Amaretos Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Καλημέρα σε όλους, Παρακολουθώ καιρό το topic με τις οθόνες λόγω του ότι ήμουν σε αναζήτηση νεας και εγώ και έγινε η αγορά τα Χριστούγεννα. Παρόλα αυτα συνεχίζω και διαβάζω να ενημερώνομαι και αν μπορώ να βοηθήσω και κανέναν υποψήφιο αγοραστή. Αυτό που μου κάνει φοβερή εντύπωση, ειναι οτι ειναι πολύ συχνή η ανάγκη για κάποιο monitor και η απόσταση στην ερώτηση του πόσο κοντά θα κάθεσαι ειναι 1 μετρο..... . Πρώτον πως γίνεται να δουλεύετε,surfarete οτιδήποτε στο 1 μέτρο ρε παίδες? Εκτός απο κάποιον "τεχνικό" λόγο (δεν χωράει), αν και συνήθως το πρόβλημα ειναι οτι δεν έχεις χωρο να την πας πιο πίσω οχι να την φέρες μπροστά πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ γιατι κάποιος βάζει το monitor τοσο μακριά και φυσικά αναγκάζεται να πάει σε πολλές ιντσες (περισσότερα χρήματα) για να κάνει την δουλειά του γιατι λογικό ειναι στο 1 μέτρο να μην βλέπει τιποτα. Οι μονοι που μπορώ να σκεφτώ ειναι κάποιοι που την θέλουν και για ταινίες οποτε ξέρω γω κάθονται στο κρεβάτι για να βλεπουν..... αλλα σε αυτες τις περιπτώσεις πάρτε μια τιβι ρε παιδες με πολλες inches και πιο φτηνή και να γουστάρετε Anyway ειχα αυτή την απορία και ειπα να την εκφράσω . 1
nik5163 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 στην ερώτηση του πόσο κοντά θα κάθεσαι ειναι 1 μετρο. Γιατί είναι μεγάλο το γραφείο, πολύ απλά... Και τώρα που το ξαναμέτρησα, είμαι στα 80 εκατοστά περίπου -και πάλι τα εικονίδια/γράμματα στο scaling 100% μου φαίνονται μικρά. Είχα το scaling στο 125%, windows 10 αλλά από ότι διάβασα εδώ στο φόρουμ είναι καλύτερο να το έχω στο default.
firepc Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Αν παρεις 27" 1080p μπορεις να την βαλεις τερμα πισω στην ακρη του γραφειου σου και να καθεσε αραχτος στην καρεκλα χωρις να καμπουριαζεις και να τα βλεπεις ολα μια χαρα και να διαβαζεις. Αν εχεις 22-23" τοτε λογικο ειναι να χωνεις την μουτσουνα σου στο μονιτορ για να δεις καλα 1
Amaretos Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Ναι ρε παιδες καταλαβαίνω τι λέτε, αρα ειναι θέμα "πλεονεξίας" κυρίως, δλδ μπορώ να κάνω και την δουλεια μου με μια 24 που λεει ο λογος και μπορώ να την φέρω κοντά (οι 60 ποντοι δεν ειναι ειναι χωνω την μουτσούνα μου μεσα) και να ειμαι κομπλε, και να γλιτώσω τα επιπλέον 200-250 ευρώ . Δεν κατηγορώ κανέναν, απλα προσπάθώ να καταλάβω το σκεπτικο.
petran91 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Ναι ρε παιδες καταλαβαίνω τι λέτε, αρα ειναι θέμα "πλεονεξίας" κυρίως, δλδ μπορώ να κάνω και την δουλεια μου με μια 24 που λεει ο λογος και μπορώ να την φέρω κοντά (οι 60 ποντοι δεν ειναι ειναι χωνω την μουτσούνα μου μεσα) και να ειμαι κομπλε, και να γλιτώσω τα επιπλέον 200-250 ευρώ . Δεν κατηγορώ κανέναν, απλα προσπάθώ να καταλάβω το σκεπτικο. Είμαι φοιτητής. Έχω 27αρι μονιτορ σε ενα μεγάλο γραφείο, τέρμα πίσω και σε απόσταση από εμένα μέχρι το μόνιτορ έχω χώρο να βάζω όσα βιβλία γουστάρω, σημείωσεις, φαγητό τα πάντα. Αν είχα 24αρι, κάθε φορά που θα ήθελα να αφήσω κάτι πάνω στο γραφείο θα έπρεπε να την σέρνω πίσω και μετά ξανά πάλι μπροστά. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις. Σε γραφεία που δεν είναι αποκλειστικά για υπολογιστές αλλά πολλών χρήσεων είναι πολύ πρακτικό να έχεις μεγάλο μόνιτορ και μακριά. Τέλος η διαφορά στα χρήματα 22-24 ιντσες με 27 δεν είναι 200 και 250.. είναι της τάξης των 100.
firepc Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Τα ειπε ολα ο φιλος petran91. Να πω και γω ενα παραδειγμα, αν εχεις την 27αρα τερμα πισω, τοτε εχεις χωρο να βαλεις πχ και ενα android tv box μπροστα της. Αν εχεις την οθονη μπροστα και πας να βαλεις το media player απο πισω της, τοτε δεν θα πιανει σημα το χειρηστηριο του. Ειναι θεμα εργονομιας κι ολας. Και με 240 ευρω βρησκεις μια χαρα 27αρες
Amaretos Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Οκ γραψτε λάθος, εγω αναφερόμουν για αγορά οθόνης 2560x1440, που η διαφορά στις inches ανεβάζει πολύ και την τιμή. Η μαγική φράση ειναι αυτό που ειπε ο @petran "Σε γραφεία που δεν είναι αποκλειστικά για υπολογιστές αλλά πολλών χρήσεων", οκ εγω το βλέπω σαν "χώρο εργασίας" καθαρά το γραφείο για αυτο. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις. 1
XMorsX Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Ενας ακομη λογος που εχει να κανει με τη διαθεσιμοτητα των οθονων στην Ελλαδα. Η καλυτερη 1080p οθονη αυτη τη στιγμη ειναι η HP 27xw, η οποια ειναι 27". Δεν υπαρχει εξισου καλη 1080p σε μικροτερο μεγεθος (η 25xw δεν ερχεται Ευρωπη, υπαρχει η Eizo ev2336w η οποια ειναι "το πολυ" εξισου καλη αλλα ειναι σημαντικα μικροτερη και ακριβοτερη). Αν καποιος θελει μικροτερη οθονη χωρις να ριξει την ποιοτητα εικονας, παει στην P2416D και ακομη καλυτερα στην U2515H οι οποιες ειναι μεγαλυτερης αναλυσης και ακριβοτερες, αρα δεν απευθυνονται απαραιτητα στο ιδιο κοινο. Δεν εξηγει γιατι οσοι χρησιμοποιουν πιο παλιες οθονες τις εχουν στο ενα μετρο, αλλα εξηγει γιατι εγω μπορει να φαινεται να κατευθυνω τους υποψηφιους αγοραστες σε καποια απο τις παραπανω επιλογες. 2
bazzil Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δεν εξηγει γιατι οσοι χρησιμοποιουν πιο παλιες οθονες τις εχουν στο ενα μετρο, αλλα εξηγει γιατι εγω μπορει να φαινεται να κατευθυνω τους υποψηφιους αγοραστες σε καποια απο τις παραπανω επιλογες. Λέγε πόσα παίρνεις!!! Πέρα απο την πλάκα δεν έχεις και άδικο σ αυτά που λές.
Kourkounatos Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Εγω παντως απεχω 70cm απο 22αρα....... 1600χ1200 1
XMorsX Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Λέγε πόσα παίρνεις!!! Πέρα απο την πλάκα δεν έχεις και άδικο σ αυτά που λές. Λες να εμπορικοποιηθω? Ποσα λες αξιζω?
Whitefanged Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Αν έχεις στήσει το γραφείο για gaming το φέρνεις όσο πιο κοντά γίνεται γιατί δεν θες επαφή με τον έξω κόσμο. Αν το γραφείο είναι και χώρος εργασίας το βάζεις λίγο πιο πίσω για να έχεις επαφή με το περιβάλλον. 2
MasterX Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 1920x1200, 26αρι και με βολευει στα 75εκ αποσταση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα