Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
καλημέρα,

Αντικατέστησα ένα παλιό switch με το TP-LINK TL-SG105 και μπλόκαρε το δίκτυο! Μισοί υπολογιστές είχαν σύνδεση στο Internet, άλλοι όχι, η ταχύτητα έπεσε και γενικά το τρέλανε το δίκτυο. 

Στη περιγραφή έλεγε ότι είναι plug & play, και δεν έκανα κάποιο configuration. Απλά το το έβαλα στη πρίζα και σύνδεσα τα καλώδια.  :mellow:

Χρειάζεται κάποια ρύθμιση τελικά για να δουλέψει σωστά ή να το επιστρέψω ως ελαττωματικό ?

Επεξ/σία από jonhh
Δημοσ.

Πως έκανες τη σύνδεση; Ειναι Managed? Υπάρχει περιπτωση να εχει κλειστό το STP ή να μην εχει STP? και να σου δημιουργεί loop στο δικτυο. 

Δημοσ.

Πρόσθεσα στο αρχικό μνμ, πως αντικατέστησα ένα παλιό switch με αυτό το καινούργιο. Όταν έβαλα το παλιό, όλα καλά οπότε τα καλώδια φαίνονται να είναι εντάξει. Σε τυχαίες θύρες μετά δεν έδινε δίκτυο.

Η συνδεσμολογία είναι η εξής: modem -> switches σε rack -> switch TP-LInk για να συνδέσω υπολογιστές και άλλες συσκευές σενα δωμάτιο

unmanaged switch είναι

Δημοσ.

To switch στο rack συνδεεται από 1 ή απο 2+ θυρες με το TP-Link? Aν ειναι σε 2 αποσυνδεσε τες και έπειτα συνδεσε μονο 1 και δες τι θα γινει. 

Δημοσ.

και Layer2 loop ειναι οτι χειροτερο. απλα βλεπεις τη CPU στα switches να ανεβαινει και δεν ξερεις που την εφαγες. δεν υπαρχει traceroute να δεις που συμβαινει..

Δημοσ.

πως την ειχα παθει μια φορα απο ενα 3850 stack πανω σε VSS.. ουτε που ειχε παει το μυαλο μου οτι την εφαγα απο αυτο... 40-50 switch ειχα πανω, το τελευταιο σχεδον ηταν. αλλα ετσι δε λενε; στην τελευταια τσεπη βρισκεις τα λεφτα..

Δημοσ.

Και εγω την εχω πατησει σε χαμο απο καλωδια και ηταν και σε μενα το τελευταιο..... οπως παντα δλδ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...