι και τόσο δύσκολο να βάλεις το hdd από τον laptop. Αν δεν κάνω λάθος με αλλαγή σκληρού δίσκου δεν χάνεται καν η εγγύηση. Εμένα μου έχει δουλέψει αρκετές φορές πάντως. Αν και πιστεύω ότι κάτι λάθος κάνεις με το πέρασμα των SATA drivers. Διάβασε τις οδηγίες από το λινκ που σου έβαλα στο προηγούμενο μου ποστ. Εκεί σου εξηγεί ΑΚΡΙΒΩΣ τι να κάνεις ώστε να περάσεις τους drivers. Ουσιαστικα γράφεις τους drivers του sata σε ένα usb stick και όταν τo installation των 7 σου πετάξει το μύνημα λάθους βάζεις το stick και διαλεγεις τους drivers.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα