efo355 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 1080p 32'' στους 80 πόντους. Αλλη φάση και παρα το χαμηλό ppi σε surfing συνηθίζεται άνετα και σε gaming κανένα θέμα απλά τα σπάει. 1
trabakoulas Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Εγώ με 24αρα 1920x1200 με 125% scaling πολλές φόρες πιάνω τον εαυτό μου να έχω σκύψει πιο κοντάΗ οθόνη είναι γύρω στα 45cm μέσα από την άκρη του γραφείουΑπλά χρειάζεται και λίγος χώρος για το πληκτρολόγιο πάνω στο γραφείο να το χειρίζεσαι άνεταΠαίζει ρόλο και πόσο μακρυά χέρια έχεις, εγώ θα ήθελα και άλλο χώρο για να είμαι πιο άνετος με το πληκτρολόγιο ας πούμε και να έχω και λίγο πιο πίσω την οθόνη, ή την οθόνη εκεί που είναι και την καρέκλα γραφείου πιο πίσω Για την επόμενη αναβάθμιση στην οθόνη (αν και όταν έρθει) πιστεύω θα ήθελα πάνω από 32".Παίζουν και κάτι 48-50" monitor 4Κ κορεάτικα που κυκλοφορούν, τα οποία μου φαίνονται καλή φάση από μέγεθος. Τα έχετε υπόψη σας και αν ναι πως τα βλέπετε;Έχουν πάρει panel της LG θεωρητικά τα ίδια έχει στις τηλεοράσεις της
XMorsX Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Εγώ με 24αρα 1920x1200 με 125% scaling πολλές φόρες πιάνω τον εαυτό μου να έχω σκύψει πιο κοντά Η οθόνη είναι γύρω στα 45cm μέσα από την άκρη του γραφείου Απλά χρειάζεται και λίγος χώρος για το πληκτρολόγιο πάνω στο γραφείο να το χειρίζεσαι άνετα Παίζει ρόλο και πόσο μακρυά χέρια έχεις, εγώ θα ήθελα και άλλο χώρο για να είμαι πιο άνετος με το πληκτρολόγιο ας πούμε και να έχω και λίγο πιο πίσω την οθόνη, ή την οθόνη εκεί που είναι και την καρέκλα γραφείου πιο πίσω Για την επόμενη αναβάθμιση στην οθόνη (αν και όταν έρθει) πιστεύω θα ήθελα πάνω από 32". Παίζουν και κάτι 48-50" monitor 4Κ κορεάτικα που κυκλοφορούν, τα οποία μου φαίνονται καλή φάση από μέγεθος. Τα έχετε υπόψη σας και αν ναι πως τα βλέπετε; Έχουν πάρει panel της LG θεωρητικά τα ίδια έχει στις τηλεοράσεις της Απο τη στιγμη που θελεις scaling σε 1200p στους 45 ποντους δεν εχει νοημα να κοιτας σε αναλυσεις πανω των 1080p. Ολα φαινονται μικροτερα σε αυτες τις αναλυσεις και με scaling η ποιοτητα γινεται χειροτερη απο το native 1080p.
trabakoulas Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Απο τη στιγμη που θελεις scaling σε 1200p στους 45 ποντους δεν εχει νοημα να κοιτας σε αναλυσεις πανω των 1080p. Ολα φαινονται μικροτερα σε αυτες τις αναλυσεις και με scaling η ποιοτητα γινεται χειροτερη απο το native 1080p. Δεν διαφωνώ, αλλά στις 32" και πάνω, τα 1080p δεν θα είναι κάπως; EDIT: Βασικά πιστεύω ότι και στις 32" θα συνηθίζονται αλλά μέχρι εκεί Δηλαδή για >=40" που με ελκύει δεν είμαι σίγουρος ότι 1080p is the way.. αυτό EDIT2: Βασικά πρέπει να το έχω στο 115% το scaling και όχι στο 125% όπως ανέφερα, but it's still scaling
XMorsX Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δεν διαφωνώ, αλλά στις 32" και πάνω, τα 1080p δεν θα είναι κάπως; EDIT: Βασικά πιστεύω ότι και στις 32" θα συνηθίζονται αλλά μέχρι εκεί Δηλαδή για >=40" που με ελκύει δεν είμαι σίγουρος ότι 1080p is the way.. αυτό Μεχρι και τις 32" που ειναι οι καλες οθονες τα 4Κ δινουν μικροτερα στοιχεια απο τις 23-25" 1080p και τις 27" 1440p. Σαφως και αν παρεις μια μεγαλη τηλεοραση θα θελεις μεγαλυτερη αναλυση αν την βαλεις τοσο κοντα σου. Γενικα στους 45 ποντους για μεγεθη απο 27"+ θελεις 1440p αναλυση, αλλα αυτο για καποιον που δεν κανει scale τα 1200p σε αυτη την αποσταση. Εσυ μπορει να θελεις ακομη μεγαλυτερα στοιχεια για να νιωθεις ανετα. 1
trabakoulas Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Μεχρι και τις 32" που ειναι οι καλες οθονες τα 4Κ δινουν μικροτερα στοιχεια απο τις 23-25" 1080p και τις 27" 1440p. Σαφως και αν παρεις μια μεγαλη τηλεοραση θα θελεις μεγαλυτερη αναλυση αν την βαλεις τοσο κοντα σου. Γενικα στους 45 ποντους για μεγεθη απο 27"+ θελεις 1440p αναλυση, αλλα αυτο για καποιον που δεν κανει scale τα 1200p σε αυτη την αποσταση. Εσυ μπορει να θελεις ακομη μεγαλυτερα στοιχεια για να νιωθεις ανετα. Απλά στους 45 πόντους είμαι τώρα και σκύβω με την 24αρα Μετά θα αλλάξει αυτό πιστεύω Με μια 42αρα π.χ. μπορείς να ρυθμίσεις να είσαι στους 70-90 πόντους και να κάθεσαι άνετα και όπως πρέπει στην καρέκλα σου επιτέλους και να στηρίζεις την πλάτη σου και όχι να σκύβεις (για μένα μιλάω τουλάχιστον) Αυτά τα μεγάλα κορεατικά monitor που κυκλοφορούν δεν αξίζουν πιστεύεις; Ή το να βάλεις μια τηλεόραση;
XMorsX Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Απλά στους 45 πόντους είμαι τώρα και σκύβω με την 24αρα Μετά θα αλλάξει αυτό πιστεύω Με μια 42αρα π.χ. μπορείς να ρυθμίσεις να είσαι στους 70-90 πόντους και να κάθεσαι άνετα και όπως πρέπει στην καρέκλα σου επιτέλους και να στηρίζεις την πλάτη σου και όχι να σκύβεις (για μένα μιλάω τουλάχιστον) Αυτά τα μεγάλα κορεατικά monitor που κυκλοφορούν δεν αξίζουν πιστεύεις; Ή το να βάλεις μια τηλεόραση; Aν βαλεις την τηλεοραση στο ενα μετρο αλλαζει η κατασταση. Μια 42" 4Κ παντως ενδεχεται να σε παιδεψει σε αυτη την αποσταση αν θεωρεις μικρα τα στοιχεια της 24" στην τωρινη αποσταση. Λιγα κορεατικα μονιτορς αξιζουν, αλλα ναι υπαρχουν καποια καλα. Οι τηλεροασεις παλι ειναι γενικα μετριες προς το παρον, δεν συγκρινονται με τις κορυφαιες οθονες. Αν ομως θελεις μεγαλο μεγεθος δεν εχεις εναλλακτικη.
trabakoulas Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 ναι η 42αρα 4Κ θα με παιδέψει το σκέφτομαι κι εγώ, γι'αυτό και γλυκοκοιτάζω να πάω σε 50αρα 4K Γι'αυτό εδώ λέω π.χ. PWM free, 10bit, 4:4:4 chroma subsamplingστα χαρτιά δεν φαίνεται άσχημοΕίναι και μια άλλη εταιρεία που βγάζει παρόμοια Monitor αλλά μου διαφεύγει τώραΑπλά σκέφτομαι ότι αφού αυτά τα monitor χρησιμοποιούν panel της LG, η οποία LG βάζει αυτά τα panel στις τηλεοράσεις της, γιατί να μην πάρει κανείς μια τηλεόραση LG, που μπορεί να έρθει και στα μισά λεφτά περίπου..; χμμ
stefant24 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Διάβασα όλο το θέμα και δεν βρήκα έναν από τους προφανής λόγους που η απόσταση του μονιτορ-ατόμου είναι 1 μέτρο. Θα το πω πολύ απλοϊκά . Ραδιοκύματα-Ραδιοενέργεια . Αν ψάξετε σε ξένα sites αλλά και εγχώρια θα δείτε να επαληθεύομαι.
Whitefanged Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Διάβασα όλο το θέμα και δεν βρήκα έναν από τους προφανής λόγους που η απόσταση του μονιτορ-ατόμου είναι 1 μέτρο. Θα το πω πολύ απλοϊκά . Ραδιοκύματα-Ραδιοενέργεια . Αν ψάξετε σε ξένα sites αλλά και εγχώρια θα δείτε να επαληθεύομαι. Ανέπτυξε τη σκέψη σου, σύνθετα δεν πειράζει, θα ζοριστούμε, θα σφιχτούμε, θα ανοίξουμε το google translate από Ελληνοϊκά σε Ελληνικά, κάτι θα καταφέρουμε. ΥΓ Μήπως δεν πρόκειται για ραδιοενέργεια, αλλά για τηλεορασοενέργεια μιας και αναφέρεται σε monitor? 1
XMorsX Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 ναι η 42αρα 4Κ θα με παιδέψει το σκέφτομαι κι εγώ, γι'αυτό και γλυκοκοιτάζω να πάω σε 50αρα 4K Γι'αυτό εδώ λέω π.χ. PWM free, 10bit, 4:4:4 chroma subsampling στα χαρτιά δεν φαίνεται άσχημο Είναι και μια άλλη εταιρεία που βγάζει παρόμοια Monitor αλλά μου διαφεύγει τώρα Απλά σκέφτομαι ότι αφού αυτά τα monitor χρησιμοποιούν panel της LG, η οποία LG βάζει αυτά τα panel στις τηλεοράσεις της, γιατί να μην πάρει κανείς μια τηλεόραση LG, που μπορεί να έρθει και στα μισά λεφτά περίπου..; χμμ ναι η 42αρα 4Κ θα με παιδέψει το σκέφτομαι κι εγώ, γι'αυτό και γλυκοκοιτάζω να πάω σε 50αρα 4K Γι'αυτό εδώ λέω π.χ. PWM free, 10bit, 4:4:4 chroma subsampling στα χαρτιά δεν φαίνεται άσχημο Είναι και μια άλλη εταιρεία που βγάζει παρόμοια Monitor αλλά μου διαφεύγει τώρα Απλά σκέφτομαι ότι αφού αυτά τα monitor χρησιμοποιούν panel της LG, η οποία LG βάζει αυτά τα panel στις τηλεοράσεις της, γιατί να μην πάρει κανείς μια τηλεόραση LG, που μπορεί να έρθει και στα μισά λεφτά περίπου..; χμμ Eχουμε αυτο το review, 4Κ κορεατικη με αλλο ομως μεγεθος και απο αλλη εταιρια: http://wecravegamestoo.com/forums/monitor-reviews-discussion/15899-crossover-434k-review-semi-glossy-8-bit-frc-4k-lg-ah-ips.html Συμπερασματικα δεν ξεχωριζει με τις επιδοσεις τις, αλλα ουτε καποιο σοβαρο μειον εχει. Αν πρεπει να παρεις μεγαλη 4Κ οθονη θα την προτιμουσα απο τις 4Κ τηλεορασεις. Καποιο ρισκο υπαρχει ομως, ακομη και αν δεχτουμε οτι δεν λενε ψεματα για το αν ειναι flicker free ή αλλα χαρακτηριστικα (συνηθως τα ψεματα εχουν να κανουν με τη δυνατοτητα overclocking). Δεν παύεις να αγοραζεις μια οθονη απο e-bay απο την αλλη ακρη της γης με μηδενικη πρακτικα εγγυηση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα